Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(dzimbiene @ 2011 09 05, 20:48)

eisiu vėl , bet kaip manot gal man reikia pasidaryt ŽPV tyrimą, o jis parodytų ar yra virusas, ar ne ar dar kažką papildomai, kur siūlot eiti per kiek laiko padaro 4u.gif
o galvoj chaosas doh.gif

Man ginek pasiūlė pasidaryti ŽPV tyrimą. Žinau, kad jei turi šį virusą, nieko nepakeisi, juk gydymo nėra. Regis 2 potipiai sukelia gimdos kaklelio vėžį. Na tai kai gydytojas paklausė, aš jo paklausiau, ką man duos šis tyrimas? Jis labai susimąstė... Ir pasakė, kad čia geras klausimas lotuliukas.gif
Šis tyrimas duoda budrumą. Bet iš esmės kasmet reikia atlikti citologinį tyrimą ir nereikia jokių kitų tyrimų (aišku jei nėra kokių kitų problemų). Kita vertus, jei yra atliekamų pinigėlių, tyrimą galima ir pasidaryti.
Atsakyti
uoga22, as taip pat manau, kad ZPV tyrima darytis nera jokios prasmes. Mano ginek taip pat siule, bet dabar ji isejo is tos klinikos, kurioje lankausi, kazin ar naujoji taip pat siulys?... o jis nepigiai kainuoja 150Lt, o tipo nustatymui, jei neklystu, reikalingas dar vienas tyrimas g.gif
Atsakyti
Yra kažkoks aukštos rizikos potipių (ar tipų) nustatymas, tų kurie grynai sukeliai tą vėžį.
Kad dar nors būtų galima nuo to pasveikti, tai tikrai daryčiau, bet kai nėra prasmės....
Atsakyti
Sveikos,mano ginė padarė onkocitologinį rado ir man HSIL (tepinėlis buvo paimtas tos pačios apžiūros metu kai buvo išimama spiralė), vėliau sužinojau, kad rekomenduojama tepinėlį imti praėjus 2 mėnesinėms po spiralės išėmimo.KMU padarė kita tepinėlį dėl ŽPV ir kaip suprantu PAP, nes šiandien skambinausi atsakymų, tai sakė neryškūs pakitimai, bet kadangi pirmasis tyrimas rodė ryškius pakitimus, tai reikia tyrtis iki gali ir daryti biopsija. Gydytoja sakė, kad tą biopsiją man atliks kabinete ir iškart paleis namo, tik pajuokavo, skaito atsimylėkit prieš, nes paskui bus negalima... Kažkaip dabar susimasčiau kiek tas negalima bus??? Po konizacijos tai randu kad 4-6 savaites, bet tai ten jau operacija. Tiesiog įdomu pasidarė kiek laiko negalima mylėti po biopsijos? Gal galit kuri atsakyti. Aišku svarbiausia kad atsakymai būtų geri, bet maniškio būsiu nemačius 6 savaites, gryžta ir iškart ta biopsija, nu smileysex.gif taip pasiilgau
Atsakyti
QUOTE(sekretorė @ 2011 10 04, 23:14)
Sveikos,mano ginė padarė onkocitologinį rado ir man HSIL (tepinėlis buvo paimtas tos pačios apžiūros metu kai buvo išimama spiralė), vėliau sužinojau, kad rekomenduojama tepinėlį imti praėjus 2 mėnesinėms po spiralės išėmimo.KMU padarė kita tepinėlį dėl ŽPV ir kaip suprantu PAP, nes šiandien skambinausi atsakymų, tai sakė neryškūs pakitimai, bet kadangi pirmasis tyrimas rodė ryškius pakitimus, tai reikia tyrtis iki gali ir daryti biopsija. Gydytoja sakė, kad tą biopsiją man atliks kabinete ir iškart paleis namo, tik pajuokavo, skaito atsimylėkit prieš, nes paskui bus negalima... Kažkaip dabar susimasčiau kiek tas negalima bus??? Po konizacijos tai randu kad 4-6 savaites, bet tai ten jau operacija. Tiesiog įdomu pasidarė kiek laiko negalima mylėti po biopsijos? Gal galit kuri atsakyti. Aišku svarbiausia kad atsakymai būtų geri, bet maniškio būsiu nemačius 6 savaites, gryžta ir iškart ta biopsija, nu  smileysex.gif taip pasiilgau

Man siandien dare biopsija,tai sake 2 savaites nesimyleti, nekilnoti sunkiu daiktu., pasisaugoti save kad nenukraujuoti.
Atsakyti
visai susipainiojau tarp tų tyrimų - kiek pamenu, dariausi poliklinikoj profilaktinį tyrimą - PAP ar kaip jis ten vadinasi, kai buvau 25 m. tada buvo viskas gerai. dabar lyg ir vėl reikėtų kartoti, tai galvoju išsamiau pasidaryti tyrimus. ar čia PAP ir onkocitologinis - vienas ir tas pats blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2011 10 17, 11:00)
visai susipainiojau tarp tų tyrimų - kiek pamenu, dariausi poliklinikoj profilaktinį tyrimą - PAP ar kaip jis ten vadinasi, kai buvau 25 m. tada buvo viskas gerai. dabar lyg ir vėl reikėtų kartoti, tai galvoju išsamiau pasidaryti tyrimus. ar čia PAP ir onkocitologinis - vienas ir tas pats  blush2.gif

http://www.ginekolog...r_pap_tepinelis
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2011 10 17, 12:00)
visai susipainiojau tarp tų tyrimų - kiek pamenu, dariausi poliklinikoj profilaktinį tyrimą - PAP ar kaip jis ten vadinasi, kai buvau 25 m. tada buvo viskas gerai. dabar lyg ir vėl reikėtų kartoti, tai galvoju išsamiau pasidaryti tyrimus. ar čia PAP ir onkocitologinis - vienas ir tas pats  blush2.gif

štai šitame puslapyje išsamiai paaiškinta apie PAP tyrimą, gimdos kaklelio vėžį ir daug kitos informacijos - http://www.gimdoskak...pap-tyrimas.htm.
Atsakyti
jūs man paaiškinkit, kaip iš tikrųjų su ta nemokama programa - man gydytoja sakė, nuo 25 m. nuorodoje - nuo 30 m. ir dar kas keli metai priklauso ta nemokama? ar dėl viso pikto reikėtų kasmet darytis?
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 05, 12:06)
jūs man paaiškinkit, kaip iš tikrųjų su ta nemokama programa - man gydytoja sakė, nuo 25 m. nuorodoje - nuo 30 m. ir dar kas keli metai priklauso ta nemokama? ar dėl viso pikto reikėtų kasmet darytis?

nemokamai nuo 25 ar 26 (nepamenu) kas 3 metus, galima daryti kas metus, bet mokamai, valstyb.poliklinikoj apie 20 Lt, privacioj - ivairiai, dazniausiai 60 Lt.
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 05, 13:06)
ar dėl viso pikto reikėtų kasmet darytis?

Pakanka kas 3 mt, jei viskas gerai.
Atsakyti
Man 24, bet jau dabar ginekologė padarė nemokamai tyrimą (labai ačiū jai), aptikta pakitimų. Kaip supratau, tai kol kas minimalūs tik (ASCUS). Siunčia kartoti tyrimą, į Kauno klinikas važiuosiu. O kokius dar tyrimus reiktų pasidaryti? Pasiskaičiau, kad vertėtų ir paprastą tepinėlį darytis, ultragarsą (šitą jau padarė dėl kitų priežasčių), kolposkopiją? Ar visa tai nuspręs gydytojai, ko reikia ir ko nereikia? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Duti @ 2011 06 06, 16:50)
Po gimdymo pagaliau susiruošiau pasidaryti onkocitologinį, bet pavyko pas savo gydytoją užiregistruoti tik laikui, kai iki mėnesinių bus likus maždaug savaitė.
Ar tinkamas toks ciklo metas tepinėliui?
Man rodos kad skaičiau, jog reikia iš karto po mėnesinių?
Ar žiūrit į ciklą, kai registruojatės tepinėliui?

Tinkamiausios 10-20 ciklo dienos. 4u.gif
Prieš tyrimą nežinojau, bet būtent tomis dienomis ir užtaikiau.
Atsakyti