Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

manoji tai tiesiog vengia kiek vyresniu,zaidzia su maziukais.kadangi darzelis per puse su kitatauciais,tai lietuviskos grupes telpa i dvi darzelinku grupes.grupeje yra ir trimeciu ir penkiameciu,tai jos geriausi draugai visi maziuliai,tokie kaipsese ir kuriems galima pareguliuoti...meja irgi norejo perkelti i jos grupe/juk jau 3 metai/,bet ejau pas vedeja,kad tik nesukeltu kartu.jau tada tai nuo ryto iki vakaro sedetu galveles kartu sukise.
as del skaistes tai mokyklos nebijau,bet va paauglystes,tai laaaabai.galima suprasti,kad ji turi labai stipru charakteri.tikrai,greiciau sulauksi kreivos sypsenos nei asaru.tikras avinukas!o va su meja...tai jau mokykloje manau bus bedos,gali isgirst:tau reikia,tai tu ir mokykis!
dabar ji pasedi prie piesinuko keleta min.ir sako:jau kaip pavargau!bet vistiek jau nupirkau jos amziui skirtu uzdavinuku,net bijojau pirkti,galvojau kad neturresiu nei kantrybes,nei sugebesiu jei paaiskinti...na nieko,kartais prisedam ir si ta sugebam pasidaryti.
man kazkaip atrodo,kad ir skaistei labai padejo tos knygutes,pradzioje pirkau metais jaunesniems,bet dabar puikiausiai sprendziam ir sesiameciam skirtus,raides ismokom ir parasyti moka,tetukas pazadejo "dideli"dvirati,tai turejom abi tiksla.kaip tik kartojam paskutinias -f ir h,pacios sunkiausios,nes raides kazkaip isimena pirma koki zodi prasidedanti ta raide...

Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 05 08, 13:44)
as tai klausiau ne apie vaikus,suprantu kad vaikai patys turi "nusistatyti"ribas:kas ir kaip vadins,cia jau jiems nepavodovausi.tikrai savo vyriausiai niekada nesiuliau maziu vadinti sesemis,o ir mazems neliepiu/ir net nesakau,kad ji ju sesuo/taip vadinti.
as pati,kai kalbu apie savo vaikus,tai tiesiog pabreziu,kad turiu tris dukrytes...

Pas mus net klausimas nekyla-broliai jis visi ir taškas. Man net skamba neskaniai, va mes broliai, o tu mamos globotinis..Bet gal čia nuo šeimos priklauso, kažkam tai norma, o mūsų santykiuose jaustusi kažkoks išmetimas už tvoros unsure.gif

drinks_cheers.gif Ir pykstu, kai tenka "sakyti tiesą", mat vyresnieji bernai abu 12 mečiai ir kai klausia, ar dvynukai, tenka atskleisti kortas.
Atsakyti
Kai pasiėmėm Pupą,jaunėlis pasakė:pagaliau mano svajonė išsipildė-turiu sesę.
O vyresnėlis tik gal po metų ją taip pavadino,nors niekad neateidavo be lauktuvių ir dovanų.
Atsakyti

vat kokie tie vaikai pasirodo nuo mažens viduje yra tvaringi. Sėdėjom šiandien, ir kažkaip apie pavardes kalbėjom. Moterų. Nu kodėl vienos ienės, kitos aitės trečios ytės. Išsiaiškinom- ienės tos, kurios ištekėjo. Aptarėm būsimos žmonos pavardę. Ir čia jam iškilo klausimas- bet tai palauk, tai jai ta teta kur mane pagimdė- aitė, tai kaip čia taip ji mane pagimdė? Pasirodo jis tvarkingai nusistatęs- draugauti, vesti ir tik tada vaikai. Va. Šiaip tai tuo džiaugiuosi Niekada negvildenom tokių temų, kažkaip už dantų neužkliuvo. O čia pasirodo ir nuostatas turi bigsmile.gif . Aš tuo labai pateninta. Tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 05 06, 10:55)
Kad niekad nebuvo jokių konfliktų.Kaip tik per ilgai tylėjau ir vaiką kankinau.Pasakoju:
Po 3m įprastoj grupėj perėjo į paruošiamąją kitam darželio gale,pas nematytas auklėtojas(mūsų vaikiukai gi labiausiai vertina pastovumą)Abi apie 50m,griežtais veidais,trumpom šukuosenom.Mazgė pasilieka nedrąsiai.Klausiu auklėtojos,ar galim atsinešti iš namų kokį žaisliuką,kad būtų jaukiau?Atsako su kreiva šypsena:o jūs ir į mokyklą nešitės žaislus?(tikrai žinau,kad pirmokai nešasi)Tiek to,negalima,tai negalima.Mergaitė darosi jautri,tai kurį laiką nevedu,gal nusiramins.Kai jau prikalbinu,auklėtoja puola klausinėti,kur buvom ir kodėl?!Paaiškinu,kad už praleistas dienas yra pažyma,ir tai viskas,ko reikia.Pasirodo,ji atsakinga už mano vaiką ir turi kiekvieną dieną žinot,kur jis yra...Užsimena,kad daktarą gali patikrinti dėl pažymos,jei mes kartais nesirgom.Ir lankymas turi būti 100% nes tai jau ne darželis,o paruošiamoji
Pupa nemėgsta košių,kai kurių darželio troškinių.Ją pykina.Prašau,kad neverstų valgyti.Po kiek laiko vėl prašau.Tada prašo tėtis-gal labiau atsižvelgs.Atsakymas-negalima leisti nevalgyti,nes kiti vaikai irgi nenorės...Jei mažoji skųstųsi pilvo skausmais,sakyčiau-simuliuoja.Bet pati matau,kaip vaiką tąso pykinimas.Be to,nevalgo tik keleto patiekalų,visa kita jai tinka.
Ryte prasideda verkimai.Darželyje laiko žaisti nėra,nes ištisai pamokėlės.O jei užduotys atliktos-už bausmę,nes kažkada kažkas laiku nesutvarkė žaislų,ar nesureagavo į pastabą iš pirmo karto.Baudžiami visi.Kelias dienas iš eilės...
Paskui prasideda namų darbai ! Tada jau ir namo einam raudodamos...
Galiausiai mėnesį be jokios paaiškinamos priežasties laikosi subfebrili temperatūra.
Einu pas direktorę,prašau perkelti.Sakau,kad auklėtojos rėkia,grubiai bara už nepavykusias užduotis.Nelabai tiki.Bet perkelia.
Bet dabar jau nėra kur eiti-tik kentėt iki galo.Jei taip ir mokykloj?

perskaiciau ir nelabai tikiu, kad taip gali buti. Nejau visiems taip blogai kaip judviems? g.gif

QUOTE(Šelma @ 2010 05 06, 10:59)
Siaubas, Skiautele  verysad.gif Esant galimybei keisčiau darželį....

tai ne iseitis keist ir keist. Reik nuo saves pradet, manyciau taip smile.gif
Atsakyti
laureta

kaip keist nuo savęs?Mergaitė visą laiką labai jautri.Nesakau,kad raida atsilieka-amžius.Kiti vaikai vyresni grupėj,jau skaito.Verkia ne mano vienos,bet ne visi tėvai taip reaguoja.Aš jau du užauginus,pasimokius,kad už vaikus kovoti reikia,o ne numot ranka-ai,pripras...
Pagal švietimo programą net pradinukams neužduodami namų darbai,o čia gi darželis!
Paskutinis mėnuo,atsisakėm pusryčių.Nepatiko auklėtojoms.Pradėjo reikalaut,kad atvestume 9 o ne 8:30 Pupa nueina sočiai pavalgius,bet šiandien sužinojau,kad vistiek yra verčiama valgyti košę(dėl kurios ir atsisakėm pusryčių darželyje)
Jaučiu,būsiu priversta kreiptis į švietimą....Kokia pedagogė gali "atsigrajint" ant vaiko?Ypač tokio-su skausminga praeities istorija?
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 05 11, 08:41)
laureta

kaip keist nuo savęs?Mergaitė visą laiką labai jautri.Nesakau,kad raida atsilieka-amžius.Kiti vaikai vyresni grupėj,jau skaito.Verkia ne mano vienos,bet ne visi tėvai taip reaguoja.Aš jau du užauginus,pasimokius,kad už vaikus kovoti reikia,o ne numot ranka-ai,pripras...
Pagal švietimo programą net pradinukams neužduodami namų darbai,o čia gi darželis!
Paskutinis mėnuo,atsisakėm pusryčių.Nepatiko auklėtojoms.Pradėjo reikalaut,kad atvestume 9 o ne 8:30 Pupa nueina sočiai pavalgius,bet šiandien sužinojau,kad vistiek yra verčiama valgyti košę(dėl kurios ir atsisakėm pusryčių darželyje)
Jaučiu,būsiu priversta kreiptis į švietimą....Kokia pedagogė gali "atsigrajint" ant vaiko?Ypač tokio-su skausminga praeities istorija?

man tiesiog nesuvokiama ir nesuprantama, kad galima atsigrajint ant kazko todel kad kazkam kazkas kazkada nepatiko ir dabar nepatinka. Tai ka skaitau, nelabai noriu tiketi, bet visko siame sviete buna, kas gali zinot. Vaikas jautrus... jam bus sunkiau. Uz juos nereikia kovoti, jiems reikia duoti laisves. Jie patys puikiausiai sugeba tvarkytis.

Vaikas jau geriau alkanas, nei persivalges. Cia mano nuomone. Maniske veme nuo mokyklos maisto. Jai neskanu. Liepe valgyt. Mano buvo pasakyta, kad mes nesame prate prie tokio maisto, geriau tegu buna alkan, nei vemia ir kt diena neina i mokykla, nes temperatura ir silpna.

Na grajintis reiketu isejus i kiema, juk namai ir pastatai muriniai biggrin.gif O vat ant vaiko tikrai nevertetu. Jei kas ne taip, reikia su mama kalbetis, o ne vaika zeisti. Bent jau mano tokia nuomone.
Atsakyti
laureta

O darželio direktorė visa tai žino? Kaip ji į tai reaguoja? Plaukai šiaušiasi skaitant ....
Atsakyti
laureta

nori pasakysiu tau šviesiai tiesiai. Iš tavęs nori piniginės dovanos- pakišos taip sakant. Ir tokiais būdais reikalauja. Jei turigalimybę būt su namie- atsiimk, ir niekur neleisknei į daržeį kitą nei niekur.
Atsakyti
lankom paruošiamąją grupę,kurią,manau,reikia pabaigti.Greit išleistuvės,spintoj jau kabo balinė suknelė.Juk negaliu šito iš vaiko atimti?
Galvoju,gal išties toks įstatymas,kad jei nevalgo pusryčių,negalima atvesti anksčiau?Bet darželio darbo laikas 07:00 - 19:00
Pas direktorę antrą kartą eiti nesiryžtu,man ir pirmas buvo nelengvas-nemėgstu skųsti...
Pakišos duoti tikrai neplanuoju,o ir nematau,už ką...
Nekovoti?Ir taip apsileidau kaip šikna plaukais(atsiprašau)kad leidau vaiką traumuoti nuo rugsėjo iki Kalėdų.Negaliu sau dovanoti!Reikėjo iš karto su tais namų darbais ir riksmų įrašais į švietimą...
Pupos sutrikęs girdimasis suvokimas,psichologė rekomendavo daug atpasakoti.Tai mažoji beveik alpsta iš baimės...
Darželis taikosi į prestižinius,stipriai paruošia vaikus,bet kiek atgrąso nuo mokyklos ir nuo mokslų?Tikrai mano ne vienintelė jautrioji mimoza...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 05 11, 09:40)
lankom paruošiamąją grupę,kurią,manau,reikia pabaigti.Greit išleistuvės,spintoj jau kabo balinė suknelė.Juk negaliu šito iš vaiko atimti?
Galvoju,gal išties toks įstatymas,kad jei nevalgo pusryčių,negalima atvesti anksčiau?Bet darželio darbo laikas 07:00 - 19:00
Pas direktorę antrą kartą eiti nesiryžtu,man ir pirmas buvo nelengvas-nemėgstu skųsti...
Pakišos duoti tikrai neplanuoju,o ir nematau,už ką...
Nekovoti?Ir taip apsileidau kaip šikna plaukais(atsiprašau)kad leidau vaiką traumuoti nuo rugsėjo iki Kalėdų.Negaliu sau dovanoti!Reikėjo iš karto su tais namų darbais ir riksmų įrašais į švietimą...
Pupos sutrikęs girdimasis suvokimas,psichologė rekomendavo daug atpasakoti.Tai mažoji beveik alpsta iš baimės...
Darželis taikosi į prestižinius,stipriai paruošia vaikus,bet kiek atgrąso nuo mokyklos ir nuo mokslų?Tikrai mano ne vienintelė jautrioji mimoza...

nekvoti. Ir tiktai taip. Jei jau darželis toks prestižinis- nieo nelaimėsi, o vaikas eis ir į mokyklą . Ten garsai irgi ateis- o tu žinai o ji va ....Tai žinoma, kad neduok, aš tik sakau ko nori. Norėti ir gauti du skirtingi daykai biggrin.gif . Žodžiu nesinervink,nuo to ko pakeisti negali- reikia tiesiog atsitraukti į šoną ir viskas. Su mokykla gal gi pasiseks.
Atsakyti
Užrašėm pas vyresnėlio mokytoją,manau,viskas bus gerai...
Šiaip visose situacijose stengiuosi elgtis atsargiai,nes ir taip žiūri kaip per padidinamąjį stiklą-globotinis...Kartais ir komentarų būna įvairių,maždaug:ko norėti,iš tokios šeimos...
Taip skaudu,juk auga pas mus,vaikas geras,protingas,tik gal jautresnis,greičiau susigraudina,išsigąsta.Atrodo,kad jei biologinis,tai ir problemų nekyla.
Darželyje sporto šventė.Reikia sportbačių.Mes neturim,dėvim kitokio tipo avalynę-mergaitišką.Paklausiau,ar tikrai būtina?Taip,nupirkit būtinai!Galėsit mokykloj sunešioti.Atėjom į šventę,o ten kas kuo turi,tuo ir avi.Pagalvojau,kad gal dėl gaunamos pašalpos tiek iš mūsų reikalauja?
Atsakyti