i | Sujungiau dvi vienodas temas, ir dabar pasikeitė temos pavadinimas. Jeigu jis Jums netinka tiesiog sakykit ir pakeisiu, nes išties dabar nežinau kuris buvo informatyvesnis, kad kiti nesukurtų dar ir trečios temos |
QUOTE(Niktė @ 2010 03 26, 14:11)
Sujungiau dvi vienodas temas, ir dabar pasikeitė temos pavadinimas. Jeigu jis Jums netinka tiesiog sakykit ir pakeisiu, nes išties dabar nežinau kuris buvo informatyvesnis, kad kiti nesukurtų dar ir trečios temos
Nikte, man regis šitas puikiai tinka, tik vienos raidės žodyje 'registruotis' trūksta

Papildyta:
QUOTE(*meduota* @ 2010 03 26, 14:15)
nedirbantys ir pasinaudoję valstybiniu gydimu vistiek susimoka.
o kita bėda, kad tas nedirbantis ir neturi už ką mokėt. šiai dienai LT tokia padėtis, kad dirba tik "draugai,giminaičiai ir artimieji"
o kita bėda, kad tas nedirbantis ir neturi už ką mokėt. šiai dienai LT tokia padėtis, kad dirba tik "draugai,giminaičiai ir artimieji"
Būtent, kai aš nedirbau ir man reikėjo pas terapeutą (turiu nuolat vartot tik pagal receptą išrašomų vaistų), tai mokėjau į kasą poliklinikoj.
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2010 03 26, 14:17)
Būtent, kai aš nedirbau ir man reikėjo pas terapeutą (turiu nuolat vartot tik pagal receptą išrašomų vaistų), tai mokėjau į kasą poliklinikoj.
aš mokėjau net DB stovėdama, mat poliklinikos registratūroj nematė duomenų,kad turiu tą draudimą, ir liepė pasivaikščiot iš vienos įstaigos į kitą, o man pas gyd. reikėjo skubiai.
Šiandien tik išgirdau apie šį mokestį, tai gerai kad sėdėjau, nes būčiau nugriuvus. Nu tik Lietuvoje tokie įstatymai gali būti. Iš vienos pusės sutinku, taip norim būti socialiai drausti, bet man niekaip nedašarina kodėl tada kai nueini į polikliniką ar ligoninę nesvarbu kur, ir jei tu nesi socialiai draustas turi susimokėti į kasą atitinkamą sumą. tai dabar gaunasi kad ti žmonės kas mokėjo dabar mokės dar kartą? man matyt reikia dar 500 kartų skaityti kad suprasčiau, arba čia tik protingi dėdės gali suprasti.
mano mama draudžiasi pati tuo draudimu, ji kas mėnesį į kasą pati moka po 72 lt. bet įdomiausia, kad kai pradėjo mokėti, gydymo paslaugomis galėjo naudotis tik po 3 mėn nuo pirmos įmokos. Jeigu nors viena diena pavėluotų susimokėti, jai iškart draudimas nutrūksta ir atsinaujintų vėlgi tik po 3 mėn nuo įmokos gavimo. Kur tie mėnesiai dingsta? Kam toks tarpas?
mano mama draudžiasi pati tuo draudimu, ji kas mėnesį į kasą pati moka po 72 lt. bet įdomiausia, kad kai pradėjo mokėti, gydymo paslaugomis galėjo naudotis tik po 3 mėn nuo pirmos įmokos. Jeigu nors viena diena pavėluotų susimokėti, jai iškart draudimas nutrūksta ir atsinaujintų vėlgi tik po 3 mėn nuo įmokos gavimo. Kur tie mėnesiai dingsta? Kam toks tarpas?
Visi zino,kaip reikia ir kaip turi buti,deja,gyvenime viskas kitaip,manau,tema ne apie tai
o,apie tai,kad sedintis zmones valdzioje keistus istatymus sugalvoja
Ir keisciausiai,kad ne kokia viena bobele kur tai viska sumaste,o daug "protingu" zmoniu valdzioje
Baisu tai,kad sedintis valdzioje visai nesuvokia paprastu zmoniu problemu

QUOTE(Ninna_Ricci @ 2010 03 26, 14:17)
Nikte, man regis šitas puikiai tinka, tik vienos raidės žodyje 'registruotis' trūksta 

ačiū, pataisiau

QUOTE(Fruzina @ 2010 03 26, 15:09)
Aš visiškai su tavim sutinku. Be abejo labai didelė problema tie kyšiai ir kai yra dalykų už ką reikia sumokėt. Taip neturėtų būti.
Tačiau galvoti taip,kad jei aš einu tik privačiai, tai man mokėti nereikia, manau neteisinga. Tada reikėtų pasirašyti sutartį su valstybe, kad tu nuo šiandien iki mirties atsisakai valstybinio gydymo. Ir greitukė tau net avarijos metu nepriklauso. Vienu žodžiu naudojiesi tik privačiom paslaugos (kalbu apie tuos kurie nenori nei dirbti nei mokėti). Deja daugelis iš mūsų naudojasi ir privačiom, ir valstybiniu gydymu, ypač didesnės bėdos t.y. ligos prispirti daro viską, kad tik būtų valstybės gydomi, pav. žinodami, kad laukia planinė operacija įsidarbina prieš kelis mėnesius.
Pasikartosiu, mokestinė bazė sutvarkyta neteisingai, neapgalvotai, bet mokėti vistiek turi visi. Nes juk ir dirbantis lygiai taip pat gali tvirtinti, kad jis lankosi tik privačiai, ir įmokų sodrai jis mokėti nenori. Kaip jums atrodo taip mąstant ilgai valstybė gyvuotų?
Tačiau galvoti taip,kad jei aš einu tik privačiai, tai man mokėti nereikia, manau neteisinga. Tada reikėtų pasirašyti sutartį su valstybe, kad tu nuo šiandien iki mirties atsisakai valstybinio gydymo. Ir greitukė tau net avarijos metu nepriklauso. Vienu žodžiu naudojiesi tik privačiom paslaugos (kalbu apie tuos kurie nenori nei dirbti nei mokėti). Deja daugelis iš mūsų naudojasi ir privačiom, ir valstybiniu gydymu, ypač didesnės bėdos t.y. ligos prispirti daro viską, kad tik būtų valstybės gydomi, pav. žinodami, kad laukia planinė operacija įsidarbina prieš kelis mėnesius.
Pasikartosiu, mokestinė bazė sutvarkyta neteisingai, neapgalvotai, bet mokėti vistiek turi visi. Nes juk ir dirbantis lygiai taip pat gali tvirtinti, kad jis lankosi tik privačiai, ir įmokų sodrai jis mokėti nenori. Kaip jums atrodo taip mąstant ilgai valstybė gyvuotų?
Aš ir sutinku,kad reikia mokėti.Bet kai priėmė įstatymą reikėjo informuot žmones,kad nuo šiol jūs privalote mokėti mėnesinę įmoką,bet jūs galėsit naudotis nemokamu gydymu.O dabar konstatuoja,kad Jūs skolingi už praeitus metus. Kodėl tuomet nebuvo tiek informacijos?
QUOTE(rulle @ 2010 03 26, 14:21)
Visi zino,kaip reikia ir kaip turi buti,deja,gyvenime viskas kitaip,manau,tema ne apie tai
o,apie tai,kad sedintis zmones valdzioje keistus istatymus sugalvoja
Ir keisciausiai,kad ne kokia viena bobele kur tai viska sumaste,o daug "protingu" zmoniu valdzioje
Baisu tai,kad sedintis valdzioje visai nesuvokia paprastu zmoniu problemu 

man šiai dienas didžiausias rūpestis iš kurpaimt tuos 900 per tokį trumpą laiką...

QUOTE(*meduota* @ 2010 03 26, 14:23)
man šiai dienas didžiausias rūpestis iš kurpaimt tuos 900 per tokį trumpą laiką...

Kažko nesupratau. Tai čia tau tiek sumokėti reikia? Juk tu su vaikučiu

Papildyta:
QUOTE(vilminė @ 2010 03 26, 14:22)
Aš ir sutinku,kad reikia mokėti.Bet kai priėmė įstatymą reikėjo informuot žmones,kad nuo šiol jūs privalote mokėti mėnesinę įmoką,bet jūs galėsit naudotis nemokamu gydymu.O dabar konstatuoja,kad Jūs skolingi už praeitus metus. Kodėl tuomet nebuvo tiek informacijos?
Viskas tvarkoje būtų jeigu tik tie 72 lt, bet kodėl tada žmogus nuėjęs į polikliniką turėjo į kasą pinigus mokėti? Dabar gaunasi kad moka dvigubai. vat to tai niekaip nesuprantu
QUOTE(Niktė @ 2010 03 26, 14:27)
MB reiks sumokėt.
Nikte, o tavo mamai reiks mokėt?
gal,kadangi ji mokėjo kas mėn, tai pas gydytojus einant papildomai nemokėjo?
QUOTE(*meduota* @ 2010 03 26, 14:23)

Noriu tik paguosti

Ir man reikes sumoketi,bet kaip tai jau susitaikiau,sveikata brangesne,o ipac nedraustam