aš tai mąstau,kad kai jau nebemaitinsiu,tai MP nekeisiu į nieką,ta prasme,nei mišinuko,nei karvės pieno neduosiu,nes mes šeimoj niekas jo negeriam,ir išvis pieno prod labai mažai valgom.Žmogaus organizmas normaliai pieną pasisavina tik iki 3-4 metų,nes tai tik mažų vaikų -jauniklių maistas
as noreciau maitint kol pats atsisakys... o jeigu butu antras vaikiukas ir nestumo metu neatsisakytu, nebutu pokyciu, tai jauciu du maitinciau prisiskaiciau jav zurnale mamu patirciu tai viskas kazkaip normalu ir suderinama atrodo
Manau jog tai labai normalu ir protinga.
As asmeniskai planavaui tai daryti, deja mano vyrutis nutare atsisakyti MP nestuui ipusejus.
We are the only species of mammal that doubts our ability to give birth. It's profitable to scare women about birth. But let's stop it. I tell women: Your body is not a lemon. Ina May Gaskin
mamos pienas geriausia, bet as pati ziauriai megstu karves piena ir mama mano pieno jau nebeturi tas pats ir su mano vaikais. Nu jie labai nori ir nemazai geria. Vadinasi reikia jiems ir mano pieno senai negana. O jei reikia tai kodel neduot. O virintas nevirintas is parduotuves ar is kaimynkos cia jau atskira diskusija.
We are the only species of mammal that doubts our ability to give birth. It's profitable to scare women about birth. But let's stop it. I tell women: Your body is not a lemon. Ina May Gaskin
taigi jiems jau 2m 2 men. karves piena ir taip maukia, nes man pienukas dingo kai nescia patapau. Zinok manau tokio amziaus jau ir mama gali apsispresti nebezindyti
apie pieno nauda, tai as tokios nezinau, gi sakau - nevartoju, tik Latte geriu ir i kepinius dedu, va iskepiau maziui omleta ir nesigincysiu, nes mama budama technologe ir zino, ir kasdien gamina ta piena, bet kazkodel nesake, kad nuodai, ka pvz. apie grudeta varske pasake, kad geriau jau jos nevalgyt, o vaikams tai tikrai neduot, bet cia tema ne apie tai, norejau tik pasakyt, kad jau vaikui kai yra apie 2 metus, tai nemanau, kad reiktu ta MP kazkuo keist, tiesiog jo nebebus ir tiek, o ka jau jis gers - arbata, piena, kefyra, sultis, cia tik jo pasirinkimas, nezinau, kaip jusiskiai, bet maniskis turi savo nuomone
aš tai mąstau,kad kai jau nebemaitinsiu,tai MP nekeisiu į nieką,ta prasme,nei mišinuko,nei karvės pieno neduosiu,nes mes šeimoj niekas jo negeriam,ir išvis pieno prod labai mažai valgom.Žmogaus organizmas normaliai pieną pasisavina tik iki 3-4 metų,nes tai tik mažų vaikų -jauniklių maistas
as irgi galvoju, kad po mp neduosiu butent pieno ar misinelio kaip maitinimo. gal ir gers piena kada,bet siaip kol kas is pieno produktu jogurtus daugiausia valgo, viso kito - ne itin
Geria tai geria. Svarbu normos ribose Tik klausima gal ne visai tikslu uzdaviau...turejau galvoje naktini MP keisti i karves piena vargu ar geras pasirinkimas (mastant apie burnytes ir dantuku 'sveikata').
We are the only species of mammal that doubts our ability to give birth. It's profitable to scare women about birth. But let's stop it. I tell women: Your body is not a lemon. Ina May Gaskin
Geria tai geria. Svarbu normos ribose Tik klausima gal ne visai tikslu uzdaviau...turejau galvoje naktini MP keisti i karves piena vargu ar geras pasirinkimas (mastant apie burnytes ir dantuku 'sveikata').
a, jo apie tai as irgi galvojau...bet labai tikiuosi kad tai ilgai nesites. Bandysim paskui keist i vandeni ir tikesimes kad nebesikels visai su laiku. Nes as zinau kad MP ir karves pienas ne tas pats dantim......
"Pasterizuotas pienas sukelia chroniškas ligas Kas atsitinka kai pienas yra pasterizuojamas? Pasterizavimo procesą išrado L.Pasteur, kuris taip pat yra bakterijų ir mikrobų teorijos autorius(jis teigia kad daugelį ligų sukelia bakterijos ir mikrobai). Kad sunaikintu piene esančias bakterijas pieno pramonė pasterizuoja(kaitina pieną), bet šis procesas pakeičia pieno struktūrą. Pasterizavimas pieno cukrų, kitaip žinomą kaip laktozę, paverčia į beta-laktozę, kuri yra daug griečiau įsisavinama ir to rezultatas staigus gliukozės padidėjimas kraujyje.Pasterizavimas pakeičia piene esančio kalcio formą ir padaro kalcį beveik visiškai neįsisavinamą Homogenizavimas Daugelis žmonių net nežino, kad pienas yra ne tik pasterizuojamas, bet dar ir homogenizuojamas. Homogenizavimas yra procesas kai pienas leidžiamas per labai tankų filtrą, kuris sumažiną piene esančių riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytu visame butelyje ir nenusistotų ant paviršiaus. Deja, šis procesas pakeičia natūralią pieno struktūrą it taip jį padaro dar labiau nevirškinamu. Homogenizuojant piene esančios riebalų molekulės apgaubia ar prikimba prie piene esančių baltymų molekulių taip apsunkindama jų virškinimą. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami į kraują ir tai sukelia alergija ir kitas autoimunines ligas tokias kaip reumatoidini artritą, bronchinę astmą, šienligę. Taip pat pasterizavimas ir homogenizavimas sunaikina gerąsias bakterijas ir enzimus, kurie labai svarbus geram pieno virškinimui. Beje vakarų šalyse or tokia pieno rūšis UHT, kai pienas yra pakaitinamas iki 196 laipsnių ir taip jis gali išstovėti daigiau kaip metus, bet patys pagalvokit ar tokiame piene gali dar kas nors naudingo būti. Pasterizuotas pienas ir chroniškos ligos Pasterizuotas ir homogenizuotas pienas sukelia chroniškas ligas reumatoidinį artritą diabetą, vėžį, širdies ligas, bronchinę astmą, ir Alzheimerį, taip pat įvairius virškinimo sutrikimus, Krauno ligą(opos žarnyne), alergijas, depresiją, jautraus žarnyno sindromą. Pieno alergijos 70% Suaugusiųjų populiacijos turi bent minimalų pieno netoleravimą (nevirškinimą). Nes pieno ir jo produktams virškinti reikalingas enzimas laktazė. Vaikai šio enzimo turi pakankamai, bet su amžiumi šio enzimo mažėją ir daugelio suaugusiųjų organizmas šio enzimo nebegamina arba gamina nepakankamai. Dėl to pienas būna nesuvirškintas. O nesuvirškintas ar blogai suvirškintas maistas nuodija organizmą ir taip sukelia įvairias ligas ir alergijas. Laktazės mažėjimas yra dar vienas gamtos įrodimas, kad suaugęs žmogus neturėtų vartoti pieno. Pienas skatina gleivių produkciją Pieno vartojimas skatina gleivių produkciją organizme. Gleivės dažnai yra žuvę baltieji kraujo baltosios kraujo ląstelės -leukocitai, taip pat muco polysaccharidai- angliavandenių rūšis iš kurių organizmas gaminą gleives). O žūva jie atakuodami nesuvirškintus pieno baltymus, nes organizmas jų neatpažįsta ir laiko juos svetimkūniais priešais ir todėl juos atakuoja.Pieno vartojimas yra pieno vartojimas paūmina plaučių ir kvėpavimo takų ligas ir visiems gerai žinoma slogą. Ir labai apmaudu kai žmonės turintys slogą vartoja vaistus nuo slogos(kurie taip sutraukia smegenų kraujagysles ir turi kitus sveikatai pavojingus pašalinius efektus) ir geria pieną. Pienas pūlių, antibiotikų ir hormonų kokteilis Modernūs pieno ūkiai išgauna daug didesnį pieno kiekį iš vienos karvės nei prieš kelis dešimtmečius. Bet dėl to labai suprastėja pieno kokybė ir tai labai sekina karves(vakarų šalyse daugelis gyvena vos 2-3 metus). Priedo tokios karvės dažnai serga pieno takų uždegimas ir dėl to joms yra duodami antibiotikai, kurie aiškų patenka į pieną. Dar blogiau, kad uždegimu sergančios karvės su pienų išskiria į mirusius leukocitus(baltieji kraujo kūneliai) dar kitaip vadinamus pūliais. Ir sergančių karvių pienas gana dažnai patenka į bendrą produkciją. Taip pat Amerikoje, kad padidintų pieno produkciją ūkininkai karvėms duoda sintetinių hormonų, kurie žinoma atsiduria piene ir yra manoma, kad tai labai skatina vėžines ligas. Tikiuosi Lietuvos ūkininkai šiais hormonai dar savo karvių nešeria, bet 100% nežinau. Oficialiai gyvulių augimo hormonai Europos Sąjungoje yra uždrausti. Karvės sutvertos ėsti žolę, bet šiandiena jos yra šeriamos grūdais, soja, kukurūzais, kurie yra genetiškai modifikuoti bei pat įvairiais papildais. Viso to rezultatas piene vietoj omega 3 riebalinių rūgščių atsiranda omega 6, kurių daugelis žmonių vartoja per daug ir omega 6 labai skatina organizmo uždegiminius procesus ir sukelia artritas. Kiti pieno produktai Yra labai daug įvairių pieno produktų jogurtas, raugintas pienas, sūris, grūdėta varškė, visokie pieno gėrimai ir kt. Deja visi jie pagaminti iš pasterizuoto pieno, kas kaip jau minėjau juos padaro beveik nevirškinamus. Jogurtai Daugelis jogurtu yra su visokiais dažais, konservantais, cukrumi ir saldikliais, o tų gerųjų bakterijos tai greičiausiai ne kvapo arba jos dėl ilgo galiojimo laiko yra mirę. Tas pats pasakytina ir apie Actimel ir kitus pieno gėrimus su bakterijomis, tai labai geras metodas parduoti šauktą pieno už litro kaina. Šviežias nepasterizuotas pienas Na jei negalite atsisakyti pieno tai bent jau vartokite nepasterizuota pirkite tiesiai iš ūkininkų. Jis taip pat daug geriau vaikams, tik žinoma reikia pirkti iš patikimo šaltinio. Suaugusiems pieno vartotojams patarčiau šį šviežią pieną surauginti (palikti šiltoje vietoje kol pienas taps kaip drebučiai ir įgis rūgštoką skonį). Nepasterizuotas raugintas pienas turi naudingų žarnyno bakterijų. Taip pat raugimo procesas suskaido piene esančia laktozę ir taip ja padaro lengviau virškinimą. Yra teigiama kad ožkos pienas yra geriau nei karvės ir ne taip alergiškas. Pienas ir kalcis. Vartodami pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo pasisaviną.Pirmiausia, nors karvės piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje motinos piene yra keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės. Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai rūgština organizmą (žemina ph išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties . Organizmas norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą, bei jame esančią fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. Apmaudu, kad daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno pramonės atstovai ir gydytojai, kurių dauguma mano žiniomis apie mityba žino labai nedaug( vakarų šalyse gydytojai per visą studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie mitybą). Beje amerikiečiai suvartoja daugiau pieno produktų negu visas likęs pasaulis(vidutinis amerikietis suvartoja 272 kg pieno produktų per metus) ir jie kai tik turi daugiausiai osteoporoze sergančių žmonių.Šalys kurios vartoja mažiausiai pieno produktų turi mažiausiai osteoporoze sergančių žmonių. Iš kur gauti kalcio? Dabar atsakysiu į klausimą iš kur gauti kalcio nevartojant pieno produktų. Visu pirma pasakysiu, kad pieno produktų nevartojantiems žmonės kalcio reikia mažiau (net iki 50%) nei pieno mėgėjams. Tai yra dėl to , kad neutralizuoti pieno sukelta rūgštingumą organizmas ima kalcį iš kaulų. Antra, iš kur karvė gauna kalcio? Ji gi pieno negeria. Karvės kalcį gauna ėsdamos žole (bent jau taip buvo praeityje), bet šiandieną ūkininkai karvėms duoda kalcio papildų. Jei karvės kalcį gauna iš žolės tai nereiškia, kad jums reikia pradėti valgyti žolę. Žmonės vieni geriausiu kalcio šaltinių yra žalios lapinės daržovės brokoliai, špinatai, salotos ir kt. Tiesa dėl intensyvios žemdirbystės metodų šiandieninės daržoves turi daug mažiau kalcio ir kitų mineralų nei prieš 50 metų. Taip pat kalcio turi riešutai, kiaušiniai. Galima net vartoti kiaušinių lukštų miltelius. Kalcio papildai Daugelyje papildų kalcis yra karbonato formos ir jo geriausių atveju pasisavinama tik 10%. Vyresnių žmonių, kurių daugelis stokoja skrandžio hydrochlorinės rūgšties, organizmas kalcio karbonato arba iš viso nepasisavina arba pasisavina mažiau nei 10%. Priedo kalcio karbonato papildai gali sukelti inkstų akmenligę, todėl tokių papildų reikia vengti. Jei jau vartosite kalcio papildus tai kalcis turi būti citrato, askorbato, malate ar furmate formos. Žinoma toks kalcis yra daug brangesnis, bet tikrai neverta pirkti produkto , kurio pasisavinama tik 1/10 ar dar mažiau, kas reiškia, kad mokėdami 1 litą geriausiu atveju gaunate tik 10 centų. Bet plačiau apie papildus ateityje. Kaulams reikia kitu elementų Vien kalcio vartojimas dažniausiai sukels daugiau žalos nei naudos , nes dauguma tokio kalcio atsidurs ant kraujagyslių sienelių, o ne kauluose. Kaulams reikia kitų faktorių, kurie yra daug svarbesni nei kalcis. Gerai dirvinis asiūklis ( horsetail), kuris turi silcio, taip pat kaulams reikalingas magnis, vitaminas K ir D, strotis ir kt. O kalcio žmonėms dažniausiai trūksta dėl nepasisavinimo ir perteklinio kiekio gyvuliniu baltymu - jie sumažina organizmo ph ir jam neutralizuoti imamas kalcis ir kiti mineralai is kaulu ir taip privedama iki osteoporozes. Kad pagerinti kalcio pasisavinamą reikia kad būtų pakankamai tulžies, daugelio žmonių kepenų latakai užsikimšę akmenimis ir taip tulžies gamyba ir nutekėjimas labai sumažėjęs - to rezultatas sumažėjęs kalcio, riebalų ir riebaluose tirpstančiu vitaminu pasisavinimas. Iš natūralių produktu kalcio daug yra žalios spalvos daržovėse, taip pat migdolų ir kituose riešutuose. dar daug kalcio yra carrob milteliuose, bet juose taip pat yra nemažai cukraus, taip pat reikia,kad būtų termiškai neapdorota ( raw organic carrob powder)."
žydrynė, geras straipsniukas. Nors viena is mano turimu specialybiu - pieno produktu technologe , galiu pripazinti, kad karves pienas skirtas ... versiukams. Taip gamtos suredyta.
We are the only species of mammal that doubts our ability to give birth. It's profitable to scare women about birth. But let's stop it. I tell women: Your body is not a lemon. Ina May Gaskin
ar nebūtų pirmagimiui tragedija, kai jį žindanti mama staiga dingsta kelioms dienoms, jis negauna pieno, negali užmigti (aišku, išvargęs užmiega), o tuomet ji grįžta su kitu mažu vaiku, kuris valgo JO pieną
neseniai buvo minėta, kad mamai išvykti iš namų yra pats baisiausias atjunkymo būdas. dabar galvoju, ar nebūtų dar baisiau, kai tas įvyksta gimus antram vaikui po pirmo gimdymo ligoninėj praleidau beveik 10 dienų