Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

QUOTE(VOLPEX @ 2009 01 13, 20:08)
Dar karta paaiskinu savo poziuri, jog kiekvienas musu turi teise elgtis vienaip ar kitaip, taciau butent musu veiksmai ir atspindi/isreiskia musus jausmus ar poziuri i vienus ar kitus asmenis ar reiskinius bei daznai sukelia/issaukia/pakeicia kitu poziuri ar jausmus mums. Butent tiek pakvietimas tiek atsisakymas buti kriksto tevais ne tik atskleidzia musu, bet taip pat ir kitiems sukelia tam tikrus jausmus, ir tai turi buti ivertinama pries priimant sprendimus kviesti kriksto tevus ar sutikti jais buti.  
Beje, jusu partneris taip pat turi teise pasirinkti ar gristi i jusu siuloma lova ar geriau pasirinkti kitos (-o) pasiulytaja, nes '[n]e viskas turi buti taip, kaip tu uzsimanai. Tavo teise siulyti, kitu teise sutikti arba atsisakyti ir ne tau spresti ar ju atsisakymo motyvai yra rimti.'  smile.gif beje, tokiu atveju nereiketu jaustis iskaudinta, juk jus ne kokia 'islepinta mergicka'.

kadangi esame susituoke, tai vyras yra "isipareigojes" man. Lygiai taip pat ir tavo brolis yra "isipareigojas" savo zmonai, zmogui su kuriuo sukure seima ir planuoja savo gyvenima. O tu vietoj to, kad atsizvelgtumei i tai, keli scenas, kad viskas vyksta ne pagal tavo scenariju.
nu atsisake man pusbrolis buti mano vaiko krisktateviu ir ka man dabar ji prakeikti reikia? Bendraujame kaip bendrave ir tiek - as pasiuliau, jisai turedamas tam priezasciu atsisake ir viskas, istorija pamirsta.

QUOTE(VOLPEX @ 2009 01 13, 20:08)
p.s. mano planai del vaiku - ne sios temos objektas.

is dalies ir sios. Jeigu planuojate tureti daugiau vaiku, tai kodel vieno krikstateviais negalejo buti brolis su zmona, o kito sese su vyru? Ar cia buvo grynai principo reikalas?
QUOTE(l'eau @ 2009 01 13, 20:20)
aš manau kad negažu tėvam nurodinėt ką imti krikšatėviais. juk vaikelis - vyro brolio žmonos, todėl natūralu, kad ji nori jog vienas krikšto tėvų būtų jos šeimos narys.

lygiai taip pat ir tevams negrazu putotis ir kelti isterijas, jeigu kiti atsisako. Tai yra ju reikalas ka ir kada jie sutiks ar nesutiks krikstyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 13 sausio 2009 - 20:57
QUOTE(Bekasė @ 2009 01 13, 22:56)
* kadangi esame susituoke, tai vyras yra "isipareigojes" man. Lygiai taip pat ir tavo brolis yra "isipareigojas" savo zmonai, zmogui su kuriuo sukure seima ir planuoja savo gyvenima. O tu vietoj to, kad atsizvelgtumei i tai, keli scenas, kad viskas vyksta ne pagal tavo scenariju.
**is dalies ir sios. Jeigu planuojate tureti daugiau vaiku, tai kodel vieno krikstateviais negalejo buti brolis su zmona, o kito sese su vyru? Ar cia buvo grynai principo reikalas?

lygiai taip pat ir tevams negrazu putotis ir kelti isterijas, jeigu kiti atsisako. Tai yra ju reikalas ka ir kada jie sutiks ar nesutiks krikstyti.

* nesupratau, ar turejot omeny, kad jei jau 'isipareigojes', tai i kita lova nenuklys, ar tai, kad tik del oficialaus 'isipareigojimo' sulauzymo zmogus turi teise jausti nuoskauda netampant 'islepinta mergicka' smile.gif Kaip supratau jokiu neoficialiu moraliniu isipareigojimu (na tiksliau tai pavadinciau siltu santykiu ar artimu rysiu), kaip tevu -vaiku; broliu-seseru; seneliu - anuku, galu gale tegu ir vyro moters (nesusituokusiu) jus nepripazistat arba manot, kad oficialios partnerystes buvimas yra pagrindas pats savaime ignoruoti visus kitus - nesantuokinius (ta prasme kad tarpusavyje saistomus ne santuoka), tame tarpe tevu- vaiku, broliu- seseru ir pan., rysius.
** na vaikus planuoti tam ir pagal tai, kad visi norintys ir tokiomis poromis kokiomis nori galetu pabuti mano vaiku krikstateviais tikrai nesiruosiu ir tai mazu maziausia neprotinga. Juk ne krikstateviams vaikus renkam, o vaikui krikstatevius.
Beje, jokiu scenu niekas nekelia ir nesiruosia kelti (o pir rasme ju kokia?), be to visoje temoje nei vieno besiputojancio ar keliancio isterijas nemaciau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VOLPEX @ 2009 01 15, 01:05)
Todel mano asmenine nuomone, vien tai kad vyras ir moteris susituoke nedaro ju tarpusavio santykiu svarbesniu uz santykius kiekvieno is ju seimoje.

tu to noretum/ taip galvoji, bet neturi teises to reikalauti is kitu.
Ir ne as nuleidau viska iki smelio dezes lygio, o tu pati.
Ach jisai atsisake... kaip jis driso... daugiau su jo zmona nebendrausiu, jo negerbiu, jisai skuduras, o dar as jam dovanas dariau - viskas daugiau nieko is manes nesulauks.

Beje, pas jus gimineje yra tradicija pirmagimiui i kumus kviesti vyro sese ir zmonos broli? Jeigu ne, tai ir brolis nieko nesulauze.

Pas mus seimoje ( siuo atveju placiaja prasme irgi buvo tradicija). Mano tevai tuokesi vienoje baznycioje. Tenais tuokesi mano brolis, tenais buvo krikstyta jo dukra. Tenai tuokiausi ir as, ir tenai krisktijau savo sunu. Bet tenais prasidejo konvejeris - krikstija n vaiku is kartu. Per sunaus krikstynas buvo 7 poros. Buvo didelis triuksmas ( praejo verkti vienas, o is paskos kiti, viena nuramini, o kitas pradeda) ir viskas truko virs valandos. Su dukra is pradziu bandziau toje pacioje baznycioje krikstynas organizuoti, bet po ju pasakymo, kad krikstija tik grupemis ryzausi pasieskoti kitos baznycios. Ne visada aklas laikymasis tradiciju yra geris.
Atsakyti
Todel mano asmenine nuomone, vien tai kad vyras ir moteris susituoke nedaro ju tarpusavio santykiu svarbesniu uz santykius kiekvieno is ju seimoje. Manau tiek sutuoktiniu tiek ju tevu, broliu, seseru ar seneliu santykiai yra skirtingi bet vienodai svarbus ir turetu buti graziai suderinami tarpusavyje.

Aš manau kai jau susituokia tai tos naujos šeimos tarpusavio santykiai yra svarbiausia. Tai nauja šeima , ir jie turi kurti sau priimtinas normas, tradicijas. Nesakau, kad nereikia gerbt kitų šeimos narių, tačiau jei tu nenori, jiems nekenkdamas gali pasitraukti į šalį ir daryti savaip.
Seniau buvo labai didelė mada šeimose , giminėse, padėti kaimuose, ir štai aš pasakiau, kad nevažiuosiu ir nepadėsiu, kai ištekėjau, pas vyro tėvus, ne todėl, kad esu tinginė, o todėl kad nenoriu, neturiu tikslo, kai dirbi visą savaitę, savaitgalį norisi pailsėti, o ne šieną grėbti, daržą ravėti, todėl nieko iš uošvių neimu, bet ir nepadedu, todėl , kad man ten neįdomu, vyras važiuodavo dar padėt, spėk ar ilgai, pasakė, kad visko turit nėra ko plėšytis be tikslo, iš pensijų , ir kelių kiaulių, vištų normaliai pragyvena. Jau n metų nepadeda nieko ir jis, taip susikūrė mūsų šeimos tradicijos praleisti savaitgalį kartu su vaikais, prie ežero, kad ir namuose, ar šiaip kažką bendrai beveikiant. Ir dzin man buvusios jų tradicijos. Tikriausiai visa giminė turėjo manimi pasipiktinti, nu kaip aš taip galiu, sūnų atitraukiau, sulaužiau tradicijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 16 sausio 2009 - 13:47
[quote=VOLPEX,2009 01 13, 00:41]
drinks_cheers.gif

pas mus buvo analogiska situacija, kai mano brolis negalejo (sake, kad labai norejo) buti mano dukrytes kriksto tevu, nes mol kvieciau ne su zmona, o su vyro sese doh.gif
su broliu santykiu ateityje nematau (na bent jau kol kas) – visu pirma negaliu gerbt zmogaus kuris zmonos kaprizus (kitaip to pavadinti negaliu) kelia auksciau uz tokius sventus ir musu seimai (turiu omeny brolio – sesers ir tevu vaiku santykius) svarbius (bent jau iki tol svarbius) dalykus;
su brolio zmona - tuo labiau, negerbiu zmogaus nesuvaldanciu savo ambiciju ir galinciu del ju skaudinti savo vyra ir jam artimus zmones;
Trumpai : temos autores noreciau paklausti :
ar ji isitikinus, kad jei vyras jos paklausys ir atsisakys buti krikstateviu, nesuges vyro santykiai su broliu, o paslijus vyro santykiams su jo broliu ar tevais ar jis autorei del to niekada neprikaisios;
kuo kaltas krikstijamas vaikutis, ar jus isitikinus,kad prietarai nesipildo? Ar jais netiki (nepatikes) ir jusu vyro brolio seima?

Sioje situacijoje izvelgiu tik tavo nenormalias ambicijas, kad "viskas turi buti tik taip kaip as noriu" doh.gif , vietoj to, kad dziaugtumeisi, kad brolis turi grazia seima, sutaria ir abu tariasi pries priimant svarbius gyvenime sprendimus,juk krikstynos nera vienadienis ivykis nono.gif , tu dar sugebi burnoti ant jo ir negerbi jo ir jo zmonos sprendimu doh.gif , elgiesi kvailai ir vaikiskai, cia yra ju sprendimas, o parasymas, kad su juo suges santykiai ir pan. yra mazu maziausiai juokingas ziurint is sono i sia situacija g.gif , geriau pasidziauk del graziu santykiu brolio seimoje, tai jis turetu but isizeides, kad nepakvietei jo su jo mylima zmona,o ne tu , nebuk kaip vaikas negaves norimo zaislo ir susitaikyk su broliu kol visko galutinai nesugadinai, gyvenimas per trumpas, kad galetum pykti ir laikyt pagieza . nono.gif nono.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikristute: 18 sausio 2009 - 00:45

Kiekvienas is musu susituokdami turime suvokti kad ieinam i jau susiformavusia seima su savo tradicijomis ir zmoniu tarpusavio santykiais kurie vystesi ne viena desimtmeti, todel turime juos gerbti. . Manau, kad verta labai gerai pagalvoti kiekviena karta pries samoningai inesant tam tikra destrukcija i sutuoktinio seimos tradicijas, ju seimoje nusistovejusias taisykles ar tarpusavio santykius ir ivertinti ar tikrai esame pasiruose ir galiausiai ar musu priezastys yra pakankamai svarios, kad del ju leisti, tegu ir nedidele dalele ( tuo mano minetu vienu varzteliu) issiderinti visai sutuoktinio seimos santykiu pusiausvyrai.

Dar apie tradicijas, o jūs sakykim nepagalvojote, kad gal jūsų brolienės šeimoje, giminėje sakykim yra tradicijos , kad kviečiama tik sutuoktinius, ir pakvietus tik vieną sutuoktinį kitas yra labai pažeminamas kaip netinkamas, gal jų tokios tradicijos, kodėl žiūrite tik savųjų. Nepasidomėjote tuo.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 01 19, 12:17)
Dar apie tradicijas, o jūs sakykim nepagalvojote, kad gal jūsų brolienės šeimoje, giminėje sakykim yra tradicijos , kad kviečiama tik sutuoktinius, ir pakvietus tik vieną sutuoktinį kitas yra labai pažeminamas kaip netinkamas, gal jų tokios tradicijos, kodėl žiūrite tik savųjų. Nepasidomėjote tuo.

Situo pasidomejau, beje ir veiktu jis tik tuo atveju kai jie kviestu (tradicija gi susijusi su kvietimo faktu ar ne smile.gif ) , beje, placiau pakomentuosiu kada veliau, dabar kiek uzsiemus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VOLPEX: 19 sausio 2009 - 10:55
Apibendrinant pasakysiu taip, aš suprantu sakykim Volpex norą, kad būtų tokie jos vaiko krikštatėviai kokius ji norėjo, suprantu gal ir nusivylimą, gal ir tokį įsižeidimą, gal kiekvienas taip jaustusi, bet sakykim nesuprantu tokio nusistatymo kaip ir visam gyvenimui prieš savo brolio šeimą, reiškia jūs taip stipriai nemylite, negerbiate savo brolio, turit jį tik vieną ir tiek ilgai žadat laikyti pyktį. Va kas man nesuprantama. O šiaip klausimas, tai kas tapo jūsų vaiko krikštatėviais?
Atsakyti
Del krikstatevio rasiau anksciau, tad tik pacituosiu:

QUOTE(VOLPEX @ 2009 01 13, 13:35)
mano drauges, pamate, kad as susirupinus del visos sitos situacijos, pacios eme siulyti savo vyrus (beliko tik issirinkti smile.gif ), pasiseke, kad turiu saunias ir  protingas drauges (turiu silpnybe issilavinusiems ir intelektualiems zmonems) smile.gif
[...]
Beje, drauges vyras tapo kuo puikiausiu krikstateviu mano vaikui

Papildyta:
o kriksto mama, kaip minejau, - vyro sesuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VOLPEX: 20 sausio 2009 - 13:50
QUOTE(VOLPEX @ 2009 01 20, 15:01)
Del krikstatevio rasiau anksciau, tad tik pacituosiu:
Papildyta:
o kriksto mama, kaip minejau, - vyro sesuo.

Nu tai ir puiku, ir ko dabar reikia tiek pykčio savyje laikyti.
Tik aš vistiek nesuprantu, o gal pražiopsojau, kodėl nekvietei savo brolio kartu su žmona krikštatėviais, kodėl geriau prašei vyro seserį ir draugės vyrą. Kodėl? Ar vistik pasirodo tiesa, ką anksčiau sakiau, kad brolienė nemėgstama jūsų persona.
O tavo vyro sesers vietoje, kaip suprantu ji neturi vyro, būčiau pati pasiūliusi, kad prašytum savo brolį ir jo žmoną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 20 sausio 2009 - 14:06
QUOTE(Fruzina @ 2009 01 20, 16:04)
* Nu tai ir puiku, ir ko dabar reikia tiek pykčio savyje laikyti.
**Tik aš vistiek nesuprantu, o gal pražiopsojau, kodėl nekvietei savo brolio kartu su žmona krikštatėviais, kodėl geriau prašei vyro seserį ir draugės vyrą. Kodėl? Ar vistik pasirodo tiesa, ką anksčiau sakiau, kad brolienė nemėgstama jūsų persona.
***O tavo vyro sesers vietoje, kaip suprantu ji neturi vyro, būčiau pati pasiūliusi, kad prašytum savo brolį ir jo žmoną.

*Jau daugybe kartu aiskinau, kad tai ne pyktis, o nuoskauda ir nusivylimas del artimo zmogaus poziurio i mane ir mano vaika. Paskaitykite ankstesnius pasisakymus.
** Griztame prie to pacio ka jau isdiskutavom - jei jus tai tikrai domina - paskaitykite visa diskusija is pradziu.
*** Jei mes su vyru norim kriksto mama matyti jo sese (tikra vaiko teta), o ji taip pat tom pareigom dziaugiasi, kodel kazka reikia keisti? Tik del to, kad ji netekejusi??? doh.gif Na ir aplamai, mums kazkaip zmogaus verte nepriklauso nuo to ar jis susituokes ar ne.

Beje, cia gal biski ir ne i tema, bet kazkaip prisiminiau,kad net per savo vestuves, nedarem jokiu poru (ta prasme pamergiu ir pabroliu), kad tie kurie turi/neturi partnerio nesijaustu labiau ar maziau 'prie kompanijos'.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VOLPEX: 20 sausio 2009 - 14:33
skaitau vis skaitau nesibaigiancias diskusijas ir galvoju, mastyk kaip nori, bet vis vien, man atrodo, kad butu artimesni zmones vaiko dede su dediene, negu kad vaiko teta ir drauges (!) vyras, nes jeigu vienas zmogus is krikstateviu susijes kraujo rysiais, tai lyginant nesusijusius, visgi brolio zmona turi buti artimesnis zmogus negu kad drauges vyras
bet jeigu jau nusprendete kazka, tai kam dabar aiskinates ir teisinates - visgi kazkur sirdyje tada gal lkirba abejone savo teisumu ir norite pasitikrinti
Atsakyti