Aš pradėjau(nu jau seniau reikėjo, ale) ir pataupyt tokiu klausimu, nes žiūriu kad per daug visokio š perkam be ko kartais galim ir apseit.
Vieną mėn tai rinkau čekiukus visus, kas kur ką pirko, paskiau permečiau suskaičiavus,kad daug dalykų tikrai glaima atsisakyti.
bet kartais sunku būnal. o akcijos tai tikrai pakiša koją, nu bet kaip nepirkt, ypač jei einami produktai, dabar vakar pvz. (nu aš ne LT, bet vistiek pasakysiu), pirkau arbatą, žiūriu stiklinis puodelis, kur man tokie ir patinka, dovanų pridėtas, nu tai paėmiau ir antrą, kad b būtų, arbatą tai kasdien geriam, sunaudosim, o vėliau kai reiks gali ir nebūt.
kol kas kol mašinos neturim savos, tai kai nuomojam kartais, ar šiaip kur gaunam, tai darom dyydelį apsiprekinimą, dažniausiai vandens, pieno, skalbimo priemonių wc popieriaus, visokių padažų kurie gali stovėt ilgiau, koncervuotų pomidorų, kuriuos naudoju padažams, apsiperkam nemažai, sklepe stovi, tai tik reikia nueit pasiimt.
tai tokių dalykų parduotuvėj jau nereikia.
pagrinde perkama visokie sūriai, saliamiai ir pan. dalykai valgymui, sviestas, duona, jei pamirštu iškept. vaisiai, obuoliai, apelsinai pagrinde, kriaušės, nu pagal sezaoną, slyvos ar nektarinai..mėsą perku turguj, tai vienu metu daugiau, na kiek telpa į mano mini kamerą, sušladau porcijom, tai bent 1.5 mėn nereikia eit į turgų,užtenka, o ir gaminu paprastai 2 dienom.o jei dar kur kas valgom kitur,tai ir gamint nereikia.
kažkaip man bent obuolių turi būt pastoviai, aišku būtų galima ir be jų apseit, bet jei kažko norisi, tai geriau obuolį suvalgyt nei kokį kitokį velnią.
saldumynų perkama labai retai, nebent kai u-žeina silpnumo valandėles, da-žniau kepu kokį pyragą, jei būna svečių ar šiaip patiems kada norisi, bet tą reikia ribot ir dėl kg. ne tik dėl piniginės
o sąrašas reikalingas dalykas, visada turiu kai einu kad ir mažiems pirkiniams. nu aišku, jei nepamirštu, va vakar pamiršau tai ir nenusipirkau kiaušinių

šalia parduotuvėj yra, bet visu 50 cnt brangiau, apseisiu ,yra dar keli, kol nuvažiuosiu į kitą...
o šiaip realiai kiek maistui išleidžiam tai dbaar ir nežinau, nors ir kainos kitaip, tai nieko nesakys.
bet kažkada skaičiavau 150 eur. bet čia pirkimai buvo ne tik maisto, bet tokie kaip ir skalbimo valymo priemonės, šampūnai, arba pvz. keli pakiai ryžių, kur aš tikrai naudosiu kelis mėn. o ne per mėn.
realiai tai iki 100 eur. (Dviems) užtenka.