skaitau ir seilė tįsta. Galėčiau niekuom kituom nesimaitint tik barščiais, bet va bėda - nemoku išvirt... Tokie neskanųs pačios virti gaunas... Parsisiunčiu karts nuo karto internetu kedainių "paruošinuką", bet taip tie barščiai brangiai atsieina, nors tokie skanūs...
Turiu porą klausimų
1. kaip paruošt pačius burokėlius? Išsivirt šviežius neluptus, paskui susitarkuot? Nes aš kiek su marinuotais bandau daryt, tai visiškas š gaunas, plius spalva dingsta.
2. frikadelės... Aš jas darau iš jautienos faršo, įdedu mairūno, druskytės pipiriukų, batono šiek tiek, jei netingiu įtarkuoju svogūno. Tada šiek tiek pakepu orkaitėje ir beveik iškepusius metu sriubon, nes kaip minėjau iš Kėdainių paruošinuko verdu, tai man mėsa nespėtų išvirt. Neblogi gaunas, bet būna ir skaniau

Kal galit kuri skanius aprašyt.
3. gal dar žinot, kokių kitų "paslapčių". Pvz. viena pažįstama rusė pasakojo, kad jos bobutė iš Rusijos gilumos verda skaniausius barščius pasaulyje, tai jos paslaptis - būtina bulves virt cielas ir prieš pat pabaigą jas ištraukt, suminkyt ir mest atgal. Bet kažkas kažką panašaus jau rašė. Arba, kad snakiausi porą dienų pastovėję. Šitą, tai iš patirties sužinojau. Kal dar kokių paslaptėlių yra?
4. man dar įdomu būtų sužinot, kaip išvirt barščius be kūbelių, t.y. kaip išvirt tikrą buljoną su kaulu, mėsos luitu, ko dar reikia?
Labai būčiau dėkinga, jei kas skirtų porą minutėlių. Taip gėda, taip skaniai maistą gaminu, bet nemoku pasigamint savo pačios mylimiausio patiekalo...