QUOTE(uzniukas @ 2010 05 04, 10:05)
Kažkada diskutavot apie "Juodo Miško" biskvitą

kažkuri lygtao siūlė kažkokį skanesnį

gal kas prisimenat , ar čia man sapnuojas
Man nelabai patinka jo biskvitas norėtusi rast kažką minštesnio puresnio

bet be jūsų rekomendacijų bijau rizikuot
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
Sviesta isplakti su cukrupi ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijuoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Iskepti du biskvitus. Kiekviena biskvita perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 minjeigu klausi apie biskvito receptūrą, tai skirtas jis 30 cm skersmens, iš tų 3 kiaušinių biskvito gaunasi 4 kg torto surinkto..... jisai didelis..... aš čia dariau iš likučių, nes kepti reikėjo pilį, tai aš kepiau visą biskvitą per didžiąją skardą 38x34 cm iš karto visą supylusi, tai kiek reikėjo atsipjoviau piliai, o kas liko tai va toks kvadratukas man virš kilo dar susitepė namuose pavalgyti...bet biskvitas yra skanesnis už juodo miško, aš dbar pradėjau juodam miškui naudoti jį.... yra šiokių tokių subtilybių plakant, kai sudedi šaltus kiaušinius į kambario temperatūros sviestą, išplaktą su cukrumi ir vanile, tai sviestą truputį sutraukia, o dar kai šaltą kefyrą pradedi pilti, žodžiu gaunasi tirštas biskvitas ir pradeda vaidentis, kad trūksta kefyro.....o padauginus kefyro, kaip žinia biskvitas sukris.... tai vat paslaptys sudėjus kiaušinius ir išplakus, tą plakinį stataisi į mikrobangę, pašildai 10-15 sekundžių, tada pašildai kefyrą 30 sekundžių ir visus produktus toliau plaki pašildytus, gaunasi labai purus, minkštas, burnoje tirpstantis šokoladinis bikvitas, kepti reikia iš vakaro, arba šių dienų sąlygomis labai gerai atšaldyti balkone, tada tik perpjausi, kitaip lūžta trupa, labai minkštutis jisai, o kai gerai gauna atšalti, tada super persipjauna, bet vis dėl to geriausia kepti iš vakaro....pertepimas tokiam biskvitui tiktų pats įvairiausias, nuo originalo, iki va mano variacijų, juodo miško įdarui puikiausiai...... kam nepatinka aguonos, dedu į tą sluoksnį karamelinį ganašą, kuris čia taip visoms nesisekė pagaminti ilgai... užvirinu grietinėlės indelį, nukaičiu puodą, sudedu rududu, išmaišau, kol ištirpsta, palieku atvėsti, geriausiai irgi palaikyti per naktį, ryte išplakti ir pertepti tortą, tinka puošimui
man sis labiau patiko,jis toks minkstesnis,puresnis