Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"?

QUOTE(Natali @ 2007 03 02, 00:01)
Vaikas neatsimena įvykių, bet visi įvykiai puikiausiai formuojasi jo pasąmonėje, ir visos bausmės turi įtakos jo tolimesnei raidai. Gal būt, po kelerių metų jis neprisimins, kad jo mušė, bet pasąmonėje išliks - mušti galima ir reikia, kai negali kitais būdais pasiekti savo tikslo. O auklėti 1m. ir 4 mėn. vaikelį gerbti tėvus  blink.gif mažiausiai beprasmiška, juk pagarbą pelnysi, nemušdama ir neįrodinėdama, kad tėvus reikia gerbti, o tik meile, gerais santykiais ir asmeniniu pavyzdžiu. Aš taip galvoju, gal aš klystu...  doh.gif

Tai kiekvienų tėvų reikalas kaip auklėti reikia,bet aš dėkinga savo tėvams kaip auklėjo mane.Visad sakiau tėvam tiesą,o buvau gavusi su diržu gal kokius 5 kartus.Vėliau jau nereikėjo,ir cisada būdama vaikas žinojau savo vietą,niekada nelįsdavau prie suaugusių ir nezyzdavau,kad neturiu ką veikti.Manau vaikai turi mokėti užsiimti ir savo reikaliukais,o ne visad būti priie suaugusių.Ir tas kartais vos pliaukštėlijimas diržu,nemanau,kad suformuos smurtautoją. mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniškė irgi kaprizinga ir dažnai parodo savo ragelius, bet tikrai niekada nepagalvojau vaiko už tai mušti su diržu. Aš iš vis prieš visokias fizines bausmes. Juk tikrai galima apseiti ir be jų. Viską galima išspręsti ir kitokiais būdais. Be to diržas skiepija vaikui ir baimę bei nepasitikėjimą savimi. Aišku sutinku, kad tokiais atvejais reikalinga begalinė kantrybė...Maniškė ir spiegdavo, ir griūdavo, ir rėkdavo...Nuteikiau save, kad tai toks laikotarpis ir kad jis praeis. Visko būna, bet aš tikiu, kuo mama mažiau nervuosis dėl vaiko ožiukų, kuo ji bus ramesnė, tuo ir vaikas bus ramesnis...Kažkuri mamytė paminėjo, kad tai priklauso nuo vaiko temperamento, labai sutinku su tuo...Nes vienas vaikas būna nuo gimimo ramus, nereikalaujantis, o kitas reikalauja ko nors bet kokia kaina...Svarbiausia šiuo atveju tiksliai ir teisingai nustatyti ribas, kas galima, o kas ne. Aš tai darau ramiai, nesiimdama tokių priemonių, kaip diržasar vaiko uždarymas į kitą kambarį.
Atsakyti
Is tikruju jei taip gerai pagalvojus, tai gal siek tiek perdetai apie ta dirza siuolaikines mamos kalba. Galbut jis tiesiog dabar ne madingas arba susiformaves toks poziuris, kad jei vaika musa, tai zinai jau priplaka ji tiek, kad jis ligoninej ar vargsas sudauzytas, kaip neretai pasitaiko Lt ir ka daznai matom per televizija. Aisku, as irgi pries ta dirza tikrai, kuo maziau jo, tuo geriau. ir ta diena kai jis gavo dirziuko, nemanau kad gerai padariau bet ir nelaikau save smurtautoja, nekandzioju sau koju ar ranku nagu is sielvarto, tiesiog taip reikejo. Esu gavusi vaikysteje ir as, ir galiu pasakyti kad buvo tokiu atveju kai jis padejo, bet buvo ir tokiu, kai tevai galejo apsieiti be jo. Kad ir tam paciam pedagogikos fakultete vienas psichologas pasake, kad kartais tas dirzas nieko blogo neduos, tik protingai reikia juo naudotis ir kuo reciau. ir kad siais laikais tevai bijo gimdyti ne del to kad to vaiko neislaikys o del to kad nezino ar su juo susitvarkys. ir tai gryna tiesa doh.gif
Atsakyti
Nesvetimas reikaliukas ir man. Reikia pampersa pakeisti, tai turiu dirza salia pasideti, nes kitaip spardosi kaip kalnu ozys (viena kart yra gaves dirzo tai dabar zino kas tai yra ir kartoti nebereikia). Reikia rengtis, uz lovos uzsilenda, anksciau nervodavausi, dabar tiesiog palaukiu kol islys. Kazko nenori daryti ar zyzia be priezasties, eina i lova paguleti, kol nurims. Uzdaryciau i kita kambari, bet jam ten labai linksma, nes yra kompiuteris. buvo toks momentas kai krisdavo namie ant zemes ir su galva i zeme trankydavo, bet nekreipiau demesio ir praejo. tai va, charakteris pas mus neeilinis taip pat. kartais priejes ir musasi, tada pasakau kad nebedraugausiu ir nebeleidziu prieiti prie manes, kaukia ne savo balsu, kol sutinku susitaikyti, liepiu mama paglostyti ir pabuciuoti. taip ir kariaujam kiekviena diena doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolisa @ 2007 03 02, 13:49)
Is tikruju jei taip gerai pagalvojus, tai gal siek tiek perdetai apie ta dirza siuolaikines mamos kalba.  Galbut jis tiesiog dabar ne madingas arba susiformaves toks poziuris, kad jei vaika musa, tai zinai jau priplaka ji tiek, kad jis ligoninej ar vargsas sudauzytas, kaip neretai pasitaiko Lt ir ka daznai matom per televizija. Aisku, as irgi pries ta dirza tikrai, kuo maziau jo, tuo geriau. ir ta diena kai jis gavo dirziuko, nemanau kad gerai padariau bet ir nelaikau save smurtautoja, nekandzioju sau koju ar ranku nagu is sielvarto, tiesiog taip reikejo. Esu gavusi vaikysteje ir as, ir galiu pasakyti kad buvo tokiu atveju kai jis padejo, bet buvo ir tokiu, kai tevai galejo apsieiti be jo.  Kad ir tam paciam pedagogikos fakultete vienas psichologas pasake, kad kartais tas dirzas nieko blogo neduos, tik protingai reikia juo naudotis ir kuo reciau. ir kad siais laikais tevai bijo gimdyti ne del to kad to vaiko neislaikys o del to kad nezino ar su juo susitvarkys. ir tai gryna tiesa  doh.gif

Super pasakyta.Visiškai su tinku ! thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mamytes. aciu uz patarimus,jauciuosi daug geriau ir ramiau,nes ne man vienai taip smile.gif nes jau buvau visko prisigalvojus.. biggrin.gif mano oziukas jau pradeda ramintis,taciau vistiek nieko neleidzia daryt,tik sedet salia jo,jei nusisuka tai savo ranka mane atsuka kad i ji ziureciau,taciau as jau viska darau kad tik negirdeciau jo spiegimo.,kazkuri mamyte paminejo kad vaikas krisdavo ir galva trankydavo,maniskis krenta ir galva aria tol kol atsimusa i kampa,jei ir tai jam nepadeda tada atsistojas nuo galvos paukus raunasi,su charakteriu mano pypliukas g.gif ,taciau gal su jumis tai istversiu,viskas praeina,tik reikia stiprybes.laikykim mamytes 4u.gif

Atsakyti
sveikutes laikykites mamyte sir isaugs vaikutis oziukus. vaikutis auga supranta kad jis asmenybe ir kad savo oziukais ar rekimais isireikalaus to ko nori. be to vaikutis zino kam rodyti oziukus kam ne. gal prie tecio ar svetimo zmogaus jis taip nesielgia? vaikai irgi supranta kam liaudiskai sakant galima lipti ant galvos o kam ne. taip apt manau svarbu ir mamos nusistatymas jei viena karta pasakei ne , piktai o kita karta linksmai sakai ne - tai vaikutis nesupranta kas jam galima ko ne.
aisku buna ir iskirtiniu atveju, temperamentas , charakteris....ir pan.
maniskei irgi buvo uzejes oziukas, jei ko negaudavo ar nepatikdavo, griuna ant pilvo ir rekia, as jai sakydavau nu appyk ir pagulek jei nori...nelysdavau prie jos pasitraukdavau....tai oziai nei minutes netrukdavo.

sekmes mamukai varant oziukus lauk..tik nemanau kad musimas, uzdarymas i kita kambari tures naudos. manau atvirksciai - tik neigiamas poveikis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaiza66: 04 kovo 2007 - 22:28
QUOTE(esama @ 2007 03 02, 15:46)
sveikos mamytes. aciu uz patarimus,jauciuosi daug geriau ir ramiau,nes ne man vienai taip  smile.gif nes jau buvau visko prisigalvojus.. biggrin.gif mano oziukas jau pradeda ramintis,taciau vistiek nieko neleidzia daryt,tik sedet salia jo,jei nusisuka tai savo ranka mane atsuka kad i ji ziureciau,taciau as jau viska darau kad tik negirdeciau jo spiegimo.,kazkuri mamyte paminejo kad vaikas krisdavo ir galva trankydavo,maniskis krenta ir galva aria tol kol atsimusa i kampa,jei ir tai jam nepadeda tada atsistojas nuo galvos paukus raunasi,su charakteriu mano pypliukas g.gif ,taciau gal su jumis tai istversiu,viskas praeina,tik reikia stiprybes.laikykim mamytes 4u.gif

nepyk,bet kai skaiciau tavo aprasyma apie vaika juokiausi.kodel,nes maniskis toks pats.irgi iesko sienos ,kad galetu galva trenkti,tik plauku nesirauna,o pats duodasi i galva sau.ispraziu manydavau,kad nori demesio,todel taip daro.net juokai kildavo kai jis tai darydavo.bet pastebejau kuo daugiau juokiuos tuo daugiau jis daro.
Atsakyti
nebuvau auksinis vaikas, bet su mielu noru bučiau geriau negavus jokio diržo schmoll.gif žymiai geriau veikia pokalbis ramus, sugėdinimas, parodymas, kad įžeidei ar nuskriaudei mamą...o tie maži spirgai tai jie dar nėra tokie sąmoningi, kad pamušai ir jie nebedaro...darys tik iš kitos pusės...
aš balsą geriau pakeliu, pabaru, neduodu ir viskas , jei kažko reikalauja...pašauks ir praeis...mušti tikrai nenoriu, ranka nekyla... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2007 03 05, 08:46)
nebuvau auksinis vaikas, bet su mielu noru bučiau geriau negavus jokio diržo  schmoll.gif žymiai geriau veikia pokalbis ramus, sugėdinimas, parodymas, kad įžeidei ar nuskriaudei mamą...o tie maži spirgai tai jie dar nėra tokie sąmoningi, kad pamušai ir jie nebedaro...darys tik iš kitos pusės...
aš balsą geriau pakeliu, pabaru, neduodu ir viskas , jei kažko reikalauja...pašauks ir praeis...mušti tikrai nenoriu, ranka nekyla...  schmoll.gif

Tai ir labai gerai,mes tai ir nemušam.O tik patapšnojam ir tai labai jau retai!
Atsakyti
oi oi oi.na ir paskaiciau.nesutinku kad dirzas gali isaukleti.visada pykau ,kad mane tevai muse dirzu,juk taip skauda verysad.gif ir niekada jiems to neatleisiu.manau jie turedavo proga issilieti ant mazo vaiko.o taip negalima. verysad.gif
savo vaikus aukleju kitaip.ir niekada neimu dirzo.jau pasakytas grieztas zodis ,sudrausminimas ,jiems yra pamoka.ir jie zino kad as nejuokauju.nubausti vaika galima ivairiai,bet tik ne musimu.ir nesvarbu stipriai ar ne.cia ne mada.o musu isprusimas.zinote yra toks baisus posakis.labai myli ,todel ir musa.tai yra baisu. doh.gif mamos nemuskite savo mazyliu kad ir kaip isvestu is kantrybes 4u.gif
kaip katinas leopoldas sake:VAIKAI GYVENKIME DRAUGISKAI.juk galima susitarti. wub.gif

-----------------------------------------------------
user posted imageuser posted image
Atsakyti
apie galvyciu trankyma... mano pypliukas tai eme daryti kai tik suejo metukai, is pradziu nekreipiau demesio, maniau kad gal vaikui nauji pojuciai (budavo vaiksto ir trinkt kur i siena ar spinta ar tiesiog su kumstukais sau i galvyte) bet veliau man eme kelti itarima, tai nuejom pas neurologe. Si nusiunte issitirti akiu dugnus. Akiu dugnuose, Kauno klinikose rado zidinuka akytej, todel nusiunte issitirti ir galvyte ar nera galvytej kokiu zidinuku, gal jie spaudzia, trukdo, kelia diskomforta ir pan.kas issprovokuoja tokius trankymus. Klaipedos vaiku ligoninej atlikus kraujo tyrima paaiskejo kad turim citomegalo virusa...
Aisku gal tai nebutinai turi buti jusu vaikams, bet kaip viena jau siule, tiesiog nueti pas neurologa. Bus ramiau. O oziuku turim ir mes, tai tokiu atveju geriausiai nekreipti demesio
Atsakyti