Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

QUOTE(sima341 @ 2011 03 12, 01:57)
Todel noriu pasakyti kad turit gerai apgalvot ir teisingai nusprest ka imsit i krikstatevius ir ar sugebesit atlikti krikstateviu pareigas.

Na, dar ziurint, kas ka laiko krisktateviu pareigomis. Man neatrodo, kad pareiga yra sveikinimai visom imanomom progom ir dovanu iteikimai, o va kitiems tai yra svarbu svarbiausias dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 03 12, 16:38)
Na, dar ziurint, kas ka laiko krisktateviu pareigomis. Man neatrodo, kad pareiga yra sveikinimai visom imanomom progom ir dovanu iteikimai, o va kitiems tai yra svarbu svarbiausias dalykas.

Ir as taip manau,tie dovanu kisimai ir laukimas kol atnes...mums tik baznytine pareiga ir tiek ...taip toli nesiknaisiojam (tai musu seimos nuomone,kiti masto kitaip ir tai normalu)
Atsakyti
mirksiukas.gif Pritariu mamoms kurios mano ,kad krisksto teveliiai neprivalo buti pora gyvenime. Mano dukters kriskto tevai yra ne pora,ir jie net nebendravo,iki tol kol krikstyjo mergyte.O dabar bendrauja darugiskai. thumbup.gif MErgytei gerai dvi dovanos,per kaledas,per gimtadieni ir visas sventes blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
As suprantu susitikti, bendrauti, buti kartu yra labai smagu, o jis toks fainas berniukas, bet prikaisioti istisai kad : va neatvaziuoji, nelankai, tau jis nerupi, o pati mama nesupranta kad man vienai sunkiau atvaziuot su vaikais nei jai su seima.

O pries krikstynas buvo sakius mums nereikes is jusu dovanu tik bendravimo, o dabar jau visai kitaip ziuri ir kai atvezem masinele uz 20 lt o ne uz 50 buvo susiraukus ir vaikui sake nu ka padarysi neatveze tos fainos masinos kur as maciau, gausi su sita zaisti, man buvo virs visko doh.gif . Tai ne jau vaziuosi kas menesi pas vaika ir vesi dovanas kainuojancias po 50 lt, as savo vaikams tokiu dalyku neperku kiekviena menesi g.gif
Suprantu gimtadienis, kaledos, nu siaip tarp tu svenciu ka nors nuvesi bet ne istisai g.gif
Atsakyti
geriausai, kai kriksto teveliais tampa artimi draugai ar gimines... ir nera svarbu kad butu tai pora... manau ir vaikui tai i nauda i teveliai bus ramesni kai zinos kad rinko krikstu tevelius nuosirdziai o ne del to kad taip reikia arba kazkas to nori ....
siaip daznai buna iprasta kad vienas is kristo tevu buna ir vaiko tecio puses kitas - is vaiko mamos puses. taip as krikstijau ir du savo vaikucius... is vyro puses ir is mano puses mums artimi zmones...
Atsakyti
mes ruosiames krikstyti dvynukus, viena pora kristateviu kvieciame is vyro puse, o kita pora is mano puses, bet specialiai poras sumaisome, kad vyras su zmona i svecius atvaziuotu kiekvienas pas savo krikstasuni, o ne tik pas viena... tad tas poru maisymas man visai priimtinas...
Atsakyti
QUOTE(Elektrikė @ 2011 03 07, 11:30)
Jauciu, kad taip ir darysiu. Si savaitgali buvo atvykusi sesuo ir mes su ja labai fainiai pasikalbejom sia tema. Ji prisipazino, kad nori buti krikstamote. Manau daugiau nera del ko sukti galvos, sesuo man labai artima, ja pazystu visa gyvenima ir zinau ko galima is jos tiketis, o vyro brolio zmona man juk visai negimine...
Aciu uz gera nuomone  mirksiukas.gif

pilnai Jus suprntu,kad norit seserį kviest į kūmas 4u.gif bet įsivaizduokit db atvirkštinį variantą, vyro brolis krikštija savo vaiką ir kviečia tik Jūsų vyrą,o Jūs liekat už borto, tai ar smagiai jausitės, nebūtų nuoskaudos g.gif
Atsakyti
mano nuomone, geriausias variantas yra tas,kuris labiausiai tinka vaikiukui.T.y. kas labiau myles,rupinsis vaikiuku.
Atsakyti
QUOTE(rloreta @ 2011 06 13, 16:51)
mano nuomone, geriausias variantas yra tas,kuris labiausiai tinka vaikiukui.T.y. kas labiau myles,rupinsis vaikiuku.

Pritariu, bet laaabai dažnai pasitaiko, kad tik pradžioj tuos mažuliukus visi myli, dažnai lanko ir t.t., o po kurio laiko vis rečiau ima prisiminti rolleyes.gif mano brolio pavyzdys, krikštatėvius dabar mato kas kelis metus, o bendraut iš vis praktiškai nebendrauja, net nesijaučia būdamas su jais kaip tarp savų doh.gif
o man atrodo krikštatėviai turi būti kaip antri tėveliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristiniux @ 2011 06 13, 15:03)
pilnai Jus suprntu,kad norit seserį kviest į kūmas 4u.gif bet įsivaizduokit db atvirkštinį variantą, vyro brolis krikštija savo vaiką ir kviečia tik Jūsų vyrą,o Jūs liekat už borto, tai ar smagiai jausitės, nebūtų nuoskaudos g.gif

manau čia ne esmė tame ar liksi už borto ar ne, čia gi svarbu kas tuo vaiku rūpinsis ir krikščioniškai auklės, nuoskaudų tikrai neturi likti, nesuprasčiau jei mano vyro brolis su žmona pasirinktų mane, o ne žmonos sesę, gi seserį pažįsta visą gyvenimą, o aš iš dalies svetimas žmogus, na nebent būtume labai artimos drauges.

Pas mane giminėj ir tėtės ir mamos nuo senų senovės, vienas krikštatėvis būdavo iš žmonos pusės, kitas iš vyro, nebūtinai giminės. Ir kažkaip nelabai įsivaizduoju, kad kitaip gali būti, nebent krikštijantys vyras ir žmona būtų labai artimi abudu mums su vyru. Dabar labai daug šeimų skiriasi ir tikrai manau neretas atvejis, kad vienas iš krikšto tėvų nustoja bendrauti su krikšto vaiku, nes išsiskyrė. O dabar ir aš ir sesės turim po dvi šeimas, kurios mumis rūpinasi, na aišku kai suaugom dėmesio mažiau, bet tai normalu, o vaikui kuo daugiau mylinčių žmonių tuo geriau smile.gif
Atsakyti
Labutis
gal jus zinot ar gali buti vienas is tveu katalikas, o kitas provoslavas g.gif
Atsakyti
mano dvynes krikstomama bus pravoslave. kunigas sake gali smile.gif
Atsakyti