Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - 8 tema

Kokios bus mano galima pamatyt čia:

http://images.google...p...&tbs=isch:1

Žiūrėt veisles:

Bergpalais
Melocherry
Anthony...Dar kitų jau neberodo...

iš esmės - 5 panašios ryškiai raudonos/plytinės spalvos, tik atspalviai skirsis, dariau mišinį, tai turėtų būt su spalvų perėjimais..Kažin kas gausis..
Jau iškelti pirmi žiedai, labai laukiu kai pasirodys realiai kaip žydi..

o tos tavo pilnavidurės bus raudono vyno spalvos, į tamsumą..man be galo graži spalva, bet bėda ta, kad mano langai tamsūs iš išorės, loveliai kaip matyt, žali, norėjau kad su lapais derėtų, o ne šviestų loviai..na, tai tie tamsūs žiedai nebesimatė, susiliejo tiesiog spalvos..mano butas 3 aukšte, tai iš kiemo žiedų nesimatė, tik vešli lapija ax.gif Vienžo, aš norėdama "vaizdo" turiu augint ryškias, į akis krentančių spalvų..Dar nužydėjusias pilnavidures reiks skabyt, o tuščiavidurės pačios nubyra..tas tamsias geriau turėt ne per toli nuo akių, kur žemai kieme, tada tikrai labai džiugins akį..nes labai subtili spalva. ir jas tankiau susodint reikia..nežinau kodėl, bet pernai gana skysti krūmai buvo..tai šiemet ant kompaktinių perėjau, manau, labiau pasiteisins, ir jau beveik pasiteisino - visos pumpurus jau augina arba net iškėlusios yra, kai pernai tik birželio mėn pražydo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 28 balandžio 2010 - 18:30
Pas mane tos tamsios fioletinio atspalvio irgi issigandusios,nedrasios buvo. Jas tikrai kur prie ranku arti laikyt reiktu,sese laike ne visiskoj saulekaitoj(kaip pas mane)ir negailedama skabe tik pradejusias barstytis ziedu galvas, tai geresnis rezultatas ,kad ir ziedu ne gausybe....
Atsakyti
QUOTE(banguze @ 2010 04 26, 19:30)

Banguze, as pirkau sodyboj, vaziuojant ant Palangos, uz Romu... tik visa beda, kad vaziavau pirkt pelergoniju, o prisipirkau visokiu nesamoniu - sprigiu, verbenu, slamuciu ir kitokiu ten svyranciu lapuociu...Visi daugeliai po 0,90 arba po 1,10 Lt.
Mergaites kuom tresiat be Schulzo? Manosios kaikurios kazko nekrauna ziedu g.gif

QUOTE(ORDI @ 2010 04 28, 16:16)

WAU wub.gif

QUOTE(Violeta* @ 2010 04 28, 18:11)

Dar karta WAU... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinakristina @ 2010 04 30, 13:31)
WAU  wub.gif

QUOTE(Violeta* @ 2010 04 28, 18:11)

Dar karta WAU... wub.gif

as "kemyra" rozines granules tresiu, cia spartina augima , nord pumpuru t.p. jau daug prikrauta, o kelios jau zydi, yra ir nuzydejusiu jau smile.gif
Orelis toks lauke geras eisiu gal i silnami perkelsiu, jau i pastovia vieta persodinsiu rolleyes.gif kad taip zinociau, kad jau salciu nebus, tai viska susinesciau i siltnami ir persisodinciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, kad šiltnamyje jau senai galima laikyt...Aš balkone laikau jau trečia savaitė..Dieną - karšta, naktį - vėsu, bet auga gerai ir jau žiedus bent 5 bumbulus suskaičiavau iškeltus, mažiukų irgi pilna..Kol kas niekuo netrešiu..pernai sąžiningai pyliau Schultz žydintiems, na, šiemet liesiu tom trąšom gerokai saikingiau..Pirkau žemę spec. pelergonijoms, ten savaime daug trąšų, auga kaip pasiutusios, manau nėr reikalo pertręšt..gal vėliau, kai augalai dar labiau paaugs - aš tankiau susodinus, tai ateis tas laikas kai reikės papildomo maisto. bet dabar..tegul tuk skleidžiasi greičiau.. rolleyes.gif doh.gif
Atsakyti
Pademonstruosiu ir aš savo "eksperimentinę labarotoriją"

Šitam vazone viena antrametė ir daigiukų prisodinau,.... jau matau, kad mažokai reiks daugiau nupirkt doh.gif

user posted image

Šitam vazone jau įsišakniję daigeliai (nuskabiau pirmametes)

user posted image

o čia antrametės. senai jau būtų žydėjusios, tačiau aš "botanikė" jas skabiau.... dabar jau leisiu žydėt blush2.gif

user posted image

Didžiausias nesusipratimas čia... nežinau ką čia ir sugalvot g.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Korliuxxx: 30 balandžio 2010 - 20:03
QUOTE(Kristinakristina @ 2010 04 30, 13:31)

O ten didelių buvo, kalbu apie antrametes, gal ir kainas žinai? Aš žadu palėkt į Kalotę, čia yra kažkoks rožynas, tai pasiklausiu gal ir pelargonijų turi, nors šiaip pažystami yra pirkę visokias pušis, tujas ir t.t.
Atsakyti
Violeta, Ordi, kur tiek daug dėsit? pasakykit adresą-atvažiuosiu, kai bus tamsu lotuliukas.gif Būtinai foto vasarą padarykit bigsmile.gif įsivaizduoju grooožį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 01, 00:21)
Violeta, Ordi, kur tiek daug dėsit? pasakykit adresą-atvažiuosiu, kai bus tamsu lotuliukas.gif

"Tikra" lietuvė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif pas mane nėr tiek jau bedieviškai daug, kaip pas Ordi, pvz. bigsmile.gif Balkonas nemažas, ant jo palangės iškėlus sudėsiu į vieną eilę..Loveliai 5, po 80 cm. Nu tai va, 4 m eilė. nedaug..Pas mane ta visa palangė eina per visą butą, galėčiau žymiai daugiau papuošt, bet ...sunku tiek sužiūrėt, vienas langas vitrininis..Todėl puošiu tik balkono zoną. Man smagu, kad ir kaimynai labai savus langus, terasas, balkonus puošti stengiasi..ot gyvenam čia šalia kelios gėlių mylėtojos,dvi auginam pelargonijas, tai man smagu..kad ne viena ta liga sergu.

Va, fotoreportažas - atrodo dabar taip:
user posted image

krauna pumpurus:
user posted image

laikysiu po šalnų čia:
user posted image

o dėl padėjimo, tas klausimas man kils rudenį..Tada jau reikės ieškot, kas norės pas save per žiemą priglaust. Pernai dalį pavyko išdalint, dalį į kaimą išvežiau, gimines apdalinau, visi dabar jau pelargonijas augina bigsmile.gif O šiemet, nežinau, dar negalvoju..bet jei atsirastų norinčių, tai mielai išdalinčiau. Neturiu kur dėt šaltajam sezonui. Pasvajoju, kaip būtų gerai susipažint su kokios sodybos gyventojais, kuriems reikai daug augalų, atvažiuoja, išsiveža..Visi patenkinti.. doh.gif Jediara, kaip tau toks variantas, a?

Papildyta:
Karoliux - nieko nebeskyniok, leisk augti, padėk šviesiai, šiltai..Juk matai, kad jau pumpurai-nebereikia nieko persodinėt ar skainiot. Jei yra koks tarpas, kišk kokį papildomą augalą. O svyrančios tokios ir yra - besišakojančios, besidriekiančios, pakabinus ims svirt žemyn. Vieną klaidelę visgi matau..Augalai susodinti stačiai..Nu taip sodinam kompaktines. Svyrančias dėl jų ypatybės svirti žemyn reiktų pasodint kiek gulsčiai, įžambiai, - / kad augalas jau ir augtų nebe tiesiai, o linktų..taip daroma dėl to, kad kompatinės auga krūmeliu, jų kotai kieti, mėsingi. O svyrančių - liauni, lankstūs. Tokias stiprus vėjas gali nulaužt..Nors labai priklauso, kur laikysit..dar galit jei visgi tarpų nemėgstat, kokį kitą augaliuką įdėt, jei galėsit būtent jį dažniau paliet - bakopą, verbeną..Bus spalvų žaismas, bet reikės liet vien tuos augalus, nes pelargonijos mėgsta sausiau augt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 01 gegužės 2010 - 09:40
Jau gal į lauką gėlites išnešėt?
Atsakyti
As dar nenesu,nes pas mus buna saltos naktys. ax.gif
Atsakyti