Įkraunama...
Įkraunama...

barščiai (burokėlių sriuba)

Kaip manote ar gautųsi tokia mano sugalvoti barščiai:

tarkuoti burokėliai;
apkepti svogūniukai;
tarkuota morka;
bulvės pjaustytos kubeliais;
koldūnai... 4u.gif
ir įvairūs prieskoniai, sultinys...
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 03 27, 14:58)
Kaip manote ar gautųsi tokia mano sugalvoti barščiai:

tarkuoti burokėliai;
apkepti svogūniukai;
tarkuota morka;
bulvės pjaustytos kubeliais;
koldūnai...  4u.gif
ir įvairūs prieskoniai, sultinys...


g.gif gal ir gautųsi... tik man koldnai nelabai patinka barsčiose... geriau joks mėsgaliukas arba grybai...
Atsakyti
gal kuri nors verdate ir galite papsakoti kaip isvirti ukrainietiskus barscius g.gif ax.gif
Atsakyti
Aš barščius verdu taip. Kaičiu puodą vandens į kurį įmetu keletą galvų džiovintų baravykų. Tada skutu bulves, supjaustau kubeliais ir verčiu į puodą. Kai užverda įmetu porą sultinio kubelių. Kol bulvės verda, pakepinu su sviestu tarkuotą burokėlį, morką, cukinijos šmotą, svogūno. Apkepus beriu žiupsnį miltų ir krečiu šaukštą turimo pomidorų padažo (dažniausiai klasikinio). Likus virti kokiai 10 min. visa tai verčiu į puodą. Po 10 min. imu bulvių grūstuvę ir smulkiai sugrūdu bulves sriuboje. Na, dar pamiršau truputį maltų pipiriukų ir lauro. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Paskaičiau, kad į burokėlių sriubą galima dėti raugintų kopūstų unsure.gif . Nesu tokios sriubos virusi, net neįsivaizduoju, koks turėtų būti skonis. Kiek reikia dėti raugintų kopūstų? Kas tokią sriubą verdate, papasakokite.
Atsakyti
QUOTE(sirduze @ 2006 09 08, 19:41)
gal kuri nors verdate ir galite papsakoti kaip isvirti ukrainietiskus barscius g.gif  ax.gif

Daug terliones. Isvirk sultini. Atskiram puode sudek sutarkuotus burokelius nevirtus, idek pora gabaliuku lasiniu, pora saukstu pomidoru pastos ir patroskink truputi, po to supilk sultini ir virk toliau, kai burokeliai suminkstes idek pakeptas tarkuotas mokas (burokine tarka. Ukrainieciai aplamai netarkuoja, o smulkiai pjausto) pakeptas, svoguna, virk toliau ,po to idek papjaustyto kopusto, kai kopustas suminkstes , paprikos supjaustytos juostelem, tiesa beveik su kopustais dedamos ir bulves. Kai darzoves bus minkstos ragauk ar dar deti druskos, 15 min iki pabaigos idek lauto lapa, juodu pipiru, kvepenciu pipiru. Gali dar deti pomidoru pastos jau nedejai svieziu pomidoru kartu su paprika. Vienu zodziu tikri ukrainietiski barsciai yra labai tirsti ir daug visokiu darzoviu. I sultini galina deti rukytos mesos.
Atsakyti
Mano seimynai barsciai skaniausi pagaminti taip:
smulkiai supjaustyti lasinukai (pusiau su raumenuku) islaidinami keptuveje, tada dedemi sutarkuoti burokeliai ir supjaustyti grybai. viskas pakepinama. I puoda su verdanciu vandeniu dedmos kubeliais pjaustytos bulves ir pakepinti burokeliai. Idedama siek tiek vegetos.
Atsakyti
O ar neikas neverdate barsciu su vistiena?
Kazkur girdejau kad labai skanu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2007 02 08, 15:50)
O ar neikas neverdate barsciu su vistiena?
Kazkur girdejau kad labai skanu  g.gif

Aš verdu mirksiukas.gif Sriubytė gaunasi labai skani ir, svarbiausia, neriebi.
Atsakyti
skaitau ir seilė tįsta. Galėčiau niekuom kituom nesimaitint tik barščiais, bet va bėda - nemoku išvirt... Tokie neskanųs pačios virti gaunas... Parsisiunčiu karts nuo karto internetu kedainių "paruošinuką", bet taip tie barščiai brangiai atsieina, nors tokie skanūs...
Turiu porą klausimų
1. kaip paruošt pačius burokėlius? Išsivirt šviežius neluptus, paskui susitarkuot? Nes aš kiek su marinuotais bandau daryt, tai visiškas š gaunas, plius spalva dingsta.
2. frikadelės... Aš jas darau iš jautienos faršo, įdedu mairūno, druskytės pipiriukų, batono šiek tiek, jei netingiu įtarkuoju svogūno. Tada šiek tiek pakepu orkaitėje ir beveik iškepusius metu sriubon, nes kaip minėjau iš Kėdainių paruošinuko verdu, tai man mėsa nespėtų išvirt. Neblogi gaunas, bet būna ir skaniau smile.gif Kal galit kuri skanius aprašyt.
3. gal dar žinot, kokių kitų "paslapčių". Pvz. viena pažįstama rusė pasakojo, kad jos bobutė iš Rusijos gilumos verda skaniausius barščius pasaulyje, tai jos paslaptis - būtina bulves virt cielas ir prieš pat pabaigą jas ištraukt, suminkyt ir mest atgal. Bet kažkas kažką panašaus jau rašė. Arba, kad snakiausi porą dienų pastovėję. Šitą, tai iš patirties sužinojau. Kal dar kokių paslaptėlių yra?
4. man dar įdomu būtų sužinot, kaip išvirt barščius be kūbelių, t.y. kaip išvirt tikrą buljoną su kaulu, mėsos luitu, ko dar reikia?
Labai būčiau dėkinga, jei kas skirtų porą minutėlių. Taip gėda, taip skaniai maistą gaminu, bet nemoku pasigamint savo pačios mylimiausio patiekalo... frusty.gif
Atsakyti
ale paskaiciau apie burokeliu sriuba, net seile nutiso essen.gif tai viena skaniausiu mano darzoviu smile.gif
o stai man skaniausi raugintu burokeliu sriuba- su rukyta mesyte ir atskirai isvitrtomis bulvemis. Tik burokeliai, zinoma, raugiami ne kaip kopustai. Juos uzraugt reiktu taip: isverdi burokelius, nulupi, dedi i bliuda, ant virsaus pridedi juiodos duonos plutu, virto vandenuko, po savaitikes pats tas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2007 02 09, 19:52)

Turiu porą klausimų
1. kaip paruošt pačius burokėlius? Išsivirt šviežius neluptus, paskui susitarkuot? Nes aš kiek su marinuotais bandau daryt, tai visiškas š gaunas, plius spalva dingsta.


Spalva gali dingti dėl pervirimo mirksiukas.gif Tiek marinuotus, tiek šviežiai virtus burokėlius reikia dėti pačioje pabaigoje mirksiukas.gif Spalvai pagyvinti reikia trupučiuko acto, jei burokėliai nemarinuoti .

Man labai patinka burokėlių sriuba su pupelėmis essen.gif
Atsakyti