Laba diena, gerb.mamos,
Rasau jums tikedama, kad ar padesit ar nuraminsit. Sakykit, ar yra kam gydytojai vienareiksmiskai nustate diagnoze 'hiperaktyvus' vaikas?
Mums dar tik 1 m. 2 men. , bet su vaiku labai sunku. jis nuolat juda, kaprizingas. Nesedi vietoje, visur lenda, meta zaislus. kartais man baisu, kad gausiu i veida kokiu sunkiu plastmasiniu zaislu..

Iseiti i lauka su juo man tragedija: vakar buvom jaunimo sode: bega pas kitu vezimelius, truput pastumdo juos ir pradeda ten pilti smelio; bega pas karusele, kur vyresni vaikai sukasi ir linda tenai, o kad ten ir susimust smarkiai galima... Ka mes bedarytum - isterika. bandom demesi nukreipti i kita - isterika, parodau ka su savo vezimeliu galima - neziuri, isterika; parodau kaip su smeliu zaisti - neidomu, isterika; ant ranku paimi kad nunesti i sali - isterika ir neimanoma islaikyti..

namuose tas pats, ka neduodi, ka pasakai kad negalima - isterika, rekia nesavu balsu. neturi baimes jausmo, nejaucia gresmes. miske kur gali pabegt ir begti begti tiesiai, net neapsisuks, gali saukti nesaukti - tas pats, visiskai nebijo but be suagusiuju..
namuose pasodint ant puoduko - isterika, issitesia ir daryk ka nori. bandau kazkuo sudomint, duot i rankytes.. labai retai padeda.
nu ir viskas kitas pas mus panasiai..
sakykit, prasom, ar tai normaliai tokiam vaikui? ar cia jau hiperaktyvumo pozymiai?
paskutem dienom man jau asaros reda ir nervai nesilaiko

sakau sau, kad tai normalu, kad jis saunuolis, bet tik kur iseinam i lauka (salotu ezere isbuvom 15 min. ir begom is ten, nervu neuzteko nei man nei vyrui) man iskart nerimas, kad jis giperaktyvus..