Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

sveikutes visoms! man padare ta tyrima pries 2 savaites, jis kainavo 40 lt, o rezultatu vis dar negaliu sulaukti... mano mama 2 kartus vaziavo i poliklinika, po to skambino, jai pasake kad laboratorijoje truksta kazkokiu reaktyvu.. o as vis laukiu, labai bijau, nezinau ka darysiu, jei bus teigiamas.. kaip ji gydoma, ta toksoplazmoze? tik antibiotikais?
Atsakyti
QUOTE(taly @ 2005 12 05, 20:31)
kaip ji gydoma, ta toksoplazmoze? tik antibiotikais?

Taip, tik. Jų rūšis dar priklauso nuo užsikrėtimo laiko ir stiprumo. Čia aktualu besilaukiančioms, nes berods iki 18 savaitės negalima gerti pirimetamino, galima tik per placentą neinantį iš s... - užkrito pavadinimas blush2.gif Jei ypač dideli titrai, tada derinami dveji antibiotikai - pirimetaminas ir dar kažkas (tikiuosi, šių neprireiks...).

Bet jei nesilauki, tada reikėtų žiūrėti titrų dydį. Tokiu atveju kaip maniškis - jei neturėčiau mažylio - gydymą gal kokį skirtų, o gal ir ne - tiesiog šis virusas praeina savaime per maždaug pora-trejetą mėnesių ir teoriškai turi likti imunitetas.
Atsakyti
taip, aisq as laukiuosi, kitaip neskaityciau sios temos siame skyriuje ir turbut nedaryciau to tyrimo.. o jei net ir daryciau, tai nesijaudinciau taip, kas man ta liga, nieko ypatingo, bet vaikiukui... labai uz ji bijau, kad nieko blogo neatsitiktu.. aisq as tikiu, kad viskas bus gerai ir rezultatas bus neigiamas. aciu uz atsakyma! tikiuosi nieko is to ka paraset man nereikes gerti.
Atsakyti
QUOTE(taly @ 2005 12 05, 20:59)
taip, aisq as laukiuosi, kitaip neskaityciau sios temos siame skyriuje ir turbut nedaryciau to tyrimo.. o jei net ir daryciau, tai nesijaudinciau taip, kas man ta liga, nieko ypatingo, bet vaikiukui... labai uz ji bijau, kad nieko blogo neatsitiktu.. aisq as tikiu, kad viskas bus gerai ir rezultatas bus neigiamas. aciu uz atsakyma! tikiuosi nieko is to ka paraset man nereikes gerti.

Man pačiai irgi dzin tas virusas, aisku, jis nėra geras daiktas ir suaugusiam, net jau gimusio kūdikio imuninė sistema yra pakankama priešintis įgytai toksopl., o va dar "neišsiperėjusį" 2.gif jis gali pakenkti žiauriai. Aišku, kuo didesnis nėštumas, tuo tie pakenkimai mažesni, bet užtat grėsmingai auga jų procentas. Teigiama, jog užsikrėtus I trimestre pereina vaikui apie 10-15 proc., II - jau link 30-50, III - 60 ir daugiau... Žinoma, tie skaičiai ne absoliutūs, bet. Beje, jei užsikreti I trim. ir užsikrečia vaikas, neretai būna persileidimas, jei kiek vėliau - visokie pakenkimai, ypač centrinės nervų sistemos (kas gali sąlygoti aklumą, kurtumą, epilepsiją, silpnaprotystę... gal užteks blush2.gif ), ir kuo vėlesnis laikas, tuo jie mažėja, bet procentas auga.
Viruso ir jo pasekmių grėsmė jį gydant irgi - teoriškai - mažėja (užsieninė statistika kalba apie 70 proc... neblogas skaičius).
Vėlgi guodžiu save ir kitus - tais atvejais, kai pakenkta, geras echoskopas jau TURI rodyti ir fizinius pokyčius. Jei nieko nėra, pakenkimai arba minimalūs (kas šiaip irgi nieko gero), arba ... jų nėra, duok Dieve...
Iš gydytojos minėtų "laimingų" pavyzdžių žinau, kad laiminga baigtis yra įmanoma ir tikėtina.
Atsakyti
QUOTE(taly @ 2005 12 05, 20:59)
aisq as tikiu, kad viskas bus gerai ir rezultatas bus neigiamas. aciu uz atsakyma! tikiuosi nieko is to ka paraset man nereikes gerti.

> taly, oi, greit išsiunčiau ir neparašius tau linkėjimo - aišku, linkiu neigiamo rezultato, bet jei abu parametrai - IgM ir IgG bus neigiami, tada turi saugotis, nes tai reiškia, jog neturi imuniteto (kaip buvo man) ir gali tą džiaugsmą pagauti. Geriausia, jei IgG teigiamas, IgM neigiamas - va tada gali būti visai rami iki nėštumo pabaigos.
Atsakyti
QUOTE(clio @ 2005 12 05, 21:49)
> taly, oi, greit išsiunčiau ir neparašius tau linkėjimo - aišku, linkiu neigiamo rezultato, bet jei abu parametrai - IgM ir IgG bus neigiami, tada turi saugotis, nes tai reiškia, jog neturi imuniteto (kaip buvo man) ir gali tą džiaugsmą pagauti. Geriausia, jei IgG teigiamas, IgM neigiamas - va tada gali būti visai rami iki nėštumo pabaigos.

Aš vis puolu skaityti inf., kai tik randu apie citomegalo virusą. Man jį (IgG) rado teigiamą, o IgM kol kas niegiamas. Iškarto išsiuntė pas Marcinkutę. Ji išrašė Engystol'i ir po dviejų mėn. liepė pakartoti tyrimą ir vėl pas ją su atsakymu. Labai tikiuosi, kad IgM pas mane nesiaktyvuosis smile.gif .
Clio, gal tu gali pasakyti nuo ko tas IgM pasidaro aktyvus g.gif , nes matau, kad tu labai stipriai su tuo susipažinus.
Atsakyti
QUOTE(clio @ 2005 12 05, 15:32)
gal tai ir nėr labai gerai vaikučiui, bet dabar eina kalba ne apie tokias smulkmenas.

clio, echoskopija visiškai nekenkia vaikui, ją galima daryti vos ne kas savaite, taigi, dėl šito nesijaudink smile.gif

QUOTE(clio @ 2005 12 05, 15:32)
tik pynė kažką aplink (turbūt sena infekcija bla bla...). Tik po antro teikėsi siųsti pas poliklinikos infektologą, šis liepė darytis dar vieną...

ko gero, jie nepatikėjo savo akims... sad.gif

QUOTE(taly @ 2005 12 05, 19:31)
sveikutes visoms! man padare ta tyrima pries 2 savaites, jis kainavo 40 lt, o rezultatu vis dar negaliu sulaukti...

pasistenk kuo greičiau sulaukti rezultatų... gal privačiai?
Atsakyti
QUOTE(clio @ 2005 12 04, 17:26)
Tuomet – bet kodėl ne anksčiau? - pasidariau tą tyrimą privačioj laboratorijoj savo iniciatyva, sutikau labai rūpestingą privačios poliklinikos terapeutę (nežinojau, kad būna tokių žmonių – ji teikė man konsultacijas nemokamai ir ėmėsi priežiūros savo iniciatyva)

Labas, jau pasakojau gimdysiančių liepą skyriuke, kad mano gydytoja man pareiškė, kad net jei ir teigiamas toxoplazmozės atsakymas, nėra jokio gydymo g.gif Kaip suprantu, tai nėra tiesa.... Kadangi praradau pasitikėjimą savo gydytoja, dairausi kitos... gal galit rekomenduot? 4u.gif (P.S. aš iš Vilniaus)
Atsakyti

QUOTE(rike @ 2005 12 06, 12:00)
Clio, gal tu gali pasakyti nuo ko tas IgM pasidaro aktyvus g.gif , nes matau, kad tu labai stipriai su tuo susipažinus.

Rike, niekas gerai nežino, nuo ko jis gali aktyvuotis... Yra tokia nuomonė, kad taip gali būti nusilpus imunitetui, tapus nestuke.gif , nes vyksta visokios hormonų pertvarkos ir imunitetas t.p. neretai susilpnėja, dar žinau, kad taip būna turint ŽIV (liaudiškai tariant, sergantiems AIDS) - juk jis ir vadinamas "žmogaus imunodeficito sindromu" - vadinasi, viskas susiveda į pokyčius imuninėj sistemoj, jos susilpnėjimą, o jis gali būti dėl daugelio priežasčių.
Tačiau jei užsikrėsta senokai - net jei tas bjaurybė aktyvuojasi - mažyliui jis neturėtų pakenkti, visas baisumas slypi būtent šviežioj infekcijoj, gautoj nėštumo metu. Taip kad jei tu jau turi teigimą IgG, net ir aktyvavęsis jis daug žalos neturėtų daryt.
Bet. Yra vienas bet. Kartais (kiek dažnai, nėra aišku, bet nelabai smile.gif ) tas imunitetas virusui, t.y. teigiamas IgG, gali per laiką "ištirpti", arba jo likti labai mažas titras, ir teoriškai įmanomas dalykas yra reinfekcija, t.y. - naujas užsikrėtimas, tarsi tu to imuniteto nė nebūtum turėjusi. Tačiau čia ir medikams prasideda spėlionių ir mįslių sritis. Vis tiek tikslią esamą situaciją parodo smulkesnieji tyrimai - IgA ir IgG avidiškumo testas.

Visi šitie dalykai galioja tiek toksoplazmozei, tiek citomegalui, gaila, apie citomegalą esu mažiau apsišvietusi... blush2.gif O mano apsišvietimas remiasi tuo, ką skaičiau įvairiakalbėj medicininėj literatūroj bei tuo, kiek susirinkau žinių iš gydytojų ax.gif
Šiaip aš (gaila...) ne medikė, bet jei jau ką aiškinuosi...

QUOTE(Eziuke @ 2005 12 06, 13:06)
ko gero, jie nepatikėjo savo akims... sad.gif

Na, aš juos suprantu, ir manau lygiai taip, bet tokiu atveju jie turėjo mane įspėti, maždaug - nežinom, gal čia blogai padaryta ir rodo pievas, bet geriau tu SKUBIAI daraisi antrą, jei tik turi noro ir tai tau rūpi, ir dar profilaktiškai eini pas gerą infektologę - geriau "ložnaja trevoga", nei rizika 2.gif ...

QUOTE(vaida m @ 2005 12 06, 13:34)
Labas, jau pasakojau gimdysiančių liepą skyriuke, kad mano gydytoja man pareiškė, kad net jei ir teigiamas toxoplazmozės atsakymas, nėra jokio gydymo  g.gif Kaip suprantu, tai nėra tiesa.... Kadangi praradau pasitikėjimą savo gydytoja, dairausi kitos... gal galit rekomenduot?  4u.gif (P.S. aš iš Vilniaus)

Kad gydymo nėra, netiesa. Taip, kartais taip sakoma apie citomegalą, bet irgi ne absoliučiai. Ir dar mažiau tai galioja toksoplazmozei. Aišku, nėra įrodyta, kad tas gydymas antibiotikais tikrai 100 proc. efektyvus, dėl jo yra visokių nuomonių, bet kad kažkiek mažina riziką - faktas. Jei gydytoja nežino tokių dalykų, tai ... nesikeiksiu blyn... bėk tu nuo jos, ar ką? Net maniškė taip nešneka, bet va tyrimo interpretuot tinkamai - nemoka (?).
Gaila, kol kas negaliu nieko pasiūlyti - pati dar nežinau, kaip toliau bus su ginekologe, nes po viso šito ne kaip jaučiuosi ne tik aš, bet ir ji. Ar verta tęsti tą nervų karą?.. Kol kas palaikau ryšį tik su (pagaliau) normalia terapeute (tiesa, ji šiek tiek "specializavusis" nestuke.gif priežiūroj) ir infektologe, nes man aktualiau būtent bendra savijauta. Gal po poros savaičių būsiu ką išsirinkusi...
Sėkmės, vaida m, jei ką, klausk tada per AŽ, arba jei pati rasi ką, pasidalink patirtimi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(clio @ 2005 12 06, 17:36)
Na, aš juos suprantu, ir manau lygiai taip, bet tokiu atveju jie turėjo mane įspėti, maždaug - nežinom, gal čia blogai padaryta ir rodo pievas, bet geriau tu SKUBIAI

zinoma, turejo... sad.gif
Atsakyti
Tai va pasidariau toksoplazmozes tyrimus biggrin.gif (beje AIDS centre vakar pasidariau, siandien ryte jau buvo atsakymai-ir tie patys 40lt)

Tai pasake, kad absoliuciai NERA bigsmile.gif Nors siaip tai kaciu pas mane visas tuntas... namie gyvena 6, o ir siaip pastoviai bendrauju su katininkais.

Tiesa, kaciu WC valo vistik vyras biggrin.gif

Taip, kad jei Jusu kate yra priziureta, paskiepyta, maitinama geru maistu, pastoviai gauna nuo kirminu vaistu, retai gauna zalios mesos tai tikrai nereikia jos atsisakyti (kas buvo liepta keletui mano pazistamu blink.gif )

Tiesa vistik manau reiketu pasirupinti kates "hierarchine vieta" seimoje, kad gimus vaikui nebutu problemu. KOl kas as tikiu, kad mano "zverys" nesukels man problemu gimus vaikui. Aishku "paskaitele" jiems reiks pravesti biggrin.gif

AS LABAI DZIAUGIUOSI TYRIMO REZULTATAIS ! Varau paskambint gydytojui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2005 12 07, 13:30)
Tai va pasidariau toksoplazmozes tyrimus biggrin.gif

Tai pasake, kad absoliuciai NERA  bigsmile.gif  Nors siaip tai kaciu pas mane visas tuntas... namie gyvena 6, o ir siaip pastoviai bendrauju su katininkais.
...
AS LABAI DZIAUGIUOSI TYRIMO REZULTATAIS !  Varau paskambint gydytojui smile.gif

Džiaugiuosi dėl tavęs, Nereali! mirksiukas.gif

Aš irgi gyvenime su katinais turėjau reikalo oi nemažai... Kas ir rodo, kad visai nebūtinai nuo jų užsikreti. Tad dar kartą įspėju - saugotis būnant nestuke.gif.

Kas dėl savo atvejo ateities prognozių, tai kol kas nieko nežinau, viskas aiškės tik po truputį, viena tik - yra nemenka tikimybė, kad 2.gif nenukentėjo. Ir dar girdėjau, kad mano gydytoja labai pergyvena dėl šito atvejo (būtent kaip ginekologei - pabrėžiu - aš jai priekaištų neturiu) - taip pasitaiko retai, bet pasitaiko, ir deja, kažkodėl ne toms, kurios gyvena kiaulininke, bet "steriliai" gyvenantiems asnenims, kurie rizikos metu nelaimingai sukontaktuoja su "zarazna" aplinka. Imant žmogiškai, aš jai beveik atleidau - iš klaidų mokomės.
Kol kas nosies nuleisti nežadu, 2.gif irgi spardosi tongue.gif
Atsakyti