
Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė
Pašot kiaušiniai (kiaušiniai virti be lukštų) tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas pusryčiams.
Interneto platybėse sužinojau du virimo būdus pašot kiaušinių .Gal yra ir daugiau...
Pirmas: puode užviriname vandenį,įpilam kelis šaukštus acto.
Kiaušinį įmušam į puodelį, svarbu nesugadinti trynio .
Vanduo turi būti lengvai virti.
Kiaušinį iš puodelio labai atsargiai pilame į vandenį .
Galima šaukštu pagalba paformuoti kiaušinį, kad jis gautųsi gražesnis.
Jei norime labai minkštą kiaušinį verdame 3 minutes, jei vidutinį 5 min..
Antras: imame maistinę plėvelę ir išklojame su ją puodelį.
Ant plėvelės pilame biški lašelį aliejaus ir ištepame ją kad kiaušinis nepriliptų.
Įmušame kiaušinį ir plėvelę užspaudžiame arba surišame.
Dedame į verdantį vandenį ir verdame.
Išvirtą kiaušinį išimame iš vandens ir vėliau iš plėvelės.
Valgome su skrudintą duoną.
Man geriau patiko antras virimo būdas

