Įkraunama...
Įkraunama...

Absurdiškoms PSD įmokoms-ne!

QUOTE(lilina1111 @ 2013 02 20, 00:25)
Siandien tokia durna situacija isaiskejo...bet nuo pradziu... As sodroje susitvarkiau draudima privaloma,kuris vadinasi "asmuo auginantis vaika iki treju metu",susitvarkiau per EGAS sistema,nes buvo problematiska i kita miesta nuvykti.Viska kaip priklauso uzpildziau savo ir vyro vardais ta pat diena. ateina laiskelis man,kad prasymas nepatenkintas.as uzputoju,kad viskas gerai,kodel ir deje negaliu nuvykt i sodra su dviem mazyliais,ilga kelione.zodziu per kelias dienas issiaiskino,kad viskas tvarkoje kazkokios darbuotojos klaida buvo,prasymas patenkintas,draudimas yra,paskambino asmeniskai,atsiprase. Gerai,sedziu sau rami visa laika,dar daugiau kaip du metai draustumas yra... clap_1.gif kol siandien ligoniu kasoj internetu patikrinu savo draustuma,man raso- ispejimas!neapdraustas.galvoju klaida,tikrinau n kartu tas pats.sodroj paziurau per egas, viskas tvarkoj draudimas nuo tam tikros datos ir po sia diena yra "asmuo auginantis vaika[...]",isknisu savo duomenis ligoniu kasoj ten draustumas iki tol kol birzoj stovejau.pagal juos 7men eina kaip nedrausta,tuo tarpu sodra rodo draustuma.gydymo istaigoje,zinoma matytu,kad nedrausta mad.gif ir kaip suprast sia durna situacija,kas kaltas?ir velgi,deje,negaliu taip lengvai nulekt i kita miesta,kur toloka,sudetinga,bet jei reiks,na teks kada momenta istaikyt kazkaip. ir teks dabar aiskintis... gun_rifle.gif kvailyste kazkokia. ar cia sodra kazkokia darbuoja kazko nesuziurejo,ar cia jau ligoniu kasoj. ale sodroj aiskiai parasyta,kad drausta su datom,o ligoniu kasoj taip pat aiskiai,kad ne. Girdejot kada nors toki finta???

Na kiek as zinau,kad but drausta lygoniu kasoj,tai ten ir reikia kreiptis ir busit drausta iki kol vaikui sueis 18 metu,o sodra draudzia tik iki 3-ju metu,kaip asmuo auginantis vaiki,kaip bunant vaiko prieziuros atostoguose ir greiciausiai jie nesusije su lygoniu kasom.
Atsakyti
QUOTE(lilina1111 @ 2013 02 19, 23:25)
Siandien tokia durna situacija isaiskejo...bet nuo pradziu... As sodroje susitvarkiau draudima privaloma,kuris vadinasi "asmuo auginantis vaika iki treju metu",susitvarkiau per EGAS sistema,nes buvo problematiska i kita miesta nuvykti.Viska kaip priklauso uzpildziau savo ir vyro vardais ta pat diena. ateina laiskelis man,kad prasymas nepatenkintas.as uzputoju,kad viskas gerai,kodel ir deje negaliu nuvykt i sodra su dviem mazyliais,ilga kelione.zodziu per kelias dienas issiaiskino,kad viskas tvarkoje kazkokios darbuotojos klaida buvo,prasymas patenkintas,draudimas yra,paskambino asmeniskai,atsiprase. Gerai,sedziu sau rami visa laika,dar daugiau kaip du metai draustumas yra... clap_1.gif kol siandien ligoniu kasoj internetu patikrinu savo draustuma,man raso- ispejimas!neapdraustas.galvoju klaida,tikrinau n kartu tas pats.sodroj paziurau per egas, viskas tvarkoj draudimas nuo tam tikros datos ir po sia diena yra "asmuo auginantis vaika[...]",isknisu savo duomenis ligoniu kasoj ten draustumas iki tol kol birzoj stovejau.pagal juos 7men eina kaip nedrausta,tuo tarpu sodra rodo draustuma.gydymo istaigoje,zinoma matytu,kad nedrausta mad.gif ir kaip suprast sia durna situacija,kas kaltas?ir velgi,deje,negaliu taip lengvai nulekt i kita miesta,kur toloka,sudetinga,bet jei reiks,na teks kada momenta istaikyt kazkaip. ir teks dabar aiskintis... gun_rifle.gif kvailyste kazkokia. ar cia sodra kazkokia darbuoja kazko nesuziurejo,ar cia jau ligoniu kasoj. ale sodroj aiskiai parasyta,kad drausta su datom,o ligoniu kasoj taip pat aiskiai,kad ne. Girdejot kada nors toki finta???

reikėtų kreiptis tiesiai į ligonių kasas. Jei auginate vieną vaiką, tai vienas iš tėvų yra draudžiamas, kol vaikui sueis 8 m. Tačiau abu negali būti draudžiami. todėl ligonių kasose reikia atsižymėti, kuris iš tėvų bus draudžiamas.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 02 20, 09:52)
reikėtų kreiptis tiesiai į ligonių kasas. Jei auginate vieną vaiką, tai vienas iš tėvų yra draudžiamas, kol vaikui sueis 8 m. Tačiau abu negali būti draudžiami. todėl ligonių kasose reikia atsižymėti, kuris iš tėvų bus draudžiamas.

as apsidraudziau per sodra iki vaikui sueis ne astuoni metai,o trys,pabreziu per sodra,mane apdraude valstybes lesomis,taip sodroj uzrasyta,juodai ant balto.man nereikia to iki astuoniu metu,todel pasirinkau iki triju metu.kitas niuansas,ar draudziantis valstybes lesom SODROJE,ne ligoniu kasoje vistiek paciam zmogui reik eit i ligoniu kasas?ar nepamato,neparodo ligoniu kasom,kad esu draudziama valstybes susitvarkius dokumentus sodroje?jei taip,tai likau tikrai apsikvailinus,nes nezinojau,kad po sodros to popierizmo,dar ir i ligoniu kasas reik lekt. taip zinojau,kad nuejus i ligoniu kasas galiu apsidraust kol vyresniam vaikui sueis 18m,bet pasirinkau kita varianta.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 20, 09:50)
Na kiek as zinau,kad but drausta lygoniu kasoj,tai ten ir reikia kreiptis ir busit drausta iki kol vaikui sueis 18 metu,o sodra draudzia tik iki 3-ju metu,kaip asmuo auginantis vaiki,kaip bunant vaiko prieziuros atostoguose ir greiciausiai jie nesusije su lygoniu kasom.

jus klystate.kad sodra draudzia tik kai bunant vaiko prieziuros atostogose.as nesu ir mano vyras nejo vaiko prieziuros atostogu,nors ir galejo.nestumo metu buvau sodroje kitais reikalais ir mane apklause ar zinau,jog sodroj galima apsidrausti bei pakviete po gimdymo su dokumentais uzeit susitvarkyt.si varianta ir pasirinkau,tam reikia ne tik prasyma rasyt savo vardu kaip ligoniu kasoje,bet ir dirbantis sutuoktinis turi rasyt prasyma,kad kita sutuoktini apdraustu.ir abu prasymai turi but pateikti ta pacia diena.mes taip padareme,gavau as draudima valstybes lesom.beje,tikrai nezinau,berods gal jei abu sutuoktiniai butu bedarbiai,ar viens butu prieziuros atostogos kitas bedarbis ir noretu apsidraust sitaip sodroj,tai nedraudzia,negalima.Gal kas tures entuzijazmo ir pasidomes apie sitai konkreciau.
Atsakyti
QUOTE(lilina1111 @ 2013 02 20, 15:38)
as apsidraudziau per sodra iki vaikui sueis ne astuoni metai,o trys,pabreziu per sodra,mane apdraude valstybes lesomis,taip sodroj uzrasyta,juodai ant balto.man nereikia to iki astuoniu metu,todel pasirinkau iki triju metu.kitas niuansas,ar draudziantis valstybes lesom SODROJE,ne ligoniu kasoje vistiek paciam zmogui reik eit i ligoniu kasas?ar nepamato,neparodo ligoniu kasom,kad esu draudziama valstybes susitvarkius dokumentus sodroje?jei taip,tai likau tikrai apsikvailinus,nes nezinojau,kad po sodros to popierizmo,dar ir i ligoniu kasas reik lekt. taip zinojau,kad nuejus i ligoniu kasas galiu apsidraust kol vyresniam vaikui sueis 18m,bet pasirinkau kita varianta.
Papildyta:

jus klystate.kad sodra draudzia tik kai bunant vaiko prieziuros atostogose.as nesu ir mano vyras nejo vaiko prieziuros atostogu,nors ir galejo.nestumo metu buvau sodroje kitais reikalais ir mane apklause ar zinau,jog sodroj galima apsidrausti bei pakviete po gimdymo su dokumentais uzeit susitvarkyt.si varianta ir pasirinkau,tam reikia ne tik prasyma rasyt savo vardu kaip ligoniu kasoje,bet ir dirbantis sutuoktinis turi rasyt prasyma,kad kita sutuoktini apdraustu.ir abu prasymai turi but pateikti ta pacia diena.mes taip padareme,gavau as draudima valstybes lesom.beje,tikrai nezinau,berods gal jei abu sutuoktiniai butu bedarbiai,ar viens butu prieziuros atostogos kitas bedarbis ir noretu apsidraust sitaip sodroj,tai nedraudzia,negalima.Gal kas tures entuzijazmo ir pasidomes apie sitai konkreciau.

Ne taip supratot,as parasiau,kad draudzia iki 3-ju metu,taip pat kaip ir bunant VPA,nes 3 metus nieko negauni,bet esi drausta,tas pats ir jums,jus nesat dirbanti,bet esat drausta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 20, 15:47)
Ne taip supratot,as parasiau,kad draudzia iki 3-ju metu,taip pat kaip ir bunant VPA,nes 3 metus nieko negauni,bet esi drausta,tas pats ir jums,jus nesat dirbanti,bet esat drausta.

na draudzia valstybes lesomis, bet tai neturi nieko bendra su sveikatos draudimu?ta prasme tai visiskai kitas draudimas,visai susipainiojau su tais draudimais doh.gif
Papildyta:
nes as tai supratau,jei esu drausta,tai kaip dirbanciam zmogui man priklauso viskas ir medicinines paslaugos.todel sau atsipuciau,galvojau viskas tvarkoj.o dabar visai galva susisuko man nuo tu sodru ir ligoniu kasu.gal man dar ir skola pateiks,kaip manot?kaip nedraustai.ir kazi kokia nauda man tada draustis toj sodroj,jei mediciniskai draudimo nesimato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilina1111: 20 vasario 2013 - 14:55
QUOTE(lilina1111 @ 2013 02 20, 15:53)
na draudzia valstybes lesomis, bet tai neturi nieko bendra su sveikatos draudimu?ta prasme tai visiskai kitas draudimas,visai susipainiojau su tais draudimais doh.gif
Papildyta:
nes as tai supratau,jei esu drausta,tai kaip dirbanciam zmogui man priklauso viskas ir medicinines paslaugos.todel sau atsipuciau,galvojau viskas tvarkoj.o dabar visai galva susisuko man nuo tu sodru ir ligoniu kasu.gal man dar ir skola pateiks,kaip manot?kaip nedraustai

Privalomas sveikatos draudimas jis tik vienas,ir ji galima paciam moketi arba darbdavis moka arba buti draustam valstybes lesomis.Nieko jums nepateiks,esat drausta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 vasario 2013 - 14:55
na pagal Sveikatos draudimo įstatymą valstybės lėšomi sveikatos draudimu draudžiama, kas susiję su vaikų auginimu:

moterys, kurioms įstatymų nustatyta tvarka suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos, bei nedirbančios moterys jų nėštumo laikotarpiu 70 dienų (suėjus 28 nėštumo savaitėms ir daugiau) iki gimdymo ir 56 dienos po gimdymo;

vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų; nuo 2013-01-01 vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, vienas iš globėjų, šeimoje globojantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų, vienas iš globėjų (rūpintojų), šeimoje globojantis (besirūpinantis) du (dviem) ir daugiau nepilnamečių vaikų

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 20, 15:55)
Privalomas sveikatos draudimas jis tik vienas,ir  ji galima paciam moketi arba darbdavis moka arba buti draustam valstybes lesomis.Nieko jums nepateiks,esat drausta.

tai jei sodra mane apdraude,na ji tikrai apdraude,tai medicinines paslaugos nemokamos ir to mokescio man moket nereik,kaip suprantu. bet ligoniu kasa to nezino,tai visiems zmonems draudziantis sodroje pirma reik ligoniu kasai kazka parodyt,kad sodra draude g.gif ar cia vistik kokia klaida ir patys jie turejo matyt,realiai nesuprantu zinokit. zadu zadu vaziuot i ligoniu kasas... skambinaus,man nieko neatsake,tik draudimas iki 8 ir 18 metu,dokumentai ir atvykimas i ligoniu kasa.bet mano situacija truputi kitokia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilina1111: 20 vasario 2013 - 15:04
QUOTE(lilina1111 @ 2013 02 20, 16:03)
tai jei sodra mane apdraude,na ji tikrai apdraude,tai medicinines paslaugos nemokamos ir to mokescio man moket nereik,kaip suprantu. bet ligoniu kasa to nezino,tai visiems zmonems draudziantis sodroje pirma reik ligoniu kasai kazka parodyt,kad sodra draude g.gif  ar cia vistik kokia klaida ir patys jie turejo matyt,realiai nesuprantu zinokit. zadu zadu vaziuot i ligoniu kasas... skambinaus,man nieko neatsake,tik draudimas iki 8 ir 18 metu,dokumentai ir atvykimas i ligoniu kasa.bet mano situacija truputi kitokia

Nereikes nieko moketi.
Atsakyti
nu va gavau atsakyma is sodros,kad esu drausta valstybes lesom,dalis jo-"draudžiama pagrindinei ir papildomai socialinio draudimo pensijos dalims ir nedarbo socialiniu draudimu, jeigu tuo laikotarpiu neturite draudžiamųjų pajamų. Pagal Lietuvos Respublikos Sveikatos draudimo įstatymo 6 straipsnio 4 dalies 5 punktą turite teisę būti apdrausta valstybės lėšomis ir sveikatos draudimu. Dėl privalomojo sveikatos draudimo prašome kreiptis į teritorinę ligonių kasa".reik plius i ligoniu kasa atskirai kreiptis.kazin ar ta skola man pripaisys,kad per velai nesikreipiau,nes auginau vaika,ar atgaline data neapdraustu kazin.nes pasirodo sodros draudimas neitraukia sveikatos draudimo sad.gif kaip supratau is atsakymo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(lilina1111 @ 2013 02 21, 18:56)
nu va gavau atsakyma is sodros,kad esu drausta valstybes lesom,dalis jo-"draudžiama pagrindinei ir papildomai socialinio draudimo pensijos dalims ir nedarbo socialiniu draudimu, jeigu tuo laikotarpiu neturite draudžiamųjų pajamų. Pagal Lietuvos Respublikos Sveikatos draudimo įstatymo 6 straipsnio 4 dalies 5 punktą turite teisę būti apdrausta valstybės lėšomis ir sveikatos draudimu. Dėl privalomojo sveikatos draudimo prašome kreiptis į teritorinę ligonių kasa".reik plius i ligoniu kasa atskirai kreiptis.kazin ar ta skola man pripaisys,kad per velai nesikreipiau,nes auginau vaika,ar atgaline data neapdraustu kazin.nes pasirodo sodros draudimas neitraukia sveikatos draudimo sad.gif kaip supratau is atsakymo  sad.gif

Man atrodo atgaline data zymes,nereikes moketi.
Atsakyti
apdraude atgaline data smile.gif ir ikalbejo pasiimti europos sajungoj galiojancias korteles sveikatos draudimo,kad galima butu pasinaudot isvykus medicininem paslaugom,ji nemokama,pametus 50lt
Atsakyti