Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaloringi saldumynai

Gal kas zinote saldziu sveikuolisku patiekalu is manu? tongue.gif

Neseniai valgiau kazkoki turkiska idomu "blyna", perlenkta pusiau, sulipintais krastais, kurio viduje buvo saldi manu kose. Man labai patiko, nors sakyciau truputeli per riebus, bet galima namu salygomis ir mazesnio kiekio riebaluose kepti. Gal, kas turi kokiu ideju, kaip ji pasigaminti?

p.s.: pats blynas - trapus, o ne kaip tikras lietuviskas blynas. smile.gif
Atsakyti
Aš tai dažnai perku hematogeno batonėlį su linų semenimis, nes jame kalorijų mažiau nei paprasto šokolado plytelėje 100g. apie 420 kcal, o batonėlis yra 50g., tad apie 210, o vienam kartui užtenka puse,nes jis gana lipnus ir ilgai tirpsta burnoje tad 50g. - apie 105 kcal.
Atsakyti
aš pamėgau kazinakus smile.gif
Atsakyti
kas tas kazinakas?
Atsakyti
QUOTE(zigasore @ 2005 11 08, 12:36)
kas tas kazinakas?

panašiai kaip sezamai (berods taip vadinasi unsure.gif): lukšttentos saulėgrąžos sulipintos saldžiu padažu, šokoladuko formos
Maximoje po 0,99 ct
yra kelių rūšių

dar mačiau Norfoje yra - berods pigiau

saldu, skanu, tinka prie arbatos - labai nuramina saldumynų alkio jausmą (tik rankos lipnios būna) - gal į kūną taip neeina, ir naudingų medžiagų yra

o Rimi yra kažkas panašaus į kazinakus, tik sveriami: kažkokios sėklos irgi sulipintos kažkuo saldžiuoju: pigu, būna prie sveriamų tortų/pyragų, ant permatomos vitrinos
Atsakyti
Hmmmm, sezaminius saldainius ir tokias plytas tai zinau, bet is saulegrazu dar neteko matyt. Paieskosiu smile.gif

O apie manus tai galiu pasakyt tik tiek, kad dar senais laikais gydytoja mano mamai sake - jei nori, kad tavo vaikai stori butu - maitink manu kose smile.gif Taigi, nors pati manu kose ir labai megstu, bet is manu kruopu nieko negaminu - nebent kaip ,,surisamaja" medziaga i varsketukus ar varskes apkepa.
Atsakyti
QUOTE(zigasore @ 2005 11 08, 13:12)

O apie manus tai galiu pasakyt tik tiek, kad dar senais laikais gydytoja mano mamai sake - jei nori, kad tavo vaikai stori butu - maitink manu kose smile.gif Taigi, nors pati manu kose ir labai megstu, bet is manu kruopu nieko negaminu - nebent kaip ,,surisamaja" medziaga i varsketukus ar varskes apkepa.

g.gif cry.gif As galvoju, kad manai gal sveikiau nei miltai, manu kruopos 100g - 360 kcal, be to turi niacino, gelezies ir kalcio. Jei kosyte nevirsim riebiam piene ir nedesim sviestuko, tai gal ne taip ir tukina? g.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pure @ 2005 11 08, 14:41)
g.gif  cry.gif As galvoju, kad manai gal sveikiau nei miltai, manu kruopos 100g - 360 kcal, be to turi niacino, gelezies ir kalcio. Jei kosyte nevirsim riebiam piene ir nedesim sviestuko, tai gal ne taip ir tukina?  g.gif  tongue.gif

su saiku viską galima ir netgi būtina (nes naudinga) 4u.gif
Atsakyti
isbandykite selenas su jogurtu ir razinom.sveika ir saldu
Atsakyti
KAI UZSIMANAU SALDUMYNU, UZSITEPU ANT RYZIUKU MEDAUS, SKANUMELIS biggrin.gif , DAR SALDUMYNUS LABAI GERAI PAKEICIA DIETINIAI BALTYMU KOKTEILIAI, YRA TOKS PROTEIN DELITE, YPAC SKANUS BRASKINIS, ISSIPLAKI SU PIENU, SKANIAU NETGI UZ SKANIAUSIUS LEDUS, IR KALORIJU DIDELEJ PORCIJOJ TIK 140 CIA ISKAITANT PIENA. IR PASOTINA LABAI ILGAM
Atsakyti
Peržiūrėjau skyrelį, bet tokios temos neradau.
Esu saldumynų mėgėją, bet turiu lėtą medžiagų apykaitą, todėl nuolat tai metu svorį (periodas be saldumynų), tai priaugu 4u.gif .
Kadangi nusprendžiau kad laikytis dietos ( t.y sveikat maitintis) neturiu valios ir savo gyvenimo be saldumynų neįsivaizduoju , nusprendžiau bent sumažinti saldumynų kaloringumą. Tik bėda tame kad nežinau nekaloringų saldumynų receptų, nebent koks varškės ir morkų pyragas. bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(SuperMama @ 2005 12 05, 21:01)
Peržiūrėjau skyrelį, bet tokios temos neradau.
Esu saldumynų mėgėją, bet turiu lėtą medžiagų apykaitą, todėl  nuolat tai metu svorį (periodas be saldumynų), tai priaugu  4u.gif .
Kadangi nusprendžiau kad laikytis dietos ( t.y sveikat maitintis) neturiu valios ir savo gyvenimo be saldumynų neįsivaizduoju , nusprendžiau bent sumažinti saldumynų kaloringumą. Tik bėda tame kad nežinau nekaloringų saldumynų receptų, nebent koks varškės ir morkų pyragas. bigsmile.gif

SuperMama,
aš irgi metu svorį, todėl stengiuosi desertus gaminti lengvus, mažiau kaloringus - pyragus kepu be riebalų, į juos dedamus kiaušinius ir grietinę pakeičiu jogurtu, baltus miltus - rupiais miltais ir sėlenomis. išeina lengvi, gaivūs (nes su vaisiais) desertėliai. esu įmetusi keletą tokių receptų į kitas temas:

obuolių pyragas
moliūgų meduolis
lengvas varškės apkepas
bananų meduolis

o šiaip dar labai gerai užsimanius ko saldaus, suvalgyt kelias datules, jos labai saldžios, man beveik visiškai pakeitė saldainius.
ir dar obuoliai kepti gana lengvas desertas

tikiuosi, kad pravers kuri nors idėja 4u.gif
Atsakyti