Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

Toliau:
"Imunitetą reikia stiprinti iš anksto, t.y. likus maždaug mėnesiui iki darželio pradėti stiprinti vaiko organizmą imunitetą stimuliuojančiais preparatais bei geriamosiomis vakcinomis (mėnuo būtent tam, kad paskiepijus imunitetas nuo tos ligos susidaro būtent per maždaug tokį laikotarpį). Vertėtų iki darželio paskiepyti vaiką visais būtinais bei papildomais skiepais (pvz. streptococus pneumoniane, heamophilus influenta, gripo vakcina ir pan.)
Ruošiantis ligų sezonui, kuris prasideda apytiksliai spalio-lapkričio mėnesį, imunitetą stiprinančius preparatus geriau pradėti vartoti jau rugsėjį (o ne tada, kada jau užpuola ligos). Ežiuolės preparatų bei mikroelementų sirgaliukai gali vartoti visą šiltąjį sezoną (su nedidelėm pertraukom). Geriamosios vakcinos galioja kur kas ilgiau - kursas tirpių "Ribomunylo" miltelių saugo vaiką nuo ligos bei stiprina jo organizmą vienerius metus, o "Liuivac" - net porą".
Štai tiek žinių biggrin.gif Tai kad šalin nervus, pastiprinti organizmą ir viskas bus o.k. thumbup.gif
Atsakyti
ir dar citatėlė " Daugelis tėvelių išleidžia savo atžalas į darželius rudenį - kaip mokyklinukus. Mano patarimas būtų pradėtio lankyti darželį šiltuoju metų laiku, kai silpną vaiko organizmą mažiau puola įvairios infekcijos".
Dabar jau viskas. Vakare paskaitinėsiu straipsnį apie įvairias vakcinas. Jei ką įdomaus surasiu - informuosiu
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(Vaivux @ 2005 01 25, 12:54)
Mielos mamytės. Planuoju nuo pavasario leisti savo mažiulę į lopšelį, tačiau apie darželius sklinda nepaliaujamos kalbos, kad kai tik imi vesti - vaikas serga ir serga. Ar taip yra iš tiesų. Nejaugi net ir pavasariop, ar vasarą nuolat kartojasi tokie dalykai? O ir žiemą, aš bent jau taip įsivaizduoju, nupirksiu vaikui gerą pūkų kombinezoną, kurio joks vėjas neperpūs ir neprakaituos jame vaikas.
Tai ar tikrai verta tuomet bijoti ligų?
O galbūt auklėtojos į savo darbą žiūri labai neatsakingai?
Apšvieskite mane, gal net neverta bandyti į tą lopšelį eiti (nuo birželio išeinu į dekretą). Norėčiau pasilengvinti savau dieneles, kai gims mažiukas - bent jau pirmus mėnesius, tačiau bijau, kad vyresnėlė ligas namo neš...

O kokia jūsų patirtis tame reikale?


as manau kad reik bandyt rolleyes.gif as tai nesigailiu thumbup.gif nors buvo visko, bet tai buna visada... blink.gif
Atsakyti
Vesk maziu i drzeli ir nesinervuok, geriau pasirupink savim nes po gimdymo reikes ir sveikatos ir kantrybes.O vaikai serga ir namuose augdami, na bent mano, tai vienodai.Todel negaleciau sakyt, kad kai pradejo eit i darzeli padaugejo ligu, o stai vaikas tapo daug greiciau savarankiskas , nebijo kitu. ax.gif
Atsakyti
Aš ir už vaiko vedimą į darželį. Savo mažiukę pradėjau vesti į lopšelį kai jai buvo 2,4 m. Pradžia tikrai buvo nelengva, bet ne dėl ligų, o dėl adaptacijos. Dėl šios priežasties kankinomės gal porą mėnesių, bet dabar viskas puiku. Mažiukė pati veržiasi pas draugus, pas auklėtoją. Jei yra galimybė kokią dieną neleisti darželyn, tai veržte ten veržiasi biggrin.gif O dėl sirgimo, tai rimtai sirgo tik vieną kartą, šiaip kankino slogytė, lengvas užkimimas. Bet tą ligų periodą irgi reikia pergyventi, nepriklausomai nuo vaiko amžiaus. Sūnus darželį pradėjo lankyti 4 metų, tai ir ne vieną kartą kankino įvairios kvėpavimo takų ligos. Aš tai pritariu tai minčiai, kad tai priklauso nuo vaiko imuniteto, o ne nuo jo amžiaus.
Atsakyti
va, savo mazule leisiu nuo rudens i lopseli, cry.gif , siandien kai nuejau uzrasyti ja ten ,parejus namo ir pamacius savo maze emiau bliauti.... cry.gif
Atsakyti
Reikės nupirkti situ preparatu savo vaikui, ir gerti per visa vasara, kad rudeni geresne adaptacija prie darzo butu
Atsakyti
Nepergyvenk taip... Viskas bus gerai smile.gif. As irgi truputi bijau, bet ka dabar daryti smile.gif
Atsakyti
Darzelis-gerai thumbup.gif Imunitetas-labai gerai thumbup.gif Bet as noriu tik pasakyti, kad ji reikia stiprinti ne tik pries darza ir ne tik visokiais ten preparatais. As laikausi nuomones, kad vaiko organizma reikia pratinnti prie aplinkos "kenksmingu" salygu kuo anksciau. Aisku, nereiktu perlenkti lazdos. Bet mes visada savo sunui leisdavom lakstyti basam namie, net ir ant "saltu" grindu, gerdavom pienus ir jogurtus tik ka isimtus is saldytuvo ir nadarydavom tragedijos, jei vaikis nukritusi saldaini nuo zemes vel atgal susigrusdavo burnon biggrin.gif Tfu, tfu, tfu, kad neprisikarkseciau, bet per ketvirtus metus darze ilgiausiai sirgom vejaraupiais.
Atsakyti
Kai susilaukiau dukrytės, vyresnį sunų išleidau į darželį, slogos ir kosuliai padažnėjo, mažajai irgi kliūdavo tų virusų. Bet aš visai nekaltinu darželio, nes ir namie sėdint vaikai suserga, o taip sėdint namie užtenka tik koją į parduotuvę įkelti ir vaikelis suserga. Dukrytę išleidau i darželį 2 metų, pirmais metais ligos buvo dažnesnės, dabar jau lankome treti metai ir aš neatsimenu kada ji sirgo.
Tikrai nesigailiu, kad vaikai lanko darželį.
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 02 01, 23:55)
va, savo mazule leisiu nuo rudens i lopseli,  cry.gif , siandien kai nuejau uzrasyti ja ten ,parejus namo ir pamacius savo maze emiau bliauti.... cry.gif

Ramunėle, žinau tą jausmą sad.gif Turbūt dauguma mamyčių jį patyria išleisdamos savo mažiukus į darželį. Kai mažylė ėmė jį lankyti ir kiekvieną rytą, tikraja žodžio prasme, staugdavo iki ją nuvedant ir paliekant, galvojau daugiau nekentėsiu, pati sėdėsiu namie ir ją auginsiu kol pribres daržui. Bet vyras ėmėsi to sunkaus širdžiai darbo, t.y. ją nuvesti ir ten palikti, ir per porą mėnesių viskas kardinaliai pasikeitė: dabar su malonumu ji ten eina, dalinasi įspūdžiais, turi daug draugų, namuose likti nenori nei vieną dieną. Vat tada ir man palengvėjo, ir visai ta širdelę jau man nebeskauda, nes žinau kad vaikui gerai ir ji smagiai ten leidžia laiką.
Sunkus tas pirmasis atitrūkimas nuo vaiko visai dienai, bet kada nors jis vistiek mus visas aplanko. Stiprybės Jums abiems wub.gif
Atsakyti
ax.gif Aciu Drugeli, jums uz palaikyma, reikia tiketis ,kad viskas bus ir mums gerai g.gif
Atsakyti