Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos ir Amerikos klinika

QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 08 31, 12:48)
rasiau jau pirmesniuose postuose, kad taip svarsciau ir netgi pradzioj buvau isitikinus kad noriu tik BAK ir daugiau nieko kito  biggrin.gif  bet kai pradejau dometis, nusprendziau, kad as nenoriu moketi tokiu dideliu pinigu tik del komforto, is pradziu kai mane pradejo daug kas protinti, kad ten nera reikiamos aparaturos ar pan, net netikejau, nu galvojau gi nesamone tikrai  blink.gif  bet kai pradejau dometis, nezinau, nuomone pasikeite mano kardinaliai. Netgi suzinojus vien fakta, kad jie priima gimdymus tik nuo 37sav ir tik nekomplikuotus gimdymus ir pan, nezinau  schmoll.gif  plius uz kiekviena pyrst dar ten skaiciuojami papildomi litukai  blush2.gif
Ir siaip tikrai mane uzknisa svelniai tariant ta valstybiniu ligoniniu-polikliniku tvarka ir tie ruskani veideliai pasitinkantys  doh.gif  todel ir priziuriu nestuma privaciai, bet gimdyti privaciai, manau Lietuvoje tokiu salygu kad ir kaip bebutu gaila dar nera  blush2.gif

O tai už ką, jei ne už komfortą mokėti didelius pinigus? Ir automobilius žmonės perka daugiausiai dėl komforto, ir negaili keliasdešimt tūkstančių litų, nors saugiau būtų važinėt visuomeniniu transportu, bent jau mieste g.gif

Kaip sakoma, negali sau leist, gimdai valdiškai ir nesuki sau galvos. O miegot šieno kupetoj, kai gali miegot viešbutyje, kvaila. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2010 08 31, 15:18)
O tai už ką, jei ne už komfortą mokėti didelius pinigus? Ir automobilius žmonės perka daugiausiai dėl komforto, ir negaili keliasdešimt tūkstančių litų, nors saugiau būtų važinėt visuomeniniu transportu, bent jau mieste  g.gif

Kaip sakoma, negali sau leist, gimdai valdiškai ir nesuki sau galvos. O miegot šieno kupetoj, kai gali miegot viešbutyje, kvaila.  4u.gif

Na atsiprasau moketi VIEN TIK uz komforta uz tris paras tokius pinigus man atrodo ziauriai juokinga lotuliukas.gif juk ne i viesbuti vaziuojate o i ligonine doh.gif Jeigu uz komforta, tai viesbutyje galima apartamentus ir uz 400-600 litu parai gaut lotuliukas.gif Manau pinigus moketi ligoninej reikia uz profesionalia suteikta medicinine paslauga, aparatura atitinkancia tas kainas, o ne uz komforta doh.gif Ir jus ne miegoti, baliavoti ar siaip koja ant kojos guleti po palme ten vaziuojate, o gimdyti doh.gif automobilis ir sveikata manau cia truputeli nesuderinami dalykai tarpusavyje
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 08 31, 16:25)
Na atsiprasau moketi VIEN TIK uz komforta uz tris paras tokius pinigus man atrodo ziauriai juokinga  lotuliukas.gif  juk ne i viesbuti vaziuojate o i ligonine  doh.gif  Jeigu uz komforta, tai viesbutyje galima apartamentus ir uz 400-600 litu parai gaut  lotuliukas.gif  Manau pinigus moketi ligoninej reikia uz profesionalia suteikta medicinine paslauga, aparatura atitinkancia tas kainas, o ne uz komforta  doh.gif  Ir jus ne miegoti, baliavoti ar siaip koja ant kojos guleti po palme ten vaziuojate, o gimdyti  doh.gif  automobilis ir sveikata manau cia truputeli nesuderinami dalykai tarpusavyje

Jus visiskai teisi. YRA BET. Dar mama manes klause,"kur gimdysi, sakau nzn, sako AK labai gera ligonine ir aparatura (kaimyne pasake). Sakau, taip, bet kiek girdejau ten prieziura po gimdymo ne kokia, mama sako, o ko tau daugiau bereikia, jei viskas tau ir vaikui gerai", o pasirodo REIKIA. Jei buciau buvusi BAK (aisku taip nebutu, tokiu pinigu neturiu ir niekas man ju neduotu), buciau grizus su graziausiais atsiminimais, deja po AK prablioviau dar 3 men. ir atsiminimai visam gyvenimui ne kokie. Ai iei tik turit laisvu tukstanteliu, gimdykit BAK, pagailekit saves.
Atsakyti
Nu bet ka jus turite galvoje sakydamos ''konfortas''?Na nejaugi apie palatas ir svarius tualetus? Manau tikras konfortas BAK'e yra prieziura gimdymo metu ir po jo-uz tai ir mokami pinigai,o grazios palatos ir taip savaime suprantamas dalykas moterims ,kurios ten gimdo ir ruosiasi gimdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magic magic: 31 rugpjūčio 2010 - 22:20
QUOTE(magic magic @ 2010 08 31, 23:19)
Nu bet ka jus turite galvoje sakydamos ''konfortas''?Na nejaugi apie palatas ir svarius tualetus? Manau tikras konfortas BAK'e yra prieziura gimdymo metu ir po jo-uz tai ir mokami pinigai,o grazios palatos ir taip savaime suprantamas dalykas moterims ,kurios ten gimdo ir ruosiasi gimdyti.

drinks_cheers.gif istiesu nusistaciusioms pries gimdyma BAK'e dazniausias argumentas, koks skirtumas "kokia lova", "kokios sienos" ar "tualeto atstumas nuo palatos" ir pan. manau, kad veik visos gimdancios BAK komfortu laiko nepriekaistinga personalo asistavima tiek gimdymo metu, tiek ir po gimdymo. sakydama nepriekaistinga, turiu minty, normalu, koks turetu buti kiekvienai gimdyvei gimdanciai valstybineje.
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 08 31, 15:25)
Na atsiprasau moketi VIEN TIK uz komforta uz tris paras tokius pinigus man atrodo ziauriai juokinga  lotuliukas.gif 

Zodziu, pagrindinis argumentas - pinigai. As sutikciau su nuomone, kad pinigai didesni, negu teikiami privalumai. o jei tai jums nekainuotu nieko?

QUOTE(Mur mur @ 2010 08 31, 23:49)
drinks_cheers.gif  istiesu nusistaciusioms pries gimdyma BAK'e dazniausias argumentas, koks skirtumas "kokia lova", "kokios sienos" ar "tualeto atstumas nuo palatos" ir pan. manau, kad veik visos gimdancios BAK komfortu laiko nepriekaistinga personalo asistavima tiek gimdymo metu, tiek ir po gimdymo. sakydama nepriekaistinga, turiu minty, normalu, koks turetu buti kiekvienai gimdyvei gimdanciai valstybineje.

Pritariu drinks_cheers.gif As ta komforta pavadinciau daktaru, akuseriu ir viso kito personalo, kad ir kas tai butu, demesiu pacientei. Tokio demesio tiesiog negali skirti daktarai ir personalas valstybinej (del mazu algu, del didelio pacientu kiekio, del nesugebejimo motyvuoti darbuotojus, zodziu kalta sistema biggrin.gif )

beje, manau normalu, kad privati ligonine nera valstybine, ir dar normaliau, kad tokiu atveju nepriima komplikuotu gimdymu. dziaukimes tuom. turetu buti labai gerai isvystyta privaciu ligoniniu sistema ir ji turetu buti prieinama didziajai visuomenes daliai, kad prilygtu valstybines ligonines galimybems. deja, Lietuvoje mums dar iki to toli schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaliaveide: 01 rugsėjo 2010 - 10:58
QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 08 31, 14:25)
Jeigu uz komforta, tai viesbutyje galima apartamentus ir uz 400-600 litu parai gaut  lotuliukas.gif  Ir jus ne miegoti, baliavoti ar siaip koja ant kojos guleti po palme ten vaziuojate, o gimdyti  doh.gif

as jau geriau atsisakysiu komforto per eilines atostogas ir pernakvosiu hostelyje uz 15 EU ir ten dalinsiuos bendru kambariu ir dusu su 10 zmoniu, o ne komforto per toki svarbu gyvenimo ivyki. kad ir apie toki elementaru dalyka kaip wc galvojant: man tikrai ne problema nueiti i bendra dusa ar wc koridoriaus gale gerai uzbaliavojus ar beatostogaujant, bet kai pagalvoju, kad ta pati reiktu daryti issekus po gimdymo, su kraujuojanciu ir skaudanciu tarpukoju....

zinoma, pritariu mamytems, kad cia, kalbant apie komforta, visgi esme yra prieziura gimdymo metu IR PO JO. ir garantija buti tik dviese su vyru...
Atsakyti
norėčiau ir aš kaip gimdžiusi BAKe pasisakyti smile.gif
Šiose diskusijose labai akcentuojamas komfortas ir kokie dideli pinigai už jį mokami. Norėčiau priminti, kad pinigai mokami ne vien tik už komfortą, bet ir už tai, kad Jums ir Jums vienintelei dirbs visa medikų komanda. Į jų kvalifikaciją nesigilinsiu, čia ir taip daug prirašyta smile.gif. Bet vien tik kiekis: 2 akušeriai-ginekologai, akušerė, naujagimių gydytoja, anesteziologas, sesutė, operacinės sesutė... atrodo, nieko nepamiršau, patikslinti galite gimdymo sutartyje smile.gif. Net jei jų realiai neprireiks ir Jūs jų net nepamatysite, jie visi susirinks pakelti vidury nakties ir bus pasiruošę.
Neturiu patirties su vokeliais ir valstybiniu gimdymu, tad nežinau, ar "susitarimas su gydytoju" reiškia, kad tas kelias savaites, per kurias galite pagimdyti, jis visada bus pasiruošęs atvykti, nebaliavos, neišvažiuos, neturės kitų reikalų. Čia rašytinė sutartis juos įpareigoja gyventi budėjimo režimu. Kiek teko domėtis, didžiausia dalis tų didelių pinigų už gimdymą išeina būtent atlyginimams
Dar prisiminiau, kad prieš gimdydama prašiau, kad ką tik gimusį vaiką padėtų man ant pilvo ir leistų jam pačiam susirasti krūtį ir pradėti valgyti. Nors vaikui nušliaužti, susirasti pieno šaltinį ir dar pačiam jį apžioti gerokai užtruko, visi laukė - ir naujagimių gydytoja, ir ginekologė nepradėjo tvarkyti gimdymo takų kol jaunolis neįvykdė šios užduoties. Vėlgi, kitur negimdžiau ir nebandžiau, bet kiek teko girdėti, ten nenusiteikę laukti.
Grįžtant prie komforto norėčiau pasakyti, kad jis apima ne vien tik gražiai nudažytas sienas, kurios čia vis buvo minimos smile.gif. Kai man sušvietė priešlaikinio gimdymo perspektyva ir pradėjau domėtis, kokius daiktus reikia pasiimti į ligoninę... sakiau, kad vien dėl to reikia būtinai išnešioti iki 37 savaitės smile.gif BAKe gi ne tai, kad duoda viską, ko reikia po gimdymo, bet dar ir pasirinkti gali - ar įklotai, ar pampersinės kelnaitės... nors, tiesa, prisiminiau, kad kai gimdžiau, jie neturėjo nieko speneliams, kurias greit nugraužė mano alkanas mažius smile.gif Aišku, ir daugiau taisytinų dalykų galima paminėti, bet juk visur galima prie kažko prikibti smile.gif O ar verta mokėti tokiu pinigus - mūsų šeimos manymu, verta. Aišku, jeigu Jums tai visiškai neįkandama suma, kita kalba. Bet jei galite tiek sukrapštyti, geriau atsisakyti kokios kelionės ar naujo televizoriaus smile.gif Čia, aišku, tik mūsų nuomonė.
Atsakyti
LAbai tiksliai pasakyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(noriumiego @ 2010 09 01, 18:24)
nors, tiesa, prisiminiau, kad kai gimdžiau, jie neturėjo nieko speneliams, kurias greit nugraužė mano alkanas mažius smile.gif

kai as gimdziau, buvo pagalba ir spenialiams mirksiukas.gif dave pabandyti multi mam kompresiuku
Atsakyti
QUOTE(mazuika @ 2010 09 02, 14:43)
kai as gimdziau, buvo pagalba ir spenialiams mirksiukas.gif dave pabandyti multi mam kompresiuku

MAn abu gimdymus buvo multimamsu ir bepanteno.
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 08 31, 13:48)
rasiau jau pirmesniuose postuose, kad taip svarsciau ir netgi pradzioj buvau isitikinus kad noriu tik BAK ir daugiau nieko kito  biggrin.gif  bet kai pradejau dometis, nusprendziau, kad as nenoriu moketi tokiu dideliu pinigu tik del komforto, is pradziu kai mane pradejo daug kas protinti, kad ten nera reikiamos aparaturos ar pan, net netikejau, nu galvojau gi nesamone tikrai  blink.gif  bet kai pradejau dometis, nezinau, nuomone pasikeite mano kardinaliai. Netgi suzinojus vien fakta, kad jie priima gimdymus tik nuo 37sav ir tik nekomplikuotus gimdymus ir pan, nezinau  schmoll.gif  plius uz kiekviena pyrst dar ten skaiciuojami papildomi litukai  blush2.gif
Ir siaip tikrai mane uzknisa svelniai tariant ta valstybiniu ligoniniu-polikliniku tvarka ir tie ruskani veideliai pasitinkantys  doh.gif  todel ir priziuriu nestuma privaciai, bet gimdyti privaciai, manau Lietuvoje tokiu salygu kad ir kaip bebutu gaila dar nera  blush2.gif

Musu, kaip "post-sovetikus" salyje dar vyrauja nuomone kad jei sumoki pinigus tai gausi viska nuo A iki Z. O tuo labiau privacioje klinikoje. O tai netiesa. Sakau is savo patirties, nes 3 metus turejau (ir iki siol turiu) puikia proga gydytis bet kurioje Lietuvos gydymo istaigoje nemokamai (turiu labai brangu, absoliuciai viska padengianti draudima). Tai jei is mano patirties galiu pasakyti kad tikri profai yra tik santariskese. Kitur visur buna nepaaiskinami reiskiniai:) kartais apima sokas. Turejau ilga laika slapimo pusles problemas, galiu pasakyti kad aplankiau beveik visas esancias Vilniuje gydymo istaigas, isgelbejo mane tik sanatariskese. Kai sulauziau koja, dvi seseles NMC nesugebejo nustatyti kur yra luzis is nuotrauku, pradejo dejoti ir lakstyti kad su "tokiu luziu as negaliu net sedeti, ir mane reikia guldyti i ligonine" kol neatejo daktaras, nepasuko nuotrauka 180 laipsniu ir nepasake kad ten kur jos galvoja luzis - yura kaulas, o luzis yra cia, ir parode kur smile.gif Finaline scena buvo nuostabi, bet maciau kad jos ten dirba iki siol.

Idomu kiek is cia esanciu mergaiciu, kurios nusprende gimdyti BAk'e tikrai uzdave klausima siai istaigai kas bus jeigu...
Atsakyti