Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

QUOTE(Silvute @ 2005 12 06, 19:19)
Keliauja maniske ir su sloga ir su kosuliu i darza. Jei temperaturos neturi, tai ir eina ir dar nei karta nebuvo, kad del to sunkiai atkristu.

Man įdomu ar auklėtojos ir priima tokius kosėjančius, sloguojančius? blink.gif Aš esu griežtai prieš, nes po to nuo tokių vaikučių užsikrečia ir kiti. Būdavo pikta, kai vyresnėlė parnešdavo slogų ir kitokių bacilų sesei, kai ši dar buvo kūdikis. Nespėja pasveikti ir vėl.
O mano mažiukė irgi palanko lopšelį dvi savaites, po to tiek pat kosėja ir sloguoja namie. Taip ir vargstam. ax.gif Atrodo, ir grūdinam, ir rūpinamės, bet abi turi silpną vietą: nosis ir gerkles. Viliuosi, kad išaugsim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 06 gruodžio 2005 - 19:38
QUOTE(Paja @ 2005 12 06, 20:37)
Man įdomu ar auklėtojos ir priima tokius kosėjančius, sloguojančius? blink.gif 

o kaip jinai gali nepriimti?
pirma vaikas gi neserga.
O visu antra, aukletoja nera kompetentinga to spresti.
Atsakyti
aš tai pastebėjau kad toks auklėtojos nieko nemato, nei kad nosis bėga, nei kad vaikas blogai jaučiasi.Vedžiau pamenu su maža slogyte porą dienų, aišku pati nieko nesakiau, galvoju pažiūrėsiu ar pastebės, tai kiekvieną kartą pasiimdama klausdavau kaip mano vaikas ar nekosti ar dar ko nors nėra?
tai kaip jau trečią dieną nuvedžiau ir kaip vaikas jau ir kosėti pradėjo ir snarglys kaip reikiant bėgti, tada jau jos man pasakė g.gif
šiaip kiekvieną karta ateidama klausdavau ar nėra sergančių kosinčių, sako nea nėra, paskui žiūriu vienas berniukas kad kosti doh.gif , ką aš žinau gal maniškis kaip tik jo kokią bacilą pasigavo verysad.gif
Kažkodėl mano vienintelis taip pat atrodo sirgdavo, ir aplamai savijauta jo pablogėjo, kai pradėjau palikti pietų miego, matyt jis ten ar tai sušyla ar tai sušąlą.Šiaip yra linkęs prakaituoti, tai įtariu atsikelia šlapias ar šiaip miegodamas sušyla, nusispardo ir jam tiek tereikia, atsikėlus jį kol aprengia žinot jei grupėje daugiau nei 10 vaikų, tai vėl gi jis atšąlą ir rezultatas yra.Kitaip niekaip negaliu suprasti kaip jis taip greit suserga, gi vat praeitą mėnėsį spec. visą laiką buvom namie, kad išsveiktumėm ir šūdą atsiprašant, vis tiek parsivedžiau sergantį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2005 12 06, 20:26)
o kaip jinai gali nepriimti?
pirma vaikas gi neserga.
O visu antra, aukletoja nera kompetentinga to spresti.

O sloga ir kosulys nėra liga? g.gif Tai kas, kad be temperatūros, bet vaikutis jau blogai jaučiasi. Nu, gal jau nieko nesuprantu. doh.gif
Pas mus auklėtojai griežtai vedėja ir seselė neleidžia priimti į grupę tokių sirguliuojančių vaikiukų. Ir tėveliai jau patys žino, kad nieko nebus, teks namuose palaikyti mažius.
Tiek to, nebesiginčykim. 4u.gif
Atsakyti
Silvute, nesupyk, bet nesusilaikiau... Man toks poziuris kaip tavo nepriimtinas. Gal tavo vaikas, budamas "baciluotas" ir neatkrenta,nes yra gana stiprus, bet pagalvok,kad grupeje gali buti daug silpnesniu (pvz. alergisku, ar siap kam nors neatspariu, kuo nors serganciu) vaiku. Tai ka jiems daryti? Nejaugi nelankyti darzelio vien todel,kad yra taip mastanciu tevu,kaip tu?
Atsakyti
Man ir taip pat atrodo kad auklėtojos visai nežiūri ar tie vaikai sloguoja ar ne,nes vieną kartą tikrai sveiki nuėjom į darželį,o kai nuėjau pasiimti žiūriu kad tas vaikas man toks keistas,ogi prisiliečiu karštas jis visas, parėje pasimatavom temperatūra tai buvo beveik 39 karsčio,nu ir ką jos ten mato,nieko.Ir neaišku kiek tas vaikas su temperatūra išbuvo,gi galėjo paskambinti pasakyti kad jūsų vaikas turi temperatūros.
Atsakyti
Nu jeigu jau dėl slogos į darželį nevest, tai jau visai absurdas. Aš irgi vedu, ir su sloga, ir pakosinčius. Auklėtojos beje, irgi kartais sloguoja. Ir niekas dėl to nedaro tragedijos.. Suprantama, vesti vaikus su temperatūra, viduriuojančius ir pan. tai mintis nekiltų, bet jeigu tik sloga..
Tas perdėtas vaikų saugojimas man keistai atrodo. Taip mąstant su vaiku ir į parduotuvę labai pavojinga eiti. O jau troleibusu važiuot doh.gif Ypač dabar, kai kas antras kosintis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avita @ 2005 12 07, 15:21)
Silvute, nesupyk, bet nesusilaikiau... Man toks poziuris kaip tavo nepriimtinas. Gal tavo vaikas, budamas "baciluotas" ir neatkrenta,nes yra gana stiprus, bet pagalvok,kad grupeje gali buti daug silpnesniu (pvz. alergisku, ar siap kam nors neatspariu, kuo nors serganciu) vaiku. Tai ka jiems daryti? Nejaugi nelankyti darzelio vien todel,kad yra taip mastanciu tevu,kaip tu?

mano vaikas beje ir yra alergiskas. Taip pat mums del alergijos jau su klaustuku ir bronchine astma stovi. Taigi nera jinai stipri, bet jei del kiekvieno kostelejimo nevesiu jos i darzeli, tai reikstu, kad as nevedu jos visai.
O slogos ir kosulio ( nestipraus) tikrai nelaikau liga. Juk net ir gydytojai tokius vaikus rekomenduoja i lauka vesti. Ir jokio skirtumo nematau, jinai praleis tas dienas namie ar darze. ( cia savaime aisku, kai vaikas gerai jauciasi).
Atsakyti
nu jau zinot, kai mamos raso, kad sloga ir kosulys nera liga... Joms nusispjaut visu pirma, ant savo vaiko - kad vargsas eis i kolektyva sergantis. Jau nekalbant apie tai, kad ju vaikas uzkres buri kitu vaiku, kurie gal ir be ligonines is to neissikapstys. Ir nereikia kalbet, kad gydytojai rekomenduoja - mazu vaiku imunine sistema nera susiformavusi, ir jiems "kovoti" su visom zarazom kur kas sunkiau.. Nekalbant apie tai, kad nuo daznu infekciju gali issivystyti itin sunkios ligos. Ir nereikia lyginti su parduotuvem - parduotuveje jusu vaikas nestovi prie vieno apsisnargliavusio dedes 10 ar 12 val. per diena, tai ir uzsikresti tikimybe mazesne, tai ne darzelis, kur apsisnargliaves vaikas kitiems i lekstes priciaudo.
trumpas poziuris. pasiutau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 12 07, 15:46)
nu jau zinot, kai mamos raso, kad sloga ir kosulys nera liga... Joms nusispjaut visu pirma, ant savo vaiko - kad vargsas eis i kolektyva sergantis. Jau nekalbant  apie tai, kad ju vaikas uzkres buri kitu vaiku, kurie gal ir be ligonines is to neissikapstys. Ir nereikia kalbet, kad gydytojai rekomenduoja - mazu vaiku imunine sistema nera susiformavusi, ir jiems "kovoti" su visom zarazom kur kas sunkiau.. Nekalbant apie tai, kad nuo daznu infekciju gali issivystyti itin sunkios ligos. Ir nereikia lyginti su parduotuvem - parduotuveje jusu vaikas nestovi prie vieno apsisnargliavusio dedes 10 ar 12 val. per diena, tai ir uzsikresti tikimybe mazesne, tai ne darzelis, kur apsisnargliaves vaikas kitiems i lekstes priciaudo.
trumpas poziuris. pasiutau blink.gif

Aišku mažesnė, bet juk yra mirksiukas.gif
Dar nesutikau nei vieno daktaro, kuris dėl paprastos slogos lieptų vaiko į darželį nevesti g.gif Kaip tik rekomenduoja kuo daugiau judėti ir būti lauke.
Jeigu sloga būtų TOOOKIA BAISI UŽKREČIAMA LIGA, manau ir daktarų nuomonė būtų kitokia. O gal jie to tiesiog nežino g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Bet visos ligos ir prasideda nuo slogos.Atveda mama vaikiuką su žaliais snargliais,nuo jo užsikrečia visi 10 vaikų,darželyj auklėtojos tikrai lašiukų nelašins.Ir taip sloga komplikuojasi ir prasideda kosulys,regis jau aprimo ir komplikacijos tęsiasi pereina į ausų uždegimą.Ir ką reik pagirti mamas,kurios veda dydvyriškai į kolektyvą sergančius vaikus?Įdomu kaip jaučiatės pačios kai prasideda sloga,kosulys?Aš pati sunkiai pernešu prasidedančią slogą,o ką kalbėti apie vaikiukus.
Šiuo momentu pilnai išgydžiau vaiką per 3 sav.Antibiotikai,vaistų tonos,procedūros ir t.t . Ir spėkit nusvesiu pirmadienį daržan,bus sergantys vaikai ir kiek mano vaikas atlaikys.Ir tai tik dėl to ,kad kitos mamos galvoja,kad sloga ir kosulys ne liga.O bronchitas,o laringitas,o tonzilitas irgi ne liga?Juk jos yra užkrečiamos ir sunkios formos kosuliai.
Atsakyti
QUOTE(Odre @ 2005 12 07, 17:25)
Aišku mažesnė, bet juk yra  mirksiukas.gif
Dar nesutikau nei vieno daktaro, kuris dėl paprastos slogos lieptų vaiko į darželį nevesti  g.gif Kaip tik rekomenduoja kuo daugiau judėti ir būti lauke.
Jeigu sloga būtų TOOOKIA BAISI UŽKREČIAMA LIGA, manau ir daktarų nuomonė būtų kitokia. O gal jie to tiesiog nežino  g.gif  biggrin.gif

Tai gal yra skirtumas judeti ir buti lauke (beje ne saltu oru), o ne vesti i kolektyva. Esu garantuota, kad mano kolegos sloguojanciu vaiku vesti i darzelius nerekomenduoja mirksiukas.gif
Atsakyti