Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(Skiautelė @ 2010 05 17, 11:46)
dirbau šeimoj,bandžiusioj įsivaikinti.Parsivežė mažylę savaitgaliui,suėjo giminės pažiūrėti,susėdo aptarti,o mane paliko mažulę užmigdyti.Ir sūpavau,ir dainavau,ir už rankytės laikiau,ir glosčiau...žiūri ji į mane akis iš nuostabos išpūtus...Tik minutėlei nulėkiau pas nykštukus,grįžtu-parpia net iškaitus...
Kaip ten tie vaikeliai išgyvena,aš neįsivaizduoju  verysad.gif

mano vaikas neužmiega viena. pirmą naktį kai miegojo - kad nebijotų - palaikiau už rankos, naktį kelis kartus kėliausi pasėdėti šalia, kai nubusdavo. Paskui įjunko taip, kad neužmiega ivena doh.gif, reikia greta pagulėti, ir leisti galvą dėti ant rankos. Yra dalykų, su kuriais susitaikė, pati nebekreipė dėmesio, bet užmigimas - jokių kompromisų iš jos pusės. Didžiausia bausmė, kad nepamigdau. Ir stengiuosi, jeigu yra toks poreikis, tegul, ateis laikas, gal nebenorės biggrin.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 17 gegužės 2010 - 22:25
Man net į galvą nešovė paguldyt kitam kambary.Ir iki dabar dažniausiai migdėmės miegamąjam,kol tėvelis žiūri baisiąją publicistiką.Tai ji arba užglosto mane,kad užmigčiau,arba vyrui atėjus prasideda:aš labai noriu tavęs kai ko paprašyt,nu tėveli... ax.gif
Kadangi atsirado sesė,tai dar nesusidėliojom ritmo,tik paskaitau savo lovoj ir migdau pietų.Bet gal darysiu išvadas bigsmile.gif nes su dviem miegot.... schmoll.gif
Atsakyti
va va,oi kaip gerai tave suprantu,Skiautele,prie dvieju neprigulsi...mes tai nuo pat pradziu miegame atskirame kambaryje.jos turi savo kambari,savo lovytes.man atrodo kad jau vien miegoti viename kambaryje daugeliui zmoniu nieko gero.su vaikais langu neatsidarysi,tai vadinasi ir oras buna tvankus...per musu sventes,jei suvaziuoja daug gimines,tai uzleidziam visus kambarius,o mes keturiese atsigulam miegamajame-ryte nera kuo kvepuoti!
kaip tik parsivezem kruopytes,tai pradzioje ju lovas sustaciau kampu,guldavausi salia vienos,o jau rankas laikydavau abieju...kartais taip ir miegodavau-ant krasto prakabedavau. naktimis mazoji daznai atsisesdavo ir tiesiog rekdavo...is paskos prisidedavo ir sese.pastebejau kad jei uzuolaidas pakeldavau nakciai,tai verkimo per nakti budavo maziau.
dabar laaaabai jau retai buna paverkimu:gal ka susapnuoja,gal diena buna"gyvesne".

nezinau kaip jus,bet as ir mano mama,mano seses miega visiskoje tyloje...o jei kas sugalvotu dar ir indais trinkseti-nudeciau tikrai!tokia yra nervu sistema-man reikia visiskos tylos!vadinasikai vaikai miega nenardau po indaplove,neskalbiu...zodziu sedziu prie kompo arba einu pati pamiegoti.bet jokiu vaiksciojimu ar pasikalbejimu.

jei yra kokiu nusiskundimu,tai tikrai reikia pasirodyti neurologui,galvoju kad butina.
visai neseniai santariskiu vaiku neurologijos skyrius gavo aparatura kuria galima stebeti vaiko miega...pasiliekate nakciai,jus"pajungia",o ryte zinote kas ir kaip.
nereikia abejoti,jei turit kazkokiu baimiu,juk nuo to blogiau nebus!tik visada pasitarkite su kitomis mamomis,paskaitykite pas koki gydytoja eiti,kad nebutu tas vizitas"veltu".

dar prisiminiau:mums gydytoja sake,kad pasiruosimas miegui turi prasideti nuo kokiu 8.30 huh.gif veliau jau jokiu judriu zaidimu,miegoti reikia eiti tuo paciu metu,net jei tai savaitgalis.isivesti panasu rituala:nusiprausem,tada skaitom pasaka,paskui mamyte paeiliui vaikelius pasupa,tada jau oro_buckis.gif ir miegelis...cia mes taip darome.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 18 gegužės 2010 - 08:44
Ai kaip fainai,kad jus esat wub.gif
Taigi...senakt miegojau su princesita..Kadangi eina ji miegot 20.30,tai buvau priversta ir as kartu eiti..jai anksciau viena palikdavau,tai uzmigdavo per 15 min..Na o dabar uzmigo 22 val..Tai ir gulejom kartu..Vis gloste mane ,buciavo..Bet uzmigo netrankiusi galvos thumbup.gif Pabudo 1.30,pradejo trankyti galva..As ja glostyti ir raminti..uzmigo 3val..Na paskui paryciais dar trankesi...Bet as cia skaitau,kad labai liuks naktis buvo..Ir ji turbut pabunda ne del to,kad kazas salia,o siaip pabunda..Tada bando trankydamasi uzsimidyti..Jai buna viena,tai staigiai ir uzmiega,o kadangi mes trankyt neleidziam,tai ir blaskosi puse nakties,juk kitaip uzmigt nemoka
Atsakyti
as dabar beskaityma "pagaliau"supratau,kad matyt tas kartu miegojimas vaikeliui tai nieko gero...cia mums atrodo kad pasiguldysiu salia,tai jau taip jam bus gera blink.gif
mes su mazaja gulejom ligonineje,tai teko miegoti vienoje lovoje,tada irgi "reikejo" pasiglostyti,tada pasibuciuoti,apsikabinti ir vel ispradziu...miegu net nekvepejo!
kelis kartus,kai sirgo,namie irgi buvau atsinesus i savo lova schmoll.gif ,tai ,vargeli,be miego likom visi trys!ji visa nakti sauke:mama!vis stengesi prisiglausti,kad as apsikabinciau.
nupirkau mazajai ale"voka",ikisu nakciai ir esu rami,kad nenusispardo,nususala.gal ir tai padejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 18 gegužės 2010 - 12:24

na nelygu miegojimo kartu sąlygos- kambario dydis, lovos plotis.

Manau, kad miegojimas kartu vaikams suteikia didesnį saugumo jausmą. Maniškiai irgi prašo apkabinti naktį, stengiasi pastoviai jausti mano buvimą: rankyte arba kojyte prisiliesti. (visada kartu miegame viešėdami pas močiutę). Man nėra lengva su jais miegoti, mažiau pailsiu, bet jiems ir džiaugsmas, ir saugumas...

Mažius kapstosi iš ligų- miegam kartu. Dičkis vakare: mamyt, ką turiu padaryt, kad susirgčiau, noriu su tavim miegoti.
Papildyta:
QUOTE(austulis @ 2010 05 18, 10:53)
Ai kaip fainai,kad jus esat wub.gif
Taigi...senakt miegojau su princesita..Kadangi eina ji miegot 20.30,tai buvau priversta ir as kartu eiti..jai anksciau viena palikdavau,tai uzmigdavo per 15 min..Na o dabar uzmigo 22 val..Tai ir gulejom kartu..Vis gloste mane ,buciavo..Bet uzmigo netrankiusi galvos thumbup.gif Pabudo 1.30,pradejo trankyti galva..As ja glostyti ir raminti..uzmigo 3val..Na paskui paryciais dar trankesi...Bet as cia skaitau,kad labai liuks naktis buvo..Ir ji turbut pabunda ne del to,kad kazas salia,o siaip pabunda..Tada bando trankydamasi uzsimidyti..Jai buna viena,tai staigiai ir uzmiega,o kadangi mes trankyt neleidziam,tai ir blaskosi puse nakties,juk kitaip uzmigt nemoka

Išmoks smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2010 05 18, 17:49)

Mažius kapstosi iš ligų- miegam kartu. Dičkis vakare: mamyt, ką turiu padaryt, kad susirgčiau, noriu su tavim miegoti.
Papildyta:

na mamyte, tai ar instrunktavai- ką daryti turi 4u.gif
Atsakyti
kiek vaiku tiek poreikiu, vienam vaikui reikia uzmigimo mamos kitam tylos. JEI AS BANDAU ja migdyti tai gaunasi farsas, festivalis ir panasiai. as ateinu paskaitau pasaka pasakau kaip ja myliu ir einu, jei papraso tai palaikau ant keliu(pamigdau ant keliu) ar padainuoju lopsine bet uzmiega galutinai ji viena.
Miega noriai kartu kai labai serga kai labai labai blogai, tada guli leisgyve ir praso laikyti ranka ir tik su ranka ramiai miega seip tai ne.
Atsakyti
tai aisku nelygu vaikui ir mazai kas priklauso nuo lovos...kad jau ir lova-2mplocio,kur cia daugiau lotuliukas.gif
musiskes ilgai neuzmiega nei namie,nei darzelyje.vyresnioji is vis ne miegale,jei man atrodo 8 val.ikikaklo,o mazoji per zaidimus neturi kada miegoti.aukletoja pasakoja,kad turi butinai sedeti prie lovos kaip ir namie/ ,kad ji uzmigtu.jos malasi,vartosi,judina kojas ir t.t,atrodo kad jau jau snaudzia...ir vel verciasi,taip be galo.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 05 18, 18:32)
na mamyte, tai ar instrunktavai- ką daryti turi 4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

priglostau ir jį, nors mažiui, dažnai sergančiam dėmesio daugiau tenka doh.gif
Papildyta:
QUOTE(sri lanka @ 2010 05 18, 19:36)
tai aisku nelygu vaikui ir mazai kas priklauso nuo lovos...kad jau ir lova-2mplocio,kur cia daugiau lotuliukas.gif
musiskes ilgai neuzmiega nei namie,nei darzelyje.vyresnioji is vis ne miegale,jei man atrodo 8 val.ikikaklo,o mazoji per zaidimus neturi kada miegoti.aukletoja pasakoja,kad turi butinai sedeti prie lovos kaip ir namie/ ,kad ji uzmigtu.jos malasi,vartosi,judina kojas ir t.t,atrodo kad jau jau snaudzia...ir vel verciasi,taip be galo.

va visi suvalkiečiai vaikams dainuodavo:

mik užmik, mažyti
ba kamputy baubas.

Jei miegosi, tai neneš.
nemiegosi, tai išneš
į skūrinį maišą...

sako veikdavo...nebandžiau : g.gif

Atsakyti
Pupa miegalė.Svečiuose pabūti galim maksimum iki 21 val,bet ir vakaras ir kitas rytas būna ašarom paplūdęs...
ir Kruopytė tokia pati bus,jau matau...
Pavakaroti su draugais galim tik savo namuose,arba vasarą sode.
O jei miegam abi,tai kad ir 2m lova,kartais naktį tenka apeiti iš kitos pusės,kad neiškrisčiau,nes Pupa vis slenka ir stumia lauk.
Pajutau,kad ji darosi priklausoma nuo miegojimo su manim,naktį glosto,bučiuoja,čiupinėja,tai ėmiau riboti.Bet koks kaifas,kai vaikas pagrabaliojęs sugriebia ranką,prasimerkęs sušnabžda"myliu tave,mamyte" ir vėl su šypsena panyra į sapną...

Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 05 18, 20:21)
Pupa miegalė.Svečiuose pabūti galim maksimum iki 21 val,bet ir vakaras ir kitas rytas būna ašarom paplūdęs...
ir Kruopytė tokia pati bus,jau matau...
Pavakaroti su draugais galim tik savo namuose,arba vasarą sode.
O jei miegam abi,tai kad ir 2m lova,kartais naktį tenka apeiti iš kitos pusės,kad neiškrisčiau,nes Pupa vis slenka ir stumia lauk.
Pajutau,kad ji darosi priklausoma nuo miegojimo su manim,naktį glosto,bučiuoja,čiupinėja,tai ėmiau riboti.Bet koks kaifas,kai vaikas pagrabaliojęs sugriebia ranką,prasimerkęs sušnabžda"myliu tave,mamyte" ir vėl su šypsena panyra į sapną...

ateis laikas, ta priklausomybė tikrai išnyks smile.gif , o artumo jausmas liks
Atsakyti