Įkraunama...
Įkraunama...

Naujas MONTESSORI darželis

nesu girdejus apie betvarke montessori darzuose. Sakyciau, atvirksciai, vaikai labiau disciplinuoti tokioje aplinkoje.

claries tai angliskai kalbanti aukletoja buna tik trumpai ir ji viena, ar teisingai supratau?
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2011 05 19, 22:20)
nesu girdejus apie betvarke montessori darzuose. Sakyciau, atvirksciai, vaikai labiau disciplinuoti tokioje aplinkoje.

claries tai angliskai kalbanti aukletoja buna tik trumpai ir ji viena, ar teisingai supratau?

Ne manes klausiat, bet atsakysiu kiek as zinau. Aukletoja anglakalbe, is Kanados (jei jos nebuna, ja pavaduoja Ivona - kalba irgi angliskai). Aukletojai padeda jauna mergaite, kuri buna irgi visa diena - lietuve (dar yra ateinanti muzikos mokytoja), bet viskas aiskinama ir bendraujama angliskai. Vaikai girdejau tarpusavyje ir lietuviskai sneka.
Gal claries dar papildys ko nepaminejau.
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 05 15, 21:50)
Vaikai, mokantys lietuviu, kiek man tenka girdet, kalbasi tarp saves (bent jau rubineje) lietuviskai, kaip yra dienos metu, kai vyksta pagrindinis darbas su angliakalbe aukletoja, nesidomejau, bet, matomai, i ja kreipiasi jos kalba, o jei vienas kitam ka nori pasakyti, ko gero, kad lietuviskai - taip greiciau ir paprasciau.

is sio sakinio supratau, kad yra kitaip. 4u.gif
aciu, MoulinRouge.
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2011 05 19, 21:29)
Ne manes klausiat, bet atsakysiu kiek as zinau. Aukletoja angliakalbe, is Kanados (jei jos nebuna, ja pavaduoja Ivona - kalba irgi angliskai). Aukletojai padeda jauna mergaite, kuri buna irgi visa diena - lietuve (dar yra ateinanti muzikos mokytoja), bet viskas aiskinama ir bendraujama angliskai. Vaikai girdejau tarpusavyje ir lietuviskai sneka.
Gal claries dar papildys ko nepaminejau.

smile.gif teisingai suraset. Tik dar siek tiek papildyciau, kad ta jauna mergaite yra psichologe, taip pat laisvai snekanti angliskai ir bendrauja su vaikais irgi pagrindine darzelio kalba - anglu. Dar uzvakar per Pavasario svente darzelyje pastebejau esant ir dar viena asistente nauja - irgi angliskai sneka, tik nebuvo dar laiko issiaiskinti, ar ji cia pastovi bus, ar laikinai padeda.
Ateinanti muzikos mokytoja irgi uzsiemimus veda tik angliskai.
Del ateinancios baleto mokytojos nezinau, kokia kalba, bet, galvoju, jei grupeje yra angliakalbiu, tai turetu taikytis prie ju.
Kas veda lietuviskai uzsiemimus, tai ateinanti logopede smile.gif Bet cia uz atskira (simbolini) mokesti ir tiem, kam to reikia (maniske turi problemyciu su garso "r" tarimu, tai imame tas pamokas - man patinka kaip ji dirba su vaiku ir sykiu plecia dukrytes lietuviu k. zodyna, nes per diena praktiskai angliskai tik bendrauja su personalu).
Dar yra 5dieniais ateinantis futbolo treneris - tai del jo vedamu uzsiemimu kalbos irgi nezinau.

QUOTE(Bonifacija @ 2011 05 19, 21:43)
is sio sakinio supratau, kad yra kitaip.  4u.gif
aciu, MoulinRouge.

Vartodama savoka "pagrindinis darbas su angliakalbe aukletoja" pamirsau, kad pasnekove greiciausiai nezino visu darzelio dienos rutinos niuansu, tad ir bus supratusi mano pasakyma klaidingai. Cia turejau omeny, kad pagrindinis darbas yra izanga i dienos ritma - ryto ratas ir paskui po uzkandeles kelias valandas trunkantis darbas su Montessori metodinemis priemonemis (reikalauja susikaupimo ir mastymo). O jau baleta ar muzika laikau labiau atpalaiduojancia, ne tokia rimta veikla (o ir veda siuos uzsiemimus ne pagrindine aukletoja, o ateinantys pedagogai). Tikrai pagrindine aukletoja veliau niekur nedingsta ir buna iki vakaro. Nebent kokie reikalai, tai 17 val. iseina, o iki 18 val., jei dar yra likusiu vaikiuku, juos priziuri aukletojos asistente lietuve. Bet daznai ir pacia aukletoja randu, atejusi pasiimti vaiko 17:30.
Siaip, jei domina realiai, kiek zinau, birzeli bus atviru duru dienos - galima nuvaziuoti ir paciam gyvai stebeti kaip gyvenimas darzely verda smile.gif
P.S. atleiskit, tik dabar pasiziurejau, kad reziduojat USA ir ten lankot tokio pat tipo darzeli - tai pasiulymas apsilankyti gyvai kaip ir neturi prasmes:) Tikiuosi, Jusiske panelyte darzeliu patenkinta ir rezultatai thumbup.gif (maniske tokio pat amziaus - beveik 4, tai tikrai pastebiu nemenka progresa nuo rugsejo, kai eme lankyti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claries: 20 gegužės 2011 - 07:41
QUOTE(claries @ 2011 05 20, 07:35)
P.S. atleiskit, tik dabar pasiziurejau, kad reziduojat USA ir ten lankot tokio pat tipo darzeli - tai pasiulymas apsilankyti gyvai kaip ir neturi prasmes:) Tikiuosi, Jusiske panelyte darzeliu patenkinta ir rezultatai  thumbup.gif (maniske tokio pat amziaus - beveik 4, tai tikrai pastebiu nemenka progresa nuo rugsejo, kai eme lankyti).

Manoji lanko montessori dar tik nuo vasario menesio, bet progresas nerealus. piesiniai daug detalesni pasidare tiesiog akimirksniu, jau po truputi skaito paprastus zodzius, moka sudeti, atimti. Po pokalbio metu pabaigoj su mokytoja isejau tiesiog abstulbus, mat mano trimete zino visas trigonometrines figuras, zino visokiu geografiniu dalyku, kaip kad sala, ezeras, ilanka ir t.t. ir visa tai jie mokinasi su pavyzdziais ne gryna teorija. dabar studijuoja vabalus. na ir zinoma visokie tokie dalykai kaip namu buitis (mano tiesa uzsiciklinus, veidrodzius blizgina ir stalo irankius delioja), bet namuose uztat viena diena atejo ir visa balkona issluojo, o paskui ir batus sutvarke, dabar sumaste, kad batus tvarkyti tai jos pareiga smile.gif

Taigi is tikruju net nesinori rinktis nieko kito, kaip kad montessori, nes paprastais dalykais, zaidimo forma, vaikas gauna labai daug ir tas pagrindas ziniu vaikui tik palengvins gyvenima ateity.

Mes pries tai lankem paprasta mokykla, is kurios buvo parnesti zaidimai "Monstras ateina, slepkis" tipo, tad pakeitem nieko pries tai apie montessori nezinant. Taciau tuo savo sprendimu labai dziaugiuosi, todel tikiuosi pratesti, kai grisim i Lietuva. Tik aisku ir ta kalba norisi islaikyt, kuria butent montessori papilde ir praturtino tikrai kad ne tik paprastais buitiniais zodziais.
Atsakyti
As kai pradejau skaityti apie montesori, vis dazniau susimastydavau kodel ne visi darziukai remiasi montesori metodu - labai priimtinas man jis pasirode. 4u.gif

Ir tikrai, kai buvau ta diena darzelyje, labai nustebau, kad tokie pypliukai taip skaiciuoti moka, kaip jie randa sali pagal veliavas, sveikinasi ivairiu saliu kalba (vokieciu, norvegu, rusu ir t.t.)...Nuostabu bigsmile.gif

Tiesa, buvau dar trumpu reikalu nulekusi i darziuka ir uztikau vaikus kieme. Buvo atejes futbolo treneris (nezinau kaip kitaip pavadinti blush2.gif ), tai jis kalbejo lietuviskai su vaikais. Aukletoja ir jos padejeja - angliskai. 4u.gif
Pamaciau ir ta garzuji avinuka lauke wub.gif Mazosios mergaites netasitrauke nuo jo bigsmile.gif Visi uzsieme savais reikalais atrode, kas futbolu domejosi, kas avinuku, kas pomidoru sodinukais biggrin.gif Labai gera atmosfera isties tame darziuke wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2011 04 29, 20:30)
Po atviru duru dienos galeisu daugiau parasyti, o dar daugiau nuo rugsejo matyt  4u.gif

Tai kaip įspūdžiai? smile.gif Ar patenkinti, kad pasirinkote būtent šį? Kaip vaikiukui adaptacija praėjo?
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 13, 22:40)
Tai kaip įspūdžiai?  smile.gif Ar patenkinti, kad pasirinkote būtent šį? Kaip vaikiukui adaptacija praėjo?

Nesigailiu tikrai. Ispudziai vis dar puikus. Esu patenkinta ir vaiku kiekiu, ir metodika, ir personalu, ir visuo kitu. Tikrai ne karto nesudvejojau del savo pasirinkimo 4u.gif

Adaptacija praejo gerai. Nuo rugsejo 1 d. tik 1 diena bet ne del kakzokiu adaptaciniu problemu thumbup.gif

Sunkiausia buvo pirmos dvi savaites, o dabar viskas ok, aciu 4u.gif

O kaip jums sekasi? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 15 spalio 2011 - 16:01
QUOTE(MoulinRouge @ 2011 10 15, 16:01)
Nesigailiu tikrai. Ispudziai vis dar puikus. Esu patenkinta ir vaiku kiekiu, ir metodika, ir personalu, ir visuo kitu. Tikrai ne karto nesudvejojau del savo pasirinkimo  4u.gif

Adaptacija praejo gerai. Nuo rugsejo 1 d. tik 1 diena bet ne del kakzokiu adaptaciniu problemu  thumbup.gif

Sunkiausia buvo pirmos dvi savaites, o dabar viskas ok, aciu  4u.gif

O kaip jums sekasi?  4u.gif

Smagu, kad patinka viskas ir adaptacija praejo tikrai greit ir sklandziai (nes pradzioj uzsukusi pasiimt savo mergytes ir matydama Jusiski verkianti, tikrai galvodavau, kad uztruks viskas ilgiau).
O as vis gi apsvarsciau visus "+" ir "-" ir palikau sunu tame pat darzelyje, kuri buvo pradejes lankyti nuo kovo men. ax.gif Vis gi, pagalvojau, kad jis dar per mazas pagal amziu kitai uzsienio kalbai + nauja aukletoja (apie kuria nieko nezinojau) + papildomai padedancios asistentes ten daznokai keiciasi, tai pagalvojau, kad vaikui bus pernelyg daug streso, iskaitant tai, kad greit turesime dar nauja seimos nari. O senajame darzelyje ir aukletoja ta pati likusi kaip anais mokslo metais, ir zino visus mano reikalavimus mintinai bei pati vaika gerai pazista (randa geriausia priejimo buda), tad isvengeme adaptacijos naujoje vietoje problemos. Aisku, nera labai patogu, kai abu vaikai skirtinguose darzeliuose yra, bet, kadangi jie visai salia - tiek to, galima ir prasieiti tuos kelis zingsnius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 19, 14:17)
Smagu, kad patinka viskas ir adaptacija praejo tikrai greit ir sklandziai (nes pradzioj uzsukusi pasiimt savo mergytes ir matydama Jusiski verkianti, tikrai galvodavau, kad uztruks viskas ilgiau).
O as vis gi apsvarsciau visus "+" ir "-" ir palikau sunu tame pat darzelyje, kuri buvo pradejes lankyti nuo kovo men.  ax.gif Vis gi, pagalvojau, kad jis dar per mazas pagal amziu kitai uzsienio kalbai + nauja aukletoja (apie kuria nieko nezinojau) + papildomai padedancios asistentes ten daznokai keiciasi, tai pagalvojau, kad vaikui bus pernelyg daug streso, iskaitant tai, kad greit turesime dar nauja seimos nari. O senajame darzelyje ir aukletoja ta pati likusi kaip anais mokslo metais, ir zino visus mano reikalavimus mintinai bei pati vaika gerai pazista (randa geriausia priejimo buda), tad isvengeme adaptacijos naujoje vietoje problemos. Aisku, nera labai patogu, kai abu vaikai skirtinguose darzeliuose yra, bet, kadangi jie visai salia - tiek to, galima ir prasieiti tuos kelis zingsnius  ax.gif

As Jusu neatgaminu... Yra ne viena nestuke ateinanti - niekaip 'neisrisu detektyvo', kuri ten Jus blush2.gif doh.gif Beje, sveikinu su dar vienu kleckuciu, papildysianciu seimyna wub.gif

Aha, maniskis sake po 16 val sunkeliau beisbudavo pradzioj, bet va askutiniu metu atejus man ir lukterti reikia, kol jis baigs savo uzsiemima koki tai... biggrin.gif

O del atskiru darziuku, tai jei visia netoli (ten, kur 'auksciau' kaip supratau ar ne? g.gif ), tai ir ner bedos irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2011 10 19, 21:00)
As Jusu neatgaminu... Yra ne viena nestuke ateinanti - niekaip 'neisrisu detektyvo', kuri ten Jus  blush2.gif  doh.gif  Beje, sveikinu su dar vienu kleckuciu, papildysianciu seimyna  wub.gif

Aha, maniskis sake po 16 val sunkeliau beisbudavo pradzioj, bet va askutiniu metu atejus man ir lukterti reikia, kol jis baigs savo uzsiemima koki tai...  biggrin.gif 

O del atskiru darziuku, tai jei visia netoli (ten, kur 'auksciau' kaip supratau ar ne? g.gif ), tai ir ner bedos  irnesakyk.gif

pirmadieni matemes, kai pasiimt vaiko buvau atvaziavus cool.gif dar masina Jums buvau uzstaciusi su savaja blush2.gif
Del sveikinimu - dekui, jei neklystu, Jus irgi galima sveikinti ax.gif bigsmile.gif
Smagu, kad jau Jusiskis sugeba gerai susikoncentruoti ir uzbaigti tai, ka pradejes: labai man tas siame darzelyje patinka, kad leidzia vaikui eiti tik tada, kai susitvarko darbo vieta (namie labai pravercia sis igudis thumbup.gif )
taip, kitas yra tas, "kur uz vieno namo toliau": irgi ganetinai neblogas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 19, 22:16)
pirmadieni matemes, kai pasiimt vaiko buvau atvaziavus cool.gif dar masina Jums buvau uzstaciusi su savaja  blush2.gif
Del sveikinimu - dekui, jei neklystu, Jus irgi galima sveikinti  ax.gif  bigsmile.gif
Smagu, kad jau Jusiskis sugeba gerai susikoncentruoti ir uzbaigti tai, ka pradejes: labai man tas siame darzelyje patinka, kad leidzia vaikui eiti tik tada, kai susitvarko darbo vieta (namie labai pravercia sis igudis thumbup.gif )
taip, kitas yra tas, "kur uz vieno namo toliau": irgi ganetinai neblogas  rolleyes.gif

Aa, dabar aisku - atsigamino atmintis doh.gif Ten tas uzstatymas - neuztatymas, kas pirmesnis atvaziuoja, visad 'uztatytu' tampa biggrin.gif
Aciu uz sveikinimus ir mums, jau kiek drasiau priimu juos, nes judesiukus pajutau - tai isijausti i antra nestuke.gif pradesiu gal jau blush2.gif

Taip taip, man labai patinka jo 'parsinesami' igudziai namo. Atrodo tik 2 men, o jau va ir namie jis bando i vieta padeti, susitvarkyti baiges piesti ir pan. ... Zodziu visa tai, ko nesugebejau ismokinti pati iki siol ( blush2.gif ) po vos 2 men darziuko jau pradeda matytis thumbup.gif

As buvau ir antraji susiradusi, kai man 'dasilo' kad ir ten vaikai ne siaip sau buriuojasi rytais, o i darziuka vedami biggrin.gif

Mums (ypac MB) kol kas aktualu ir patinka, kad anglu kalba VMS darziuke yra - musiskiui tada aplinka tarsi 'namine' (as - lietuviskai, tetis -angliskai, taip pat ir darziuke viena 'teta' lietuviskai, kita - angliskai thumbup.gif )
Atsakyti