Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

Na Krikstynos ne tik "svente kurioje linksmai praleisi laika" tai atsakomybe visam gyvenimui. Kvailas vyras jei taip elgiasi, neatsizvelgia i zmonos norus ir keista ta vaiko motina, jei priezastis tik jusu nestumas, tai negi taip sunku kuriam laikui atideti krikstynas kol pagimdysit ir kartu su vyru tapsit krikstateviais g.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 12 27, 12:45)
Idomu, kodel is tu, kurios gina tas isizeidusias krikstateviu zmonas, niekas nepasako, kas butu jeigu ta vedusi pora issiskirtu, ka tada ta krikstatevio buvusi zmona darytu su kristamotes pareigomis  g.gif Ar jei butu malonu bendrauti su ta vaiko seima be vyro, kurio draugai ar gimines jie yra? Todel ir manau, kad krikstateviais turi buti patys artimiausi zmones, t.y.  brolis, sesuo, geriausias draugas ar drauge ir pan., kurie visada liks artimi zmones  ax.gif

ziurint is skyrybu puses - tu taip mielai bendrautumei su visomis vyro giminemis, ypac jeigu skyrybos ne itin graziuoju ivyko? Siuo atveju vyro seserys/broliai man butu pasaliniai zmones, kuriu savo vaiku krikstateviais as matyti ne itin noreciau.
Tai kad ir tai ne iseitis.
Beje, as irgi kvieciau i krikstatevius tik drauga, bet as jam paskambinau, pasiuliau ir paprasiau, kad su zmona pasitartu. Pasitare, dalyvauja susitikimuose abu, krikstynose ir po jo sekusiame mini pratesime irgi dalyvavo abu.
Nors vistik manau, kad antram vaikui labiau nuskilo - jo krikstateviai musu draugu pora. Per ju vestuves kaip tik ir papraseme ju tapti krikstateviais.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 12 30, 09:25)
ziurint is skyrybu puses - tu taip mielai bendrautumei su visomis vyro giminemis, ypac jeigu skyrybos ne itin graziuoju ivyko? Siuo atveju vyro seserys/broliai man butu pasaliniai zmones, kuriu savo vaiku krikstateviais as matyti ne itin noreciau.
Tai kad ir tai ne iseitis.
Beje, as irgi kvieciau i krikstatevius tik drauga, bet as jam paskambinau, pasiuliau ir paprasiau, kad su zmona pasitartu. Pasitare, dalyvauja susitikimuose abu, krikstynose ir po jo sekusiame mini pratesime irgi dalyvavo abu.
Nors vistik manau, kad antram vaikui labiau nuskilo - jo krikstateviai musu draugu pora. Per ju vestuves kaip tik ir papraseme ju tapti krikstateviais.

Tai taip iseina, kad aukso viduriuko neiseina rasti. O kas del vyro gimines skyrybu atveju, tai tada geriau kad vaiko kriktateviai butu is skirtingu pusiu (vienas is vyro, kitas is zmonos), jeigu nera geriausiu draugu varianto.
Siaip mes irgi planuojam savo vaiko kriktateviais kviesti draugus, o ne gimines - geriausia mano drauge ir geriausias vyro draugas. Ir taip pat siulysim jiems pasitarti su antrosiomis pusemis, kad nebutu jokiu nepasitenkinimu. Bet manau, kad jie protingi zmones ir del to konflikto nekels. Nes man tikrai butu nejauku, jeigu reiktu atsaukti savo geros drauges kandidatura vien tik del to, kad krikstatevio antroji puse nepatenkinta, kad jos nekvieciam krikstamote - juk ji mums zymiai maziau artimas zmogus. O ju skyrybu atveju nebutu nei vieno man artimo zmogaus salia mano vaiko g.gif Taip pat butu ir mano su vyru skyrybu atveju, t.y. mano vaikas turetu bendrauti su buvusio vyro draugais, o ne mano...

Jau prirasiau, kad net pati nezinau ar aisku cia kas nors, ka norejau pasakyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 12 30, 10:28)
Siaip mes irgi planuojam savo vaiko kriktateviais kviesti draugus, o ne gimines - geriausia mano drauge ir geriausias vyro draugas. Ir taip pat siulysim jiems pasitarti su antrosiomis pusemis, kad nebutu jokiu nepasitenkinimu. Bet manau, kad jie protingi zmones ir del to konflikto nekels....

Jau prirasiau, kad net pati nezinau ar aisku cia kas nors, ka norejau pasakyti  blush2.gif

Viskas tvarkoj buna kai tevai kviesdami krikstateviais viena is poros praso, kad pasitartu su antraja puse, kad nebutu konfliktu, ir abu nusprestu ar jiems tai priimtina thumbup.gif , bet kai paskaiciau cia kai kuriu atsiliepimus, kad "as taip noriu ir ko cia pykt, ka noresiu ta kviesiu ir nesuprasiu jei atsisakys", tai mazu maziausiai juokingas toks vaiko tevu poziuris doh.gif . Smagu, kad yra tokiu zmoniu kaip jus kuriems svarbi ir antru pusiu nuomone smile.gif
Atsakyti
o kur tokios taisykles, kad vaikuti krikstytu vyras ir butinai jo zmona? juk krikstijamas tavo vyro seimos narys.
Nzn dar tokio atvejo, kad krikstytu vyras ir zmona, visada pasirenkami is skirtingu seimu asmenys. pvz. Is krikstijamo vaiko tevo puses ir jo mamos puses po zmogu.

nesijaudink, ar problema tame, kad i svente jusu neima g.gif
nematau problemos.
Atsakyti
QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 01 02, 14:34)
o kur tokios taisykles, kad vaikuti krikstytu vyras ir butinai jo zmona? juk krikstijamas tavo vyro seimos narys.
Nzn dar tokio atvejo, kad krikstytu vyras ir zmona, visada pasirenkami is skirtingu seimu asmenys. pvz. Is krikstijamo vaiko tevo puses ir jo mamos puses po zmogu.

As atvirksciai - pirma karta girdziu, kad visada imami is skirtingu seimu! blink.gif Pas mus visi ima pora, nebent isskirtiniai atvejais skirtingus zmones, bet ir to kokius, kurie antru pusiu neturi! g.gif
Atsakyti
[quote=mergelė-širdelė,2009 01 02, 14:34]

Aha, ir as pirma karta tokia nesamone girdziu doh.gif g.gif , Na jei dar nezinai tokio atvejo kai vyras ir zmona krikstina, tai as parasysiu mes su vyru esam pakrikstine tris vaikucius. Siuo atveju manau, kad truputi nusisnekejai doh.gif . Krikstateviais kviecia buti artimus seimai zmones nesvarbu vede jie ar ne, gali buti seima, gali buti atskiri zmones, cia jau kaip susitaria su tevais. mirksiukas.gif
Atsakyti
tai viskas ok, dabar jau zinosiu ,kad krikstija ir poros, na bet kodel tokia problema daro temos autore ,jei krikstija ir poros ir is skirtingu seimu, susitaikai su tuo ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 01 02, 16:58)
tai viskas ok, dabar jau zinosiu ,kad krikstija ir poros, na bet kodel tokia problema daro temos autore ,jei krikstija ir poros ir is skirtingu seimu, susitaikai su tuo ir viskas g.gif

Na cia as kaip supratau kviestu ja buti krikstamote, bet negali nes ji laukiasi, kaip supratau tik si problema yra,todel nesuprantu, negi taip sunku palaukti kol pagimdys g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 01 02, 17:58)

pasisakysiu is savo pozicijos - pazistu savo vyra, savarankiskai dovanu nenuperka beveik niekada - kelis kartus buvo nupirkes kvepalus, o taip buna, kad einame kartu ir as renkuosi, ka as noriu kad jisai nupirktu dovanu.. tai cia situacija su manimi. Kai reikia dovanu kam nors kitam ,tai velgi einame arba kartu ir nuperkame, arba as einu viena ir nuperku. Todel jo tapimas krikstateviu reikstu, kad arba as tureciau rupintis dovanomis vaikui tu tevu, kuriems as kaip krikstamote esu perprasta, arba tas vaikas dovanu nematytu. Ir ne tik dovanu, bet ir ivairiausiu susitikimu ar apsilankymu kur nors ( kine, kavineje, spektaklyje...).
Atsakyti
bekase..
pazistama situacija, vyras krikstatevis, nekarto pats dovanu nepirkes kr.sunui, viska as, taip iseina (is patirties seimoje) tas kas kriksto tevas, yra labai neatsakingi kaip tokie, ju antros puses (ne kriksto mamos vyro pakrikstyto vaiko) visada rupinasi dovanomis , staigmenomis, primena net apie kriksto vaiko gimtadieni, blink.gif

paskaiciau tema apie kr. tevus, na, man naujiena, kad krikstyja pora, susituokusi pora ..
arba as per daug nesidomejau kriksto apeigomis ir "taisyklemis" doh.gif kiek zinau tik ,kad issiskyrusi/es vienas is krik.tevu negali buti schmoll.gif
nei vieno atvejo nezinau seimoje , kad krikstytu pora .. kazkaip ir nusivilimas butu is priesingos seimos nariu, kad ju nario nepasirinko kriksto tevu ar mama.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 01 03, 16:30)
nei vieno atvejo nezinau seimoje , kad krikstytu pora .. kazkaip ir nusivilimas butu is priesingos seimos nariu, kad ju nario nepasirinko kriksto tevu ar mama.. unsure.gif

o i sita man nusispjauti. Jau padariau klaida, kad vyro sese kvieciau i krikstamote, ir nekreipiau demesio i anytos purkstavimus ( vyras turi ir antra sese), o antram vaikui i krikstatevius pakvieciau draugu pora.
Atsakyti