Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(aaagnex @ 2010 03 28, 22:43)
Stebuklingo derliaus nera, bet i salotas jau dejau 2 kartus naujai uzaugusius lapelius... mirksiukas.gif

Tai ne toks jau ir prastas derlius smile.gif

QUOTE(mano_svajone @ 2010 03 28, 23:12)
O kur ju ieskot  blush2.gif ? Ir sodint pirmiausia namie,o kai atsils i balkona?

Visur, kur daigais prekiauja. Žvilgtelkite "Žialoj stotelėj", pernai ten tikrai buvo. O dėl sodinimo - jei įstiklintas, sodinkite balkone. Kai bus vėsesnės naktys - pridengsite.
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 03 28, 21:58)
Pritariu del azarto. Jauciu greit prireiks temos: kaip suvaldyti balkoninkystes manija  lotuliukas.gif

aha lotuliukas.gif
QUOTE(something else @ 2010 03 28, 22:37)
Jei tvarkingai augs - liepos vidury turėtumėte sulaukti smile.gif
Man šiandien uošvienė pametėjo idėją - elementari ir net kažkada girdėta, bet primiršta. Ogi nusipirkti salotų vazonėlį, nuskabyti salotukes, o likusį pliką krūmelį išskirstyti (paprastai juk ne po vieną būna sudėta) ir įsodinti į žemę. Tų pirktinių vazoninių salotų šaknų sistema gerai išvystyta būna, esą paskui sėkmingai toliau auga lapeliai. Manausi, kad reiktų pabandyti.

visai nebloga idėja g.gif tik dabar dar palauksiu kas iš mano išeis biggrin.gif
Atsakyti
man truko kantrybe del metu ir rozmarino, tai nusipirkau ermitaze ax.gif dabar ten kaip tik nuolaida 30 proc vieiems augalams ir sekloms. rolleyes.gif
balkoninukus jau susodinau i nuolatine vieta blush2.gif neistveriau... mazesnius dar palikau paaugt kur buvo, paskui dalinsiu...
ciliukai dar mazoki mano, skystoki, tai dar nelieciu.
pomidoru medzio du daugiukai nori lyst is po zemiu, ale dar nelenda (pasejau 7), matyt saules mazoka siom dienom...
Atsakyti
O mano pomidoriukai atrodo "isbege", tokie isstype, ilgi g.gif Rukola irgi ilga kazkokia
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 03 29, 07:47)
man truko kantrybe del metu ir rozmarino,...

Man su rozmarinu irgi per kančias - sudygo iš antro karto ir tai tik keturios sėklos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 28, 21:37)
Jei tvarkingai augs - liepos vidury turėtumėte sulaukti smile.gif
Man šiandien uošvienė pametėjo idėją - elementari ir net kažkada girdėta, bet primiršta. Ogi nusipirkti salotų vazonėlį, nuskabyti salotukes, o likusį pliką krūmelį išskirstyti (paprastai juk ne po vieną būna sudėta) ir įsodinti į žemę. Tų pirktinių vazoninių salotų šaknų sistema gerai išvystyta būna, esą paskui sėkmingai toliau auga lapeliai. Manausi, kad reiktų pabandyti.

Man su petražolėn nepavyko. bandžiau ir skirstyt, ir neskirstyt. Manau, kad jie ten hidroponikoj kokioj auginti ir kas kad daug šaknų, bet ne taip jos maitintis pratusios unsure.gif
Man apskritai su pirktiniais daigynais labai prastai sekas, dabar išlaikau petražolę ir čiobrelį tik todėl, kad vazonėliai pastoviai kojas vandenin sumerkę. O kas matęs čiobrelį gamtoj - paliūdys, kad tai sausos žemės augalas doh.gif
Atsakyti
Iškilo tokie klausimukai:
Ar sėklų daigelius reikia tręšti? Arba kada reikia pradėti tręšti?
Ar žemė, kurioje iš sėklų pradeda augti daigeliai turi būti nuolat drėgna, ar laistyti, kai jau žemė sausa?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 29, 09:58)
Man su rozmarinu irgi per kančias - sudygo iš antro karto ir tai tik keturios sėklos smile.gif

man dygo labai gerai - bet per ziema nei vienas is 8 neisgyveno doh.gif ir nesuprantu, kodel g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjaustė @ 2010 03 29, 10:25)
Iškilo tokie klausimukai:
Ar sėklų daigelius reikia tręšti? Arba kada reikia pradėti tręšti?

Daigelius pradėti tręšti galima ne anksčiau kaip išaugus tikriesiems lapeliams. Tačiau jei žemė tinkama, derlinga, iš pradžių rekomenduočiau visai netręšti. Iš čia pasisakiusiųjų daugelis laikosi nuomonės, kad augina "sveikai", be chemikalų, naudoja nebent natūralios kilmės trąšas (raugas ir pnš).
Asmeniškai aš visiškai trąšų neatsisakau, bet čia - jau kiekvieno asmeninis reikalas.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 29, 11:08)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Svogunai is manes tyciojasi doh.gif Susodinti pries savaite. Sveist lauk?
user posted image

Bazilikas lyg gyvens
user posted image

Rukola sutrauka kazkokia,lyg papelijus zeme g.gif
user posted image

Pomidorcikai ilgšiai smile.gif Jie kartais "neisbege"?
user posted image

Ir ciliukai rolleyes.gif
user posted image

Laukiu zinoviu nuomones kas cia man gavosi biggrin.gif

Atsakyti
svogūnų tai gal dar nemesk, dar mažai laiko, aš m,ėn laikiau, buvo tuščia, tai tada mečiau biggrin.gif

dėl rukolos, man dygo gerai, bet dabar išsivartė visa, netikiu,kad užaugs. nu dar laukiu...
o žemė jei pelyja, per daug lieji, ir jei šalta tai dėl to, leisk padžiūt biškutį.

dėl kitko nežinau.

O beje, mano čiliukai leidžia thumbup.gif gerai sakė čia kažkuri, kantrybės biggrin.gif
Atsakyti