Įkraunama...
Įkraunama...

Dvi savaitės darželyje, dvi - serga.....

QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 02 01, 22:55)
va, savo mazule leisiu nuo rudens i lopseli,  cry.gif , siandien kai nuejau uzrasyti ja ten ,parejus namo ir pamacius savo maze emiau bliauti.... cry.gif

Galiu tik pasakyti, kad vaikai labai jaucia ir tevu nerima. Kuo labiau nerimauja tevai, tuo vaikui sunkiau paciam apsiprasti. Suprantu, kad mamytei skauda sirdi toki maziuliuka palikti svetimoje aplinkoje, bet tam reikia nusiteikti. O jei negali mamyte klausyti verkaincio vvaikiuko, tai, pritariu Drugelio nuomonei, perduokime tai teciams. Is patirties sakau, su teveliais vaikai lengviau atsisveikina, maziau buna asaru, nes mamos nors ir zino, kad vaikeli turi palikti, bet pacios blaskosi glosto, liuliuoja. O kuo ilgiau vaika glamonesi, tuo jam sunkiau bus issiskirti.
O ligos vienus vaikus puola dazniau, kitus reciau. Ir tai ypac pasireiskia adaptaciniu periodu. Siulyciau pries vedant vaika i darzeli, su juo pasivaiksciojant nueiti, kai vaikai buna lauke, tegu jis pabendrauja, pazaidzia su jais, apsipras. Aisku, pries tai susitarkit su aukletoja. Jau zinodamas, kad jis bus su vaikais ir su ta aukletoja, jis palaipsniui pripras ir lengvaiu bus ir jums ji palikti grupeje,ir jam su jumis issiskirti. SEKMES pratinat vaikucius prie darzelio 4u.gif
Atsakyti
Gerai jums, mamytės, kad jūsų vaikai gali lankyti darželius ir nelabai daug serga. O mano sūnus darželį pradėjo lankyti 2 metų. Nu ir prasidėjo. Nueina vieną savaitę - savaitgalį serga, pasveiksta, nueina vėl - kitą dieną jau serga. Palaukėm pusę metų. Vėl nuvedėm ir vėl tas pats. Dar palaukėm pusę metų ir t.t. Bet dabar jam jau 5,5 metų blink.gif O iki darželio nesirgo beveik niekada. O serga dar ir su komplikacijomis, 2-3 sav. Nu vienu žodžiu man vaikų gydytojas pasakė, kad tai nedarželinis vaikas. Jo negalima vesti į darželį, nes sugadinsim sveikatą visam gyvenimui cry.gif Tai va. Liūdna
Atsakyti
Maniškiui tas pats... Paskaityk mūsų dienoraštį... verysad.gif doh.gif
Savaitę daržas - savaitę serga....
Va šį pirmadienį nuėjo į daržą po 2 sav. pertraukos blink.gif
Atsakyti
Na jei vaikui 5,5 metu tai ir mokykla ant nosies, manai ten ligu isvengsit?

Ligos yra vienintele priezastis del ko bijau saviski leisti i darzeli, bet tik vienintele, nes zinau, kad su vaikais jam bus zymiai geriau nei su tetulyte aukle. Pati lankiau net lopseli, sirgdavau kasantra savaite, ale per pora metu organizmas prisitaike matyt ir ligos baigesi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2005 03 09, 15:56)
Maniškiui tas pats... Paskaityk mūsų dienoraštį...  verysad.gif  doh.gif
Savaitę daržas - savaitę serga....
Va šį pirmadienį nuėjo į daržą po 2 sav. pertraukos  blink.gif

Ir mums tas pats...
Tai koso, tai koks ausų uždegimas įsimeta doh.gif Jau užknist baigia...
Atsakyti
O aš manau, kad vaikas turi persirgti ligomis, kad ir peršalimo. Jei nesirgs daržely, sirgs mokykloj (retas, kuris neserga).
Maniškis irgi nueidavo 3 dienas, po to 3 savaites neleisdavau į darželį, po to vėl 3 dienos ir t.t. Bet mes taip ir išaugom, o dabar beveik nesergam, nors lankom ir baseiną. Manau tiesiog kažkaip reikia prakentėti, pralaukti. Nors buvo tokių vaikų, kurie nesirgo visai. Aš net buvau pradėjusi įtarinėti auklėtojas, kad gal jos peršaldo specialiai g.gif , bet tikriausiai išaugoma smile.gif
Atsakyti
Klausimelis, ar jusu vaikai daznai sirgo? Nes sako toks maziukas, tai sirgs pastoviai. Ir dar kaip jums atrodo darzelio maistas ir jusu vaikai yra pavalge.
Aciu uz atsakymus. Ir dar kaip jusu vaikai miega ten, ir ar jus daret pripratinima, t.y. viena diena palikot valandai, po to ilgiau ir .t.t. kol palikot visai dienai.
Atsakyti
aš vyresnėlius vedžiau nuo 1,5 metų. Nedažnai sirgo. Taigi dabar yra visokių vakcinų. Vakar kai gydytoja buvo atlėkusi visko išsiklausinėjau. Ir imuninei sistemai stiprinti, ir nuo gripo. O sirgimas ne nuo amžiaus priklauso. Kiti vaikai ir trijų metų labai serga. O kas tau taip sakė? Metodininkė?
Beje, jau gali pradėti vaikščioti pas gydytojus pažymai. Vakar man papasakojo, kad reiks eiti pas okulistą, neurologą (jei dar niekada nesilankei).
Atsakyti
Mandalina, prašau nedezinformuok tautos biggrin.gif Reikia pažymos tik iš šeimos gydytojo. Mes juk penktadienį iš ryto užsirašėm į darželį, vakare paėmėm pažymą, o kitą savaitę jau ėjom į darželį.

Patricija pradžioje slogavo kokį mėnesį - pusantro. Teisingai Mandalina sakė, kad ligos ne nuo amžiaus priklauso. Mūsų šeimos gydytoja sako, kad išėjus į kolektyvą iš šiltnamio sąlygų turi visais virusais apsikeisti. Mes su Patricija abi taip ir sirgom. Tai aš sloguoju, kosčiu, tai ji. Gydytoja sakė, kad taip ir turi būti, abi juk į kolektyvus išėjom.

Darželio maistas normalus. Patricija namuose buvo nevalgi, o darželyje būna, kad 2-3 porcijas suvalgo. Maistas kaip maista - košės, maltinukai, vieną kartą per savaitę žuvies maltinukai būna. Sriubytės pertrintos.

Patriciją miegoti mes palikom tik po 2 savaičių. Bet nesisekė, todėl dar 2 savaites nepalikinėjom. Po mėnesio jau pradėjo miegot pietų. Grupėje yra toks berniukas (Timoša, mūsų žents), kuris miega 2 kartus, nes jį labai anksti, 6.30, atveda.

Dangee, jei dar kas neaišku, klausk, su malonumu atsakysiu, kiek galėsiu.

Beje, klausyk Mandalinos, ji čia labiau patyrus. Maniškė tai pirmagimė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pat @ 2005 04 06, 10:38)
Mandalina, prašau nedezinformuok tautos biggrin.gif Reikia pažymos tik iš šeimos gydytojo. Mes juk penktadienį iš ryto užsirašėm į darželį, vakare paėmėm pažymą, o kitą savaitę jau ėjom į darželį.

tongue.gif tongue.gif tongue.gif o mes lankomės ne pas šeimos gydytoją, o paprastoj poliklinikoj prie Erfuto RIMI. Tad kai vakar kalbėjau su gydytoja, ji sakė, jog reikia aplankyti kelis gydytojus, kitaip pažymos neduoda tongue.gif Tai kad nedezinformuoju, o sakau kaip mus yra mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal zinot aukle Lazdynu raj. jei man prireiktu. O gal zinot tokia moteri, kuri galetu kai sirgtu paziureti mano vaika, ar paimti is darzo anksciau ir t.t. Nes kai jau pradesiu eiti i darba, tai niekada negalesiu pasiimti biuletenio, nes siuo metu vietoj manes dirbusia mergina palieka ilgesniam laikui, tai neaisku kas bus su mano darbo vieta sad.gif Reikes labai saugoti savo darbo vieta
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 04 06, 10:43)
tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  o mes lankomės ne pas šeimos gydytoją, o paprastoj poliklinikoj prie Erfuto RIMI. Tad kai vakar kalbėjau su gydytoja, ji sakė, jog reikia aplankyti kelis gydytojus, kitaip pažymos neduoda  tongue.gif  Tai kad nedezinformuoju, o sakau kaip mus yra  mirksiukas.gif

Atsiprašau, Mandalina, 4u.gif aš maniau, kad ir poliklinikoj tas pats verysad.gif

Tai gerai, kad mes iš poliklinikos pabėgom biggrin.gif
Atsakyti