QUOTE(rabelkyte @ 2010 12 18, 23:08)
kiek ir kaip plakat baltymus? man niekad ner gavesi standus

amzinai vanduo apacioj kazkoks stovi
Man vienąkart irgi buvo taip, kad baltymai gerai neišsiplakė (tiesa, tada kepiau visai kitą pyragą), tai aš padariau išvadą, kad:
1) kalti galėjo būti neaiškios kilmės kiaušiniai, pirkti turgelyje (įtariu, kad ten kokie lenkiški galėjo būt, nes be jokių antspaudukų ant kiaušinių, kaip kad būna parduotuviniai suštampuoti, iš kokio paukštyno į lentynas papuolę);
2) kol išplakiau trynius su kitais tešlos ingredientais, baltymus buvau palikus indelyje ant spintelės, kambario temperatūroje, tai galbūt galėjo įtakoti neišsiplakimą iki standžių putų, nes šiaip visada atskirtus baltymus iškart įdedu į šaldytuvą, kol sumaišau likusius tešlos ingredientus, arba pirmiausia kaip tik išplaku baltymus, o tada jau imuosi likusių sudėtinių dalių plakimo.
Šiaip aš visada į plakamus baltymus įberiu žiupsnelį druskos, kelis grūdelius citrinos rūgšties ir bent šaukštelį cukraus ir visada išsiplaka iki standumo,
Štai tokie mano pastebėjimai ir komentarai iš patirties, gal kam pravers