QUOTE(buzuka @ 2005 12 07, 18:10)
Bet visos ligos ir prasideda nuo slogos.Atveda mama vaikiuką su žaliais snargliais,nuo jo užsikrečia visi 10 vaikų,darželyj auklėtojos tikrai lašiukų nelašins.Ir taip sloga komplikuojasi ir prasideda kosulys,regis jau aprimo ir komplikacijos tęsiasi pereina į ausų uždegimą.Ir ką reik pagirti mamas,kurios veda dydvyriškai į kolektyvą sergančius vaikus?Įdomu kaip jaučiatės pačios kai prasideda sloga,kosulys?Aš pati sunkiai pernešu prasidedančią slogą,o ką kalbėti apie vaikiukus.
Šiuo momentu pilnai išgydžiau vaiką per 3 sav.Antibiotikai,vaistų tonos,procedūros ir t.t . Ir spėkit nusvesiu pirmadienį daržan,bus sergantys vaikai ir kiek mano vaikas atlaikys.Ir tai tik dėl to ,kad kitos mamos galvoja,kad sloga ir kosulys ne liga.O bronchitas,o laringitas,o tonzilitas irgi ne liga?Juk jos yra užkrečiamos ir sunkios formos kosuliai.
Šiuo momentu pilnai išgydžiau vaiką per 3 sav.Antibiotikai,vaistų tonos,procedūros ir t.t . Ir spėkit nusvesiu pirmadienį daržan,bus sergantys vaikai ir kiek mano vaikas atlaikys.Ir tai tik dėl to ,kad kitos mamos galvoja,kad sloga ir kosulys ne liga.O bronchitas,o laringitas,o tonzilitas irgi ne liga?Juk jos yra užkrečiamos ir sunkios formos kosuliai.
Kalba ėjo apie PAPRASTĄ slogą, o ne apie bronchitus, žalius snarglius, ausų uždegimus ar pan. Nežinau kokia sveiko proto mama veda rimtai susirgusį ir blogai besijaučiantį vaiką į kolektyvą, bet sloguojančių ir pakosinčių ten visada buvo ir bus.
Slogą (kaip ir kitas ligas) vaikai žymiai lengviau perneša negu suaugę. Man dar niekad nekilo mintis dėl slogos pasiimti nedarbingumą ir į darbą neiti....