QUOTE(Sqq @ 2010 08 02, 19:38)
Žinau, kad pasirodysiu keistai, tačiau esu prašiusi stomatologės, kad nenuskausmintų (visų pirma man ir vietinė narkozė LABAI ilgai nesuveikia, o kai suveikia - dvi dienas paipaliojuos) todėl, kad buvo įdomu, kiek gi ten skauda. Ir, nors skausmui, atrodo, esu alergiška - koncentruojant jį link padų visai nesijaučia

Žodžiu kartais smagu sužinot savo ribas ir paeksperimentuot su kūnu ir valia.
Taipogi, knygose ir internete ieškojau informacijos apie epidiūro poveikį vaikeliui. Aišku, čia apie tai nediskutuosim, nes yra n+1 apie tai temų prikurta. Kiekvienai moteriai čia jau reikia rinktis. Tiesiog manau, kad visos per daug iškelia pliusus ir ignoruoja (ar nėra informuojamos apie) minusus.
Ir nors pasisakau gana kategoriškai, manau, kad epidiūro naudojimas - gimdyvės reikalas, kiekviena renkasi pagal save
Bet kokia narkozė kenkia, bet ačiū Dievui, kas tokią išrado, neįsivaizduoju, kaip jus operuotų, kad ir tą patį apendicitą be jos, bet gal jūs ištvertumėt, eksperimentuodama su savo kūnu ir valia...tai būtų tikrai sveikintina...
Papildyta:
QUOTE(riešutėlis @ 2010 08 02, 19:21)
na įkišiu ir aš savo trigrašį

ko jūs taip žavitės ta epidūra

du kartus gimdžiau - pirmą su epidūra, kitą natūraliai (jei taip galima būtų pasakyti, nes vistiek leidžia nošpą į veną ir dar kažką į užpakalį nuskausminamo)

antyrą kartą pati pasirinkau gimdyti be epidūros dėl keleto priežasčių:
1.po epidūros pagimdžius mane labai pykino

, kelios dienos praėjo kol atsigavau (čia neskaitant skaudamų susiuvimų ir klubų), mėtė į šalis, pykino
2. gimdant su epidūra aš nejaučiau stangų ir kai sakydavo akušerė ar nori jau į toletą kakoti (na tipo jau darosi ir veiksmas) aš nieko nejaučiau ir nelabai supratau ko ji nori

kai reikėjo vaikščioti (pirmą kartą gimdžiau senuosiuose GN ir ten buvo atskiros lovos-gulėjimui ir jau gimdymui, tai reikėdavo nueiti) nelabai kojos klausė
3. po epidūro gan ilgai ne taip paislenkus prie vaiko, ar šiaip nudiegdavo tą nugaros vietą
antrą gimdžiau natūraliai, nes labai bijojau būtent to pogimdyvinio periodo, nes pirmą kartą net vaiku nesugebėjau rūpintis. Nesakau kad buvo lengva, bet kai lelius išlindo tai rodos viskas .... aš galiu keltis ir eiti - ir jėgų buvo, nepykino ir galvos neskaudėjo. Jaučiausi gerai
tikrai neatkalbinėju - kiekviena renkasi kaip jai geriau, tiesiog pagalvokite
ir sėkmės ir sveikatytės jums ir jūsų pilvinukams
Mane po paprasto apendikso pykino, tai čia natūralu, po narkozės, o pogimdyvinis periodas visiškai nepriklauso, ar tau darė cezarį, ar natūraliai gimdei, ar dar kažkaip, ar epidūra darė, jau nuo to tai nė viena neapsaugota. Nereikia svarbiausia į kraštutinumus leistis, kad būtent kategoriškai prieš ar už, nes kiekvienas individualiai perneša skausmą, kiekvienos nėštumas būna skirtingas ir tas pats gimdymas ir pogimdyvinis periodas.