Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 7

Isvengiau isteriju priepuoliu, ju gal net dabar daugiau, negu buvo. Taip pat ir i lova nesisiuoja, tik va, jis jaucia mokyklini nerima, tai mokykloje daznai i tuoleta nulekia. Net kai su mokytojom mokykloje kartais kalbedavom, tai taip pat nubegdavo. Guldant i ligonine is gydytojos kabineto bego i tuoleta, jei apsilankom kavineje, prekybiniame centre, tai taip pat pirma vyksta i WC. Gal kazkas psichologinio ir yra, tik dabar susimasciau.
O su slapinimusi, tai kadangi dirbu tokioje vietoje, galiu patarti, kokiu vaistu pagalba esame padeje nebesislapinti i lova. Notropilu.
Noriu siandien pagirti vyresnyji, nes jauciu kalte, kad labai daug dejavau smile.gif Sia savaite mokausi, dirbu ir mazasis ligoninej. Kruvis nemazas. Paskambinau vyresneliui ir pasakiau, kad labai pavargau. Esu ka tik dabar dabar pavalgiusi jo paruosta maista ir kol sedejau prie kompo, paeme lekste isplauti smile.gif Pagalvojo, gal koki darba rasau mirksiukas.gif Gal ir ne silkinis yra, bet vis tiek labai fainas smile.gif O koks grazus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 07 spalio 2010 - 20:01
QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 10 07, 20:53)
Isvengiau isteriju priepuoliu, ju gal net dabar daugiau, negu buvo. Taip pat ir i lova nesisiuoja, tik va, jis jaucia mokyklini nerima, tai mokykloje daznai i tuoleta nulekia. Net kai su mokytojom mokykloje kartais kalbedavom, tai taip pat nubegdavo. Guldant i ligonine is gydytojos kabineto bego i tuoleta, jei apsilankom kavineje, prekybiniame centre, tai taip pat pirma vyksta i WC. Gal kazkas psichologinio ir yra, tik dabar susimasciau.
O su slapinimusi, tai kadangi dirbu tokioje vietoje, galiu patarti,  kokiu vaistu pagalba esame padeje nebesislapinti i lova. Notropilu.
Noriu siandien pagirti vyresnyji, nes jauciu kalte, kad labai daug dejavau smile.gif Sia savaite mokausi, dirbu ir mazasis ligoninej. Kruvis nemazas. Paskambinau vyresneliui ir pasakiau, kad labai pavargau. Esu ka tik dabar dabar pavalgiusi jo paruosta maista ir kol sedejau prie kompo, paeme lekste isplauti smile.gif Pagalvojo, gal koki darba rasau mirksiukas.gif Gal ir ne silkinis yra, bet vis tiek labai fainas smile.gif O koks grazus smile.gif

keistai, mano vaikis neina į mokykla į toleta, vienintelėje vietoje kur neina, viska neša namo, jei spėja doh.gif iki trečios klasės nespėdavo kol rakindavo duris į kelnias privarydavo, dabar iki toleto spėja, bet doh.gif
o kaip tuos vaistu gerti ištisa g.gif nes juk sisioja tik kai kas nutinka, dabar vėl ramu, tai kaip juos duoti g.gif
bet kaip faina, koks šaunuolis tavo dičkis wub.gif
Atsakyti
Kas yra notropilas. Tai vaistas, kuris sukaupia demesi ir gerina atminti. Tai cheminis preparatas. Labai panasiai veikia ginkmedzio tabletes, bet jos yra augalinio pagrindo. Kaip as apie ji suzinojau? Kai mokiausi univere isgiradu, kad yra tableciu pries egzaminus, kur studentai geria, kad geriau atsimintu. O kai pradejau mokytis kazkur 32m lytais, tai smegeneles jau buvo pakalkyjusios smile.gif Nuejau i vaistine, man juos ir pasiule. Lapelyje tikrai rasite, kad jis yra nuo hiperktyvumo, nes stimuliuoja, o ne slopina. Pacios zinote, kad slopinantys musu vaikus veikia atvirksciai.
Paskui neurologai ne vienam vaikui darbe buvo israse butent notropila, o ne koki nors ginkobiloba. Kodel as neklausiau. Slapinimasis i lova tikrai dingo. tai negincyjamas faktas. Nors aisku, musu grupeje tik tviems vaikams ir tereikejo. Pries kokius keturis metus ir kazkur pries metus.
Atsakyti
bet notropilo vaikams schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 10 07, 22:09)
bet notropilo vaikams schmoll.gif  g.gif

Reik, kad gydytojai skirtų. Čia reik BŠT atlikt, neurolgo kons. ir t.t.
Kol kas vaistų negersim jokių. Ribojam vakarinius skysčius. Tikiuosi susitvarkys.

O va katiną tai nudobsiu gun_rifle.gif kastratas nelaimingas stupid.gif kad pradėjo myžti (atsiprašau ) nu nebegaliu doh.gif spam.gif
Atsakyti
[O va katiną tai nudobsiu gun_rifle.gif kastratas nelaimingas stupid.gif kad pradėjo myžti (atsiprašau ) nu nebegaliu doh.gif spam.gif
[/quote]

smile.gif jei jau kastruotas, tai turėtų nustoti smile.gif tuomet jau nebesižymi savų vietų. Kažkada tokią bėdą turėjau... bet veterinarų pagalba įveikėme smile.gif Šiaip buvo tikras inteligentas, savo "reikaliukus" atlikinėjo į mūsų klozetą
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2010 10 07, 22:27)
smile.gif jei jau kastruotas, tai turėtų nustoti smile.gif tuomet jau nebesižymi savų vietų. Kažkada tokią bėdą turėjau... bet veterinarų pagalba įveikėme smile.gif Šiaip buvo tikras inteligentas, savo "reikaliukus" atlikinėjo į mūsų klozetą

Jam jau trys metai po kastarcijos. Vis kažką pažymi. Mezgiau Adomui kepurę, matuoju, mama sako, smirda labai, akurat blink.gif pažymėjo. Vis kažkur kažką, retai bet pažymi. Jo WC stovi mūsų WC, eina tik ten. Prieš keturis mėn atsirado ( nu keistai skamba atsirado hihihi.gif ) šuniukas taksiukas Plutukas , tai tas kastartas nenustoją kovoti dėl teritorijos matyt doh.gif . Nebespėju skalbti. Žymi viską visur- pledus, glaudes, tašes iš kaimo gryžus, dukros lovą nuolat.
Oi aš čia jau apie hipermyžantį katiną blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 10 07, 21:17)
Kas yra notropilas. Tai vaistas, kuris sukaupia demesi ir gerina atminti. Tai cheminis preparatas. Labai panasiai veikia ginkmedzio tabletes, bet jos yra augalinio pagrindo. Kaip as apie ji suzinojau? Kai mokiausi univere isgiradu, kad yra tableciu pries egzaminus, kur studentai geria, kad geriau atsimintu. O kai pradejau mokytis kazkur 32m lytais, tai smegeneles jau buvo pakalkyjusios smile.gif Nuejau i vaistine, man juos ir pasiule. Lapelyje tikrai rasite, kad jis yra nuo hiperktyvumo, nes stimuliuoja, o ne slopina. Pacios zinote, kad slopinantys musu vaikus veikia atvirksciai.
Paskui neurologai ne vienam vaikui darbe buvo israse butent notropila, o ne koki nors  ginkobiloba. Kodel as neklausiau. Slapinimasis i lova tikrai dingo. tai negincyjamas faktas. Nors aisku, musu grupeje tik tviems vaikams ir tereikejo. Pries kokius keturis metus ir kazkur pries metus.

o nuo kelių metų juos rekomenduoja žmonėms, nes kiek suprantu mano vaikas permažas dar tokiam vaistui g.gif

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 10 07, 22:33)

Oi aš čia jau apie hipermyžantį katiną  blush2.gif

lotuliukas.gif žiauru, bet taip juokinga lotuliukas.gif bet taip baisu visu rūbai ir viskas smirda doh.gif o ar buvai pas vetirinara vėl pasiklausti, g.gif

Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 10 07, 08:28)
Taip, jie raso, akd smegenys gautu "prisisotia" ir medziagos imtu veikti. Kadangi as saviau vaikui pries tai zuvu tauku, tai duodavau po 3 kapsules. Beje, tegu drauge perka didesni paka, iseis pigiau ir 180 kapsuliu yra gana daug. Paziurek per Directchemist.com, ten dabar nuolaidos, galima nuspirkti tirkai nebloga kaina uz kokius 80lt, kai Lt kaina apie 110-180lt blink.gif  doh.gif

sveikos visos mamos,
na ,as dar nelabai "ivaziuoju",kur koks kieno vaikas ir kokio amziaus g.gif

bet nuostabu, kad jus visos tiesiog gyvenate kartu savo problemose ir dalinates neikainojama patirtimi thumbup.gif

Nors mano hiperaktyviukas jau išaugo, dirbu psichologe vaikų globos namuose, kur tokių daug...

Galiu pasakyti, kad tokių vaikučių smegeų vystymasis iš tikrųjų, pasak mokslininkų, atsilieka trejais metais verysad.gif

Taigi, kai prasideda paauglystė...Toks jausmas, kad ji tęsiasi amzinai schmoll.gif

Ką suspėsit įdėti į savo vaikus iki paauglystės - tas jūsų!!!

Taigi, nenuleiskit rankų ir išbandykit viską, kas jūsų valioje smile.gif

O svarbiausia - pagalvokit, kaip galit apsaugoti save nuo perdegimo.
Visad atminkit, kad be jūsų niekas kitas to nepadarys rolleyes.gif

Gal ne visos žinote, bet visad yra galimybė išeiti dienai, dviem kur nors pas vienuoles is naujo "perkrauti" išsekusias jėgas. Ir aplamai-nuostabu turėti bendruomenę, kurioje jautiesi kaip šeimoje, o vaikai priimami tokie, kokie yra.

Mane tai gelbėjo smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Renata Skruoliene @ 2010 10 08, 09:11)
sveikos visos mamos,
na ,as dar nelabai "ivaziuoju",kur koks kieno vaikas ir kokio amziaus g.gif

bet nuostabu, kad jus visos tiesiog gyvenate kartu savo problemose ir dalinates neikainojama patirtimi thumbup.gif

Nors mano hiperaktyviukas jau išaugo, dirbu psichologe vaikų globos namuose, kur tokių daug...

Galiu pasakyti, kad tokių vaikučių smegeų vystymasis iš tikrųjų, pasak mokslininkų, atsilieka trejais metais verysad.gif

Taigi, kai prasideda paauglystė...Toks jausmas, kad ji tęsiasi amzinai schmoll.gif

Beje, jūsų,kaip senbuvių,noriu paklausti: kur tas psichologas, kuris atsako į Jūsų klausimus???

Kiek suprantu, šis skyrelis taip IR VADINASI?

Gal ne visos žinote, bet visad yra galimybė išeiti dienai, dviem kur nors pas vienuoles is naujo "perkrauti" išsekusias jėgas. Ir aplamai-nuostabu turėti bendruomenę, kurioje jautiesi kaip šeimoje, o vaikai priimami tokie, kokie yra.

Mane tai gelbėjo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2010 10 08, 08:04)
lotuliukas.gif žiauru, bet taip juokinga lotuliukas.gif bet taip baisu visu rūbai ir viskas smirda doh.gif o ar buvai pas vetirinara vėl pasiklausti,  g.gif

Oi nesmirda, aš gi plaunu kai taip padaro biggrin.gif , bet kas pikčiausia, kad beprotiškai jį myliu wub.gif

QUOTE(Renata Skruoliene @ 2010 10 08, 09:20)

Net iki paauglystės? Galvojau , kad mažiau laiko būna duota ax.gif

O apie perdegimą...tai kur gi išeisi...
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2010 10 07, 07:57)
o dėl sisiojimo, kiekvienas stresas veikia, mano vaikis kelias dienas į kelnias blink.gif nenueina iki toleto doh.gif kodėl taip ir nesupratau, vėl viskas gerai

O jums darė magnetinį rezonansą, arba EEG? Būtent tą ir aiškino mūsų gydytojas, kad pas hiperiukus ta smegenų sritis, kur atsako už šlapimo ir tuštinimosi nelaikymą ir būna daugiausiai pažeista.

QUOTE(roza_ @ 2010 10 07, 12:36)
Labai gerai, kad pasakoja, nes ko vyresnis hiperiukas, tuo labai paskesta meluose,

Maniškis nuo mažų dienų meluoja. Nuo pat tada kai kalbėti išmoko. Psichologė sakė, kad nevisai tai galima vadinti melu, nes hiperiukas TIKI tuo ką pasakoja. Anksčiau, buvo labai sunku atskirti kur tiesa, o kur melas- dabar jau moku.

QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 10 07, 19:53)
mokykloje daznai i tuoleta nulekia. Net kai su mokytojom mokykloje kartais kalbedavom, tai taip pat nubegdavo. Guldant i ligonine is gydytojos kabineto bego i tuoleta, jei apsilankom kavineje, prekybiniame centre, tai taip pat pirma vyksta i WC. Gal kazkas psichologinio ir yra, tik dabar susimasciau.

lotuliukas.gif doh.gif Maniškis, nuo tada kai išmoko vaikščioti, pirmas dalykas visur ir visada buvo nubėgti į tualetą. Dar visai mažas špokas buvo, tik kalbėti pradėjo (o 1metų ir 8mėn.jau kalbėjo gražiais sakiniais), vis man gėdos pridarydavo. Nueinam, būdavo, pas ką nors į svečius, o jis pirmiausiu taikiniu į WC ir grįžęs visada pasakydavo: "teta, o jūsų tualete smirda" arba "jūsų tualetas nešvarus". Ir dabar tas pats. Ar parduotuvėje, ar kavinėje, ar pramogų parke, ar kelionėje- į WC bėga kas 20min. Čia daugiau psichologinis momentas, nes beveik niekada ten nesiusioja, nors dabar, kai yra didesnis, tai pavaidina, kad tą daro. Tiesiog, viską apžiūri, patikrina, atsuka kranus, išvynioja popierių, nuleidžia vandenį, ką nors sugadina, ir pareina. Sunkiausia būna kelionėse (mūsų šeima labai daug keliauja), tai stoti reikia čiut ne prie kiekvieno WC kuris yra ant kelio. O žinant, kiek jų yra Švedijoje, tai siaubas. Nespėjam pavažiuot, o jau jis vėl nori į tualetą.

QUOTE(Renata Skruoliene @ 2010 10 08, 08:20)
Ir aplamai-nuostabu turėti bendruomenę, kurioje jautiesi kaip šeimoje, o vaikai priimami tokie, kokie yra.

Sutinku visu 100%

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 10 08, 08:36)
Net iki paauglystės? Galvojau , kad mažiau laiko būna duota  ax.gif

Pas daugelį tokių vaikų tik emocinė raida vėluoja,o fizinis brendimas yra paankstintas. Taigi, tikriausiai, tai prasidės gerokai anksčiau nei galvojate. Paguodžiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 10 08, 10:57)

Pas daugelį tokių vaikų tik emocinė raida vėluoja,o fizinis brendimas yra paankstintas. Taigi, tikriausiai, tai prasidės gerokai anksčiau nei galvojate. Paguodžiau  blush2.gif

UI . Tai ne veltui klausė kodėl tuoktis nuo 18 -os galima , o ne nuo 6-rių. smile.gif
Atsakyti