Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

QUOTE(buzuka @ 2005 12 07, 18:10)
Bet visos ligos ir prasideda nuo slogos.Atveda mama vaikiuką su žaliais snargliais,nuo jo užsikrečia visi 10 vaikų,darželyj auklėtojos tikrai lašiukų nelašins.Ir taip sloga komplikuojasi ir prasideda kosulys,regis jau aprimo ir komplikacijos tęsiasi pereina į ausų uždegimą.Ir ką reik pagirti mamas,kurios veda dydvyriškai į kolektyvą sergančius vaikus?Įdomu kaip jaučiatės pačios kai prasideda sloga,kosulys?Aš pati sunkiai pernešu prasidedančią slogą,o ką kalbėti apie vaikiukus.
Šiuo momentu pilnai išgydžiau vaiką per 3 sav.Antibiotikai,vaistų tonos,procedūros ir t.t . Ir spėkit nusvesiu pirmadienį daržan,bus sergantys vaikai ir kiek mano vaikas atlaikys.Ir tai tik dėl to ,kad kitos mamos galvoja,kad sloga ir kosulys ne liga.O bronchitas,o laringitas,o tonzilitas irgi ne liga?Juk jos yra užkrečiamos ir sunkios formos kosuliai.

Kalba ėjo apie PAPRASTĄ slogą, o ne apie bronchitus, žalius snarglius, ausų uždegimus ar pan. Nežinau kokia sveiko proto mama veda rimtai susirgusį ir blogai besijaučiantį vaiką į kolektyvą, bet sloguojančių ir pakosinčių ten visada buvo ir bus.
Slogą (kaip ir kitas ligas) vaikai žymiai lengviau perneša negu suaugę. Man dar niekad nekilo mintis dėl slogos pasiimti nedarbingumą ir į darbą neiti....
Atsakyti
blogai, kad nekilo.
Atsakyti
Apie ką ir rašau ,kad paprasta sloga gali komplikuoti iki visų kitų ligų.
Kažkaip mes nesusikalbam,nes labai kategoriškai laikaisi savo nuomonės,bet čia tau spresti.Nesmagu kai toks požiūris į vaiką kaip į ...
Atsakyti
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 12 07, 19:33)
Tai gal yra skirtumas judeti ir buti lauke (beje ne saltu oru), o ne vesti i kolektyva. Esu garantuota, kad mano kolegos sloguojanciu vaiku vesti i darzelius nerekomenduoja mirksiukas.gif

Nu dar tikrai nesutikau daktaro, kuris dėl slogos neleistų į darželį eiti. Slogų visokių būna, tu pati geriau žinai, aš ne medikė.
Nu tarkim alergiškas vaikas, sloguoja pastoviai, jo taip išeina į darželį niekada negalima vesti. Arba po kokio bronchito pasveikęs, juk dar geras pora savaičių kosėja, bet vaikas sveikas jau, užkrėsti negali, tai negi jį namie laikyti?
Aš manau, kad darželį lankant ligų išvengti įmanoma tik turint stiprų imunitetą ir užsigrūdinus. Ir nereikėtų vesti ten labai mažų. O tikėtis, kad grupėje, kur jų 20, visada visi bus tik sveiki būtų naivu. Nu nebūna taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Odre @ 2005 12 08, 00:09)
Nu tarkim alergiškas vaikas, sloguoja pastoviai, jo taip išeina į darželį niekada negalima vesti.

maniske i ta kategorija prasau itaukite. Turime nuolatini alergini rinita - nosis daugiau ar maziau "varva" visada. Buna dienu, kai labai nedaug - uztenka kelis kartus ispusti nosyte. O buna, kai eina tikrai pulinga sloga, nes nosis turi issivalyti.
Vaistu nuo slogos nenaudojame, nebent sloga nuo persalimo atsiranda - apsiribojame kruva nosiniu ir juros vandeniu. I darzeli taip pat nunesta nosiniu, dazniausiai jau dukra pati pasiima ir issipucia.
Tai ka dabar siulai, man nuolat su vaiku sedeti namuose, nes pas ji yra tokia siaubinga liga kaip sloga - kuri jai beja netrukdo gyventi iprasto gyvenimo.
Atsakyti
Tema, apie sergančių vaikų vedimą į darželį jau tikrai buvo. Ir nesuprantu, kam apie tai dar diskutuoti. Vienos nuomonės tikrai nėra. Kiekvienas žiūrime iš savo pozicijos, žinom savo situacijas, turim vienokios ar kitokios patirties. Sakyčiau kiekvienai mamai daugiau ar mažiau aišku, kad šiek tiek sloguojantis ar kosintis vaikas gali eiti į darželį, o jei ta sloga ar kosulys stipresnis, mamos galėtų apsvarstyti galimybę jo neleisti į darželį. Juk ne vien dėl kitų vaikų, o ir dėl saviškio. Logiška, kad nerasi mamos, kuri džiaugtūsi, kai jos vaikas atvedamas sveikas, o kitas - su sloga. Bet nieko čia nepadarysi.
Esam suaugę žmonės ir, manau, galim daugmaž įvertinti vaiko sveikatos būklę. Ir jei mama atveda vaiką su žaliais snargliais ar pan., tai čia jau jai trūksta supratimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgyte: 08 gruodžio 2005 - 09:36
na nesipykit mamos, daug kas priklauso gi ir nuo darželio pozicijos.Pvz, pas mus taip greižtai nebuvo psakyta kad jei vaikas sloguoja ar kosti, tai būtina nevesti.bet mano draugė man pasakojo, kad darželyje kur jinai veda savo vaiką, buvo griežtai tėvams nurodyta nevesti vaiko su menkiausiais susirgimais.Aišku čia mamai spręsti, gi teisingai neimsi biuletenio dėl slogos, galų gale gal ta sloga jam praeis ir viskas tuo pasibaigs, bet pvz. jei aš saviškį nuvesčiau su sloga, tai būtinai parsivesčiau su skaudančia gerkle ir kosuliu verysad.gif , tiesiog "tik" slogos mums deja nebūna.
Atsakyti
Pas mus yra tėvų,kurie nesugeba atnešti servetėlių nosei valyti,kai pratinau vaiką prie daržo,tai savo akim mačiau kaip auklėtoja visiems vaikams valė su tapačia servetėlę nosis,tai maniškiui užteko poros kartų ir sloga prilipo,tai po to pradėjau vaikui dėti servetėles į visas kišenes ir dar atnešdavau visai grupei dėžutę.Po tokio mano žesto auklėtoja demostratyviai numesdavo prie vaiko spintelės krūvą šlapių servetėlių, tipo, matai valiau nosį .Teko su ja pasikalbėti.
Atsakyti
QUOTE(Odre @ 2005 12 07, 21:09)
N
Nu tarkim alergiškas vaikas, sloguoja pastoviai, jo taip išeina į darželį niekada negalima vesti.

QUOTE(Silvute @ 2005 12 08, 05:47)
maniske i ta kategorija prasau itaukite. Turime nuolatini alergini rinita - nosis daugiau ar maziau "varva" visada.
Tai ka dabar siulai, man nuolat su vaiku sedeti namuose, nes pas ji yra tokia siaubinga liga kaip sloga - kuri jai beja netrukdo gyventi iprasto gyvenimo.

nu nors galva i siena dauzyk doh.gif taigi kalbejome apie infekcines slogas, kuriomis gali uzkresti kitus vaikus (tame ir visa esme!!!) doh.gif taigi nesakau, kad neveskite vaiko i darzeli su akinukais doh.gif su alergijomis , beje, irgi:oh
Atsakyti
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 12 08, 18:44)
nu nors galva i siena dauzyk doh.gif  taigi kalbejome apie infekcines slogas, kuriomis gali uzkresti kitus vaikus (tame ir visa esme!!!) doh.gif  taigi nesakau, kad neveskite vaiko i darzeli su akinukais doh.gif  su alergijomis , beje, irgi:oh

taigis kad neturejai vaiko su alergine sloga. Bega ta nosis, bega, bet kadangi vaistu nenaudojama ( pirma jie yra labai stiprus ir su salutiniu poveikiu, antra skiriami anksciausiai nuo triju metu), tai sloga komplikuojasi ir tampa infecine - kelias dienas eina umi pulinga sloga, kol nosis issivalo ( uzsikresti tada dazniausiai imanoma) ir vel viskas aprimsta iki alergines slogytes.
Beje, kaip tu atejusi i grupe, per kelias akimirkas sugebesi suprasti, kurio vaiko sloga alergine, o kurio infekcine. Kuris kosti del bronchines astmos, o kuris del persisaldymo?
Ar man israsa is vaiko ligos korteles visiems tevams isdalinti, kad jie ramiau pasijaustu?
Atsakyti
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 12 08, 18:44)
nu nors galva i siena dauzyk doh.gif  taigi kalbejome apie infekcines slogas, kuriomis gali uzkresti kitus vaikus (tame ir visa esme!!!) doh.gif  taigi nesakau, kad neveskite vaiko i darzeli su akinukais doh.gif  su alergijomis , beje, irgi:oh

Nu jooo..... stebina kai kuriu mama poziuris i sergancius vaikus. g.gif
Kazi kaip atsiranda astma? Ar tik ne nuo laiku neisgydytos slogos ir kosulio? Juk paprastas kosuliukas komplikuojasi ir gaunasi astma. Siaip is niekur nieko ji neatsiranda.

Pas mus grupej irgi buvo ta pati problema. Veda tevai ir smarkiai sloguojancius, ir kostincius... Viena mama net akis bande draskyt kad ir toliau ves vaika su zaliais snargliais, nes jai nusibodo auklei moket....
Pradejom dukra i darzeli vest nuo 3m. Pries tai buvo visiskai sveika, net nezinojom ka reiskia kosulys. Sloga i metus karta pasigaudavo.
Tai per metus darzelio lankymo n kartu sirgo sloga, kosuliu, 2 kartus bronchitu, chlamidijom, mikoplazma, sinusitu, plauciu uzdegimu. Per metus laiko!!!!! Ar neatrodo siaubinga? Ir visas tas ligas pasigavo darzely... verysad.gif
Ir nesimusigi su kitaip mastanciais tevais...

Siemet pakeitem darzeli. Cia tvarka griezta. Aukletojos serganciu nepriima. Net darzelio sutartyje irasyta kad serganciu ir negaluojanciu nevesti. Ir ka jus galvojate? Eina ir neserga! thumbup.gif Nes nera nuo ko uzsikresti!
Atsakyti
QUOTE(Rimantė @ 2005 12 09, 07:26)
Nu jooo..... stebina kai kuriu mama poziuris i sergancius vaikus.  g.gif
Kazi kaip atsiranda astma?  Ar tik ne nuo laiku neisgydytos slogos ir kosulio? Juk paprastas kosuliukas komplikuojasi ir gaunasi astma. Siaip is niekur nieko ji neatsiranda.

Pas mus grupej irgi buvo ta pati problema. Veda tevai ir smarkiai sloguojancius, ir kostincius... Viena mama net akis bande draskyt kad ir toliau ves vaika su zaliais snargliais, nes jai nusibodo auklei moket....
Pradejom dukra i darzeli vest nuo 3m. Pries tai buvo visiskai sveika, net nezinojom ka reiskia kosulys. Sloga i metus karta pasigaudavo.
Tai per metus darzelio lankymo n kartu sirgo sloga, kosuliu, 2 kartus bronchitu, chlamidijom, mikoplazma, sinusitu, plauciu uzdegimu. Per metus laiko!!!!! Ar neatrodo siaubinga? Ir visas tas ligas pasigavo darzely... verysad.gif
Ir nesimusigi su kitaip mastanciais tevais...

Siemet pakeitem darzeli. Cia tvarka griezta. Aukletojos serganciu nepriima. Net darzelio sutartyje irasyta kad serganciu ir negaluojanciu nevesti. Ir ka jus galvojate? Eina ir neserga!  thumbup.gif    Nes nera nuo ko uzsikresti!

Nu tikrai jooo. Jeigu tu galvoji, kad astma atsiranda nuo neišgydyto kosulio.. Nu nusišnekėjai visiškai.
O jeigu vaikas per metus laiko šitiek sirgo, tai čia jau ne darželio problema. Pirmus darželio lankymo metus beveik visi vaikai dažnai serga, nu bet ne šitaip doh.gif
O sergančių vaikų joks darželis nepriima. Nu jeigu ten pas jus su plaučiu uždegimais pusė grupės vaikščiojo, tai gerai, kad darželį pakeitėt. Bet nelabai tikiu... g.gif
Atsakyti