Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 8 tema

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 07 18, 23:05)
Aš tik norėjau pasakyti jog už privalomiem skiepams alternatyvos mokamos nereik, nesupratau kokią mokamą v-ną pasiūlė, nesąmonė....
Ne tik MMR keliavalentis, ir tas pats INFANRIX'as- DTPa ( difterija, stabligė, kokliušas) + Hib ( Hemofilus inf)+ IPV (poliomielitas).

( iš praktikos- MMR nesukelia daug r-jų, Infanrixas žymiai daugiau , turėjau minty greitas reakcijas)

samone ar ne bet pasiule gaila nepamenu koki blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(arville @ 2010 07 19, 11:09)
samone ar ne bet pasiule gaila nepamenu koki blush2.gif

sake mazesne reakcija bus man tiesiog pasiule rinkti ar mokama ar ne
Atsakyti
QUOTE(arville @ 2010 07 19, 10:11)
sake mazesne reakcija bus man tiesiog pasiule rinkti ar mokama ar ne

Nu visiškai nesuprantu...apgavikai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 07 19, 10:50)
Per metus.  smile.gif

doh.gif Ačiū už vertingą info smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 07 19, 11:27)
Nu visiškai nesuprantu...apgavikai... unsure.gif

Gal skiepijo 2002 metais? Tada išvalyta kokliušo vakcina buvo mokama. Aš pati savo vyresnėlį skiepijau šia vakcina 2004 metais ir tada dar buvo mokama, mokėjau 120 litų atsimenu.
Atsakyti
kadangi mano sunu skiepijo pries 10 metu doh.gif tada budavo, kad jei baigiasi valstybes dengiama vakcina, siulo mokama, arba pasirinkimas svaresnes, kur maziau reakciju, taip, kad cia politika yra...o del MMR tai butent Amerikoje del jos daug debatu ir kiek esu kalbejusi su mamytemis, kurios turi vaikus su didesniais ar mazesniais autizmo bruozais, butent prasidejo po MMR skiepo, plus, akd buvo dideles reakcijos i ji.
As mastau, akd reikia nuo poliomielito skiepyti, del kokliuso buvo taip, akd pernai atrodo, ar uzpernai susirgo Kaune daug vaiku kokliusu is kuriu daugelis buvo pilnai skiepyti
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2010 07 19, 11:35)
doh.gif Ačiū už vertingą info smile.gif
Papildyta:
Gal skiepijo 2002 metais? Tada išvalyta kokliušo vakcina buvo mokama. Aš pati savo vyresnėlį skiepijau šia vakcina 2004 metais ir tada dar buvo mokama, mokėjau 120 litų atsimenu.

ne as maziuka 2006 tik pagimdziau, bet atsimenu sake, kad viduj to skiepo atomas maziau kenksmingas , kazkas tokio g.gif ,mano drauge sake kad jai aplamai daug skiepu siule mokamai ir ji visus dare beveik mokamai antakalnio polikl
Atsakyti
Mes irgi jungiames i jusu gretas. Zirniui 3 metai, zodynas labai skurdus. Buvome pas logopede, liepe eiti i raidos centra. Taip pat buvom 1 karta pas privacia logopede, kuri parode pirstuku masaza ir artikuliacijos pratimus- tai visa vasara dirbsim su tuo, o nuo rudens tikriausiai vesiu pas logopeda privaciai. Kazkaip pediatrai nemato problemos, kad vaikas nekalba. Bet deja, kalba progresuoja laabai letai. Jis kaip ir bando kartoti kai kurius naujus zodzius, bet suprasti labai sunkiai galima. Arba pradeda kazka pasakoti grynai savo kalba ir pyksta, kad mes nesuprantam. Grynai kaip su uzsienieciu verysad.gif
Du gaideliai pas mus: ciu koko, ciu koko i luna ese. (Vertimas: dvi visteles, dvi visteles i maluna veze).
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 07 18, 23:05)
Aš tik norėjau pasakyti jog už privalomiem skiepams alternatyvos mokamos nereik, nesupratau kokią mokamą v-ną pasiūlė, nesąmonė....
Ne tik MMR keliavalentis, ir tas pats INFANRIX'as- DTPa ( difterija, stabligė, kokliušas) + Hib ( Hemofilus inf)+ IPV (poliomielitas).

( iš praktikos- MMR nesukelia daug r-jų, Infanrixas žymiai daugiau , turėjau minty greitas reakcijas)

QUOTE(arville @ 2010 07 19, 12:17)
ne as maziuka 2006 tik pagimdziau, bet atsimenu sake, kad viduj to skiepo atomas maziau kenksmingas ,  kazkas tokio g.gif ,mano drauge sake kad jai aplamai daug skiepu siule mokamai ir ji visus dare beveik mokamai antakalnio polikl

mokami skiepai kada baigės? gal 2007 metais g.gif
o vaikai čia maždaug 5 - 7 metų amžiaus aptarinėjami
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2010 07 19, 17:13)

Du gaideliai pas mus: ciu koko, ciu koko i luna ese. (Vertimas: dvi visteles, dvi visteles i maluna veze).

nu ne pats gal prasciausias variantas, gal nenusimink? g.gif Taip mastau. Nes tie zodziai anksciau ar veliau ateina su daugiau ar maziau darbo. Bet ziauriai sunku paskui atidirbti kad tuos zodzius jungtu i sakinius ir kalbetu su teisinga gramatika. O jeigu jau taviskis kalba sakiniais, nors ir su neaiskiais zodziais, tai vienas didelis darbas garantuotai atkrenta.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2010 07 19, 10:17)
As mastau, akd reikia nuo poliomielito skiepyti, del kokliuso buvo taip, akd pernai atrodo, ar uzpernai susirgo Kaune daug vaiku kokliusu is kuriu daugelis buvo pilnai skiepyti

poliomielitas man labai baisus, nes vaikas gali likti invalidas. O nuo ko dar planuoji?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 07 19, 22:20)
nu ne pats gal prasciausias variantas, gal nenusimink?  g.gif Taip mastau. Nes tie zodziai anksciau ar veliau ateina su daugiau ar maziau darbo. Bet ziauriai sunku paskui atidirbti kad tuos zodzius jungtu i sakinius ir kalbetu su teisinga gramatika. O jeigu jau taviskis kalba sakiniais, nors ir su neaiskiais zodziais, tai vienas didelis darbas garantuotai atkrenta.

Aciu uz atsakyma, biski palengvejo. Jis naudoja kelis standartinius sakinius, kuriu jam labiausiai reikia: ku mama; noju niamu; ku dingo; noju pie (piesti); lempos dega ir pan. Bet matosi, kad nori daugiau ka pasakyti, tiesiog burbuliuoja savo kalba- neiseina nieko suprasti. O skiemenis kartoti ne visus nori. Neistaria daug raidziu ir raidziu deriniu, tai jau tu skiemenu su tom raidem visiskai atsisako kartoti g.gif Nezinau kokius pratimus su juo daryt apart pirstuku lavinimo ir artikuliacijos g.gif Skaityti knygas visiskai jam neidomu...
Atsakyti
Skruzdeda as bijau difterijos, poliomielito, ko dar nepamenu..reikia vel paskaityti..ir kokliuso bijau...ale ziuresiu kada skiepysiu. Siaip jei kitasi metais planuosiu i Italija palekti, tai reikes apskiepyti, nes nezinai kokio ten gerio lektuve ar siltuose krastuose, kur daug atvykeliu gali gauti. Kol kas dekoju D, kad vyresnelis mano sveikas ir praktiskai dvi ligas kur parnestos buvo, tai parnese vyras blink.gif o ne sunus is mokyklos.

Dovyte, galiu aspakyti, kad vaikams kalbos mokymasis eina suoliais, atrodo vos juda is vietos, o paskui suolis..gali buti ir regresija, bet siaip svarbu nuosekliai dirbti ir kad butinai butu per darbo metus poilsis smegenims, kad suvirskintu info. Maniskiui va vasaromis vis pasimato suoliai. Siemet neatsidziaugiu, nes sakiniai vis grazeja, jau ir svetimi reciau komentuoja, neklausia ar uzsienietis doh.gif suderina dazniau linksnius, skaiciu..su gimine dar sunku, bet kai pamasto, tai pavyksta...tik va elgesys verysad.gif niekaip 10 metu neduotum verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2010 07 20, 12:17)
Aciu uz atsakyma, biski palengvejo. Jis naudoja kelis standartinius sakinius, kuriu jam labiausiai reikia: ku mama; noju niamu; ku dingo; noju pie (piesti); lempos dega ir pan. Bet matosi, kad nori daugiau ka pasakyti, tiesiog burbuliuoja savo kalba- neiseina nieko suprasti. O skiemenis kartoti ne visus nori. Neistaria daug raidziu ir raidziu deriniu, tai jau tu skiemenu su tom raidem visiskai atsisako kartoti  g.gif  Nezinau kokius pratimus su juo daryt apart pirstuku lavinimo ir artikuliacijos  g.gif  Skaityti knygas visiskai jam neidomu...

mano sunui jau 5 metukai kovo men bus,sneka irgi neaiskiai irgi maiso raides bet sakinukus sako irgi, dar daug savu zodziu kaip ; tepa ,didi vaikiskos kalbos, lankom privaciai logopede ir per metus,kalba jau zymiai pasikeite i prieki, pernai beveik isvis nekalbejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2010 07 20, 11:17)
Aciu uz atsakyma, biski palengvejo. Jis naudoja kelis standartinius sakinius, kuriu jam labiausiai reikia: ku mama; noju niamu; ku dingo; noju pie (piesti); lempos dega ir pan. Bet matosi, kad nori daugiau ka pasakyti, tiesiog burbuliuoja savo kalba- neiseina nieko suprasti. O skiemenis kartoti ne visus nori. Neistaria daug raidziu ir raidziu deriniu, tai jau tu skiemenu su tom raidem visiskai atsisako kartoti  g.gif  Nezinau kokius pratimus su juo daryt apart pirstuku lavinimo ir artikuliacijos  g.gif  Skaityti knygas visiskai jam neidomu...

http://www.eguru.lt/...nimas/video/484
gal pades 4u.gif
as saviskiui skaiciau enciklopedijas: trumpa aiski informacija ir iliustruota, toki teksta jis priimdavo. Dar galima klausytis pasaku is CD. maniskis nesiklause doh.gif bet kiti vaikai uzsikabliuoja, juolab, kad gerai ir klausymui-suvokimui lavinti. Pabandykit 4u.gif
Atsakyti