QUOTE(Blueta @ 2011 10 27, 09:54)
kodel i du skirtingus? ar galetumet padeliot man privalumus/trukumus?
Buciau dekinga.Nes dairuosi i juos abu,nezinau kuri rinktis.Dar viena piliete neuzilgo eis i darziuka
Blueta, skirtingi todel, kad emiau leisti sunu nuo 1 m. ir 11 men. (planavau iseiti i darba nuo 2 m.), tuo laiku Montessori neprieme (ir dabar nepriima) tokiu mazu, tad teko ieskoti alternatyvos. Pageidautina, netoli dukters darziuko. Tai, apvaziavus keleta kitu netolimu spinduliu, paaiskejo, kad sis variantas visom prasmem bus geriausias.
Tiesa, nuo sio rudens Montessori perziurejo savo politika amziaus cenzo klausimu ir nuleido kartele iki 2,5 m., bet as jau turejau siek tiek patirties ir pasigalvojusi, vis gi, ryzausi palikti sunu ten, kur jis yra.
Kodel?
Visu pirma, pagalvojau, kad maziukui, kuriam rugseji buvo 2 m. 5 men., gal dar butu sunku, jei viskas angliskai vyktu (na, bet cia maziausiai svarus argumentas, lyginant su kitais), antra, sese salia butu (namie amzinai konkuruoja del mano demesio, tai bent darzeliuose atsipucia vienas nuo kito

), trecia, daug nauju vaiku atejo nuo rudens, visiems reikejo adaptuotis, o senajame jis jau buvo praejes si etapa, tai sito niuanso isvengti galejome, nekeiciant darzelio, ketvirta, senajame daugiau personalo, daugiau individualaus demesio kiekvienam vaikui (sakau pagal tai, ka matau), o maniskis dar tik dvi sav., kaip prasosi didesnio reikalo ant puodo - iki tol tekdavo keist kelnytes: galvoju, nelabai kas turetu laiko terliotis siame su tuo reikalu, kai pats darzelis pagal amziu orientuotas vis gi i vyresniuosius, jau gerokai savarankiskesnius vaikus visom prasmem (i wc tikrai, jei ir yra, nuvesti reikia 1-2, visi kiti ne to jau amziaus, kad nesugebetu patys). O pati pagrindine ir svarbiausia (man asmeniskai) priezastis - ziauri personalo kaita

Jei vaiku kolektyvo keitimasis man problemu nesukelia, tai personalo kaita - priesingai - as tam esu kazkodel jautri

Pas sunu aukletoju kolektyvas - pastovus, jos zino visu vaiku iprocius, pomegius, sesiu/broliu vardus ir tevu menkiausius pageidavimus jau prisimena neprasomi. Pas dukra gi - padirbo aukletoja anais metais: birzelio pabaigoje isvyko, neliko kitiems metams. Gera buvo labai. Nenoriu detalizuoti smulkiau, ne tam vieta, bet...galejo ir likti, jei butu "aplinkybes tinkamos", deja. Ok, tarkim nieko tokio. Isgyvensim. Vasara dirbo asistente, nuo rudens jau kita atejo, tos vasarines nebeliko. Pakeite baleto mokytoja. Na, ka padarysi...Dabar, nuo lapkricio, nelieka ir ilgiausiai isdirbusios (nuo ano rugsejo) asistentes pagrindines aukletojos, kuri man reiske labai daug ir tikrai gerai zinojo mano vaika ir kokie mano pageidavimai. Irgi ne "siaip sau iseina". Suprantu, kad viskas dinamiska, kinta ir prisiristi nereikia, bet, kai tiek keiciasi visi kaip kaleidoskope (ir dar ne pabaiga), kazkaip labai stiprus nepastovumo jausmas apima - su siumetine aukletoja pagrindine nelabai stiprus pas mus kontaktas isejo, kas ateis dabar atsistuot nuo lapkricio - neaisku dar is viso (ir kiek isbus is viso

). Tiek, kad esame susimokeje uz visus metus is karto + patinka pati darzelio koncepcija, o siaip...kyla visokiu minciu kartais del isejimo (tik stai, pas sunu taip paprastai nepakliusi ir sugalvojes - laukimo eiles nemazos, bet uzsirasyt i jas gal ir verta kitiems metams, jei cia toliau personalas keisis tokiu tempu

esu tiesiog pasimetusi, nes tikrai nesitikejau, kad neliks ne vieno darbuotojo, kuri pazinojome nuo darzelio lankymo pradzios).
Aisku, cia grynai mano asmenine nuomone yra (minusas del personalo kaitos), pats darzelis del ugdymo kokybes ir to, kiek visko siulo -