
vakar paraugiau ryte, tai po piet burbuliuku atsirado, nu galvoju gavos, siandien atsikeliu ryte paziuriu nei vieno burbulo, nieks nevyksta,,,nu blyn tik nervas ima, ka darysim panos?
jei nekils ir po paserimo , ir po 10 d, tai kept ji ar mest lauk?

QUOTE(GITALE @ 2010 03 29, 21:03)
vakar paraugiau ryte, tai po piet burbuliuku atsirado, nu galvoju gavos, siandien atsikeliu ryte paziuriu nei vieno burbulo, nieks nevyksta,,,nu blyn tik nervas ima, ka darysim panos?
jei nekils ir po paserimo , ir po 10 d, tai kept ji ar mest lauk?

Manau kad kazkas nepavyko.As dariau pirma kart ir viskas ok.Jauciu kad nedekit nieko,tik sugadinsit produktus.Meskit lauk ir pradekit kita augint.
QUOTE(GITALE @ 2010 03 29, 19:03)
vakar paraugiau ryte, tai po piet burbuliuku atsirado, nu galvoju gavos, siandien atsikeliu ryte paziuriu nei vieno burbulo, nieks nevyksta,,,nu blyn tik nervas ima, ka darysim panos?
jei nekils ir po paserimo , ir po 10 d, tai kept ji ar mest lauk?

Man lygiai taip paciai buvo.. Pirma diena buvo burbuliuku, kitas likusias nieko

Onute33, o tu turejai raugo kai darei, ar darei viska nuo pradziu tik su miltais, cukrum ir pienu? Nu nesuprantu kame reikalas, gal per salta... O jau galvojau ant Velyku kepsiu

QUOTE(Aissstute @ 2010 03 29, 19:34)
Hermanas pagal Laselio recepta:
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare pridėti:
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
1 stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare pridėti:
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
1 stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
O pagal man duotą Hermano receptą, tai tą tešlą reikia kiekvieną dieną pamaišyti

10-ą dieną reikia vėl pamaitinti
1 puodeli pieno
1 puodelis mitlų
1 puodelis cukraus
Paimti du vaikus, vieną pasilikti, o kitą dovanoti, bet aš atsiskiriu vieną didesnį kitam kartui, nes visi aplinkui jau apsivaikinę Hermanais

Pyrago paruošimas toks nesudėtingas, kad net kolega, gavęs iš manęs to raugo, būdamas vyras, pats auginasi, išsikepa ir jau buvo atnešęs pavaišinti

Toliau pasiruošimas kepimui:
1 puodelis aliejaus
2 puodeliai miltų
2 arbat.šaukšteliai kepimo miltelių
2 arbat.šaukšteliai vanilinio cukraus (aš pilu esenciją)
3 kiaušiniai
truputį drusko, razinų, riešutų, varškės.
Papildyta:
QUOTE(Aissstute @ 2010 03 30, 01:51)
nu ka mergiukai, ispyliau as ta tesla ir padariau sian per naujo, ziuresim kas db gausis db.. 

O tešlą laikot plastmasiniam ar stikliniam inde ir maišot tik mediniu šaukštu?

QUOTE(laumupė @ 2010 03 30, 09:28)
O pagal man duotą Hermano receptą, tai tą tešlą reikia kiekvieną dieną pamaišyti
5-ą dieną pamaitinti, toliau dar 4 dienas auginti kasdien pamaišant ir jau 10-ą kepti.
10-ą dieną reikia vėl pamaitinti
1 puodeli pieno
1 puodelis mitlų
1 puodelis cukraus
Paimti du vaikus, vieną pasilikti, o kitą dovanoti, bet aš atsiskiriu vieną didesnį kitam kartui, nes visi aplinkui jau apsivaikinę Hermanais
Pyrago paruošimas toks nesudėtingas, kad net kolega, gavęs iš manęs to raugo, būdamas vyras, pats auginasi, išsikepa ir jau buvo atnešęs pavaišinti
Toliau pasiruošimas kepimui:
1 puodelis aliejaus
2 puodeliai miltų
2 arbat.šaukšteliai kepimo miltelių
2 arbat.šaukšteliai vanilinio cukraus (aš pilu esenciją)
3 kiaušiniai
truputį drusko, razinų, riešutų, varškės.
Papildyta:
O tešlą laikot plastmasiniam ar stikliniam inde ir maišot tik mediniu šaukštu?
Nes kaip suprantu tas raugas nelabai mėgsta sąlytį su metalu.

10-ą dieną reikia vėl pamaitinti
1 puodeli pieno
1 puodelis mitlų
1 puodelis cukraus
Paimti du vaikus, vieną pasilikti, o kitą dovanoti, bet aš atsiskiriu vieną didesnį kitam kartui, nes visi aplinkui jau apsivaikinę Hermanais

Pyrago paruošimas toks nesudėtingas, kad net kolega, gavęs iš manęs to raugo, būdamas vyras, pats auginasi, išsikepa ir jau buvo atnešęs pavaišinti

Toliau pasiruošimas kepimui:
1 puodelis aliejaus
2 puodeliai miltų
2 arbat.šaukšteliai kepimo miltelių
2 arbat.šaukšteliai vanilinio cukraus (aš pilu esenciją)
3 kiaušiniai
truputį drusko, razinų, riešutų, varškės.
Papildyta:
O tešlą laikot plastmasiniam ar stikliniam inde ir maišot tik mediniu šaukštu?

AS LAIKAU PLASTMASINIAM INDE IR MAISAU MEDINE MENTELE .... IR NIEKO BLYN NEVYKSTA.. MANAU KAD NE TAME ESME
QUOTE(GITALE @ 2010 03 30, 09:51)
AS LAIKAU PLASTMASINIAM INDE IR MAISAU MEDINE MENTELE .... IR NIEKO BLYN NEVYKSTA.. MANAU KAD NE TAME ESME
Tai gal tikrai čia koks spec. raugas? Jei būsit pajūry, duokit žinutę, atpilsiu savojo

Va su kolega ką tik apie tai pakalbėjom, tai jis sako, gal reikia gryno kaimiško pieno, na kur prie didžiųjų PC automatuose pardavinėją ta nepasterizuotą su visom gerosiomis bakterijomis pieną. Su tokiu pabandyti užsiraugti tešlą

Ech, kaip gaila jei nesigaus... nu bet receptas tai normalus, tai kodel visoms nesigauna. As paimciau to raugo, bet Drusk.gyvenu

Laumupe, as laikau stikliniam inde, bet maisiau vakar su mikseriu
Sian maisysiu su mediniu saukstu.. Zinokit net nusinesiau ta tesla i miegamaji, galvoju, ten silciau, nes virtuveje pastoviai padaryti langai, ir ka, man visiek sian niekas neauga
paimciau ir as to raugo tikrai, nu bet kad as UK esu..
Nu sian jeigu iki vakaro nepaburbuliuos jauciu ibersiu biski mieliu, kazin nesugadins visko?



QUOTE(Aissstute @ 2010 03 30, 12:14)
Laumupe, as laikau stikliniam inde, bet maisiau vakar su mikseriu
Sian maisysiu su mediniu saukstu.. Zinokit net nusinesiau ta tesla i miegamaji, galvoju, ten silciau, nes virtuveje pastoviai padaryti langai, ir ka, man visiek sian niekas neauga
paimciau ir as to raugo tikrai, nu bet kad as UK esu..
Nu sian jeigu iki vakaro nepaburbuliuos jauciu ibersiu biski mieliu, kazin nesugadins visko?



Nemaišyk su mikseriu, tik mediniu šaukštu ar medine mentele


Aš tai laikau virtuvėje ant lentynos uždengus švariu virtuviniu rankšluostuku. Vyras kitą mėnesį išvažiuoja į UK, nu nors imk ir įpilk tau to raugo į stiklainiuką

QUOTE(laumupė @ 2010 03 30, 09:59)
Tai gal tikrai čia koks spec. raugas? Jei būsit pajūry, duokit žinutę, atpilsiu savojo 
Va su kolega ką tik apie tai pakalbėjom, tai jis sako, gal reikia gryno kaimiško pieno, na kur prie didžiųjų PC automatuose pardavinėją ta nepasterizuotą su visom gerosiomis bakterijomis pieną. Su tokiu pabandyti užsiraugti tešlą

Va su kolega ką tik apie tai pakalbėjom, tai jis sako, gal reikia gryno kaimiško pieno, na kur prie didžiųjų PC automatuose pardavinėją ta nepasterizuotą su visom gerosiomis bakterijomis pieną. Su tokiu pabandyti užsiraugti tešlą

DEJE NE AS UZ KAUNO, PIENAS PAS MANE NAMINIS, PLASTAMISNIAM BLIUDE IR MAISAU MEDINELOPETA, NUNESIAU PER PIET I VONIA TEN SILCIAU
As siandien pamaciau, kad lyg burbuliuku yra, tai gal jau prasidejo rugimo procesas. Idejau produktu reikiamu, ir piena dar pries tai paisldziau. Padejau prie radiatoriaus. Ziuresiu kas gausis.