Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(Šelma @ 2010 05 06, 08:49)
Užjaučiu  doh.gif  Tikiuosi mergytė šitų tarpusavo trinčių nejaučia  unsure.gif 
Klausiau mamos (darželyje dirba) dėl jūsų situacijos, nesuprato klausimo. Tada ir pagalvojau, kad gal nesutarimai su auklėtojom  doh.gif

Kad niekad nebuvo jokių konfliktų.Kaip tik per ilgai tylėjau ir vaiką kankinau.Pasakoju:
Po 3m įprastoj grupėj perėjo į paruošiamąją kitam darželio gale,pas nematytas auklėtojas(mūsų vaikiukai gi labiausiai vertina pastovumą)Abi apie 50m,griežtais veidais,trumpom šukuosenom.Mazgė pasilieka nedrąsiai.Klausiu auklėtojos,ar galim atsinešti iš namų kokį žaisliuką,kad būtų jaukiau?Atsako su kreiva šypsena:o jūs ir į mokyklą nešitės žaislus?(tikrai žinau,kad pirmokai nešasi)Tiek to,negalima,tai negalima.Mergaitė darosi jautri,tai kurį laiką nevedu,gal nusiramins.Kai jau prikalbinu,auklėtoja puola klausinėti,kur buvom ir kodėl?!Paaiškinu,kad už praleistas dienas yra pažyma,ir tai viskas,ko reikia.Pasirodo,ji atsakinga už mano vaiką ir turi kiekvieną dieną žinot,kur jis yra...Užsimena,kad daktarą gali patikrinti dėl pažymos,jei mes kartais nesirgom.Ir lankymas turi būti 100% nes tai jau ne darželis,o paruošiamoji
Pupa nemėgsta košių,kai kurių darželio troškinių.Ją pykina.Prašau,kad neverstų valgyti.Po kiek laiko vėl prašau.Tada prašo tėtis-gal labiau atsižvelgs.Atsakymas-negalima leisti nevalgyti,nes kiti vaikai irgi nenorės...Jei mažoji skųstųsi pilvo skausmais,sakyčiau-simuliuoja.Bet pati matau,kaip vaiką tąso pykinimas.Be to,nevalgo tik keleto patiekalų,visa kita jai tinka.
Ryte prasideda verkimai.Darželyje laiko žaisti nėra,nes ištisai pamokėlės.O jei užduotys atliktos-už bausmę,nes kažkada kažkas laiku nesutvarkė žaislų,ar nesureagavo į pastabą iš pirmo karto.Baudžiami visi.Kelias dienas iš eilės...
Paskui prasideda namų darbai ! Tada jau ir namo einam raudodamos...
Galiausiai mėnesį be jokios paaiškinamos priežasties laikosi subfebrili temperatūra.
Einu pas direktorę,prašau perkelti.Sakau,kad auklėtojos rėkia,grubiai bara už nepavykusias užduotis.Nelabai tiki.Bet perkelia.
Bet dabar jau nėra kur eiti-tik kentėt iki galo.Jei taip ir mokykloj?
Atsakyti
Siaubas, Skiautele verysad.gif Esant galimybei keisčiau darželį....
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 05 06, 08:57)
iš tiesų, tai darželiuose su globotiniais, globėjom ir auklėtojom dažniau nutinka konfliktai, nei su kitais. Auklėtos iš globėjų kažkodėl dažniau nori "kažkokio patepimo", daugiau turi nuoatatų į globotinius- išankstinių ir neigiamų. MEs esam darželyje turėję didžiulį konfliktą, bet keitėm darželį ir kitam darželyje viskas buvo labai gerai. Tik pakeitus grupę- tai jo tas solidarumas, pykčio perėmimas yra būdingas.

pas mumi atvirkščiai unsure.gif direktorė sureagavo labai palankiai, juolab kad ir viena darželio auklėtojų - globėja... o mūsų auklėtoja turi dar valandas globos namuose, užsiima su vaikais kažkokia kūryba. labai palankus jos požiūris. Logopedei pasakiau situaciją, tai į jos užsiėmimus vaikšto išvis.. tada, kai turi laiko - o jo per žiemą turėjo dažnai - taigis beveik kasdien..

QUOTE(Šelma @ 2010 05 06, 08:58)
Tiesa, Karusia, dėl tų "lenda paveldėti dalykai" -maniškio povyza ir reakcija konflikto metu tip top tokia kaip jo broliuko pirmokėlio, na bet gal ne paveldėjimas čia, tiesiog toks giminės bruožas   biggrin.gif Tiesiog kopija vienas kito  wub.gif Vakar maniškis neatsakynėjo lietuviu pamokoje, nes mokytoja jo pakeltos rankos nepastebėjo per pirmas penkias sekundes  lotuliukas.gif  "Ta mokytoja iš manęs išsidirbinėja, kaip durnius sėdėjau pakelta ranka, o kai persigalvojau tada jau kviečia"  blink.gif  doh.gif Didelis viršininkas bus, viskas turi būt pagal jį  cool.gif

lotuliukas.gif doh.gif tas pats...
pala pala - broliuko - biologinio ar Martyno?
iš pradžių manieros mano panelės buvo kaip jos auklėtojos grupėje tongue.gif tokios aršios pagyvenusios moteriškės smile.gif Dabar - į mane jau neša, ir į auklytę darželyje.

Apie pilvo skausmuis ir simuliavimą - išaugom. Kažkada taip 'skaudėjo pilvą ir galvą", kad iškvietė iš darbo, ir mąsčiau labai rimtai ką daryti - važiuoti į priimamąjį ar į Ukmergę doh.gif Pasibaigė tuo, kad paklausiau - ko norėtų pietums , o ji paaiškino - į batutą. Čia turbūt nuo skausmo biggrin.gif Sugirdžiau didelę stiklinę mineralinio, pagulėjo lovoje (nes sergant reikia gulėti) likusią pusę dienos ir skausmai ilgam liovėsi. Dabar kai jau skauda, tai matosi kad skauda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 06 gegužės 2010 - 10:26
QUOTE(Šelma @ 2010 05 06, 09:59)
Siaubas, Skiautele  verysad.gif Esant galimybei keisčiau darželį....

Nepaisant visko,galiu pasakyt,kad darželis geras-nuostabi šokių vadovė,jautri muzikė.Daug visokių koncertų,kuriems vaikai puikiai paruošiami.Vyksta į renginius kituose darželiuose,kviečiasi svečius.Dažnai atveža spektaklius.
Juk tris metus paprastą grupę lankė,ten net norėdama ir ieškodama nerasčiau prie ko prisikabinti...
nebe daug liko iki gegužės pabaigos,o tada atia su visam
galvoju,kad jei vtat susimylėtų man dar kokią mergučę duotų,į šitą daržą neberizikuočiau vesti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 05 06, 11:23)
pala pala - broliuko - biologinio ar Martyno?

Broliukas Klaido (Martynas bio pagrandukas smile.gif ) Per atostogas ir dažną savaitgalį atvažiuoja sesutė (16) su broliu (7 metų). Sesė irgi su charakteriu labai stipriu, tik jis tokia...šarvuose jį slepianti, suaugusi jau, o va pas broliukas viskas kaip ant delno, drąskosi, kaip apsiutęs doh.gif Gerai, kad jis daugiau mano mamos, nei mano tai ji griežtumu ir nuoseklumu (ko pas mane nerasta blush2.gif ) sulaiko. Bet vaikų namuose jau daug problemų turi, nevaldomas toks, eina kur nori, daro ką nori, nuolatiniai konfliktai verysad.gif Bet galvą nerealią turi, moksluose pirmūnas wub.gif Visi jie labai gabūs wub.gif
Atsakyti
na,su skausmais tai aš turiu patirties tvarkytis-dičkiams dažnai "skaudėdavo" mirksiukas.gif Girdydavau kalcio gliukonatą,jei po pusvalandžio nepraeidavo,žinodavau,kad rimta.
Pupa prasikirto galvą-raudų ir drebėjimo-daugiau,negu kraujo.Bet suvalgė du gerus bliūdus biguzo vakare prieš miegą.O po to vėl "skausmo ataka" Lyg tyčia namie jokio placebo...Panaudojau gastroval-žinokit,padeda nuo traumų lotuliukas.gif
Atsakyti
ne, tabletės - būtų nauja trauma laugh.gif bet klausimas - ką norėtų veikti - labai padeda diagnostikoms. ypač kai greta maisto parduotuvės - atrakcionai smile.gif

Šelma, apie Martyną žinau.. gi pameni, kur buvom susitikę wink.gif erdvėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 06 gegužės 2010 - 10:46
QUOTE(Karusia @ 2010 05 06, 11:45)

Šelma, apie Martyną žinau.. gi pameni, kur buvom susitikę wink.gif erdvėje.

Pamenu smile.gif Tik isivaizduoju, kad sugaudyti kurį čia gimdžiau, kurį ne sudėtinga hihihi.gif
Aš mažiaus skaudančias kojytes einant po daržo namo gydau saldainiu-tau ne kojytės skauda, tu jėgų/energijos neturi biggrin.gif Pastaruoju metu nojina "neturiu energijooooosssssssssss" lotuliukas.gif
Atsakyti
Karusia, tau su darželiu yra laimingas atsitiktinumas greičiau, nei kad taisyklė.
Vilniuje yra kiek kitaip. Ir su globotiniais. Pas mus, mūsų rajone yra viso labo trys globėjai- dvi močiutės globoja anūkus ir aš. Viskas. Tai tikimybė, jog mes pataikysim į darželį, kur "kažada" buvo globotinis- iš ansto buvo niekinė. Darželiai pas mus rajone net devyni. O toliau moykloj Duksis irgi vienas globotinis, įskaitant tai, kad mokykla respublikinė. Gal šįmet po stojamųjų koks nors atsiras, aš nežinau. Bet kol kas yra taip.
Atsakyti
Alfija, matai Panevėžyje išvis su darželiais ax.gif ne problema. Ypač kituose rajonuose. Mūsų rajonas - jauniausias, miesto pakraštys, iki kitų - tolėliau, o jeigu kitur gyvenant - kiekvieną vaiką priima išskėstomis rankomis.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 05 06, 12:04)
Alfija, matai Panevėžyje išvis su darželiais ax.gif ne problema. Ypač kituose rajonuose. Mūsų rajonas - jauniausias, miesto pakraštys, iki kitų - tolėliau, o jeigu kitur gyvenant - kiekvieną vaiką priima išskėstomis rankomis.

ką aš ir sakau, kad tai yra laimingas atsitiktinumas ir tiek.
Atsakyti
Na mūsų darželyje Vilniuje mu isrgi mielai priėmė, net bijom, kad mažasis netaptų visų lepūnėliu (jis išskirtinai mielas). Jaučiam palaikymą iš auklėtojų, logopedės (dirba su mažiuku beveik kasdien). Manau, kai įsivaikinsim (teismo tikimės vasarą) niekas nepasikeis. Nepastebėjau, kad kam kliūtų tai, kad vaikai globojami. Gal truputi darbuotojų geranoriškas dėmesys didesnis. Dičkiukas eis į priešmokyklinę: sprendžiam, ar palikti darželyje (pedagogė labai šauni), ar vesti i respublikinę (paskui Džiugą smile.gif ). Mažasis tikrai trauks muzikuoti, o va dičkiukui gal ir "Ąžuoliuko" užteks.
Atsakyti