Įkraunama...
Įkraunama...

Lazerinė depiliacija namuose

Bendra isvada gal ir teisingai atrodo, bet tiesa sakant sitas teiginys neatrodo logiskai:
QUOTE(himalaia @ 2010 06 16, 02:23)
Logiškai galvojant- jei plaukas yra ilgesnis, oda sugeria daugiau šviesos

Jei oda sugerineja sviesa, tai nuo plauko ilgio odos galimybes sugerti tam tikra sviesos kieki tikrai nesikeicia.

As logiskai mastyciau taip: kai plaukas ilgesnis, jis turi didesni plota, ir daugiau melanino (berods i sita medziaga taiko lazeriai). Tada tas pats sviesos kiekis pasiskirsto tarp didesnio melanino vienetu skaiciaus ko pasekoje kiekvienam is ju tenka maziau impulso sviesos. Galbut tas mazesnis sviesos kiekis jau yra nepakankamas, kad sunaikintu folikula.
Taciau kita vertus, jei plaukas yra gerai nuskustas ir jo islendantis plotas labai mazas, galbut ta sviesa sunkiai ji randa. O gali buti ir taip, kad del mazo islendancio plauko ploto tos sviesos pasisavinama maziau.
Taigi cia galima logiskai galvoti visaip. As tai daryciau taip, kaip parasyta instrukcijoje, nes gamintojai zino veikimo principa ir kokiom aplinkybem esant aparatas efektyviausias. O ir tarp skirtingu firmu aparatu tos aplinkybes gali skirtis.
Atsakyti
sunnyday, lazerio taikinys yra plauko folikulas, o ne ataugęs plaukas. Plaukas nėra geras laidininkas, kad perduotų energiją į folikulą, kaip tik avirkščiai.
Per ilgas plaukas odos paviršiuje tik sugeria šviesos energiją, o tai gali sukelti skausmą, plaukų svilimą ir nudegimą. Tokiu atveju odoje esantis melaninas sugeria daugiau šviesos, nes kai plaukas yra paviršiuje, lazerio šviesa sugeriama irgi paviršiuje, o ne poros viduje, kaip idealiai turėtų būti. Aš gi neišsigalvojau tokio dalyko, tik cituoju daktaro nuomonę, nuorodą įdėjau anksčiau... Dar viena citata iš labai gerbiamos klinikos: "Avoid plucking, waxing and electrolysis. These hair removal methods can disturb the hair follicle and interfere with laser hair removal. Shaving is OK, however, since it preserves the hair shaft and follicle. In fact, shaving may even be recommended. Some studies suggest that shaving before laser hair removal improves results." Mayo Clinic.
Vą, ką radau, kodėl kartais nerekomenduojama skustis prieš procedūrą:
"We tell our patients not to shave sometimes however for several days before their treatment because we may need to see where the hair is growing. In cases such as this, we will shave their hair immediately before the treatment." Nuoroda. Bet prieš patį lazeriavimą vistiek nuskuta...
Dar: "Shaving the treated areas allows the laser procedure to be completed quicker, and it will mean less discomfort and/or pain during the hair removal process itself. If too much hair is present on the skin surface during treatment, the laser will target that existing hair as well as the follicle underneath the skin. When that happens, the surface hair will be burned by the laser, and subsequently patients' skin can be burned too." Nuoroda.

Aš nežinau, apie kokio aparato instrukcijas jūs šnekat, bet visuotinai yra priimta, kad naikinant plauką lazeriu prieš procedūrą reiktų plauką nuskusti.
Jei šnekat apie naminius aparatus: Tria instrukcijos sako- start with clean, dry, freshly shaved skin. Tą patį rašo ir Silk'n (HPLight) gamintojai, nors tai ir nėra lazeris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 16 birželio 2010 - 18:23
QUOTE(himalaia @ 2010 06 16, 19:14)
lazerio taikinys yra plauko folikulas, o ne ataugęs plaukas. Plaukas nėra geras laidininkas, kad perduotų energiją į folikulą.

Netiesa, himalaia ax.gif butent plaukas isila ir perduoda energija i folikula. Jei butu taip kaip sakot, tuomet geriausiai butu israuti plaukus epiliatorium ar vasku pries procedura, bet to kaip tik daryti visiskai negalima, nes jei nebus plauko tai nebus ir absoliuciai jokio efekto. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Vika333 @ 2010 06 17, 05:36)
Netiesa, himalaia  ax.gif  butent plaukas isila ir perduoda energija i folikula. Jei butu taip kaip sakot, tuomet geriausiai butu israuti plaukus epiliatorium ar vasku pries procedura, bet to kaip tik daryti visiskai negalima, nes jei nebus plauko tai nebus ir absoliuciai jokio efekto.  mirksiukas.gif

Kai plaukas išlindęs, tada jis nėra geras laidininkas mirksiukas.gif Jis tiesiog sugeria lazerio energiją ir tiek... Kai plaukas yra nuskustas, jo viršūnė yra arti šaknies, todėl lazeris pasiekia šaknį be problemų. Jei plaukas būtų geras laidininkas, tada prieš procedūrą rekomenduotų kasas ant kojų ir kitur užsiauginti... smile.gif
O plauko šalint vaškuojant ir pan. negalima ne dėl to, kad pats plaukas pašalinamas, o dėl to, kad pašalinama plauko šakinis. Nėra šaknies, nėra ir efekto... Plauko paviršiuje gali ir nebūti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 17 birželio 2010 - 16:31
doh.gif

Na ir diskusija.....

Vika333 ar dareisi kada nors lazeriu procedūrą salone? g.gif

Mano nuomone info rašo jog turi būti nuskusta tai ir nėra ko išradinėti....
O man kai teko darytis procedūra tai taip pat nuskuta plaukelius..... Jau jai kuri rovė tai rekomenduojame 4-5 sav. auginti ir skusti, kad susivienodintų plaukelio augimas...
Atsakyti
QUOTE(ArmandoMama @ 2010 06 17, 23:11)
doh.gif

Na ir diskusija.....

Vika333 ar dareisi kada nors lazeriu procedūrą salone?  g.gif

Mano nuomone info rašo jog turi būti nuskusta tai ir nėra ko išradinėti....
O man kai teko darytis procedūra tai taip pat nuskuta plaukelius..... Jau jai kuri rovė tai rekomenduojame 4-5 sav. auginti  ir skusti, kad susivienodintų plaukelio augimas...

Sveikute biggrin.gif kuo jums si diskusija nepatinka? Man atvirksciai labai patinka cia, nes daug naudingos informacijos, ivairiu nuomoniu ir pan

Salone lazeriu nedariau, dariau namie fotoepiliatorium. Salonuose, kur daro lazeriu, visur raso kad plaukus nuskust pries pat procedura. O ten, kur daro fotoepiliacija, raso, kad plaukai turi buti atauge iki tam tikro ilgio, jau buvau idejus pora fotoepiliacijos salonu nuorodu, kur apie tai raso. Kadangi naudoju ne lazeri, bet fotoepiliatoriu, kodel nepabandzius taip kaip tai daro gydytojai salone? Ne pati as isradineju, tiesiog pasitikiu gydytojais, turbut neveltui jie daro ant biski ataugusiu ax.gif Svarbiausia - efektas, ir jei jis ant pradygusiu bus geresnis, greitesnis, butinai parasysiu, dar laukiu rezultatu, tik 1 syki psidariau pries 5 dienas, tai dar nesimato nieko
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2010 06 17, 17:29)
Kai plaukas išlindęs, tada jis nėra geras laidininkas  mirksiukas.gif Jis tiesiog sugeria lazerio energiją ir tiek...

Matot, raso, kad plaukas sugeria sviesos energija ir pavercia ja siluma, tai visgi plauko "dalyvavimas" yra butinas, nes be plauko neatsiras silumos, kuri naikina svoguneli.

Itariu, kad ant pazastu man sunkiausiai nyko plaukai, nes ten svariausiai nusiskuta, ir galbut sviesa sunkiai pasiekia plauka. Nes pvz ant koju ir bikinio zymiai greiciau pranyko, o ten man plaukai niekada svariai nenusiskusdavo, visada sviesdavo juodi taskeliai is po odos, tai gal del to ir efektas greitesnis buvo, nes matesi biski plaukas, ne taip kaip pazastyse g.gif
Atsakyti
thumbup.gif

Aš už diskusijas... Bet aš kaip pirkau aparačiuka, kalbėjau su pačia spec. tai būtinas nuskutimas. Kai dariausi lazeriu taip pat nuskusta. Todėl kažkaip atrodo jog taip ir turi būt... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ArmandoMama: 18 birželio 2010 - 12:17
QUOTE(Vika333 @ 2010 06 18, 02:19)
Svarbiausia - efektas, ir jei jis ant pradygusiu bus geresnis, greitesnis, butinai parasysiu, dar laukiu rezultatu, tik 1 syki psidariau pries 5 dienas, tai dar nesimato nieko

Aišku, jei jums neskauda, nedegina, tai eksperimentuokit, jei nebaisu. Aš asmeniškai laikausi aparato naudojimo instrukcijų mirksiukas.gif Nes jei prasčiau nuskutu, skauda nesvietiškai, nors šiaip nesu jautri skausmui. Gal dėl to skauda, kad naminis lazeris yra galingesnis už naminį fotoepiliatorių...
Atsakyti
4u.gif

Gali būti. nors aš su lazeriu kai dariausi. Taip pat man labai skaudi procedūra buvo... Tad ir su fotodepiliatoriumi atsargiau blush2.gif . Na bet čia ir plauko storis ir juodumas didely labai vaidmenį vaidina kas su skausmu. Manau neblogus turime tai užtai ir skausminga tampa procedūra. Šiluma 4 lygiu labai smarkokai jaučiasi, kita procedūra bandysiu didžiausiu. kai kuriose vietose lyg plaukeliai ir lėtčiau pradeda augti. O jai barzdelė nepasiduos tuomet griepsiu lazerį..
Atsakyti
O sakykit kaip jūs darot su procedūrom kai pvz. žiemą darot, darot, po to vasarą tenka nutraukti, o po ti vėl rudenį darot. tai tas nutraukimas blogos ytakos nedaro?
Atsakyti
Aš nenutraukiu... Šventai kasdien naudoju stiprią apsaugą nuo saulės ir tiek.
O nutraukus ankstesnės procedūros dažnai būna šuniui ant uodegos.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 24, 17:04)
Aš nenutraukiu... Šventai kasdien naudoju stiprią apsaugą nuo saulės ir tiek.
O nutraukus ankstesnės procedūros dažnai būna šuniui ant uodegos.

Tai gal tada reikėtų galvoti apie aparato pirkimą jau dabar, nes galvojau, kad gal po vasaros reiktų pirkti g.gif
Atsakyti