Įkraunama...
Įkraunama...

PSD - mokęstis "už orą" asmenim be soc.garantijų

QUOTE(*meduota* @ 2010 03 26, 14:29)
MB reiks sumokėt.

Dabar ką tik skaičiau http://www.delfi.lt/...a.d?id=30416049 kad leis dalimis mokėti, ale vis vien delspinigiai bus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2010 03 26, 14:22)
Aš ir sutinku,kad reikia mokėti.Bet kai priėmė įstatymą  reikėjo informuot žmones,kad nuo šiol jūs privalote mokėti mėnesinę  įmoką,bet jūs galėsit naudotis nemokamu gydymu.O dabar konstatuoja,kad Jūs skolingi už praeitus metus. Kodėl tuomet nebuvo tiek informacijos?

Būtent.

Realus atvejis iš mano gyvenimo. Dirbau terminuotų sutarčių pagrindu ir nuo liepos 1 dienos iki rugpjūčio 31 dienos esu bedarbė. Birželio paskutinę dieną kreipiausi į Kauno DB dėl registracijos, o ten, apžiūrėję mano atsineštus dokumentus, išdavė man taloną registracijai į DB liepos 31 dieną. Visą liepą aš laukiau, kol mane įregistruos smile.gif

Buvo idėja susimokėti už PSD ir į jokias DB nesikreipti - juk vis tiek tik iki rugsėjo. Ligonių kasos pareikalavo susimokėti už tris mėnesius iškart - tik tada PSD galioja nuo sekančios dienos. Bet man juk nereikia trijų mėnesių - reikia tik dviejų... Taigi, laukiau DB registracijos ir taip laimingai mėnesį - nuo 07 31 iki 08 31 - buvau DB sąrašuose.

Dabar laukiu preliminarios deklaracijos: įdomu - reikės ar nereikės tuos 72 Lt sumokėti, jeigu "nereikalingas žmogus" buvau 07 01-07 30?

O galvojau, kad valstybės sprendimų prasme mane sunku nustebinti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2010 03 26, 14:29)
Noriu tik paguosti 4u.gif retai klystu,ir siuo atveju jauciu,kad ka tai pataisys su tuo istatymu,tikrai taip ne bus schmoll.gif
Ir man reikes sumoketi,bet kaip tai jau susitaikiau,sveikata brangesne,o ipac nedraustam lotuliukas.gif Dar turim laiko ir vilties iki geguzes 3 4u.gif

viltis ir beliko.... unsure.gif

ir dar urmu pirmadienį į DB lėkt registruotis
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 03 26, 14:09)
Ir greitukė tau net avarijos metu nepriklauso. ....
Pasikartosiu, mokestinė bazė sutvarkyta neteisingai, neapgalvotai, bet mokėti vistiek turi visi. Nes juk ir dirbantis lygiai taip pat gali tvirtinti, kad jis lankosi tik privačiai, ir įmokų sodrai jis mokėti nenori. Kaip jums atrodo taip mąstant ilgai valstybė gyvuotų?

Greitoji gali nevažiuoti dėl to, kad renkasi pas ką važiuoti, net jei ir sumoki visus mokesčius. Nenoriu plėtotis, bet žinom ne vieną atvejį, kai vyko savotiškos "derybos" ir aiškinimai, koks ligonis vertesnis greitosios, o kam teks tenkintis kviesti taksi ir pačiam vykti į ligoninę. Būna ir taip.

Mokestinė bazė sutvarkyta taip, kaip reikia, bet realiai už viską sumoka galutinis vartotojas, net jei jis kažko nesumoka. Per kitas vietas, per kitus mokesčius. Taip, yra visuomenės tranai, kurie "akis už akį" naudojasi privilegijomis, lengvatomis, nes "valdžioje visi vagys". Kas prie lovio, tas ima kuo daugiau, nes kitas vistiek paims. Korupcija milžiniška. Todėl tai, kas išvogta, milijardai pavogti "į niekur", visa tai bus ištraukiama padengiant skyles iš paprastų eilinių gyventojų per va tokius atbulinius mokesčius. Visa tai tėra fikcija, o ne dorybė.
Atsakyti
Vat su ta DB taip ir gaunasi. Buvau registruota DB,bet po 6 men. man pasiule iseiti,sako,vis vien nieko negaunat,darbo nera. Taip ir iklimpau doh.gif Dabar uz ta malonuma turesiu susimoketi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2010 03 26, 15:22)
Aš ir sutinku,kad reikia mokėti.Bet kai priėmė įstatymą  reikėjo informuot žmones,kad nuo šiol jūs privalote mokėti mėnesinę  įmoką,bet jūs galėsit naudotis nemokamu gydymu.O dabar konstatuoja,kad Jūs skolingi už praeitus metus. Kodėl tuomet nebuvo tiek informacijos?

O čia nesutinku. Buvo informacijos daug, jau visus metus. Pasakysiu iš profesinės pusės, kaip finanasininkė-ekonomistė, kad žmonės įstatymų neskaito. jie galvoja,kad įstatymai mokesčių sukurti tik įmonei ir įmonių buhalteriams. Jiems nieko žinoti nereikia. Ar žinote, kad NPD įmonėje kas mėnesį skaičiuojasi nuo mėnesio pajamų, o VMI už visus metus taikys NPD, išlys gyventojams susimokėti, jie rėkia buhalterė blogai suskaičiavo,o ar kuris nors skaitė atidžiai Gyentojų pajamų mokesčio įstatymą, pabrėžiu GYVENTOJŲ, tai reikšia jis yra visiems žmonėms skirtas, o ne buhalteriams ar įmonėms.
O informacijos buvo daug, tik jūs jos neskaitėte, nes manėte, kad Jūsų tai neliečia.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 26, 14:39)
Mokestinė bazė sutvarkyta taip, kaip reikia, bet realiai už viską sumoka galutinis vartotojas, net jei jis kažko nesumoka. Per kitas vietas, per kitus mokesčius. Taip, yra visuomenės tranai, kurie "akis už akį" naudojasi privilegijomis, lengvatomis, nes "valdžioje visi vagys". Kas prie lovio, tas ima kuo daugiau, nes kitas vistiek paims. Korupcija milžiniška. Todėl tai, kas išvogta, milijardai pavogti "į niekur", visa tai bus ištraukiama padengiant skyles iš paprastų eilinių gyventojų per va tokius atbulinius mokesčius. Visa tai tėra fikcija, o ne dorybė.

bet kad jau VISKAS, paprasti eiliniai gyventojai jau virsme į elgetas.nebeturi iš ko mokėt tiek,kiek reikalauja.
Atsakyti
Is benamiu raso irgi isieskos biggrin.gif cia gal kam idomu bus, uzmaciau wink.gif http://www.peticijos.lt/visos/3265
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 26 kovo 2010 - 14:44
QUOTE(rulle @ 2010 03 26, 14:40)
Vat su ta DB taip ir gaunasi. Buvau registruota DB,bet po 6 men. man pasiule iseiti,sako,vis vien nieko negaunat,darbo nera. Taip ir iklimpau doh.gif Dabar uz ta malonuma turesiu susimoketi verysad.gif

tai,kad per žinias girdėjau svarstymą,kad DB yra tik nuostolis, ir ją reik naikint.
bet va, rašo, kad šitas gerulietiškas įstatymas neplanuojamas keist ;lol:

QUOTE(Fruzina @ 2010 03 26, 14:42)
O čia nesutinku. Buvo informacijos daug, jau visus metus. Pasakysiu iš profesinės pusės, kaip finanasininkė-ekonomistė, kad žmonės įstatymų neskaito. jie galvoja,kad įstatymai mokesčių sukurti tik įmonei ir įmonių buhalteriams. ėms.
O informacijos buvo daug, tik jūs jos neskaitėte, nes manėte, kad Jūsų tai neliečia.

o kur tie įstatymai būna pateikti?
senukam kurie neturi interneto...?
močiutėm,kurių akys per silpnos laikraščiams...
žmoniem, kurie nemato televizijos,nes atjungta elektra...
kur yra ta informacija, kuri būtų prieinama kiekvienam iš mūsų.
tokiam,kuris 9 valandas sėdi darbe, o grįžęs drimba į lovą, o ryte vėl į darbą...?
Atsakyti
O čia nesutinku. Buvo informacijos daug, jau visus metus. Pasakysiu iš profesinės pusės, kaip finanasininkė-ekonomistė, kad žmonės įstatymų neskaito. jie galvoja,kad įstatymai mokesčių sukurti tik įmonei ir įmonių buhalteriams. Jiems nieko žinoti nereikia. Ar žinote, kad NPD įmonėje kas mėnesį skaičiuojasi nuo mėnesio pajamų, o VMI už visus metus taikys NPD, išlys gyventojams susimokėti, jie rėkia buhalterė blogai suskaičiavo,o ar kuris nors skaitė atidžiai Gyentojų pajamų mokesčio įstatymą, pabrėžiu GYVENTOJŲ, tai reikšia jis yra visiems žmonėms skirtas, o ne buhalteriams ar įmonėms.

Labas rytas. Aš įstatymus esu priversta sekti, per paskutinius metus jie tiek kartų keitėsi kad nebesuskaičiuoju. Jeigu taip jau labai buvo platinamas tai gal galite pasakyti kur? Interneto ar soc skyrių tinklapiai nelabai tinka, nes ne visi žmonės skaito ir moka naudotis internetu. Gal buvo spaudoje? Ar per informacines laidas buvo pranešta? jeigu informacijos tikrai buvo daug kaip jūs sakote įdomu tada pamatyti šaltinius. 4u.gif
Atsakyti

Nebūtinai. Jeigu informacija pateikiama taip, kaip PSD reglamentuojančiame įstatyme ir visose jo korekcijose, tai ir žmogui su keliais aukštaisiais išsilavinimais ji nėra lengvai suprantama. Ir jeigu svarbios mokestinės informacijos gyventojai nesupranta (PSD atveju nesupratusių - keli šimtai tūkstančių), tai gal vertėtų VMI pasidomėti efektyvia svarbios informacijos sklaida?

(Pasakysiu kaip viešas kalbėtojas: jeigu tavęs masiškai nesupranta, tai nereiškia, kad auditorija buka - reiškia, tu nesugebi informacijos perteikti.)
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 26, 15:39)
Greitoji gali nevažiuoti dėl to, kad renkasi pas ką važiuoti, net jei ir sumoki visus mokesčius. Nenoriu plėtotis, bet žinom ne vieną atvejį, kai vyko savotiškos "derybos" ir aiškinimai, koks ligonis vertesnis greitosios, o kam teks tenkintis kviesti taksi ir pačiam vykti į ligoninę. Būna ir taip.

Be abejo nėra tiek greitukių, kad pas visus atvažiuotų, jei kitas miršta avarijoje, o kitam tik temperatūra pakilus, aš sutinku, kad tegul lekia pas mirštantį.

Tvarkos mūsų valstybėje nėra, kol kas jos nebus, nematau nieko gero (išprofesinės pusės kalbu) , bus tik blogiau. Tačiau vistiek laikausi tos nuomonės,kad mokėti reikia. Kaip? Ogi teisingai ir tikrai ne atbuline data.
Atsakyti