Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas ŠIAULIUOSE - 7

QUOTE(Sqq @ 2010 08 02, 04:34)
Na šiaip man kiek kineziterapeutė (kūdikių) sakė, kad visi pas ją besilankantys vaikai gimė su epidiūrine, taip kad švaistytis pirmyn atgal tokiais nuskausminamaisiais irgi nėra gerai manau ;] Tačiau, aišku, turėtų duot pasirinkimą.
Beje, aš tai džiaugiuosi - jei užeis silpnumo akimirka, gal negausiu epidiūro ir pavyks pagimdyt kuo natūraliau.

P.S. Gal žinot kas ryt - poryt budi?  g.gif

Abejoju, ar džiaugsies, jei skausmas kankins daug nnn valandų, gink dieve to nelinkiu. Gerai, jei gimdymas greitai praeis, bet jei taip, kaip mano giminaitei, kuri epidūro negavo ir prasikankino 16 val .doh.gif (kitame mieste), anrtą gimdė tik su Cp, tiek išsibaidė. Tai todėl ir yra ta epidūra išrasta, kad nereikėtų kankintis. Čia tas pats, kad sakytum, aš noriu, kad stomatologas man dantį trauktų neužmarinus, nes noriu pajusti, kaip tas natūraliai atrodo. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 08 02, 08:11)
Abejoju, ar džiaugsies, jei skausmas kankins daug nnn valandų, gink dieve to nelinkiu. Gerai, jei gimdymas greitai praeis, bet jei taip, kaip mano giminaitei, kuri  epidūro negavo ir prasikankino 16 val .doh.gif (kitame mieste), anrtą gimdė tik su Cp, tiek išsibaidė. Tai todėl ir yra ta epidūra išrasta, kad nereikėtų kankintis. Čia tas pats, kad sakytum, aš noriu, kad stomatologas man dantį trauktų neužmarinus, nes noriu pajusti, kaip tas natūraliai atrodo. doh.gif  biggrin.gif

na įkišiu ir aš savo trigrašį ax.gif ko jūs taip žavitės ta epidūra ax.gif du kartus gimdžiau - pirmą su epidūra, kitą natūraliai (jei taip galima būtų pasakyti, nes vistiek leidžia nošpą į veną ir dar kažką į užpakalį nuskausminamo) ax.gif antyrą kartą pati pasirinkau gimdyti be epidūros dėl keleto priežasčių:
1.po epidūros pagimdžius mane labai pykino doh.gif , kelios dienos praėjo kol atsigavau (čia neskaitant skaudamų susiuvimų ir klubų), mėtė į šalis, pykino doh.gif
2. gimdant su epidūra aš nejaučiau stangų ir kai sakydavo akušerė ar nori jau į toletą kakoti (na tipo jau darosi ir veiksmas) aš nieko nejaučiau ir nelabai supratau ko ji nori ax.gif kai reikėjo vaikščioti (pirmą kartą gimdžiau senuosiuose GN ir ten buvo atskiros lovos-gulėjimui ir jau gimdymui, tai reikėdavo nueiti) nelabai kojos klausė doh.gif
3. po epidūro gan ilgai ne taip paislenkus prie vaiko, ar šiaip nudiegdavo tą nugaros vietą ax.gif

antrą gimdžiau natūraliai, nes labai bijojau būtent to pogimdyvinio periodo, nes pirmą kartą net vaiku nesugebėjau rūpintis. Nesakau kad buvo lengva, bet kai lelius išlindo tai rodos viskas .... aš galiu keltis ir eiti - ir jėgų buvo, nepykino ir galvos neskaudėjo. Jaučiausi gerai biggrin.gif

tikrai neatkalbinėju - kiekviena renkasi kaip jai geriau, tiesiog pagalvokite
ir sėkmės ir sveikatytės jums ir jūsų pilvinukams 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
aš sutinku, kai gimdymas greitas ir lengvas tai to epidūro ir nereikia gal... irnesakyk.gif
na bet jei moteris parą laiko sienom lipa jau nuo skausmo, tai manau tikrai nežmoniška jai parodyti špygą.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 08 02, 08:11)
Abejoju, ar džiaugsies, jei skausmas kankins daug nnn valandų, gink dieve to nelinkiu. Gerai, jei gimdymas greitai praeis, bet jei taip, kaip mano giminaitei, kuri  epidūro negavo ir prasikankino 16 val .doh.gif (kitame mieste), anrtą gimdė tik su Cp, tiek išsibaidė. Tai todėl ir yra ta epidūra išrasta, kad nereikėtų kankintis. Čia tas pats, kad sakytum, aš noriu, kad stomatologas man dantį trauktų neužmarinus, nes noriu pajusti, kaip tas natūraliai atrodo. doh.gif  biggrin.gif

Žinau, kad pasirodysiu keistai, tačiau esu prašiusi stomatologės, kad nenuskausmintų (visų pirma man ir vietinė narkozė LABAI ilgai nesuveikia, o kai suveikia - dvi dienas paipaliojuos) todėl, kad buvo įdomu, kiek gi ten skauda. Ir, nors skausmui, atrodo, esu alergiška - koncentruojant jį link padų visai nesijaučia wink.gif Žodžiu kartais smagu sužinot savo ribas ir paeksperimentuot su kūnu ir valia.
Taipogi, knygose ir internete ieškojau informacijos apie epidiūro poveikį vaikeliui. Aišku, čia apie tai nediskutuosim, nes yra n+1 apie tai temų prikurta. Kiekvienai moteriai čia jau reikia rinktis. Tiesiog manau, kad visos per daug iškelia pliusus ir ignoruoja (ar nėra informuojamos apie) minusus.

Ir nors pasisakau gana kategoriškai, manau, kad epidiūro naudojimas - gimdyvės reikalas, kiekviena renkasi pagal save wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lazdona @ 2010 08 02, 11:30)
aš sutinku, kai gimdymas greitas ir lengvas tai to epidūro ir nereikia gal...  irnesakyk.gif
na bet jei moteris parą laiko sienom lipa jau nuo skausmo, tai manau tikrai nežmoniška jai parodyti špygą....  g.gif

sutinku su Sqq kad epidūro naudojimas ar ne - gimdyvės reikalas, sutinku ir su lazdona, tik norėjau paskyti kad nereikia taip lengvai rinktis kad noriu ir viskas, nekentėsiu, tiesiog kiekviena turi įvertinti savo sveikatos būklę - ar turėjo problemų su nugara, kaip pernešdavo jei yra turėjusi narkozių (epidūra tai irgi yra narkozė tik mažesnės vaistų dozės) ir pan. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo riešutėlis: 02 rugpjūčio 2010 - 11:36
QUOTE(Sqq @ 2010 08 02, 11:38)
Ir nors pasisakau gana kategoriškai, manau, kad epidiūro naudojimas - gimdyvės reikalas, kiekviena renkasi pagal save wink.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(riešutėlis @ 2010 08 02, 12:36)
tik norėjau paskyti kad nereikia taip lengvai rinktis kad noriu ir viskas

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lazdona: 02 rugpjūčio 2010 - 11:56
QUOTE(Sqq @ 2010 08 01, 19:34)
Na šiaip man kiek kineziterapeutė (kūdikių) sakė, kad visi pas ją besilankantys vaikai gimė su epidiūrine, taip kad švaistytis pirmyn atgal tokiais nuskausminamaisiais irgi nėra gerai manau ;] Tačiau, aišku, turėtų duot pasirinkimą.
Beje, aš tai džiaugiuosi - jei užeis silpnumo akimirka, gal negausiu epidiūro ir pavyks pagimdyt kuo natūraliau.

P.S. Gal žinot kas ryt - poryt budi?  g.gif

ta kudikiu kineziterapija dabar is vis yra ant bangos ir daugybei vaiku ka nors randa ir koreguoja ir be epiduro gimusiems... smile.gif

QUOTE(donna bella @ 2010 08 02, 07:11)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 08 02, 09:11)

bet su epiduru sunkiauyra pagimdyti,neskaireikiastumtituniekonejautiir vaikui taip geriau.as pirma vaikeli gimdziau su epiduru taigyd.sakydavokada stumti,nes nieko nejutau.taivaikeliui buvo kakliukas i itvarea idetasir tik 3 para pradejo is buteliuko valgyti.maitindavo per zonda.anatra gimdziau naturaliai.ir be jokiu komplikaciju.taip kad imanoma iskenteti.juk niekas nezino kiek gimdymas truks.jei jau labai ilgai tai visada spesi paprasyti.
Atsakyti
QUOTE(cika_cipsas @ 2010 08 03, 00:02)
bet su epiduru sunkiauyra pagimdyti,neskaireikiastumtituniekonejautiir vaikui taip geriau.as pirma vaikeli gimdziau su epiduru taigyd.sakydavokada stumti,nes nieko nejutau.taivaikeliui buvo kakliukas i itvarea idetasir tik 3 para pradejo is buteliuko valgyti.maitindavo per zonda.anatra gimdziau naturaliai.ir be jokiu komplikaciju.taip kad imanoma iskenteti.juk niekas nezino kiek gimdymas truks.jei jau labai ilgai tai visada spesi paprasyti.

Tau ryskiai nenutaike dozes, nes taip neturetu buti. Gydytojai vis tiek geriau ismano kada epidura reikalinga, o kada ji galetu suletinti ir panasiai, cia reikia gilintis kiekvienu atveju atskirai, nera vieno recepto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sqq @ 2010 08 02, 19:38)
Žinau, kad pasirodysiu keistai, tačiau esu prašiusi stomatologės, kad nenuskausmintų (visų pirma man ir vietinė narkozė LABAI ilgai nesuveikia, o kai suveikia - dvi dienas paipaliojuos) todėl, kad buvo įdomu, kiek gi ten skauda. Ir, nors skausmui, atrodo, esu alergiška - koncentruojant jį link padų visai nesijaučia wink.gif Žodžiu kartais smagu sužinot savo ribas ir paeksperimentuot su kūnu ir valia.
Taipogi, knygose ir internete ieškojau informacijos apie epidiūro poveikį vaikeliui. Aišku, čia apie tai nediskutuosim, nes yra n+1 apie tai temų prikurta. Kiekvienai moteriai čia jau reikia rinktis. Tiesiog manau, kad visos per daug iškelia pliusus ir ignoruoja (ar nėra informuojamos apie) minusus.

Bet kokia narkozė kenkia, bet ačiū Dievui, kas tokią išrado, neįsivaizduoju, kaip jus operuotų, kad ir tą patį apendicitą be jos, bet gal jūs ištvertumėt, eksperimentuodama su savo kūnu ir valia...tai būtų tikrai sveikintina...
Papildyta:
QUOTE(riešutėlis @ 2010 08 02, 19:21)
na įkišiu ir aš savo trigrašį  ax.gif  ko jūs taip žavitės ta epidūra ax.gif  du kartus gimdžiau - pirmą su epidūra, kitą natūraliai (jei taip galima būtų pasakyti, nes vistiek leidžia nošpą į veną ir dar kažką į užpakalį nuskausminamo) ax.gif  antyrą kartą pati pasirinkau gimdyti be epidūros dėl keleto priežasčių:
1.po epidūros pagimdžius mane labai pykino doh.gif , kelios dienos praėjo kol atsigavau (čia neskaitant skaudamų susiuvimų ir klubų), mėtė į šalis, pykino doh.gif
2. gimdant su epidūra aš nejaučiau stangų ir kai sakydavo akušerė ar nori jau į toletą kakoti (na tipo jau darosi ir veiksmas) aš nieko nejaučiau ir nelabai supratau ko ji nori ax.gif  kai reikėjo vaikščioti (pirmą kartą gimdžiau senuosiuose GN ir ten buvo atskiros lovos-gulėjimui ir jau gimdymui, tai reikėdavo nueiti) nelabai kojos klausė doh.gif
3. po epidūro gan ilgai ne taip paislenkus prie vaiko, ar šiaip  nudiegdavo tą nugaros vietą ax.gif

antrą gimdžiau natūraliai, nes labai bijojau būtent to pogimdyvinio periodo, nes pirmą kartą net vaiku nesugebėjau rūpintis. Nesakau kad buvo lengva, bet kai lelius išlindo tai rodos viskas .... aš galiu keltis ir eiti - ir jėgų buvo, nepykino ir galvos neskaudėjo. Jaučiausi gerai  biggrin.gif 

tikrai neatkalbinėju - kiekviena renkasi kaip jai geriau, tiesiog pagalvokite
ir sėkmės  ir sveikatytės jums ir jūsų pilvinukams 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mane po paprasto apendikso pykino, tai čia natūralu, po narkozės, o pogimdyvinis periodas visiškai nepriklauso, ar tau darė cezarį, ar natūraliai gimdei, ar dar kažkaip, ar epidūra darė, jau nuo to tai nė viena neapsaugota. Nereikia svarbiausia į kraštutinumus leistis, kad būtent kategoriškai prieš ar už, nes kiekvienas individualiai perneša skausmą, kiekvienos nėštumas būna skirtingas ir tas pats gimdymas ir pogimdyvinis periodas.
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 08 03, 09:14)
Bet kokia narkozė kenkia, bet ačiū Dievui, kas tokią išrado, neįsivaizduoju, kaip jus operuotų, kad ir tą patį apendicitą be jos, bet gal jūs ištvertumėt, eksperimentuodama su savo kūnu ir valia...tai būtų tikrai sveikintina...
Papildyta:

Mane po paprasto apendikso pykino, tai čia natūralu, po narkozės, o pogimdyvinis periodas visiškai nepriklauso, ar tau darė cezarį, ar natūraliai gimdei, ar dar kažkaip, ar epidūra darė, jau nuo to tai nė viena neapsaugota. Nereikia svarbiausia į kraštutinumus leistis, kad būtent kategoriškai prieš ar už, nes kiekvienas individualiai perneša skausmą, kiekvienos nėštumas būna skirtingas ir tas pats gimdymas ir pogimdyvinis periodas.

aš nesu kategoriškai nei prieš nei už, tiesiog norėjau parašyti iš savo patirties. Taip pogimdyvinis periodas skirtingas, tačiau vistik nesutikčiau su jūsų pasakymu jog nepriklausomai nuo to kaip gimdei ax.gif žinoma kiekvienai pogimdyvinis periodas būna skirtingas-priklauso nuo plyšimų, siūlių ir pan., na nenoriu čia leistis į smulkmenas ir galbūt gąsdinti kurios dar tik gimdys pirmagimius. Tačiau gimdant su epidūra dar prisideda ir vaistų (narkozės) pašalinis poveikis, t.y. kaip jis jus veikia
ir nereikia čia taip sarkastiškai lyginti nelyginamus dalykus - apendicito operaciją be narkozės ir natūralų gimdymą. Ir joks čia ne eksperimentavimas su savo kūnu ar didvyriškumas, tiesiog norėjau pasakyti kad epidūra mamytei (aišku išskyrus cezario darymą, nes tai jau atskiras nediskutuotinas atvejis dėl narkozės pasirinkimo(tai vėl ta pati epidūra tik jau vaistų kitas kiekis ) tikrai mamytei sveikatos neprideda. o rinktis žinoma ji turi pati. beje aš irgi galvojau kad skausmui esu nepakanti, bet ... viskas ateina ir praeina. be to dabarttinėse gimdyklose yra galimybė ir vonioje pagulėti ir ant kamuolio pasėdėti- tai tikrai padeda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo riešutėlis: 03 rugpjūčio 2010 - 09:18
QUOTE(riešutėlis @ 2010 08 03, 11:08)
aš nesu kategoriškai nei prieš nei už, tiesiog norėjau parašyti iš savo patirties. Taip pogimdyvinis periodas skirtingas, tačiau vistik nesutikčiau su jūsų pasakymu jog nepriklausomai nuo to kaip gimdei ax.gif  žinoma kiekvienai pogimdyvinis periodas būna skirtingas-priklauso nuo plyšimų, siūlių ir pan., na nenoriu čia leistis į smulkmenas ir galbūt gąsdinti kurios dar tik gimdys pirmagimius. Tačiau gimdant su epidūra dar prisideda ir vaistų (narkozės) pašalinis poveikis, t.y. kaip jis jus veikia
ir nereikia čia taip sarkastiškai lyginti  nelyginamus dalykus - apendicito operaciją be narkozės ir natūralų gimdymą. Ir joks čia ne eksperimentavimas su savo kūnu ar didvyriškumas, tiesiog norėjau pasakyti kad epidūra mamytei (aišku išskyrus cezario darymą, nes tai jau atskiras nediskutuotinas atvejis dėl narkozės pasirinkimo(tai vėl ta pati epidūra tik jau vaistų kitas kiekis ) tikrai mamytei sveikatos neprideda. o rinktis žinoma ji turi pati. beje aš irgi galvojau kad skausmui esu nepakanti, bet ... viskas ateina ir praeina. be to dabarttinėse gimdyklose yra galimybė ir vonioje pagulėti ir ant kamuolio pasėdėti- tai tikrai padeda

drinks_cheers.gif
Atsakyti