Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas ŠIAULIUOSE - 7

QUOTE(Morena @ 2010 12 02, 23:37)
Anesteziologui 100 (cia tokia stavke, neduosi - nenustebk, jei pati gydytoja isprasys savo kolegai  blink.gif ), akusere 50 (jei tik asistuoja gydytojai), na, o paciam gydytojui (-ai) 300-400, jei nekomplikuotas gimdymas, o jei cezaris, tai dar plius 200... Bet kas del gydytoju, tai cia pati spresk savo nuoziura... duosi daugiau, grazos tikrai negausi, bet ar verta taskytis? Anesteziologui ir akuserei cia tokie ikainiai beveik "oficialus", kas del gydytoju, tai girdejau, kad ir dviem simtais patenkinti buna, jei darbo neperdaugiausiai idet reikia... As daviau tik gyd., nors akusere lb maloni buvo, bet jai teko tik minimaliai man pagelbeti, mat skubiai isveze  cp daryt. Tai po operacijos dar teko atsilygint anesteziologui....  doh.gif  Kad daviau nesigailiu, man taip ramiau...kas zino kaip viskas butu baigesi mano leliui....

Prieš 1,4 mėn. gimdžiau ir niekam nedaviau nė lito ir vis tiek visu personalu likau patenkinta. Gimdyti pradėjau vakare, kai visą naktį prasarėmiavau, rytą labai nustebino, kad keičiasi pamaina, tada supykau, sakau "niekam nė lito neduosiu" Atėjusi pamaina per dvi val. užbaigė su manimi darbą unsure.gif Po gimdymo klausiau savo ginės, ar aš kam skolinga, kuriai brigadai turėčiau atsidėkoti. Tai ji sakė, kad niekam, nes ir taip komplikuotas gimdyas. Nors prieš gimdymą ji sakė kitaip, sakė "tau parinksiu iš budinčių ginę, kuri prižiūrės, tai jai ir atsidėkosi".
Na gimdymą priėmusi akušerė šiaip labai šypsojosi, juokavo, bet po gimdymo pamačiusi, kad nieko negaus, šypsena dingo, o man tiesą pasakius dzin buvo, nes buvau po narkozių rolleyes.gif
Dar vaikų reanimacijoje jaunos sesutės labai jau piktos buvo, bet, kai jos ten keičiasi kas pusdienį, tai irgi "neprikaišiosi LT ir nekreipiau į jas dėmesio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 12 03, 11:07)
Dar vaikų reanimacijoje jaunos sesutės labai jau piktos buvo, bet, kai jos ten keičiasi kas pusdienį, tai irgi "neprikaišiosi LT ir nekreipiau į jas dėmesio mirksiukas.gif

jaunos, o jau piktos blink.gif
bash.gif bash.gif bash.gif
tegu tik pabando tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(lazdona @ 2010 12 03, 11:01)
"RANIBERL" yra nuo skrandžio rugštingumo  4u.gif
o žvakutės nuo skausmo Diclofenak 100 mg.  4u.gif

Kad tikrai ne Diklofenak (bent jau man reikėjo turėti) tai žinau, bet kodėl man užsifiksavo tas pavadinimas nežinau biggrin.gif g.gif Su skrandžiu nei nėštumo metu nei ne nėštumo metu neturėjau problemų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Morena @ 2010 12 03, 00:37)
Anesteziologui 100 (cia tokia stavke, neduosi - nenustebk, jei pati gydytoja isprasys savo kolegai  blink.gif ), akusere 50 (jei tik asistuoja gydytojai), na, o paciam gydytojui (-ai) 300-400, jei nekomplikuotas gimdymas, o jei cezaris, tai dar plius 200... Bet kas del gydytoju, tai cia pati spresk savo nuoziura... duosi daugiau, grazos tikrai negausi, bet ar verta taskytis? Anesteziologui ir akuserei cia tokie ikainiai beveik "oficialus", kas del gydytoju, tai girdejau, kad ir dviem simtais patenkinti buna, jei darbo neperdaugiausiai idet reikia... As daviau tik gyd., nors akusere lb maloni buvo, bet jai teko tik minimaliai man pagelbeti, mat skubiai isveze  cp daryt. Tai po operacijos dar teko atsilygint anesteziologui....  doh.gif  Kad daviau nesigailiu, man taip ramiau...kas zino kaip viskas butu baigesi mano leliui....

sausio menesi gimdziau nei cento nedaviau nei anesteziologui,nei gydytojui,nei akuseriai.niekas po gimdymo ir neprase.kai pirmagimi gimdziau tai mokejau anesteziologui 100, akuseriai 50 ir gyd. 500lt.ir tai neisgelbejo nuo sunkaus gimdymo.vaikas buvo didelis 4460g ir nors samdziausi gydytoja nedare CP.tad kai antra gimdziau nusprendziau niekam neduoti,nes gyd pades nors ir nebusi davus,o jeigu ir daviai lt bet kazkas atsitiko tai gal taip pat butu buve ir be pinigu davimo.nei vienas gydytojas nedaro blogai jei negauna pinigeliu..nemanaukai reikia svaistytis pinigais gydytojams.as is savo patirties taip manau.pinigu davimas gal suteikia kazkiek saugumo ypac pirma karta gimdysiancioms.
Papildyta:
QUOTE(valpurgija @ 2010 12 03, 09:36)
LABAI aciu Morena uz pasidalinta info  4u.gif  4u.gif  4u.gif
o dar klausimukas, ar klizma dare ir ar galima kazi iskarto paprasyti epiduro, ar sakytu pabandyk pirma pakentet.... ax.gif

lieps pakenteti.ojeigu atvaziuosi zu pazaliavusiais vandenimis (man taip buvo), tai epiduro gali ir negauti.nes kai ji taiko suleteja kaklelio atsidarymas ir vaikas gali prigerti zaliu vandenu tada is plauciu ji traukia kazkokiu aparatu.aciu dievui atsisakiau apiduro viska iskentejau ir vaikas nespejo pritraukti.iki 7 cm nera jau tokia skaudus tie saremiau.0 tuos 3 cm reikia sukaupti drasa ir pakenteti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cika_cipsas @ 2010 12 03, 15:10)
pinigu davimas gal suteikia kazkiek saugumo ypac pirma karta gimdysiancioms.
[b]Papildyta:[/b
iki 7 cm nera jau tokia skaudus tie saremiau.0 tuos 3 cm reikia sukaupti drasa ir pakenteti smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(cika_cipsas @ 2010 12 03, 14:10)
iki 7 cm nera jau tokia skaudus tie saremiau.0 tuos 3 cm reikia sukaupti drasa ir pakenteti smile.gif

nesutikciau... schmoll.gif man nuo pirmu saremiu oho kaip suimdavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(braškytė @ 2010 12 03, 14:43)
Kad tikrai ne Diklofenak (bent jau man reikėjo turėti) tai žinau, bet kodėl man užsifiksavo tas pavadinimas nežinau biggrin.gif  g.gif Su skrandžiu nei nėštumo metu nei ne nėštumo metu neturėjau problemų biggrin.gif

man tai Diklofenak parašė receptą ir liepė turėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lazdona @ 2010 12 03, 21:33)
man tai Diklofenak parašė receptą ir liepė turėt  ax.gif

Vienoms israso Diclofenak, kitoms - Dicloberl (o ne Raniberl :-))) ); skirtumo tarp dviejų paminėtų nėra, veiklioji medž. ta pati.

Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 12 03, 12:07)
Prieš 1,4 mėn. gimdžiau ir niekam nedaviau nė lito ir vis tiek visu personalu likau patenkinta. Gimdyti pradėjau vakare, kai visą naktį prasarėmiavau, rytą labai nustebino, kad keičiasi pamaina, tada supykau, sakau "niekam nė lito neduosiu" Atėjusi pamaina per dvi val. užbaigė su manimi darbą unsure.gif  Po gimdymo klausiau savo ginės, ar aš kam skolinga, kuriai brigadai turėčiau atsidėkoti. Tai ji sakė, kad niekam, nes ir taip komplikuotas gimdyas. Nors prieš gimdymą ji sakė kitaip, sakė "tau parinksiu iš budinčių ginę, kuri prižiūrės, tai jai ir atsidėkosi".
Na gimdymą priėmusi akušerė šiaip labai šypsojosi, juokavo, bet po gimdymo pamačiusi, kad nieko negaus, šypsena dingo, o man tiesą pasakius dzin buvo, nes buvau po narkozių rolleyes.gif

Nesakau, kad jei neduosit, tai nugydis ir jus ir vaika smile.gif bet kad sulauksite daugiau demesio ir svelnumo, tai tikrai, o juk kartais didesnis demesys padeda uzkirsti kelia komplikacijoms, isvengti aplaidumo ar pan. Ir siaip as nepropaguoju kysiu davimo, tiesiog atsakiau forumo dalyvei i klausima, kiek duoti, o ne ar duoti apskritai. As daviau, nes, kaip minejau, man taip ramiau buvo. O ar jus duosite, ar ne - jusu principo, poziurio, nusiteikimo ar net pasitikejimo savimi reikalas ;-) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Morena: 03 gruodžio 2010 - 21:09
QUOTE(valpurgija @ 2010 12 03, 09:36)
LABAI aciu Morena uz pasidalinta info  4u.gif  4u.gif  4u.gif
o dar klausimukas, ar klizma dare ir ar galima kazi iskarto paprasyti epiduro, ar sakytu pabandyk pirma pakentet.... ax.gif

Labai prasom ;-)

Klizma (microlax) liepia pasidaryt namie pries isvaziuojant. Siaip tokius dalykus geriausia aptarti su savo gyd., viska jie privalo isaiskinti.

As asmeniskai del epiduro buvau nusprendusi, kad ziuresiu pagal situacija. Jeigu viskas labai uzsites, jei bus labai sunku, jei alpsiu, mirsiu, nebegalesiu, tai prasysiu. Bet susikloste taip, kad iki kokiu 6 cm atsidarymo laikiausi didvyriskai ir nors ziauriai skaudejo, neprasiau, o veliau jau pati suvokiau, kad net jei ir prasysiu, nebegausiu, nes jau per velu. Tad teko pakenteti, ir prisipazinsiu, kad nors savijauta buvo tokia, kad nebelabai suvokiau, ar buvau keliom sekundem uzmigus ar siaip atsijungus, bet apie joki epidura minciu nebuvo. Negaliu pasakyti, kad labai didziuojuosi savim, kad kaip kokia melnikaite atsikankinau, nes vistiek prie pilno atsidarymo reikejo cp daryti su visa spinaline nejautra, t.y. kad ir stengiausi isvengti stuburo badymo, neistirto poveikio vaiko ir savo sveikatai, vistiek operacijos metu teko tai patirti su visom galimom pasekmem ir t.t.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti