Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)

QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 28, 16:36)
O kokia karves pieno nauda?  smile.gif


aš tai mąstau,kad kai jau nebemaitinsiu,tai MP nekeisiu į nieką,ta prasme,nei mišinuko,nei karvės pieno neduosiu,nes mes šeimoj niekas jo negeriam,ir išvis pieno prod labai mažai valgom.Žmogaus organizmas normaliai pieną pasisavina tik iki 3-4 metų,nes tai tik mažų vaikų -jauniklių maistas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 28 liepos 2010 - 15:42

QUOTE(bim-bam @ 2010 07 28, 15:37)
as noreciau maitint kol pats atsisakys... o jeigu butu antras vaikiukas ir nestumo metu neatsisakytu, nebutu pokyciu, tai jauciu du maitinciau  g.gif  prisiskaiciau jav zurnale mamu patirciu tai viskas kazkaip normalu ir suderinama atrodo  smile.gif

drinks_cheers.gif wub.gif

QUOTE(bim-bam @ 2010 07 28, 15:38)
idomu, idekit 4u.gif
ast_alaus, ka manai apie dvieju skirtuno amziaus vaikiuku zindyma? na, kai gimsta antras.

Manau jog tai labai normalu ir protinga.
As asmeniskai planavaui tai daryti, deja mano vyrutis nutare atsisakyti MP nestuui ipusejus. ax.gif
Atsakyti
mamos pienas geriausia, bet as pati ziauriai megstu karves piena ir mama mano pieno jau nebeturi tongue.gif tas pats ir su mano vaikais. Nu jie labai nori ir nemazai geria. Vadinasi reikia jiems ir mano pieno senai negana. O jei reikia tai kodel neduot. O virintas nevirintas is parduotuves ar is kaimynkos cia jau atskira diskusija.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 07 28, 15:40)
Žmogaus organizmas normaliai pieną pasisavina tik iki 3-4 metų,nes tai tik mažų vaikų -jauniklių maistas

Mamos piena...Kaip ir visi zinduoliai. smile.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 07 28, 15:38)
taigi jiems jau 2m 2 men. karves piena ir taip maukia, nes man pienukas dingo kai nescia patapau. Zinok manau tokio amziaus jau ir mama gali apsispresti nebezindyti tongue.gif


tikrai taip 4u.gif

apie pieno nauda, tai as tokios nezinau, gi sakau - nevartoju, tik Latte geriu ir i kepinius dedu, va iskepiau maziui omleta ax.gif ir nesigincysiu, nes mama budama technologe ir zino, ir kasdien gamina ta piena, bet kazkodel nesake, kad nuodai, ka pvz. apie grudeta varske pasake, kad geriau jau jos nevalgyt, o vaikams tai tikrai neduot, bet cia tema ne apie tai, norejau tik pasakyt, kad jau vaikui kai yra apie 2 metus, tai nemanau, kad reiktu ta MP kazkuo keist, tiesiog jo nebebus ir tiek, o ka jau jis gers - arbata, piena, kefyra, sultis, cia tik jo pasirinkimas, nezinau, kaip jusiskiai, bet maniskis turi savo nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 07 28, 14:40)
aš tai mąstau,kad kai jau nebemaitinsiu,tai MP nekeisiu į nieką,ta prasme,nei mišinuko,nei karvės pieno neduosiu,nes mes šeimoj niekas jo negeriam,ir išvis pieno prod labai mažai valgom.Žmogaus organizmas normaliai pieną pasisavina tik iki 3-4 metų,nes tai tik mažų vaikų -jauniklių maistas

as irgi galvoju, kad po mp neduosiu butent pieno ar misinelio kaip maitinimo. gal ir gers piena kada,bet siaip kol kas is pieno produktu jogurtus daugiausia valgo, viso kito - ne itin schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 07 28, 15:43)
O jei reikia tai kodel neduot. O virintas nevirintas is parduotuves ar is kaimynkos cia jau atskira diskusija.

Geria tai geria. Svarbu normos ribose biggrin.gif
Tik klausima gal ne visai tikslu uzdaviau...turejau galvoje naktini MP keisti i karves piena vargu ar geras pasirinkimas (mastant apie burnytes ir dantuku 'sveikata').
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 28, 16:46)
Geria tai geria. Svarbu normos ribose  biggrin.gif
Tik klausima gal ne visai tikslu uzdaviau...turejau galvoje naktini MP keisti i karves piena vargu ar geras pasirinkimas (mastant apie burnytes ir dantuku 'sveikata').

a, jo apie tai as irgi galvojau...bet labai tikiuosi kad tai ilgai nesites. Bandysim paskui keist i vandeni ir tikesimes kad nebesikels visai su laiku. Nes as zinau kad MP ir karves pienas ne tas pats dantim......
Atsakyti
"Pasterizuotas
pienas sukelia chroniškas ligas
Kas atsitinka kai pienas yra pasterizuojamas?
Pasterizavimo
procesą išrado L.Pasteur, kuris taip pat yra bakterijų ir mikrobų
teorijos autorius(jis teigia kad daugelį ligų sukelia bakterijos ir
mikrobai). Kad sunaikintu piene esančias bakterijas pieno pramonė
pasterizuoja(kaitina pieną), bet šis procesas pakeičia pieno
struktūrą. Pasterizavimas pieno cukrų, kitaip žinomą kaip
laktozę, paverčia į beta-laktozę, kuri yra daug griečiau
įsisavinama ir to rezultatas – staigus gliukozės padidėjimas
kraujyje.Pasterizavimas pakeičia piene esančio kalcio formą ir
padaro kalcį beveik visiškai neįsisavinamą
Homogenizavimas
Daugelis
žmonių net nežino, kad pienas yra ne tik pasterizuojamas, bet dar
ir homogenizuojamas. Homogenizavimas yra procesas kai pienas
leidžiamas per labai tankų filtrą, kuris sumažiną piene esančių
riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytu
visame butelyje ir nenusistotų ant paviršiaus. Deja, šis procesas
pakeičia natūralią pieno struktūrą it taip jį padaro dar labiau
nevirškinamu. Homogenizuojant piene esančios riebalų molekulės
apgaubia ar prikimba prie piene esančių baltymų molekulių taip
apsunkindama jų virškinimą. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami
į kraują ir tai sukelia alergija ir kitas autoimunines ligas tokias
kaip reumatoidini artritą, bronchinę astmą, šienligę.
Taip pat pasterizavimas ir homogenizavimas sunaikina gerąsias bakterijas ir
enzimus, kurie labai svarbus geram pieno virškinimui.
Beje vakarų
šalyse or tokia pieno rūšis – UHT, kai pienas yra pakaitinamas
iki 196 laipsnių ir taip jis gali išstovėti daigiau kaip metus,
bet patys pagalvokit ar tokiame piene gali dar kas nors naudingo
būti.
Pasterizuotas pienas ir chroniškos ligos
Pasterizuotas ir homogenizuotas pienas sukelia chroniškas ligas – reumatoidinį
artritą diabetą, vėžį, širdies ligas, bronchinę astmą, ir
Alzheimerį, taip pat įvairius virškinimo sutrikimus, Krauno
ligą(opos žarnyne), alergijas, depresiją, jautraus žarnyno
sindromą.
Pieno
alergijos
70% Suaugusiųjų populiacijos turi bent minimalų pieno netoleravimą
(nevirškinimą). Nes pieno ir jo produktams virškinti reikalingas
enzimas – laktazė. Vaikai šio enzimo turi pakankamai, bet su
amžiumi šio enzimo mažėją ir daugelio suaugusiųjų organizmas
šio enzimo nebegamina arba gamina nepakankamai. Dėl to pienas būna
nesuvirškintas. O nesuvirškintas ar blogai suvirškintas maistas
nuodija organizmą ir taip sukelia įvairias ligas ir alergijas.
Laktazės mažėjimas yra dar vienas gamtos įrodimas, kad
suaugęs žmogus neturėtų vartoti pieno.
Pienas skatina gleivių produkciją
Pieno vartojimas skatina gleivių produkciją organizme. Gleivės dažnai
yra žuvę baltieji kraujo baltosios kraujo ląstelės -leukocitai, taip pat muco polysaccharidai- angliavandenių rūšis iš kurių organizmas gaminą gleives). O
žūva jie atakuodami nesuvirškintus pieno baltymus, nes organizmas
jų neatpažįsta ir laiko juos svetimkūniais – priešais ir todėl
juos atakuoja.Pieno vartojimas yra pieno vartojimas paūmina plaučių ir kvėpavimo
takų ligas ir visiems gerai žinoma slogą. Ir labai apmaudu kai
žmonės turintys slogą vartoja vaistus nuo slogos(kurie taip
sutraukia smegenų kraujagysles ir turi kitus sveikatai pavojingus
pašalinius efektus) ir geria pieną.
Pienas –
pūlių, antibiotikų ir hormonų kokteilis
Modernūs
pieno ūkiai išgauna daug didesnį pieno kiekį iš vienos karvės
nei prieš kelis dešimtmečius. Bet dėl to labai suprastėja pieno
kokybė ir tai labai sekina karves(vakarų šalyse daugelis gyvena
vos 2-3 metus). Priedo tokios karvės dažnai serga pieno takų
uždegimas ir dėl to joms yra duodami antibiotikai, kurie aiškų
patenka į pieną. Dar blogiau, kad uždegimu sergančios karvės su
pienų išskiria į mirusius leukocitus(baltieji kraujo kūneliai)
dar kitaip vadinamus pūliais. Ir sergančių karvių pienas gana
dažnai patenka į bendrą produkciją.
Taip pat Amerikoje, kad padidintų pieno produkciją ūkininkai karvėms
duoda sintetinių hormonų, kurie žinoma atsiduria piene ir yra
manoma, kad tai labai skatina vėžines ligas. Tikiuosi Lietuvos
ūkininkai šiais hormonai dar savo karvių nešeria, bet 100%
nežinau. Oficialiai gyvulių augimo hormonai Europos Sąjungoje yra
uždrausti.
Karvės sutvertos ėsti žolę, bet šiandiena jos yra šeriamos grūdais,
soja, kukurūzais, kurie yra genetiškai modifikuoti bei pat
įvairiais papildais. Viso to rezultatas – piene vietoj omega 3
riebalinių rūgščių atsiranda omega 6, kurių daugelis žmonių
vartoja per daug ir omega 6 labai skatina organizmo uždegiminius
procesus ir sukelia artritas.
Kiti
pieno produktai
Yra labai daug įvairių pieno produktų – jogurtas, raugintas pienas, sūris,
grūdėta varškė, visokie pieno gėrimai ir kt. Deja visi jie
pagaminti iš pasterizuoto pieno, kas kaip jau minėjau juos padaro
beveik nevirškinamus.
Jogurtai
Daugelis jogurtu yra su visokiais dažais, konservantais, cukrumi ir
saldikliais, o tų gerųjų bakterijos tai greičiausiai ne kvapo
arba jos dėl ilgo galiojimo laiko yra mirę. Tas pats pasakytina ir
apie Actimel ir kitus pieno gėrimus su bakterijomis, tai labai geras
metodas parduoti šauktą pieno už litro kaina.
Šviežias nepasterizuotas pienas
Na jei negalite atsisakyti pieno tai bent jau vartokite nepasterizuota –
pirkite tiesiai iš ūkininkų. Jis taip pat daug geriau vaikams, tik
žinoma reikia pirkti iš patikimo šaltinio. Suaugusiems pieno
vartotojams patarčiau šį šviežią pieną surauginti (palikti
šiltoje vietoje kol pienas taps kaip drebučiai ir įgis rūgštoką
skonį). Nepasterizuotas raugintas pienas turi naudingų žarnyno
bakterijų. Taip pat raugimo procesas suskaido piene esančia laktozę
ir taip ja padaro lengviau virškinimą. Yra teigiama kad ožkos
pienas yra geriau nei karvės ir ne taip alergiškas.
Pienas ir
kalcis.
Vartodami
pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo
pasisaviną.Pirmiausia, nors karvės
piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių
organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje motinos piene yra
keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai
pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės.

Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai ‘rūgština’ organizmą
(žemina ph – išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties . Organizmas norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą, bei jame esančią
fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą
laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. Apmaudu, kad
daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno
pramonės atstovai ir gydytojai, kurių dauguma mano žiniomis apie
mityba žino labai nedaug( vakarų šalyse gydytojai per visą
studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie
mitybą).
Beje amerikiečiai suvartoja daugiau pieno produktų negu visas likęs
pasaulis(vidutinis amerikietis suvartoja 272 kg pieno produktų per metus) ir jie kai tik turi daugiausiai osteoporoze sergančių žmonių.Šalys kurios vartoja mažiausiai pieno produktų turi mažiausiai osteoporoze sergančių žmonių.
Iš kur
gauti kalcio?
Dabar atsakysiu į klausimą iš kur gauti kalcio nevartojant pieno
produktų. Visu pirma pasakysiu, kad pieno produktų nevartojantiems
žmonės kalcio reikia mažiau (net iki 50%) nei pieno mėgėjams. Tai
yra dėl to , kad neutralizuoti pieno sukelta rūgštingumą
organizmas ima kalcį iš kaulų.
Antra, iš kur karvė gauna kalcio? Ji gi pieno negeria. Karvės kalcį gauna
ėsdamos žole (bent jau taip buvo praeityje), bet šiandieną
ūkininkai karvėms duoda kalcio papildų.
Jei karvės kalcį gauna iš žolės tai nereiškia, kad jums reikia pradėti
valgyti žolę. Žmonės vieni geriausiu kalcio šaltinių yra žalios
lapinės daržovės – brokoliai, špinatai, salotos ir kt. Tiesa
dėl intensyvios žemdirbystės metodų šiandieninės daržoves turi
daug mažiau kalcio ir kitų mineralų nei prieš 50 metų. Taip pat
kalcio turi riešutai, kiaušiniai. Galima net vartoti kiaušinių
lukštų miltelius.
Kalcio
papildai
Daugelyje
papildų kalcis yra karbonato formos ir jo geriausių atveju
pasisavinama tik 10%. Vyresnių žmonių, kurių daugelis stokoja
skrandžio hydrochlorinės rūgšties, organizmas kalcio karbonato
arba iš viso nepasisavina arba pasisavina mažiau nei 10%. Priedo
kalcio karbonato papildai gali sukelti inkstų akmenligę, todėl
tokių papildų reikia vengti. Jei jau vartosite kalcio papildus tai
kalcis turi būti citrato, askorbato, malate ar furmate formos.
Žinoma toks kalcis yra daug brangesnis, bet tikrai neverta pirkti
produkto , kurio pasisavinama tik 1/10 ar dar mažiau, kas reiškia,
kad mokėdami 1 litą geriausiu atveju gaunate tik 10 centų. Bet
plačiau apie papildus ateityje.
Kaulams reikia kitu elementų
Vien kalcio vartojimas dažniausiai sukels daugiau žalos nei naudos , nes dauguma tokio kalcio atsidurs ant kraujagyslių sienelių, o ne kauluose. Kaulams reikia kitų faktorių, kurie yra daug svarbesni nei kalcis. Gerai dirvinis asiūklis ( horsetail), kuris turi silcio, taip pat kaulams reikalingas magnis, vitaminas K ir D, strotis ir kt.
O kalcio žmonėms dažniausiai trūksta dėl nepasisavinimo ir perteklinio kiekio gyvuliniu baltymu - jie sumažina organizmo ph ir jam neutralizuoti imamas kalcis ir kiti mineralai is kaulu ir taip privedama iki osteoporozes.
Kad pagerinti kalcio pasisavinamą reikia kad būtų pakankamai tulžies, daugelio žmonių kepenų latakai užsikimšę akmenimis ir taip tulžies gamyba ir nutekėjimas labai sumažėjęs - to rezultatas sumažėjęs kalcio, riebalų ir riebaluose tirpstančiu vitaminu pasisavinimas.
Iš natūralių produktu kalcio daug yra žalios spalvos daržovėse, taip pat migdolų ir kituose riešutuose. dar daug kalcio yra carrob milteliuose, bet juose taip pat yra nemažai cukraus, taip pat reikia,kad būtų termiškai neapdorota ( raw organic carrob powder)."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 28 liepos 2010 - 16:06
žydrynė,
geras straipsniukas. thumbup.gif

Nors viena is mano turimu specialybiu - pieno produktu technologe
cool.gif , galiu pripazinti, kad karves pienas skirtas ... versiukams. Taip gamtos suredyta. smile.gif
Atsakyti
žydryne, ačiū už labai įdomų straipsnį thumbup.gif skaičiau išsižiojus
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 28, 16:43)
drinks_cheers.gif  wub.gif
Manau jog tai labai normalu ir protinga.
As asmeniskai planavaui tai daryti, deja mano vyrutis nutare atsisakyti MP nestuui ipusejus.  ax.gif


ar nebūtų pirmagimiui tragedija, kai jį žindanti mama staiga dingsta kelioms dienoms, jis negauna pieno, negali užmigti (aišku, išvargęs užmiega), o tuomet ji grįžta su kitu mažu vaiku, kuris valgo JO pieną
neseniai buvo minėta, kad mamai išvykti iš namų yra pats baisiausias atjunkymo būdas. dabar galvoju, ar nebūtų dar baisiau, kai tas įvyksta gimus antram vaikui doh.gif po pirmo gimdymo ligoninėj praleidau beveik 10 dienų verysad.gif
Atsakyti
Dėl to nujunkti reikia arba antram trimestre, arba dar šiek tiek pamaitinus abu. Pats blogiausias laikas - iš karto po gimdymo.

O tas kelias dienas vaikiukai puikiai išlaukia ir mamai grįžus toliau žindo.
Atsakyti