QUOTE(vectra897 @ 2008 05 17, 13:10)
Sveikos dainoreles,
As taip pat esu prijaucianti dainininke, 6 metus dainuoju chore, bet noreciau pasimokyti vokalo rimciau. Muzikos akademijoje (Kauno fakultete) yra parengiamieji kursai, kurie trunka dvejus metus, gal kas esate girdeje apie juos placiau? Ar imanoma butu toki dalyka suderinti su darbu?
Sveika
Esu pati baigusi tuos parengiamuosius dainavimo kursus Kaune. Kaip jau kažkas rašė, tai yra pakopa į profesionalų dainavimą. Nemanau, kad ten stoja žmonės tik tam, kad pasimokytų vokalo. Bent jau kai aš mokiausi, visi stojo, kurie svajojo savo gyvenimą sieti su profesionaliu dainavimu. Beje, ten šiaip, tik tarp kitko, į tuos kursus nepriima. Taip, kad jei pati dainuoji chore, ir galvoji tapti soliste, arba tiesiog chore reikalingas papildomas vokalo išsilavinimas, papildomos vokalinio dainavimo subtilybės, tada taip, ten stoti pravartu, kaip bebūtų ten dirba nemažai profesionalių dėstytojų. Kitas variantas, jeigu tu nori TIK dėl savęs, asmeniškai patobulinti balso galimybes, manau nereikėtų stoti i akademiją, o tiesiog lankyti privačias pamokas pas tuos pačius dėstytojus, kurie dirba tiek muzikos akademijoje, tiek Gruodelkoje. Taip, kad tai yra tavo pačios pasirinkimas, nes tik tu tiksliia žinai ko tau reikia. O darbą su mokslu derinti yra labai sudėtinga, būtent vokalo studijas derinti su darbu, nes ten mokysies ne tik vokalo, tvarkaraštis bus apkrautas įvairiomis disciplinomis, kurias tau bus privaloma lankyti. Linkiu sėkmės pasirenkant