Įkraunama...
Įkraunama...

Naujas MONTESSORI darželis

QUOTE(MoulinRouge @ 2011 10 19, 21:31)
Mums (ypac MB) kol kas aktualu ir patinka, kad anglu kalba VMS darziuke yra - musiskiui tada aplinka tarsi 'namine' (as - lietuviskai, tetis -angliskai, taip pat ir darziuke viena 'teta' lietuviskai, kita - angliskai  thumbup.gif )

Taip, cia tikrai neblogas dalykas, ypac jei seimoje kuris is nariu vartoja sia kalba nuolat. Pas mus tai vyraujanti yra LT, tai anais metais mergina tik "kaupesi" ir nelabai parodydavo pasiekimus anglu k. srityje, bet jau birzeli pagaliau pradriso, o po vasaros grizus i darzeli is viso buvo nerealus proverzis igytu kalbos ziniu: dabar traukia angliskai ir darzely dainuojamas daineles, ir per MTV atlikejams "pritaria" be problemu kas vakara doh.gif lotuliukas.gif Norisi testinumo, tai jau dabar dairausi mokyklos, kur pagrindine destoma kalba butu anglu (kiek stebiu vyresniuosius nuo anu metu, 6meciai jau buna puikiai pasiruose mokyklai - ner reikalo laukt, kol sueis 7, nors ir sake asistente, kad darzelyje turi jie tiek priemoniu, kad iki 3 klases praktiskai vaika galetu uzimti).
O del antros "tetos", kur lietuviskai - gal cia tik Jusu maziukui (nes dar tikrai vienas is maziausiu grupeje) lietuviskai kalba? Nes su vyresniaisiais pabreztinai angliskai sneka (nors jie ir zino, kad ji lietuve yra).
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 19, 22:49)
Taip, cia tikrai neblogas dalykas, ypac jei seimoje kuris is nariu vartoja sia kalba nuolat. Pas mus tai vyraujanti yra LT, tai anais metais mergina tik "kaupesi" ir nelabai parodydavo pasiekimus anglu k. srityje, bet jau birzeli pagaliau pradriso, o po vasaros grizus i darzeli is viso buvo nerealus proverzis igytu kalbos ziniu: dabar traukia angliskai ir darzely dainuojamas daineles, ir per MTV atlikejams "pritaria" be problemu kas vakara doh.gif  lotuliukas.gif Norisi testinumo, tai jau dabar dairausi mokyklos, kur pagrindine destoma kalba butu anglu (kiek stebiu vyresniuosius nuo anu metu, 6meciai jau buna puikiai pasiruose mokyklai - ner reikalo laukt, kol sueis 7, nors ir sake asistente, kad darzelyje turi jie tiek priemoniu, kad iki 3 klases praktiskai vaika galetu uzimti).
O del antros "tetos", kur lietuviskai - gal cia tik Jusu maziukui (nes dar tikrai vienas is maziausiu grupeje) lietuviskai kalba? Nes su vyresniaisiais pabreztinai angliskai sneka (nors jie ir zino, kad ji lietuve yra).

Geras biggrin.gif thumbup.gif

Del lietuviskai kalbancios, as manau, kad cia tas buna kartais vienas - kitas sakinys ar fraze, kai vaikas asmeniskai lietuviskai jos paklausia kazko - tai ji buna atsako lietuviskai (cia tiesiog as nugirdusi buvau keleta kartu). Daugeliu atveju vis del to girdziu, jog koks vaikas kad ir klausia lietuviskai, o lietuviskai kalbancios 'tetos' jam vis tik atsako angliskai.
Pas mus namie buna panasiai - kai visi namie, snekam angliskai, kai mudu su vaiku vieni - lietuviu (arba lietuviu - anglu kratinys, nes daznai maniskiui angliskas zodis lengvesnis yra ir greiciau juo 'pasinaudoja' kalbedamas, tai as jam i kompanija, kad greiciau butu, taip ir atsakau biggrin.gif ) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 19, 21:49)
Norisi testinumo, tai jau dabar dairausi mokyklos, kur pagrindine destoma kalba butu anglu

ir kur gi tokia rasti apart privaciu? privacios nedomna ne tiek del kainu, kiek del programu, kuriom visgi nepasitikiu. Zinau, kad yra valstybine mokykla, kur keli dalykai nuo pirmos klases destomi vokieicu kalba, nes vokieicu ambasada finansuoja, o vat anglu kalba neteko sutikt. Jei tik kas turite ziniu, pasidalinkite, kaip planuojate islaikyit anglu kalba po darzelio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2011 10 26, 05:50)
ir kur gi tokia rasti apart privaciu? privacios nedomna ne tiek del kainu, kiek del programu, kuriom visgi nepasitikiu. Zinau, kad yra valstybine mokykla, kur keli dalykai nuo pirmos klases destomi vokieicu kalba, nes vokieicu ambasada finansuoja, o vat anglu kalba neteko sutikt. Jei tik kas turite ziniu, pasidalinkite, kaip planuojate islaikyit anglu kalba po darzelio.  4u.gif

Laba,

del valstybiniu, deja, nieko negaliu atsakyti, nes nesidomejau (bet, ko gero, valstybine ir yra valstybine, tad, naturalu, kad joje bus destoma valstybine - lietuviu - kalba). Nebent kokiame Vilniaus licejuje yra tarptautinio bakalaureato klase, kur destoma angliskai, bet tikrai jie neturi pradines mokyklos...
Del privaciu: nebuciau linkusi taip greit visu "nurasyti", net dar neapsilankiusi ne vienoje is ju 4u.gif (kai grisite - butinai uzsukite mirksiukas.gif )
As esu dvi nuziurejusi kaip galimas kandidates:
Tarptautine Amerikos mokykla Vilniuje, kuri paliko tikrai gera ispudi ten lankantis (ir ju mokymo programa tikrai verta demesio bigsmile.gif ) ir kita, daug pigesni, bet savotiskai irgi idomu varianta - netradicinio ugdymo mokykla, kurios ideja Lietuvoje emesi realizuoti (pakol kas tik pradiniu klasiu pavidale) privatus darzelis-mokykla Saules Gojus. Daugiau apie tai, kas cia per mokyklos tipas (jei dar neteko girdeti), galima pasiziureti Youtube (Ateities laboratorijos)
Tai siose mano paminetose butu destoma anglu kalba - islaikomas testinumas po darzelio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claries: 26 spalio 2011 - 08:47
Claries, o kodel jus manote, kad valstybines yra blogos mokyklos? Va apie mano mineta vokieciu kalba, tai butent valstybinej taip ir vyksta. Yra klase, kur nuo pirmos klases destomi kai kurie dalykai vokieciu kalba.

Del privaciu mokyklu. visu pirma norisi pailseti ir nebe investuoti tiek pinigu, kiek yra mokama dabar. Vien del kalbos, neverta tokiu pinigu moket, nes visu kitu dalyku kokybe tai ne ta.

del amerikos mmokyklos. ten 100% neleisciau savo vaiku del to, kokie vaikai ten susirenka. o susirenka "laikini", kuriu tevai komandiruotese ir lanko mokykla trumpa laika. kai kurie kelis menesius, kai kurie metus ir ta klases sudetis pastoviai keiciasi. Plius zinoma kaina doh.gif

del saules gojaus. manes neitikina mokyklos, kurios dar neisleido savo mokiniu, visi jie siuo metu bandomieji triushiai kuriems keiciama programa ir tobulinama taip sakant. Va kai kelios kartos istos i gimnazijas ar univerus, tada galima kalbet apie ju kokybe.

Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2011 10 26, 19:09)
claries, o kodel jus manote, kad valstybines yra blogos mokyklos? Va apie mano mineta vokieciu kalba, tai butent valstybinej taip ir vyksta. Yra klase, kur nuo pirmos klases destomi kai kurie dalykai vokieciu kalba.

hmmm, o kur teigiu, kad "valstybines - blogos mokyklos" rolleyes.gif To nerasiau, nebent is konteksto "isskaitete" g.gif Negalvoju, kad jos yra blogos, tiesiog is Jusu zinutes supratau, kad ieskote mokyklos su anglu k. testinumu (ne anglu k. pamokelemis, kurios kai kur buna jau nuo 1-2 klasiu, o su visais destomaisiais dalykais), tai tokios valstybines mokyklos nezinau asmeniskai, todel ir pasiuliau pora privaciu, kuriose tokia galimybe suteikiama.

Del privaciu mokyklu. visu pirma norisi pailseti ir nebe investuoti tiek pinigu, kiek yra mokama dabar. Vien del kalbos, neverta tokiu pinigu moket, nes visu kitu dalyku kokybe tai ne ta.

va cia, paryskinta vieta, man pasirode (atsiprasau, jei klystu) pagrindinis zinutes leitmotyvas, kodel norima pasirinkti valstybine mokykla. Bet ne visiems tai yra esminis kriterijus ir, remiantis vien situo teigti, jog "visu kitu dalyku kokybe tai ne ta" - gana drasu (buvote? matete? bandete? is kur tokios tvirtos isvados?)

del amerikos mmokyklos. ten 100% neleisciau savo vaiku del to, kokie vaikai ten susirenka. o susirenka "laikini", kuriu tevai komandiruotese ir lanko mokykla trumpa laika. kai kurie kelis menesius, kai kurie metus ir ta klases sudetis pastoviai keiciasi. Plius zinoma kaina  doh.gif

kaina lieka kaina. Jie siulo - kazkas sutinka moketi ir abiem pusem tai yra priimtina. Per prievarta nieko nelaiko pas save ax.gif O del kontingento, tai, kai buvau, direktoriaus pavaduotoja minejo, kad tu "laikinuju" kaip sakote, yra tik 40%, o visi like - vietiniai lietuviu vaikai. Be to, man asmeniskai nera butina, kad lankytu tie patys kartu nuo....iki. Papildomai, kadangi tema apie Montessori darziuka Vilniuje, galiu prideti, kad cia vaiku kontingentas irgi nera pastovus: kazkas atvyksta - kazkas isvyksta, kas metus isbuna ir toliau lanko, o kas tespeja kojas apsilt per pora menesiu, bet nemanau, kad cia kazkoks trukumas, priesingai - puiki galimybe vaikams susipazinti su kitu kulturu atstovais (nei metai is metu maltis vien su tais paciais, bet "savais").

del saules gojaus. manes neitikina mokyklos, kurios dar neisleido savo mokiniu, visi jie siuo metu bandomieji triushiai kuriems keiciama programa ir tobulinama taip sakant. Va kai kelios kartos istos i gimnazijas ar univerus, tada galima kalbet apie ju kokybe.

matau, kad Jus apie sia alternatyviaja ugdymo sistema, kuri sukele tikra revoliucija pasaulyje, nelabai esate girdejusi smile.gif na, nesigincysiu, tik paminesiu, kad ne lietuviai cia sugalvojo sita dalyka ir baigusieji tokio stiliaus mokyklas pasaulyje, kiek rodo praktika, pasiekia kur kas aukstesniu akademiniu rezultatu nei iseje is paprastu mokyklu. Aisku, sutinku su Jumis, jog pas mus dar ne viena laida nera isleista, t. y. kazkiek veikia ir vietinis faktorius - kaip musu pedagogai sugebes pritaikyti ta unikaliaja pasauline praktika vietineje aplinkoje, bet linkiu ir noriu tiketi, kad viskas LT bus taip pat sekmingai su sia mokykla kaip ir kitur pasaulyje, kur jos veikia.

Ka gi, nukrypome jau labai nuo temos - lankanciuju Montessori darzeli Vilniuje atsiliepimu - tai gal toliau nebesivelsiu i diskusijas sias (juk linkime savo vaikams geriausio ir neabejoju, kad kiekvienas/-a atsirinksime tinkamiausia varianta 4u.gif )

Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 27, 09:47)
direktoriaus pavaduotoja minejo, kad tu "laikinuju" kaip sakote, yra tik 40%, o visi like - vietiniai lietuviu vaikai.
puiki galimybe vaikams susipazinti su kitu kulturu atstovais (nei metai is metu maltis vien su tais paciais, bet "savais").

Nors tema apie Montesori darzeli,as dar pora komentaru noreciau pridet apie tokias mokyklas.

Taip,Claries teisi,nesikeicia ypatingai vaiku kontingentas.Musiskis mokosi Vilnius International school (visi dalykai destomi anglu kalba,nes ji cia pagrindine),tai apie puse vaiku lietuviu,kurie gyvena ir mokosi cia.Niekur neisvaziuos.
Kita dalis,taip "nepastoviuju uzsienieciu",kurie atsisusti cia dirbt.Bet nieko nera pastoviau uz laikinuma biggrin.gif

Taip,cia irgi tiesa. Be to,kad vaikas gerai ismoko anglu per tuos pora metu,bet moka nemazai fraziu latviskai,ispaniskai,italiskai. Nes jie vaikai,jie greiti ir imlus kitoms kalboms bigsmile.gif

Claries,jusu vaikai eina i tuos du Antakalnio darzelius ( Vaikystes Soda ir Montesori)?
kodel i du skirtingus? ar galetumet padeliot man privalumus/trukumus?
Buciau dekinga.Nes dairuosi i juos abu,nezinau kuri rinktis.Dar viena piliete neuzilgo eis i darziuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2011 10 27, 09:54)
kodel i du skirtingus? ar galetumet padeliot man privalumus/trukumus?
Buciau dekinga.Nes dairuosi i juos abu,nezinau kuri rinktis.Dar viena piliete neuzilgo eis i darziuka  smile.gif

Blueta, skirtingi todel, kad emiau leisti sunu nuo 1 m. ir 11 men. (planavau iseiti i darba nuo 2 m.), tuo laiku Montessori neprieme (ir dabar nepriima) tokiu mazu, tad teko ieskoti alternatyvos. Pageidautina, netoli dukters darziuko. Tai, apvaziavus keleta kitu netolimu spinduliu, paaiskejo, kad sis variantas visom prasmem bus geriausias.
Tiesa, nuo sio rudens Montessori perziurejo savo politika amziaus cenzo klausimu ir nuleido kartele iki 2,5 m., bet as jau turejau siek tiek patirties ir pasigalvojusi, vis gi, ryzausi palikti sunu ten, kur jis yra.
Kodel?
Visu pirma, pagalvojau, kad maziukui, kuriam rugseji buvo 2 m. 5 men., gal dar butu sunku, jei viskas angliskai vyktu (na, bet cia maziausiai svarus argumentas, lyginant su kitais), antra, sese salia butu (namie amzinai konkuruoja del mano demesio, tai bent darzeliuose atsipucia vienas nuo kito lotuliukas.gif ), trecia, daug nauju vaiku atejo nuo rudens, visiems reikejo adaptuotis, o senajame jis jau buvo praejes si etapa, tai sito niuanso isvengti galejome, nekeiciant darzelio, ketvirta, senajame daugiau personalo, daugiau individualaus demesio kiekvienam vaikui (sakau pagal tai, ka matau), o maniskis dar tik dvi sav., kaip prasosi didesnio reikalo ant puodo - iki tol tekdavo keist kelnytes: galvoju, nelabai kas turetu laiko terliotis siame su tuo reikalu, kai pats darzelis pagal amziu orientuotas vis gi i vyresniuosius, jau gerokai savarankiskesnius vaikus visom prasmem (i wc tikrai, jei ir yra, nuvesti reikia 1-2, visi kiti ne to jau amziaus, kad nesugebetu patys). O pati pagrindine ir svarbiausia (man asmeniskai) priezastis - ziauri personalo kaita doh.gif Jei vaiku kolektyvo keitimasis man problemu nesukelia, tai personalo kaita - priesingai - as tam esu kazkodel jautri g.gif Pas sunu aukletoju kolektyvas - pastovus, jos zino visu vaiku iprocius, pomegius, sesiu/broliu vardus ir tevu menkiausius pageidavimus jau prisimena neprasomi. Pas dukra gi - padirbo aukletoja anais metais: birzelio pabaigoje isvyko, neliko kitiems metams. Gera buvo labai. Nenoriu detalizuoti smulkiau, ne tam vieta, bet...galejo ir likti, jei butu "aplinkybes tinkamos", deja. Ok, tarkim nieko tokio. Isgyvensim. Vasara dirbo asistente, nuo rudens jau kita atejo, tos vasarines nebeliko. Pakeite baleto mokytoja. Na, ka padarysi...Dabar, nuo lapkricio, nelieka ir ilgiausiai isdirbusios (nuo ano rugsejo) asistentes pagrindines aukletojos, kuri man reiske labai daug ir tikrai gerai zinojo mano vaika ir kokie mano pageidavimai. Irgi ne "siaip sau iseina". Suprantu, kad viskas dinamiska, kinta ir prisiristi nereikia, bet, kai tiek keiciasi visi kaip kaleidoskope (ir dar ne pabaiga), kazkaip labai stiprus nepastovumo jausmas apima - su siumetine aukletoja pagrindine nelabai stiprus pas mus kontaktas isejo, kas ateis dabar atsistuot nuo lapkricio - neaisku dar is viso (ir kiek isbus is viso g.gif ). Tiek, kad esame susimokeje uz visus metus is karto + patinka pati darzelio koncepcija, o siaip...kyla visokiu minciu kartais del isejimo (tik stai, pas sunu taip paprastai nepakliusi ir sugalvojes - laukimo eiles nemazos, bet uzsirasyt i jas gal ir verta kitiems metams, jei cia toliau personalas keisis tokiu tempu rolleyes.gif esu tiesiog pasimetusi, nes tikrai nesitikejau, kad neliks ne vieno darbuotojo, kuri pazinojome nuo darzelio lankymo pradzios).
Aisku, cia grynai mano asmenine nuomone yra (minusas del personalo kaitos), pats darzelis del ugdymo kokybes ir to, kiek visko siulo - thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 27, 13:46)
Blueta, skirtingi todel, kad

man asmeniskai) priezastis - ziauri personalo kaita  ............
Dabar, nuo lapkricio, nelieka ir .....
Aisku, cia grynai mano asmenine nuomone yra (minusas del personalo kaitos), pats darzelis del ugdymo kokybes ir to, kiek visko siulo -  thumbup.gif

Pas mus gausis taip,kad visi trys vaikai eis i skirtingas lavinimo istaigas.
Nu bet ka dabar smile.gif

Oi,cia ne smulkmenos.Cia labai svarbus niuansai...valytoja pasikeicia istaigoj ir tai pasijaucia,o cia aukletoju kaita...tai negali likt nepastebeta.Personalo kaita labai blogai,ypac tokiam darbe.

Aciu jums labai uz toki issamu aprasyma,gerokai lengviau "susideliot i lentyneles" mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 27, 08:47)
1. hmmm, o kur teigiu, kad "valstybines - blogos mokyklos"  rolleyes.gif To nerasiau, nebent is konteksto "isskaitete" g.gif  Negalvoju, kad jos yra blogos, tiesiog is Jusu zinutes supratau, kad ieskote mokyklos su anglu k. testinumu (ne anglu k. pamokelemis, kurios kai kur buna jau nuo 1-2 klasiu, o su visais destomaisiais dalykais), tai tokios valstybines mokyklos nezinau asmeniskai, todel ir pasiuliau pora privaciu, kuriose tokia galimybe suteikiama.
2. va cia, paryskinta vieta, man pasirode (atsiprasau, jei klystu) pagrindinis zinutes leitmotyvas, kodel norima pasirinkti valstybine mokykla. Bet ne visiems tai yra esminis kriterijus ir, remiantis vien situo teigti, jog "visu kitu dalyku kokybe tai ne ta" - gana drasu (buvote? matete? bandete? is kur tokios tvirtos isvados?)
kaina lieka kaina. Jie siulo - kazkas sutinka moketi ir abiem pusem tai yra priimtina. Per prievarta nieko nelaiko pas save  ax.gif O del kontingento, tai, kai buvau, direktoriaus pavaduotoja minejo, kad tu "laikinuju" kaip sakote, yra tik 40%, o visi like - vietiniai lietuviu vaikai. Be to, man asmeniskai nera butina, kad lankytu tie patys kartu nuo....iki. Papildomai, kadangi tema apie Montessori darziuka Vilniuje, galiu prideti, kad cia vaiku kontingentas irgi nera pastovus: kazkas atvyksta - kazkas isvyksta, kas metus isbuna ir toliau lanko, o kas tespeja kojas apsilt per pora menesiu, bet nemanau, kad cia kazkoks trukumas, priesingai - puiki galimybe vaikams susipazinti su kitu kulturu atstovais (nei metai is metu maltis vien su tais paciais, bet "savais").
matau, kad Jus apie sia alternatyviaja ugdymo sistema, kuri sukele tikra revoliucija pasaulyje, nelabai esate girdejusi smile.gif na, nesigincysiu, tik paminesiu, kad ne lietuviai cia sugalvojo sita dalyka ir baigusieji tokio stiliaus mokyklas pasaulyje, kiek rodo praktika, pasiekia kur kas aukstesniu akademiniu rezultatu nei iseje is paprastu mokyklu. Aisku, sutinku su Jumis, jog pas mus dar ne viena laida nera isleista, t. y. kazkiek veikia ir vietinis faktorius - kaip musu pedagogai sugebes pritaikyti ta unikaliaja pasauline praktika vietineje aplinkoje, bet linkiu ir noriu tiketi, kad viskas LT bus taip pat sekmingai su sia mokykla kaip ir kitur pasaulyje, kur jos veikia.

3. Ka gi, nukrypome jau labai nuo temos - lankanciuju Montessori darzeli Vilniuje atsiliepimu - tai gal toliau nebesivelsiu i diskusijas sias (juk linkime savo vaikams geriausio ir neabejoju, kad kiekvienas/-a atsirinksime tinkamiausia varianta  4u.gif )

1. matyt blogai isskaiciau is konteksto tuomet. o ieskau, kur butu tik puse destomu dalyku anglu, kita puse lt.
2. dabar jau jus isskaitet is konteksto, tai buvo tik vienas is argumentu. Manes labiau nezavi mintis del vaiku kaitos (maniskei 4m, jau yra pakeitus 7 mokyklas, kitais metais eis i 8, todel zinau itaka viso to ir tikrai teigiamu rezultatu nera). Kas liecia "buvote, matete, zinote", tai i visus 3 sakau "taip". Anglu man nera tokia gyvybiskai svarbi, tuo labiau, kad vaikas kalba kaip sava kalba, tobulinsim kitaip tuomet (skaitydami knygas, bendraudami su angl draugais, eidami i pamokeles). Tuo labiau, maniske labiau prie skaiciu, kalbu moka ir taip pakankamai (siuo metu mokosi 4-ta - ispanu). Todel mano nuomone del "naujovisku" mokyklu nepasikeite. vaika vesiu i pradine, kur veliau pereina vaikai i gimnazija, bet jei atsiras tokia valstybine, kurioj kaip pvz filaretu mokykloj bus tokia klase, kad destomi KELI dalykai anglu kalba, pasirinksim pastaraja. Man tik gaila, kad darzeliu angl kalba atsidare daug, o va testinumo kolkas klasikineje mokyklu svietimo sistemoje deja nematau, o naujovisku... Na zinote, esu as macius pakankamai daug tu "naujovisku" ir siuo metu, galeciau plestis ir plestis, bet tema ne apie tai smile.gif
3. sutinku, nukrypome nuo temos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2011 10 26, 09:44)
As esu dvi nuziurejusi kaip galimas kandidates:
Tarptautine Amerikos mokykla Vilniuje, kuri paliko tikrai gera ispudi ten lankantis (ir ju mokymo programa tikrai verta demesio  bigsmile.gif ) ir kita, daug pigesni, bet savotiskai irgi idomu varianta - netradicinio ugdymo mokykla, kurios ideja Lietuvoje emesi realizuoti (pakol kas tik pradiniu klasiu pavidale) privatus darzelis-mokykla Saules Gojus. Daugiau apie tai, kas cia per mokyklos tipas (jei dar neteko girdeti), galima pasiziureti Youtube (Ateities laboratorijos)
Tai siose mano paminetose butu destoma anglu kalba - islaikomas testinumas po darzelio  smile.gif

Mano sarasas panasus drinks_cheers.gif

QUOTE(Bonifacija @ 2011 10 27, 21:04)
1. matyt blogai isskaiciau is konteksto tuomet. o ieskau, kur butu tik puse destomu dalyku anglu, kita puse lt.
2. dabar jau jus isskaitet is konteksto, tai buvo tik vienas is argumentu. Manes labiau nezavi mintis del vaiku kaitos (maniskei 4m, jau yra pakeitus 7 mokyklas, kitais metais eis i 8, todel zinau itaka viso to ir tikrai teigiamu rezultatu nera). Kas liecia "buvote, matete, zinote", tai i visus 3 sakau "taip". Anglu man nera tokia gyvybiskai svarbi, tuo labiau, kad vaikas kalba kaip sava kalba, tobulinsim kitaip tuomet (skaitydami knygas, bendraudami su angl draugais, eidami i pamokeles). Tuo labiau, maniske labiau prie skaiciu, kalbu moka ir taip pakankamai (siuo metu mokosi 4-ta - ispanu). Todel mano nuomone del "naujovisku" mokyklu nepasikeite. vaika vesiu i pradine, kur veliau pereina vaikai i gimnazija, bet jei atsiras tokia valstybine, kurioj kaip pvz filaretu mokykloj bus tokia klase, kad destomi KELI dalykai anglu kalba, pasirinksim pastaraja. Man tik gaila, kad darzeliu angl kalba atsidare daug, o va testinumo kolkas klasikineje mokyklu svietimo sistemoje deja nematau, o naujovisku... Na zinote, esu as macius pakankamai daug tu "naujovisku" ir siuo metu, galeciau plestis ir plestis, bet tema ne apie tai smile.gif
3. sutinku, nukrypome nuo temos.  4u.gif

As ta paryskinta fraze pakomentuoti noriu... Tai panasu, kad Jusu vaikas yra tas 'kintantysis', kaip minejote ... Tai manau cia labai skirtingi dalykai kai Jus keiciate mokyklas 'kilnodami' vaika is vienos i kita, ir kai jis lieka vienoje, bet kiti vaikai 'aplink ji' keiciasi 4u.gif

Paantrinsiu claries, del mokiniu kaitos as nematau problemos 4u.gif

__

VMS darziuke gi mes pirmi metai esame, tai kol kas ir nesusidureme su mokytoju kaita... Idomu kaip cia bus, nes butu liudna jei del to nukentetu vaiko nusiteikimas darziuko atzvilgiu g.gif Be abejo, bandysiu isskaityti savo mazojo emocijose kaip ji ta kaita (jei ji bus) itakoja ir tada ziuresim kas daryti. mes irgi metus i prieki sumokejom.

Kitas variantas po VMS'o mums buvo VIS, jei ka - bandesim i ten 'migruoti'... Bet labai tikiuosi, akd neteks, nes man metodika VMS'e nerealiai patinka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2011 10 29, 16:13)
Mano sarasas panasus  drinks_cheers.gif
As ta paryskinta fraze pakomentuoti noriu... Tai panasu, kad Jusu vaikas yra tas 'kintantysis', kaip minejote ... Tai manau cia labai skirtingi dalykai kai Jus keiciate mokyklas 'kilnodami' vaika is vienos i kita, ir kai jis lieka vienoje, bet kiti vaikai 'aplink ji' keiciasi  4u.gif

esam patyre ir ta ir ta, kai vaikai keitesi vienoje klaseje ir kai patys kelem i kita. 4u.gif
Atsakyti