O grybus tik džiovintus ar šaldytus galima dėt? Gal kas bandėt su pievagrybiais? Bijau pati ekperimentuot 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(astulkinas @ 2007 08 12, 15:45)
***o mama mia, kaip skaniai parašei . NORIU  
   
mmmMMMmm
Papildyta:
***jėtau kaip vaikystę prisiminiau...sėdžiu darže prie stalo , ta sriuba batvinykų prieš nosį...viskas kyla į viršų ir auklėtojos face'as virš galvos ir rankos ispraustos į liemenį...brrrrrrrrr.
mmmMMMmm
Papildyta:
***jėtau kaip vaikystę prisiminiau...sėdžiu darže prie stalo , ta sriuba batvinykų prieš nosį...viskas kyla į viršų ir auklėtojos face'as virš galvos ir rankos ispraustos į liemenį...brrrrrrrrr.
*** nu tai prašom pabandyt
***
QUOTE(Migdolyte @ 2007 08 14, 21:10)
O grybus tik džiovintus ar šaldytus galima dėt? Gal kas bandėt su pievagrybiais? Bijau pati ekperimentuot 
Manau, labiausiai tinka džiovinti. Su kitokiais nebandžiau, bet įsivaizduoju, kad sriubokėlių negadinčiau,
                [quote=rutuks,2007 02 23, 12:13]
as kartais verdu,tai imetu nu taip biski maziau nei burokeliu ir verdu bulvem kartu,o paskui burokus suverciu ar marinuotu, ar isvirtu svieziu, nu zodziu ka turiu. Toks interesnas skonis gaunas,bet man visai patinka, grybu dziovintu
Papildyta:
o siaip tai dazniausiai verdu barscius taip:
Bulves tokiai sriubai reiktu isvirti ir patiekti atskirai, nes nuo raugintu kopustu jos sriuboje pasidaro kietokos ir neskanios. Tas pats galioja ir paprastai raug. kopustu sriubai be burokeliu
                
                                    
                
                
                
            as kartais verdu,tai imetu nu taip biski maziau nei burokeliu ir verdu bulvem kartu,o paskui burokus suverciu ar marinuotu, ar isvirtu svieziu, nu zodziu ka turiu. Toks interesnas skonis gaunas,bet man visai patinka, grybu dziovintu
Papildyta:
o siaip tai dazniausiai verdu barscius taip:
Bulves tokiai sriubai reiktu isvirti ir patiekti atskirai, nes nuo raugintu kopustu jos sriuboje pasidaro kietokos ir neskanios. Tas pats galioja ir paprastai raug. kopustu sriubai be burokeliu
                Oi kiek neraliu receptuku  
 reikes isbandyti, nes pati paparastai virdavau be jokiu morkyciu, papriku, kopustu ir t.t. tik kartais dziovintu baravyku idedavau  
 
Super
                
                                    
                
                
                
            Super
                O man skaniausi burokai gaunas, kada juos susuki i folga ir orkaitej issikepi su skurele, po to nulupi.Spalva burokeliu sriubos gaunas tokia grazi, vysniava 
 .Kaip bevirciau burokeliu sriuba, as visada truputi pakepinu svoguniuka ir jau taisytus burokelius(slakelis acto, vandenuko, cukraus,citrinos, druskos)ir po to paciam gale dedu i sriuba, vos uzverda ir isjungiu, dar uzdengtus palaikau 10-15min.O sriuba su kuo ten bevirciau, ar su jautiena, ar su aviena(man skaniausi)jau turi buti visiskai isvirus, pries sudedant burokus.
                
                                    
                
                
                
            
                Kadangi nemėgstu prie puodų ilgai sukiotis, gaminu kas greitai paruošiama, džiovintų grybų barščiuose nemėgstu, tai jų ir nededu. O barščius gaminu taip:
Į puodą įmetu keletą kiaulienos šonkauliukų, kol jie užverdą, nusiskutu kokias 4 bulves, pora morkų ir 2-3 šviežius burokėlius (aišku, viskas priklauso nuo dydžio, jei morkos didelės, tai vienos užtenka, tas pats ir su burokėliais bei bulvėmis). Kai užverda kauliukai, nugraibau putas, prisuku ugnį ir verdu toliau. Per tą laiką kubeliais susipjaustau bulves, per smulkesnę burokinę tarką sutarkuoju burokus ir morkas ir viską dedu į puodą kur verda šonkauliukai. Po kokių 15 min idedu cielą svogūna (galima ir susmulkinti, bet kadangi nemėgstu virto svogūno, tai išvirus sriubai jį išgraibau), keletą lauro lapų bei pipirų žirnelių, įberiu druskos ir truputi maltų pipirų ir visada dar išspaudžiu česnako skiltelę. Galima dar pagardinti bazilikas, petražolėmis ir kitais prieskoniais.
Po 10 min galima išjungti puodą, pateikiama įdėjus šaukštelį grietinės.
Gero apetito!
                
                
            Į puodą įmetu keletą kiaulienos šonkauliukų, kol jie užverdą, nusiskutu kokias 4 bulves, pora morkų ir 2-3 šviežius burokėlius (aišku, viskas priklauso nuo dydžio, jei morkos didelės, tai vienos užtenka, tas pats ir su burokėliais bei bulvėmis). Kai užverda kauliukai, nugraibau putas, prisuku ugnį ir verdu toliau. Per tą laiką kubeliais susipjaustau bulves, per smulkesnę burokinę tarką sutarkuoju burokus ir morkas ir viską dedu į puodą kur verda šonkauliukai. Po kokių 15 min idedu cielą svogūna (galima ir susmulkinti, bet kadangi nemėgstu virto svogūno, tai išvirus sriubai jį išgraibau), keletą lauro lapų bei pipirų žirnelių, įberiu druskos ir truputi maltų pipirų ir visada dar išspaudžiu česnako skiltelę. Galima dar pagardinti bazilikas, petražolėmis ir kitais prieskoniais.
Po 10 min galima išjungti puodą, pateikiama įdėjus šaukštelį grietinės.
Gero apetito!
                Noriu pasiulyti BUROKELIU IR ABRIKOSU SRIUBYTE
4stambiai supjaustyti virti burokeliai
1mazas,stambiai supjaustytas svogunas,
600ml. vistienos sultinio,
200g dziovintuabrikosu,
250ml apelsinu sulciu,
druskos,maltu pipiru.
Supilkite i puoda sultini,sudekite burokelius,ir puse svoguno.Uzvirkite,sumazinkite ugni,uzdenkite ir pavirinkite mazdaug 10min.Virtuviniu kombainu ismaisykite iki vientisos mases.Supilkite i puoda apelsinu sultis,sudekite likusi svogunair abrikosus.Uzdenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies mazdaug15 min.,kol suminkstes.Virtuviniu kombainu isplakite iki vientisos mases.Vel supilkite abu misinius i atskirus puodus ir uzkaitinkite.Pagalskoni pagardinkitedruska ir pipirais .Supilkite i lekstes ir saukstu atsargiai pamaisykite,kad gautume marmurini efekta. ABRIKOSU MISINYS TURI BUTI TOS PACIOS KOSISTENCIJOS,KAIP IR BUROKELIU-JAIGU JIS PER TIRSTAS IPILKITE APELSINU SULCIU.
                
                                    
                
                
                
            4stambiai supjaustyti virti burokeliai
1mazas,stambiai supjaustytas svogunas,
600ml. vistienos sultinio,
200g dziovintuabrikosu,
250ml apelsinu sulciu,
druskos,maltu pipiru.
Supilkite i puoda sultini,sudekite burokelius,ir puse svoguno.Uzvirkite,sumazinkite ugni,uzdenkite ir pavirinkite mazdaug 10min.Virtuviniu kombainu ismaisykite iki vientisos mases.Supilkite i puoda apelsinu sultis,sudekite likusi svogunair abrikosus.Uzdenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies mazdaug15 min.,kol suminkstes.Virtuviniu kombainu isplakite iki vientisos mases.Vel supilkite abu misinius i atskirus puodus ir uzkaitinkite.Pagalskoni pagardinkitedruska ir pipirais .Supilkite i lekstes ir saukstu atsargiai pamaisykite,kad gautume marmurini efekta. ABRIKOSU MISINYS TURI BUTI TOS PACIOS KOSISTENCIJOS,KAIP IR BUROKELIU-JAIGU JIS PER TIRSTAS IPILKITE APELSINU SULCIU.
                o as dar i burokeliu sriuba dedu paprikos labai  
                
                                    
                
                
                
            
                Pati skaniausia sriuba 
 visada dedu džiovintų grybų 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                Man pati skaniausia sriubyte is burokeliu lapeliu. 
Issiverdu buljona, bet koki ar su frikadelem ar siaip mesytes mazu gabaliuku pakepinu ir isverdu buljoniuka ar vistytes buljoniuka. Siandien pasikepinau vistienos krutineles gabaliukus ant alyvu aliejaus truputuko, idejau pipiriuku, prieskoniu ir sviezio smulkinto baziliko,druskytes. Susidejau apkepta vistiena i verdanti vandeni, isipjausciau morkyte ir paviriau, tada sudejau supjaustytas kubiukais bulvytes, susimulkinau burokeliu lapus ir kotelius ir irgi sudejau. Kai bulves beveik isvire sudejau i puoda saujyte susmulkintu rugstyniu ir susmulkinta cesnaka.Paragavau ar netruksta prieskoniu ar druskytes. Paviriau,kol bulves visiskai isvire ir isjungiau. Pamaisiau dar karta viska ir palikau,kad praaustu. Pries valgant uzsibalinti grietine.MB atsistebeti negaloejo,kad is burokeliu lapu galima tokia skania sriubyte isvirti.
Skanau
                
                                    
                
                
                
            Issiverdu buljona, bet koki ar su frikadelem ar siaip mesytes mazu gabaliuku pakepinu ir isverdu buljoniuka ar vistytes buljoniuka. Siandien pasikepinau vistienos krutineles gabaliukus ant alyvu aliejaus truputuko, idejau pipiriuku, prieskoniu ir sviezio smulkinto baziliko,druskytes. Susidejau apkepta vistiena i verdanti vandeni, isipjausciau morkyte ir paviriau, tada sudejau supjaustytas kubiukais bulvytes, susimulkinau burokeliu lapus ir kotelius ir irgi sudejau. Kai bulves beveik isvire sudejau i puoda saujyte susmulkintu rugstyniu ir susmulkinta cesnaka.Paragavau ar netruksta prieskoniu ar druskytes. Paviriau,kol bulves visiskai isvire ir isjungiau. Pamaisiau dar karta viska ir palikau,kad praaustu. Pries valgant uzsibalinti grietine.MB atsistebeti negaloejo,kad is burokeliu lapu galima tokia skania sriubyte isvirti.
Skanau
    







