Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Sveikos smile.gif ir man vakar paeme tepineli rytoj tik atsakymas unsure.gif niekada taip nebuvo, kad po santykiu tepliotu ir tai nepavadinsiu tepliojimu, tiesiog nuejus i wc ant popieriuko kazkas lygtai buvo, bet tai pasikratojo dar karta po keliu dienu ir po paskutiniu patepliojimu, po dvieju dienu pradejo teplioti (tai iseina uzvakar ir vakar, bet jau ne po santykiu) ginius apziurejo, sake viskas gerai ir sake tikriausiai tyrimai irgi bus tikriausiai geri, as jau buvau pagalvojusi gal kokia implantacija, nes taip kartais buna, bet tada kas pries tai buvo du kartus g.gif net nezinau ka galvot, streso jokio nebuvo, kielones jokios irgi, galvok ka nori... dar kas idomiausia pas mane ciklas 28 d. vakar buvo 23c.d., o ginius per apziura pasake, kad viskas taip atrodo, kad man 1 c.d., tai siandien iseina 2c.d., bet mmm nera, ar buvom taip kam nors, kas tai gali buti.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 05 17, 17:17)
Greičiausiai, nes aš nesu gimdžiusi, gal todėl ir lindo jis sunkiai. smile.gif nes ir gydytojai sakiau, kad skauda, labai nemalonu, tai ir pasakė, kad neturėtų skaudėt, bet pas mane praėjimas siauras veidrodėliui.
o šiaip, aš galėjau žiūrėti, nes televizorius man virš galvos kabėjo, tik nežiūrėjau, nenorėjau smile.gif

Nesuprantu, tai lindo ir į kaklelį? Man darytas CP (taigi niekas niekur neištampyta biggrin.gif ), bet jokio skausmo nejutau, gal jums nuo kokio makšties skėtiklio skaudėjo ar ko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2012 05 18, 14:06)
Nesuprantu, tai lindo ir į kaklelį? Man darytas CP (taigi niekas niekur neištampyta biggrin.gif ), bet jokio skausmo nejutau, gal jums nuo kokio makšties skėtiklio skaudėjo ar ko?  g.gif

Jus apie kolposkopija? Nes kolposkopija ir yra kaklelio apziura mikroskopu, tai butent ir lindo i kakleli. Virs galvos vaizdas padidintas per televizoriu.
As bisk supykaui vakar. Dariau OCT balandzio 11, vakar buvau pas gydytoja, atsakymo dar ner.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 05 18, 18:58)
Jus apie kolposkopija? Nes kolposkopija ir yra kaklelio apziura mikroskopu, tai butent ir lindo i kakleli. Virs galvos vaizdas padidintas per televizoriu.
As bisk supykaui vakar. Dariau OCT balandzio 11, vakar buvau pas gydytoja, atsakymo dar ner.

Jomajo, tai aš durna gal ar ką, kiek žinau, kolposkopas yra specialus padidinamasis prietaisas kakleliui apžiūrėti, bet jis ir apžiūrimas iš išorės, o į gimdą gi niekas nelenda. Atliekamas testas su tirpalais ant GK paviršiaus, stebima, ar kinta spalva (iš to nustatomos pakitusios ląstelės), kolposkopas ir reikalingas tam, kad būtų galima išdidint tą vaizdą. Aš nežinau, jeigu yra pakitimų, gal ir žiūri tada gydytojas kažkur giliau....
O teliko jokio arba nebuvo, arba aš jo nemačiau.... telikas buvo, kai transvaginalinę echoskopiją atliko... g.gif ten gal kiek nemalonu, nes gerai pamakalavo viduj. doh.gif

Va: http://www.vuoi.lt/index.php?-17195542
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 18 gegužės 2012 - 22:45
nu man dare abi, ir echoskopija ir kolposkopija. gal nesusikalbam? smile.gif ta prasme is isores - tai vistiek i vidu lenda, ir ziuri kakleli. pakitimu pas mane buvo.. nu as jos klausiau, kodel man skaudi bisk ta procedura, sake pati gydytoja, kad siauras praejimas ir kazkoks veidrodelis sunkiai lenda.
nu va tam piesinely yra televizorius, tik man jis sone virs galvos kabejo, labai patogu ziuret smile.gif o echoskopija baika, tik , kad nemalonu.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 05 19, 07:10)
nu man dare abi, ir echoskopija ir kolposkopija. gal nesusikalbam? smile.gif ta prasme is isores - tai vistiek i vidu lenda, ir ziuri kakleli. pakitimu pas mane buvo.. nu as jos klausiau, kodel man skaudi bisk ta procedura, sake pati gydytoja, kad siauras praejimas ir kazkoks veidrodelis sunkiai lenda.
nu va tam piesinely yra televizorius, tik man jis sone virs galvos kabejo, labai patogu ziuret smile.gif o echoskopija baika, tik , kad nemalonu.

doh.gif Tai makšties gal praėjimas siauras pas jus, o ne kaklelio, nes į gimdą nėr ko lyst, tokiu atveju jums ne šiaip nemalonu būtų, o klyktumėt. biggrin.gif
Nu prašau jums dar paveikslėlis. Nuo skėtiklio gal skaudėjo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 19 gegužės 2012 - 09:45
As nezinau , kas per praejimas, turbut maksties, nes neklausiau. Tik pasakiau gydytojai, kad skausminga procedura, tai tik pasake, kad praejimas siauras veidrodeliui, ne sketikliui, ir tiek, daugiau nebesigilinau. Sketikli ir per apziuras naudoja, neskauda. Nu, kaip ten bebutu kolposkopija man brr ir biopsija brr.
Atsakyti
Tai turbut gydytoja turejo omenyje butent maksti, nes negimdziusioms vis tik ir ten siauriau negu kaip pas naturaliai gimdziusias, o pats kolposkopas ir ziuriu toks nevisai nedidelis instrumentas blush2.gif Kaip bebutu teks atlaikyti si tyrima, tikiuosi nieko blogo neras unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 05 20, 12:22)
bakterine vaginoze tai nera vezys,tai tiesiog makšties infekcija,  kaip ir gydytoja minejo kaip ir  gimdos kaklelio uzdegimas, ir tai dar toli toli iki vėžio, ir keista, kad onkocitologinis tau barode bakterine vaginoze, gal dareisi tiesiog tepineli...
dar tikrai nera del ko pergyventi smile.gif

pas mane toas pacios panasios bedos, tai rode uzdegima, tai ureaplasma raso, bet poliklinikoje kai dariausi rode ascus visa laiki, bet nuejau darytis tikslesnio tyrimo. nes poliklinikoje pagal sena sistema dar daro ThinPrep Pap vadinas, jis jau tiksliai pasako , kai ir kas yra , nes po jo man rado HSIL
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 28, 19:48)
as kai sikart skambinau klaust rezultatu sako : Pakitimu ir naviku nera. Sakau kurio laipsnio?  blink.gif sako kaip tai kurio.. Na sakau LSIL ar HSIL, sako intraepiteliniu pakitimu ir naviku nera  blink.gif tik tada daejo, ka ji pasake, nes tikrai nesitikejau, kad viskas bus gerai  blush2.gif

darykites merginos ThinPrep Pap tyrima, nes man paprastas onkocitologinis rode asus nieko bbaisaus, pasidarius si tikslesni tyrima po dvieju men privaciai HSIL
Papildyta:
QUOTE(rence* @ 2011 03 05, 16:23)
Gal kuri is kaunieciu patarsit kur daretes ThinPrePap - tai naujas tyrimas, daug tikslesnis negu paprastas tepinelis. Domina kaina, kiek reikia laukti atsakymo g.gif

sis tikslesnis ir laukti reikia 5 dienas smile.gif daugiau pagal tuose senus metodus nesidarysiu
Atsakyti
Sveikos, ketvirtadienį padarė onkocitologinį, žinoma, jau nebe pirmą kartą, bet WC nusišluostant ant popieriaus lieka šiek tiek kraujo, na nedaug visai, rausva taip...... bet pradėjau nerimaut doh.gif anksčiau taip nebūdavo g.gif onkocitologinio metu jaučiau truputį nemalonų jausmą, bet tikrai ne skausmą g.gif dar darė vaginalinę echoskopiją. Ech.....vieni nervai, gal viskas bus gerai...... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazminė @ 2012 08 04, 11:00)
Sveikos, ketvirtadienį padarė onkocitologinį, žinoma, jau nebe pirmą kartą, bet WC nusišluostant ant popieriaus lieka šiek tiek kraujo, na nedaug visai, rausva taip...... bet pradėjau nerimaut  doh.gif  anksčiau taip nebūdavo  g.gif  onkocitologinio metu jaučiau truputį nemalonų jausmą, bet tikrai ne skausmą  g.gif  dar darė vaginalinę echoskopiją. Ech.....vieni nervai, gal viskas bus gerai......  smile.gif

Del kraujo nieko baisaus, taip buna, svarbiausia geri atsakymai smile.gif Sekmes smile.gif
Atsakyti
Sveikutės
Vakar buvau pas vieną gydytoją, kuris specializuojasi būtent priešvėžiniuose ir vėžiniuose susirgimuose, jis pats dar ir operuoja Santariškėse, bet dar priiminėja ir privačiai.
Jis sakė, kad 2 iš 3 operacinių gydymų moterims nuo 20 iki 30 yra daroma be reikalo! Kad dažnai gydytojai siunčia moteris operacijai dėl viso pikto ar super mažo pakitimo, kurį ir be intervencijos galima išgydyti!
Skaičiai baisūs - taigi nesinervinkite iš karto kai atranda ten pakitimus kažkokius ( nors aš pati maniau, kad jau mirsiu vos ne per naktį doh.gif )
O ir tyrimai dabar labai ištobulėję - galima pasirinkti tikslesnius. NEt naujovė kažkokia atsiranda kur gali pažiūrėti kiaušidžių riziką ar susirgimus vien su tyrimų pagalba, tik jie jau super naujovė ir super brangūs(na man atrodo brangūs) ir laboratorijos juos žada pristatyti tik gal šį rudenį.
Rzumė ką norėjau pasakyti: nesinervinkite labai kai nustato jums vėžinį susirgimą , gal čia nieko labai baisaus ir jūs viena iš tu dviejų 4u.gif
Atsakyti