Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)

QUOTE(virv? @ 2010 07 29, 00:13)
aš už nat?ral? šeimos planavim?. per netrumpus bandymus pastoti, bazin?s temp. matavimus ir kitus steb?jimus ?gijau praktikos ir vaising? dien? nepražiopso?iau.
kai moterys nesidomi, joms atrodo, kad visos ciklo dienos yra vaisingos doh.gif

Na, kai yra ciklas, tai galima ir taip (nors mano temperatura niekada nesutapdavo su vaisingu gleiviu atsiradimu). O kai menesines dar neatsiradusios? Juk bet kuria diena gali atsirasti vaisingumas!
Pritariu NATUKEI, kad saugios tik dienos po ovuliacijos. O ka kitomis dienomis?
Del kontraceptinio ziedo nezinau. Bet gydytoja aiskino, kad ir Mirenos hormonai veikia vietiskai, nepatenka i krauja, na patenka ten MIKRO DALELES. Tai manes netenkina tos mikro daleles. Bet didziausia blogybe yra ta, kad apsivaisinusi kiausialaste negali isitvirtinti gimdoje del issausejusios (nuo vietiskai veikianciu hormonu) gimdos gleivines. Tada tas potencialus vaikelis zusta.
Tos, kurios baigiat maitinti, pasiziurekit Bioself prietaisiuka (pagooglinkit, anglu kalba daugiau info). Brangokas, bet ilgai naudotinas.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 29, 10:05)
aha, man paskutinį kartą draugė konsultantė pasakė, kad tikrai saugus tik dienos PO ovuliacijos  g.gif tai o jeigu maitinant ciklas 40dienų,  o saugios - 10d, mm - 7, ką daryt likusius 23?

kadangi mano visos vaisingumo žinios buvo orientuotos į pastojimą, o ne kontracepciją, ginčytis negaliu
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 07 29, 10:11)
Na, kai yra ciklas, tai galima ir taip (nors mano temperatura niekada nesutapdavo su vaisingu gleiviu atsiradimu). O kai menesines dar neatsiradusios? Juk bet kuria diena gali atsirasti vaisingumas!
Pritariu NATUKEI, kad saugios tik dienos po ovuliacijos. O ka kitomis dienomis?
Del kontraceptinio ziedo nezinau. Bet gydytoja aiskino, kad ir Mirenos hormonai veikia vietiskai, nepatenka i krauja, na patenka ten MIKRO DALELES. Tai manes netenkina tos mikro daleles. Bet didziausia blogybe yra ta, kad apsivaisinusi kiausialaste negali isitvirtinti gimdoje del issausejusios (nuo vietiskai veikianciu hormonu) gimdos gleivines. Tada tas potencialus vaikelis zusta.
Tos, kurios baigiat maitinti, pasiziurekit Bioself prietaisiuka (pagooglinkit, anglu kalba daugiau info). Brangokas, bet ilgai naudotinas.

pritariu dėl hormonų
bet jeigu taip ir nebaigi maitinti? smile.gif ir biocef čia tas pat nšp tik su kompjuteriu?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 29, 11:52)
pritariu d?l hormon?
bet jeigu taip ir nebaigi maitinti? smile.gif ir biocef ?ia tas pat nšp tik su kompjuteriu?

Taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virvė @ 2010 07 29, 00:13)
aš už natūralų šeimos planavimą. per netrumpus bandymus pastoti, bazinės temp. matavimus ir kitus stebėjimus įgijau praktikos ir vaisingų dienų nepražiopsočiau.
kai moterys nesidomi, joms atrodo, kad visos ciklo dienos yra vaisingos doh.gif

sis metodas visiskai netinka toms kuriu ciklas nereguliarus. O maitinant jis daznai buna nereguliarus. Man asmeniskai niekad nebuvo reguliarus.
Atsakyti
Matai, idėja tame, kad sėkti pačius požymius - išskyrų saybes parodo vaisingos fazės pradžią, o temp - jos pabaigą. Ir dienų skaičiaimas čia nieko dėtas smile.gif. Tik kad jeigu bendrai būna daug įšskyrų, vaisingumo pradžią galima pražiopsuoti - tada ir gaunasi, kad saugios tik dienos po o. O tai, mano nuomone, normaliam šeimos gyvenimui mažoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 29, 14:40)
Matai, idėja tame, kad sėkti pačius požymius - išskyrų saybes parodo vaisingos fazės pradžią, o temp - jos pabaigą. Ir dienų skaičiaimas čia nieko dėtas smile.gif. Tik kad jeigu bendrai būna daug įšskyrų, vaisingumo pradžią galima pražiopsuoti - tada ir gaunasi, kad saugios tik dienos po o. O tai, mano nuomone, normaliam šeimos gyvenimui mažoka g.gif

tas tai taip, bet pries pirma pastojima sekiau. Nebuvo pas amne jokiu ten isskyru, tokiu kokios jos turi buti vaisingomis dienomis doh.gif
Atsakyti
O pas mane tai nors dar maitinau pilnu tempu (be jokių primaitinimų),susirgau mmm kai mažei buvo 6 mėn unsure.gif ,kokius 3kartus ciklas buvo ilgesnis,o paskui,nuo kokių 9-10mėn kaip laikrodis-kas 28d. ir vaisingos dienos pagal išskyras labai jaučiasi,tai kad kiekvienos organizmas skirtingas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 29 liepos 2010 - 14:24
na sita istorija vadinasi "Pasaka apie Duodancias Rankas'' is knygos ''Gyveno karta mamyte" - autore Egle Venslovaite Siliuniene
Jos visos istorijos labai idomios, o piesiniai is vis kazkas nerealaus..
Tokia knyga mes gavom dovanu is anytos, Mamos dienos proga su palinkejimais, rasti laiko sau ir pavakaroti su sia knyga rankose ir palaikanciom mintim..

Tad gal ir jums ta knyga bsu kuo nors naudinga, machiau knygynuose ju yra..

QUOTE(ada21lt @ 2010 07 26, 13:02)
Cia tokia grazia pasaka radau pas Natuke tinklapy gal pades  4u.gif http://mamosrankos.blogspot.com/

Kai viduj susitaikai su vaikelio atejimu ir blogumai baigiasi  4u.gif o siaip sako padeda imbieras  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 07 29, 12:53)
sis metodas visiskai netinka toms kuriu ciklas nereguliarus. O maitinant jis daznai buna nereguliarus. Man asmeniskai niekad nebuvo reguliarus.

Tinka, nes pas mane niekada gyvenime nebuvo reguliariu ciklu (na gal vos 2 po sunaus gimimo). Bet per ilgus metus as ismokau pajusti artejancia O, plius dar seku ir kt. naturalius zenklus. smile.gif
Kiekviena gali ismokti pazinti savo kuna, gal tik tam reikia laiko. mirksiukas.gif
Kazkas minejo zieda kaip apsaugos piremone. Na, maitinancioms tai visiskai netinkantis metodas, kaip ir bet kuris kitas - hormoninis. smile.gif

QUOTE(Natuke @ 2010 07 29, 13:40)
Tik kad jeigu bendrai būna daug įšskyrų, vaisingumo pradžią galima pražiopsuoti -

Bet ir isskyros skirtingu periodo metu skiriasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 29, 16:26)
Tinka, nes pas mane niekada gyvenime nebuvo reguliariu ciklu (na gal vos 2 po sunaus gimimo). Bet per ilgus metus as ismokau pajusti artejancia O, plius dar seku ir kt. naturalius zenklus.  smile.gif
Kiekviena gali ismokti pazinti savo kuna, gal tik tam reikia laiko.  mirksiukas.gif

gal ir taip, bet daugiau suklysti nebenoreciau smile.gif tai teks rinktis ka nors patikimesnio smile.gif
dabar artejancio O as irgi jauciu - sujautreja krutine. Buna jautri kokias 5 dienas. Bet kas tai yra ar tai O ar pries O ar per O as negaleciau pasakyti smile.gif Pagal dabartini rezultata sprendziu kad tas krutines sujautrejimas vyksta pries pat O ir O metu.
Atsakyti
Na tai kas belieka? Zindyti. Gal kuris musu vaikuciu pasirinks medicinos moksla ir gilinsis i dabar cia aptarinejama klausima. Ilgas zindymas, kaip zinia, itakoja zmogeliuko intelekta. Ir tada bent tegu musu dukterims, marcioms sis klausimas butu issprestas smile.gif
Nors yra ir rimtesniu bedu...
Atsakyti