Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(Mamaima @ 2010 04 06, 11:27)
Sveikos mamytes,
Is anksto atsiprasau, jei pasikartosiu klausimu (jei buvo kazkieno jau klausta)

Kiekvienais metai deklaravome mes su vyru atskirai, JO - islaidos palukanos+draudimas, MANO - uz studijas

Bet siemet pabandziau i preliminaria perkelti jam savo islaidas uz studijas ir pastebejau, kad tada mums grazinama suma padideja nei deklaravus atskirai.

Ar gali deklaruoti visas islaidas tik mano vyras?
Ar pildyti reikia ta pacia GPM 308... forma?
Ar reikia perkelti i jo deklaracija ir savo duomenis kaip pvz. su darbo susijusias pajamas, MNPD suma ir panasiai?

Buciau dekinga atsakiusioms 4u.gif

1.gali
2. taip pildyt ta pacia GPM308forma
3. vyras gali isirasyt sau sumoketa jusu suma uz mokslus, tik turi irasyti jusu asmens koda, taip pat gali prisitaikyti PNPD uz vaikus. daugiau jokiu jusu duomenu jam priskaiciuot nereikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juliukas25: 06 balandžio 2010 - 10:37
Laba diena,
Aš čia su tokiu klausimuku...
Deklaruojant pajamų mokestį, grąžintina (+) suma buvo 486 lt, o mokėtina (-) 144 lt. Paskui tik susigaudėm, kad ten pat reikia įrašyt ir apie mano studijas, už kurias sumokėta virš 3000 lt. Po šito jau rašo, kad grąžintina (+) suma 526 lt. Kaip suprast? Juk nuo 3000 lt 15 proc. gaunasi apie 500 lt, o dar plius už pajamų mokestį, tai viso turėjo gautis apie 1000 lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_triusyte @ 2010 04 06, 13:30)
Laba diena,
Aš čia su tokiu klausimuku...
Deklaruojant pajamų mokestį, grąžintina (+) suma buvo 486 lt, o mokėtina (-) 144 lt. Paskui tik susigaudėm, kad ten pat reikia įrašyt ir apie mano studijas, už kurias sumokėta virš 3000 lt. Po šito jau rašo, kad grąžintina (+) suma 526 lt. Kaip suprast? Juk nuo 3000 lt 15 proc. gaunasi apie 500 lt, o dar plius už pajamų mokestį, tai viso turėjo gautis apie 1000 lt  g.gif

iš kur tokia informacija, kad 15 proc. nuo 3000?

o jei žmogus už mokslus sumokėjo 10 000, o pajamų mokesčio per metus atskaičiuota tik 700?
tai pagal jūsų logiką, kad jam 1500 turėtų grąžinti? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 06 balandžio 2010 - 12:41
Pasiskaicius cia, pasitikrinau duomenis per EGAS : gautu pajamu suma gerokai nesutampa su nurodyta PD g.gif Ka daryt ?
Atsakyti
o yra dar negavusiu nei pazymu nei deklaraciju???
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 04 06, 13:44)
Pasiskaicius cia, pasitikrinau duomenis per EGAS : gautu pajamu suma gerokai nesutampa su nurodyta PD g.gif Ka daryt ?

o Jūsų pajamos buvo vien iš sodros?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 04 06, 12:44)

paskaitykit pora lapu atgal,jau buvo rasoma,kad jie ir neturi sutapt.
Atsakyti
QUOTE(Leblon @ 2010 04 06, 13:46)
o Jūsų pajamos buvo vien iš sodros?

taip
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 04 06, 14:01)
paskaitykit pora lapu atgal,jau buvo rasoma,kad jie ir neturi sutapt.

kad labai didelis skirtumas ( vmi- 10 000 lt. daugiau , negu Sodra ) g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 04 06, 15:00)
taip
Papildyta:
kad labai didelis skirtumas ( vmi- 10 000 lt. daugiau , negu Sodra ) g.gif  blink.gif

skambinkit į sodrą, nes čia jau per didelis skirtumas.
Atsakyti
gal jau kam nors sumokejo smile.gif permoka?
Atsakyti
QUOTE(anril @ 2010 04 06, 00:12)
MPNPD - metinis papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis. Tai ir rašyti reikia už metus. Bet ne keturis tūkst. o tik kiek už vaiką priklauso.

o kaip rasyti, jei auginu kartu su vyru bet nesam susituoke?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 04 06, 14:00)
taip
Papildyta:
kad labai didelis skirtumas ( vmi- 10 000 lt. daugiau , negu Sodra ) g.gif  blink.gif

nu cia jau per daug,tik i sodra skambint reikia.
Atsakyti