QUOTE(dulyte @ 2014 01 17, 11:26)
Aha, neseniai ir aš kepiau tą šv. Matrionos duonelę. Visai patiko. Tik, kad ten recepte rašė, kepti kartą gyvenime, tai ir nepasilikau raugo.

O dabar kai čia paskaičiau, tai supratau, kad čia ta pati duona, tik ten recepte 6 dienos rauginimo. Bet manau čia neesmė. Bandysiu, kaip čia rašėt nuo pradžios užsiraugt be raugo, nes vėl užsimaniau išsikept.
Žinokit neradau niekur to tikrojo lapo, kur man davė, tai iš atminties... ir truputi copy paste nuo interneto ir Hermano aprašymo. Receptą tai tiksliai atsimenu, tai jį ir rašiau. Tai pasidariau pas save kompe savo variantą ir padalinau. Bet vistiek sau vieną dalį kameroj pasilikau - sugriešyjau
Va imkit.
Šv. Matronos duonelė
Mes visi trokštame gerų stebuklų net ir netikėdami, kad kažkas iš aukščiau gali juos mums atsiųsti. Prašome jų visada slapta, patyliukais...
Kartais stebuklas ima ir įvyksta. O žmonės, kurie iš pradžių vaikščiojo į Maskvos Danilovo kapines, o dabar į Pokrovo moterų vienuolyną Tagankoje, tiksliai žino, kas jų prašymu daro stebuklus. Tai palaimintoji Motinėlė Matrona neįtikėtinas, stulbinamas mūsų dienų fenomenas.
Šv. Matronos duonelė , taip vadinama laimės duona, kurią gaminant reikia dalintis. Dalis paruoštos tešlos atiduodama artimiesiems. Laikoma, kad tai atneša į namus laimę. Kaip yra iš tikrųjų, kiekvienas masto kitaip. Kepama kartą gyvenime ir išpildo žmonių norus.
1 diena :padėti kambary ir neliesti
2 diena : 1 st. Cukraus, 1 st. Miltų, 1 st. Pieno ( nemaišyti)
3 diena: išmaišyti mediniu šaukštu
4 diena : kaip 2 diena
5 diena :išmaišyt
6 diena: Tris dalis padovanoti GERIEMS žmonėms. Į ketvirtą dalį įpilti 2 kiaušinius, truputi cukraus ( galima druskos), 1 st. Miltų. Ir kepti 160 orkaitėje. Aš dėjau razinų.
Laimės Jūsų namuose!