Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(*marlena* @ 2012 05 04, 15:51)
Toks cia ir straipsnis.. Sudaro toki ispudi, kad sia liga serga tik pasileideles

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai jau jo... Arba skiepu brukimas. As jais nelabai bisk tikiu. O siaip pas mane buvo pakitimai cin1, siemet jau liepe daryt ta ZPV, neigiamas jis pas mane. O turiu zaizdele, tai ta zaizdele gal irgi uzkreciama? Zodziu, nesidepiliuokit, nesiskuskit,nesimylekit, geriau eikit pasiskiepyt. Del valstybes finansavimo OCT tyrimui. Seniau taip, duodavo karta per metus. Dabar karta per 3 metus. O rekiam visais galais apie ta gimdos kaklelio vezi, bet prevencijos jam praktiskai nerasta. Ir be to, cia kaip taisykle, nueisi susikrapstes tu pinigeliu ant OCT ir gausi priedo dar keleta tyrimu pasidaryt, kur teks padet simtuka, kita. Zodziu, briedas ne straipsnis.
Atsakyti
Sveikos merginos.Norejau pateirauti ar kam yra buve,kad pasirodytu kraujingu isskyru,turint kokiu pakitimu gimdos kakleli.
Pas mane rastas Ascus,bet jau atras ciklas,kaip pasirodo kraujingos isskyros ir jos tesiasi apie 4 dienas,o talonelio niekaip prie ginekologes negaunu.Tai neramu kazkiek.Gal kam yra panasiai buve?
Dekoju.
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2012 05 08, 11:40)
Sveikos merginos.Norejau pateirauti ar kam yra buve,kad pasirodytu kraujingu isskyru,turint kokiu pakitimu gimdos kakleli.
Pas mane rastas Ascus,bet jau atras ciklas,kaip pasirodo kraujingos isskyros ir jos tesiasi apie 4 dienas,o talonelio niekaip prie ginekologes negaunu.Tai neramu kazkiek.Gal kam yra panasiai buve?
Dekoju.

Kaip man vakar išaiškino, tai kraujingos išskyros tada, kada jų neturėtų būti, taip pat ir po lyt. santykių yra negerai...

Pagaliau vakar prisikasiau prie onkoginekologo, atliko kolposkopiją, transvaginalinę echoskopiją, sakė kaklelis labai gražiai atrodo, jokių pakitimų nesimato... Nors ir rado ascus. Tai tik pasiūlė tikrintis po pusmečio ar metų, žodžiu, sekti save. g.gif
Dar paminėjo, kad tuos pakitimus galėjo įtakoti dažnas tamponų naudojimas blush2.gif Nors nepasakyčiau, kad labai jau dažnai juos naudoju. Ar esat apie tai ką girdėję? Sakė prieš sekantį tyrimą kokius 3 mėn nenaudoti jų ir žiūrėt, koks bus tyrimas... g.gif
Atsakyti
Sveikos. Atlikau ir as ta tyrima, man 26, vaiku nera, partneris pastovus. Pries pora dienu sulaukiau pacios daktares skambucio, paskyre vizita menesio gale. Kazkas negerai, kas tiksliai nepasake telefonu, tiesiog yra pakitimu kazkokiu. Mane istisai kankina disbakterioze, sake, gal del to blogas atsakymas. Zodziu rankos kojos dreba, noriu jau dbr viska zinoti, o cia kaip visada gumos tempimas su tais vizitais.
Atsakyti
man buna kraujingų isskyru po lytinio akto ir siaip pateplioja prieš mm. ginė endometriozei nurašė viską.oct budavo LSIL, o paskutinis buvo geras, tai nebežinau, kame priežastis čia g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2012 05 10, 09:11)
Kaip man vakar išaiškino, tai kraujingos išskyros tada, kada jų neturėtų būti, taip pat ir po lyt. santykių yra negerai...
Pagaliau vakar prisikasiau prie onkoginekologo, atliko kolposkopiją, transvaginalinę echoskopiją, sakė kaklelis labai gražiai atrodo, jokių pakitimų nesimato... Nors ir rado ascus. Tai tik pasiūlė tikrintis po pusmečio ar metų, žodžiu, sekti save.  g.gif
Dar paminėjo, kad tuos pakitimus galėjo įtakoti dažnas tamponų naudojimas  blush2.gif   Nors nepasakyčiau, kad labai jau dažnai juos naudoju. Ar esat apie tai ką girdėję? Sakė prieš sekantį tyrimą kokius 3 mėn nenaudoti jų ir žiūrėt, koks bus tyrimas... g.gif

As esu girdejusi, kad gali.. bet idomiai. as tamponus naudoju bene 10 metu. problemu kazkaip nebudavo. tik dabar nuejus pasake, kad kraujuoja kaklelis, tiksliau ten esanti zaizdele. kad nuo tamponu neuzsimine, greiciau bus nuo uzdegimo, kuri kelia jau kita zaraza.
man jau irgi turi buti parejes onkocitologinio atsakymas. bet gydytoja sake teks kartot, kai isgydysim ta uzdegima. Tai po savaitgalio eisiu pas ja pasiziuret, kas per atsakymas, ir kokie rezultatai po gydymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 12 gegužės 2012 - 12:03
Idomu ar kolposkopijos metu buna kokiu nemaloniu pojuciu? Gydytoja minejo kad sis tyrimas yra neskausmingas.. Ar gydytojas parodo vaizdus ekrane ir pacientui? Kaip jums buvo? Neramu..
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2012 05 17, 12:06)
Idomu ar kolposkopijos metu buna kokiu nemaloniu pojuciu? Gydytoja minejo kad sis tyrimas yra neskausmingas.. Ar gydytojas parodo vaizdus ekrane ir pacientui? Kaip jums buvo? Neramu..

Nieko nemalonaus nejutau. Nieko man nerodė, bet aš nieko ir neprašiau.
Atsakyti
čia kaip kam gal. Man asmeniškai nemaloni ta apžiūra, bet kaip sakė gydytoja, siauras praėjimas , todėl buvo skausminga, kai kišo kažkokį ten veidrodėlį..
Atsakyti
Aciu uz atsakymus ax.gif As noreciau pamatyti tuos vaizdus ekrane- gal reikes prasyti kad gydytoja parodytu blush2.gif As esu gimdziusi tai namanau kad g. kaklelis siauras, tikiuos nebus skausmingas sis tyrimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2012 05 17, 15:47)
Aciu uz atsakymus ax.gif  As noreciau pamatyti tuos vaizdus ekrane- gal reikes prasyti kad gydytoja parodytu blush2.gif  As esu gimdziusi tai namanau kad g. kaklelis siauras, tikiuos nebus skausmingas sis tyrimas unsure.gif

Greičiausiai, nes aš nesu gimdžiusi, gal todėl ir lindo jis sunkiai. smile.gif nes ir gydytojai sakiau, kad skauda, labai nemalonu, tai ir pasakė, kad neturėtų skaudėt, bet pas mane praėjimas siauras veidrodėliui.
o šiaip, aš galėjau žiūrėti, nes televizorius man virš galvos kabėjo, tik nežiūrėjau, nenorėjau smile.gif
Atsakyti