Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"?

QUOTE(Ingėnas @ 2005 12 27, 22:05)
O mums eiti į pardes su dukryte, ypač  kur yra žaislų, tai vienas vargas verysad.gif  Jinai turbūt galėtų kelias valandas ten praleisti doh.gif  Kiekvienąkart išvest iš ten bandom iš pradžių su visokiausiais įkalbinėjimais, o galiausiai išnešam su baisiausiais  jos  ir klyksmais doh.gif  Susitarti geruoju niekaip nepavyksta schmoll.gif Jinai ten jaučiasi kaip namuose, tampo, nešioja visus žaislus, ir tai gali trūkti turbūt amžinybę. Na betgi parduotuvė - ne žaidimų kambarys g.gif 
Net nežinau, ar čia ožiukai, ar auklėjimo problemos g.gif , ar dar kas.
Ar kas turite panašių problemų ?

Mano pusbrolis toks buvo (parduotuveje kaip namie). Isaugo, praejo savaime su amziumi. Manau, tai nuo vaiko priklauso.
Atsakyti
QUOTE(viktema @ 2005 12 15, 15:14)
As skaiciau smartass.gif, kad vaikas savo isterijomis bash.gif bando atkreipti suaugusiuju demesi, ypac jei jau kelis kartus jam tai pavyko. Todel nuo pat pradziu reikia nekreipt demesio i vaiko isterijos priepuolius, o isterijai praejus, vaikuti apkabint, pamyluot, kad jis jaustusi mylimas ir nestokojantis demesio.  heart.gif  heart.gif

Pas mane buvo tokia problemele - du vaikuciai pesdavosi, rekdavo ir isterikuodavo kartais, ypac mazoji. Tai bandydavau spresti ju gincus ir tai niekaip nesiliaudavo. Tiesiog beprasmis aiskinimasis kuris pirmas pradejo ir pan. blink.gif Gimus treciajai vis dazniau pasitaikydavo situaciju, kai negaledavau lekti spresti ju gincu, tekdavo ju tiesiog "negirdeti". schmoll.gif Keista, bet tie gincai gerokai aprimo. Aisku, nesiliove, bet dabar buna maziau rekimo ir greiciau baigiasi. Palieku vaikams patiems spresti ju konfliktines situacijas, mano demesio cia jie nebesulaukia. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitt @ 2005 12 20, 16:19)
Ir kada ta ožių era baigiasi, kiek mums dar laiko reiks tai kęsti ???  unsure.gif
Ta 3 metų krizė baigiasi kai sueina trys?

Manajai 4.5 metu, ir ji dar neisauga is tu isteriju... Net vedziau pas psihologa, nieko ji negalejo atsakyit, tik pasake isaugs doh.gif doh.gif nu kazin kiek laiko iseis tas isaugimas?? schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif be to jai netruksta demesio!!!! su daug kuom net konfliktavau del to, bet kai pabudavo kartu su mumis, iskart nuomone pakeisdavo, nezinai kodel ji rekia kaip skerdziama, nezinau kodel isterikuoja, nezinau kodel ji musai g.gif g.gif g.gif Meginau klausti dukters kodel ji taip padare, jos atsakymas - nezinau-. sunkokas vaikas, bet mylimas...
Pamenu viena situacija, mes gyvenam virs baro, tai mano dukrai laiptineje uzejo vel isterijos priepuolis, bet toks klykimas buvo, kad net barmenai ir visa ju virtuve suguzejo paziuret kas nutiko doh.gif doh.gif doh.gif , o ji pasake, kad nori sisiu blink.gif blink.gif blink.gif
Ai kiekviena ryta su riksmais keliames, kiekviena vakara su draskymais gulames, ir tikrai jau mes nebezinome ka ir bedaryti bash.gif bash.gif bash.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucy @ 2005 12 28, 01:37)
Mano pusbrolis toks buvo  (parduotuveje kaip namie). Isaugo, praejo savaime su amziumi. Manau, tai nuo vaiko priklauso.

Na bet laukti kol išaugs doh.gif Aš tiesiogine prasme bijau ją vestis į parduotuves g.gif , ir tai darau pakankamai retai. Ir dabar suku galvą, ką mes ne taip darom g.gif
Atsakyti
Reiks nuramint vyrą, kad mes čia ne vieni tokie - su vaiku nesusitvarkom. Man šiaip jau irgi kažkokia krizė užėjo - sukelta vaiko krizės wink.gif rolleyes.gif
Paralyžuoja kai tik prasideda eilinis "ožys". Vos galiu išlaikyti, kad gerai į kailį neįkrėsčiau. Gerai pagalvojus - vaikas rėkia piktai, tai gal piktai ir tvarkytis reikia. Bet - kas bus kai su diržu tik supras ką sakai???
Oi kaip sunku doh.gif
Atsakyti
Stebėjau vieną vaizdelį: lauke iš lėto ėjo jauni tėveliai, iš paskos mergaitė gal kokių 3-4 metų. Kaip supratau ji norėjo eiti visai kitur, tačiau tėveliai užsispyrė eiti ne ten kur ji nori. Tai mergička sustojo, pradėjo garsiai rėkt, tiesiog isterikuodama ir pareiškė, kad ji nenori eiti ten kur jie. Na mamikė atsisuko, atsakė jai kad tai jos reikalas ir tegul ji pasilieka čia jei nenori eiti, ir abu iš po lėto pradėjo eiti toliau nekreipdami į ją dėmeio. Isterija greitai praėjo pamačiusi, kad į ją niekas nekreipia dėmesio ir kad tikrai tėveliai eina ten kur jie nori, o ne kur ji tongue.gif
Štai ir kitas atvejas: berniukas, panašaus amžiaus kaip ir minėta mergaitė, parduotuvėje pradėjo isterikuoti norėdamas kažkokio žaislo. Mama buvo nesukalbama ir griežtai pareiškė, kad ji nesiruošia jam nieko pirkti. Aišku berniukas nenusileido, pradėjo klykti ant visos parduotuvės ir krito ant žemės. Mama taip pat atsakė, kad jei nori tai kly, o ji išeina. Tačiau berniukas į ją nekreipė dėmesio. Tuo metu prie vaiko priėjo kažkokia "pikta teta su didele terba" ir pareiškė berniukui, kad ji labai mėgsta blogus vaikučius ir tuoj pat jį įsidės į savo tašę ir parsineš namo. To vaikui užteko, pašoko kaip kulka nuo žemės, burna užsičiaupė ir pribėgęs prie mamos įsikabino jai į sijoną. Tuo metu jam neberūpėjo jokie žaislai. bigsmile.gif
Gal tikrai reikia mažiau kreipti į tuos vaikus dėmesio? Juk jie pukiai supranta kaip ir kur galima mumis manipuliuoti. Pats laikas mums pasižiūrėti iš šalies ką mes ne taip darome su savo vaikais.
Atsakyti
labai gera reklama maciau per telika aisku kazkoki produkta reklamavo bet..na eina pardej mama su dviem vaikais vienas kokiu 3-4.o kitas kokiu 2 tai tas vyresnis nubega prie cipsu pasiema pokus kelis ir ziuri ka mama sakys,bet jau is veidelio aisku kad tuoj parodys savo ragus..bet mama ji aplenkia,krenta ant zemes ir pradeda klyk spardytis...tai tas vaikas akis isprogdino ir ziuri,tada mama atsistojo ir vaikis kaip kulka padejo tuos cipsus ir atleke pas ja ir nuejo kaip niekur nieko.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
nu bet jau juokiasi tai iki nukritimo kai pamaciau!! vaizdelis tai thumbup.gif thumbup.gif
na gal kas pabandys irgi taip savo vaika tramdyt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyte ir mamyte @ 2005 12 28, 17:49)
labai gera reklama maciau per telika aisku kazkoki produkta reklamavo bet..na eina pardej mama su dviem vaikais vienas kokiu 3-4.o kitas kokiu 2 tai tas vyresnis nubega prie cipsu pasiema pokus kelis ir ziuri ka mama sakys,bet jau is veidelio aisku kad tuoj parodys savo ragus..bet mama ji aplenkia,krenta ant zemes ir pradeda klyk spardytis...tai tas vaikas akis isprogdino ir ziuri,tada mama atsistojo ir vaikis kaip kulka padejo tuos cipsus ir atleke pas ja ir nuejo kaip niekur nieko.. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
nu bet jau juokiasi tai iki nukritimo kai pamaciau!! vaizdelis tai  thumbup.gif  thumbup.gif
na gal kas pabandys irgi taip savo vaika tramdyt?  ax.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Tik kaip tai atrodytų realiai? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitt @ 2005 12 20, 15:19)
Ir kada ta ožių era baigiasi, kiek mums dar laiko reiks tai kęsti ???  unsure.gif
Ta 3 metų krizė baigiasi kai sueina trys?

oj ne, pas mus tik paūmėjo kai suėjo 3 doh.gif
Visada ožiuojasi, kai reikia eiti miegoti, valgyti ir rengtis į lauką... Labai bijo stoti į kampą - tai karais tai padeda. Kartais nusiramina stipriai apkabinta ir suspausta. Kartais užtenka kažkuo sudominti (pvz, papasakoti kur važiuosim), bet dažniausiai ožius užbaigiam griežtu tonu unsure.gif - jei neina miegot - nunešam ir paguldom, nurengiam visą klykiančią verysad.gif paskui apsikabina ir nusramina wub.gif Ožiai suretėja, kai eina į darželį, kai daugiau veiklos gauna. Nors kartas gaunasi atvirkščiai - kai pervargsta isterijų neišvengiam.
Atsakyti
QUOTE(ulyte ir mamyte @ 2005 12 28, 18:49)
labai gera reklama maciau per telika aisku kazkoki produkta reklamavo bet..na eina pardej mama su dviem vaikais vienas kokiu 3-4.o kitas kokiu 2 tai tas vyresnis nubega prie cipsu pasiema pokus kelis ir ziuri ka mama sakys,bet jau is veidelio aisku kad tuoj parodys savo ragus..bet mama ji aplenkia,krenta ant zemes ir pradeda klyk spardytis...tai tas vaikas akis isprogdino ir ziuri,tada mama atsistojo ir vaikis kaip kulka padejo tuos cipsus ir atleke pas ja ir nuejo kaip niekur nieko.. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
nu bet jau juokiasi tai iki nukritimo kai pamaciau!! vaizdelis tai  thumbup.gif  thumbup.gif
na gal kas pabandys irgi taip savo vaika tramdyt?  ax.gif

Tikrai geras vaizdelis butu lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Bet noriu dar pridet, vienos drauges vaikas irgi krisdavo ant zemes ir blaiudavo, tai ji tada priejo prie vaiko ir sako , o koks geras kilimelis ir pradejo sluostyti kojas i ja, priejo visi namiskiai ir ta pati dare, tai mergicka soko ir niekada jau tokiu isteriju nebuvo blink.gif , as irgi maniau ismeginsiu su savaja bigsmile.gif , bet deja deja doh.gif doh.gif nieko gero neisejo doh.gif doh.gif
Atsakyti
Maniškis irgi turi savo ožiukus, tačiau dabar mėginam su jais tvarkytis gražiuoju. Anksčiau aš ant jo rėkdavau, suduodavau per šikną, - nepadėdavo. Dabar viską paverčiam žaidimais, pvz. naktimis dar miegam su pampersais, o jų jis labai nemėgsta, tai aš jam sakau, eikim į lovytę, tu galėsi ant jos nukristi (labai mėgsta atsistoti ant lovos ir stačiom kristi ant nugaros), po to apžiūrim paveikslėlius ant pamperio ir jam sakau, kad juos reikia užsidėti ir tada mes susapnuosim tuos gyvūnėlius nuo pamperio. Ir taip aš elgiuosi kai ko nors noriu pasiekti. Rezultatas žymiai geresnis nei vaiką bari, bent mums, viską paverčiam žaidimu ir taip daug ką aš pasiekiu ir jis būna ramesnis ir linksmesnis
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2005 12 30, 02:18)
Maniškis irgi turi savo ožiukus, tačiau dabar mėginam su jais tvarkytis gražiuoju. Anksčiau aš ant jo rėkdavau, suduodavau per šikną, - nepadėdavo. Dabar viską paverčiam žaidimais, pvz. naktimis dar miegam su pampersais, o jų jis labai nemėgsta, tai aš jam sakau, eikim į lovytę, tu galėsi ant jos nukristi (labai mėgsta atsistoti ant lovos ir stačiom kristi ant nugaros), po to apžiūrim paveikslėlius ant pamperio ir jam sakau, kad juos reikia užsidėti ir tada mes susapnuosim tuos gyvūnėlius nuo pamperio. Ir taip aš elgiuosi kai ko nors noriu pasiekti. Rezultatas žymiai geresnis nei vaiką bari, bent mums, viską paverčiam žaidimu ir taip daug ką aš pasiekiu ir jis būna ramesnis ir linksmesnis

Meginau ir ramiai, ir net tyliai, nes sko kad vaikai susidomi, kodel taip tyliai kalbama, paskui ir rekiau ir saukiau. Geriausias variantas, nekreipt demesio tongue.gif tongue.gif
Atsakyti