Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

Pagaliau vmi sukele duomenis, nors Sodros duomenys visai neatitiko tikroves. pataisiau viska ir gaunasi, kad esu skolinga. Tik niekaip nesuprantu uz ka. gavau tik pajamas is sodros uz vaiko prieziuros atostogas.
Gal kas nors galit paaiskint, kodel taip atsitiko, kad likau skoloj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2010 03 29, 20:35)
Taip, kai skambinaus i mokescius taip sake daryt, viena sau, viena vyrui  ax.gif

O KAIP CIA SU TAIS KREDITAIS?KOKIE PRIKLAUSO DEKLARUOTI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2010 03 29, 20:19)
ka reikia rasyt i pirmame lape 15 A ir 15 B langelius, kokius menesius?

Papildyta:
o kaip zinot koki man pritaike PNPD uz vaikus? kaip teisingai pasiskaiciuot.
jei ii pernai balandzio vyras dirbo, paskui ne, o antras vaikas gime vasario gale?  g.gif
kiek cia gaunasi?

siaip jums priklausytu uz pirma vaika 50*12, uz antra 100*10 is viso 1600lt jums ir 1600 vyrui, bet dar reikia paziuret ar vyrui darbe nebuvo pritaikytas PNPD ax.gif

o del 15A ir B langeliu deklaracijos apacioj yra paaiskinimas kokius men irasyt smile.gif , manau jums ten pildyt nereik, ten tiems kas turi nedarbingumo lygi
Atsakyti
QUOTE(agute77 @ 2010 03 29, 18:35)
As nesuprantu ko jus visos vargstate su tom deklaracijom?Nuejau as i mokescius ir viska man sutvatke ,supilde ir pinigelius perves men. begyje.

QUOTE(Smilla @ 2010 03 29, 20:33)
ax.gif  ax.gif zinau atveju, kai taip pat VMI zmogus pilde, issiunte, grazino jam pinigus, o po kurio laiko VMI atgal susigrazino pinigelius, nes tas konsultantas is VMI neteisingai supilde deklaracijas...  ax.gif

QUOTE(ewile @ 2010 03 29, 20:58)
as irgi zinau atveji, kai del VMI darbuotojo klaidos zmogui teko grazinti pinigus ir pildyti deklaracija isnaujo  doh.gif
o 2005 metai as nuejau i VMI paklausti darbuotoju, ar pinigus uzdirbtus Anglijoje reikia deklaruoti, tai darbuotoja paklause ar Anglija ieina i ES, nes sarase ji jos neranda, o pasirodo ten buvo uzrasyta Jungtine Karaliste  tongue.gif , tai va tokios protingos ten tetos

Susiduriau ir aš su vmi žioplumu :-)
draugė nuėjo praeitą savaitę, užpildė ten jai deklaracija darbuotoja, parėjo nusiminusi, kad skolinga beveik 200 Lt valstybei, nes dirbo vasarą, bet ji iki tol mokėsi dieniniam skyriuje ir po to. Tai kai pataisiau deklaraciją, pasirodo, jai valstybė skolinga 303 lt,o ne ji

Taip, kad negalima ir vmi PROFESORIAIS pasitikėti. Jei jau jūs būsit skolingas, atkapstys iš po žemių, bet jei permokėsit, nesigilins prisipažint
Papildyta:
QUOTE(wizardry @ 2010 03 30, 11:52)
Pagaliau vmi sukele duomenis, nors Sodros duomenys visai neatitiko tikroves. pataisiau viska ir gaunasi, kad esu skolinga. Tik niekaip nesuprantu uz ka. gavau tik pajamas is sodros uz vaiko prieziuros atostogas.
Gal kas nors galit paaiskint, kodel taip atsitiko, kad likau skoloj?  g.gif

gali būti, kad jums taikė per didelį NPD ar kokį ten mokestį. Žinau tiek, kad daug kas liko skolingi valstybei, nes sodros darbuotojai apsižiolpino pernai ir per mažai išskaičiavo mokesčių
Atsakyti
del sodros duomenu neatitikimo tai ir man tas pats, nors jau tikejaus kad jei jau tai pveluoja mano pd, tai bus teisinga... ne velnio doh.gif
del npd tai man pazymoj parasyta, kad pritaikytas npd 512, ar 520 blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brunera: 30 kovo 2010 - 12:01
QUOTE(wizardry @ 2010 03 30, 12:52)
Gal kas nors galit paaiskint, kodel taip atsitiko, kad likau skoloj?  g.gif

Del to, kad kitaip buvo skaičiuojamas NPD nuo 2009 m. sausio, o Sodra automatiškai taikė senąjį, kuris per didelis buvo, dėl to ir reikia grąžinti. gerai žinau, nes man tas pats sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2010 03 30, 12:01)
Del to, kad kitaip buvo skaičiuojamas NPD nuo 2009 m. sausio, o Sodra automatiškai taikė senąjį, kuris per didelis buvo, dėl to ir reikia grąžinti. gerai žinau, nes man tas pats sad.gif

ir ka turesim grazint???????? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(brunera @ 2010 03 30, 13:00)
del sodros duomenu neatitikimo tai ir man tas pats, nors jau tikejaus kad jei jau tai pveluoja mano pd, tai bus teisinga... ne velnio  doh.gif
del npd tai man pazymoj parasyta, kad pritaikytas npd 512, ar 520 blink.gif

o tai kas negerai su npd, jis priklauso nuo pajamu kuo duidesnes tuo ir npd mazesnis taikomas
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 03 29, 20:37)
O kaip zinoti, ar uz mane sumoketas PSD nuo autorines? jei sutartyje nurodyta, kad uzsakovas sumokejo 15 proc., 3 proc. (pensiju soc. draudimo) ir 7 proc. (valstyb.soc.dr.)???
O jei tuo paciu metu ir dirbau pagal DS (sumoketa PSD), tai nuo autorines PSD irgi riekia moketi? taigi dubliuojasi...  doh.gif Ar cia mano protas per silpnai veikia...  lotuliukas.gif

Pati pasikalbesiu su savimi ax.gif Gal kam irgi pravers del autoriniu.
Kalusiau forume tax.lt. Ten vienas zmogus skambinosi i VMI del to paties, kas ir mane domino, tai pakomentavo, kad i 39 langeli galma rasyti 0, galima ir tuos 6 proc. nuo autorines (PSD), nuo to deklaracijos duomenys nesikeicia ir nelaikoma kaip klaida rolleyes.gif . NOrs pagal viska, 6 proc turi sumoketi autorius.
Beje, siandien PD vel patikslintos, pvz. pas mane itraukta ta trukstama autorine. Issiunciau, ziuresiu, kas bus... Aciu D bent jau nelkau skolnga VMI... ax.gif

Po siumetiniu deklaravimu susidare toks vaizdas, kad nei patys VMI darbuotojai, nei zmones nezino ir nesupranta nieko... bus daug nesusipratimu... doh.gif doh.gif
Atsakyti
Del tu uzsieniu-ka tik gryzau is teritorines ligoniu kasos-kadangi turim du vaikus iki8m, o vienas is tevu mokas imokas sodrai, tai reiskia ir kitas asmuo yra apdraustas, jie sutvarke duomenis sistemoj, kad jis ir praeitais metais buvo draustas ax.gif Taip ka nebereiks nieko vyrui moket thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birutka: 30 kovo 2010 - 12:52
Sveikos, gal kas zinot, ar 33 langelyje ir 46 langelyje turi sutapti sumos? 33 langelyje rodo suma su pliuso zenklu, o 46 langelyje rodo 0... Tai reiskia, kad man negrazins pinigeliu?
Atsakyti
o pas mane duomenu kaip nera, taip nera, praeita savaite skambinau, sake iki savaites galo sukels, vakar skambinau, tai jau sia sukels...idomu kiek savaiciu dar ta pati sakys doh.gif
Atsakyti