Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas ir jo įtaka sveikatai

QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 27, 16:50)

Laseli, cia siaip nukrypimas, o kodel jus Liudnas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 27, 12:35)
Bet yra žmonių, kurie nevalgo mėsos ir susilaukia palikuonių smile.gif Ypač šiais laikais, kai maisto produktai ne problema, nebėra prasmės valgyt kitus gyvus sutvėrimus, tam kad išgyvent. Ir jei mes išties branginame GYVYBĘ, o ne šiaip tuščiai pučiamės, kad va, kaip mums svarbu ytie negime (ir nesusiformavę) žmonės, tai nebežudykime kitų gyvūnų smile.gif Man asmeniškai suaugusi višta kažkaip labiau gyva atrodo, nei tos kelios ląstelės moters pilve.

Beje, laukdamasi trečio nevalgiau mėsos, pykino vien nuo minties, vaikas gimė didesnis nei kiti du, kraujo rodikliai puikūs ir ne tik jo, man taip pat visą nėštumą viskas buvo gerai. Be tčia šiaip, lyrinis nukrypimas.

Tempiant prie temos - kodėl žmogus, nuolat valgantis kitus gyvūnus, t.y. žudantis juos savo maistui, o tai reikšia malonumui labiau nei būtinybei (kad ne savo rankomis - nesvarbu, juk moteris taip pat ne pati abortą pasidaro), taip baisisi tomis moterimis, kurios kartą ar du nusprendžia neužaugint to, kas joje užsimezgė ir pasidaro abortą?
Papildyta:

Nelabai įsivaizduoju, kaip tai daroma ir kam to reikia, bet smagaus pasikrušimo, kad jau jūs tuo užsiimat.... smile.gif

cia velgi nuomoniu skirtumas... jei jums labiau gaila vistos, tai nevalgykit vistu ir leiskit sau pasidaryt aborta/u. man vista yra istoriskai per tukstantmecius susifromaves maisto objektas. be to, vistoms juk leidziam ateiti i pasauli. jas nuzudo, kai jau nebeperi kiausiniu arba yra senos arba siaip. bet bet kokiu atveju pasauli pamatyt leidziama.
asmesniskai as branginu ne GYVYBE, bet gyvybe, AUGANCIA MANYJE, turincia puse mano genu ir kuri be 9menesiu yra zmogus. aisku, gaila man tu gyvunu, bet ne iki tokio laispnio, kad ju nevalgyvciau, pripratau. paauglystej meginau buti vegetare del gailescio, bet veliau stojau i normalias vezias.
o del to, kad vaikas gime nevalgant mesos, tai tiesiog nebuvo jos trukumo nestumo metu, pakako, matyt, organizmo atsargu, idomu, kokius vaikus gimdo tie, kurie niekada nevalge mesos arba jos nevalge ilgai iki pastojant g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerami Dūšelė @ 2011 01 27, 17:42)
Laseli, cia siaip nukrypimas, o kodel jus Liudnas?  4u.gif

Todėl, kad Lašelis biggrin.gif

QUOTE(Eddii @ 2011 01 27, 18:49)
cia velgi nuomoniu skirtumas... jei jums labiau gaila vistos, tai nevalgykit vistu ir leiskit sau pasidaryt aborta/u. man vista yra istoriskai per tukstantmecius susifromaves maisto objektas. be to, vistoms juk leidziam ateiti i pasauli. jas nuzudo, kai jau nebeperi kiausiniu arba yra senos arba siaip. bet bet kokiu atveju pasauli pamatyt leidziama.
asmesniskai as branginu ne GYVYBE, bet gyvybe, AUGANCIA MANYJE, turincia puse mano genu ir kuri be 9menesiu yra zmogus. aisku, gaila man tu gyvunu, bet ne iki tokio laispnio, kad ju nevalgyvciau, pripratau. paauglystej meginau buti vegetare del gailescio, bet veliau stojau i normalias vezias.
o del to, kad vaikas gime nevalgant mesos, tai tiesiog nebuvo jos trukumo nestumo metu, pakako, matyt, organizmo atsargu, idomu, kokius vaikus gimdo tie, kurie niekada nevalge mesos arba jos nevalge ilgai iki pastojant  g.gif

Ne, man jų negaila biggrin.gif Aš jas valgau ir man jos labai skanios smile.gif
Nežinau, beje, kiek vištos to pasaulio pamato tose šiuolaikinėse fermose.... Abejoju, kad daug, bet čia, ko gero, visai kita tema.
Kodėl pykstat? smile.gif Niekas jūsų nekaltina, kad mėsą valgot. Net netaikau klausimų asmeniškai jums. Tai tiesiog klausimai ir tiek.
Kokius gimdo vegetarai, manau, galima paklaust pas juos pačius, yra gi atitikamų skyrelių toj pačioj sm smile.gif

Jūs branginat savo vaikus, jums tai vaikas nuo pat pirmų pastojimo akimirkų, o va kitoms ne. Nemanau, kad kažkurios iš jūsų geresnės, teisingesnės ir pan. Lygiai kaip ir neskirstau žmonių pagal jų mitybos įpročius. Nežinau, ar pagauna kas nors, ką čia bandau išsakyt, bet geriau nesugebu/nenoriu/nematau prasmės smile.gif
Kiekvienas esam su savo požiūriu, kad ir koks jis bebūtų. Kiekvienas turim teisę į savo gyvenimą, savo klaidas ir pan. Neteiskim ir nesmerkim, nes nesam to kito žmogaus kailyje. Labai lengva mestelt "nežudyk, kaip po to gyvensi?", bet ta fraze paprastai visas ir baigiasi. Moteris pati turi tempt visą svorį, kad ir kokį sprendimą priimtų. Aš asmeniškai nebesiryžtu atkalbinėt, kai sužinau, kad kažkuri pažįstama kėtina abortą daryt. Tik pasvarstykit - atkalbėjot, prišnekėjot, kad kaip negerai žudyt tą besimezgančią gyvybę ir pan., kaip bus viskas gerai, kad ji stipri, ištvers ir pan., ji sutinka, ji pasiryžta gimdyt ir pagimdo ligotą, luošą ar dar kokį. Kaip jausitės? Teisinsitės, kad sprendimą ji vis tiek pati priėmė? Kad taip jai ir reikia, galvojo apie abortą, tai dabar vaikas nesveikas? Kokių dar minčių kyla?....
Atsakyti
Suprantu kad būna įvairių aplinkybių dėl ko moteris atsisako vaikelio ir pasidaro abortą, tačiau sau tikriausiai gyvenime nerasčiau nei vienos priežasties tai padaryti. Vaikelis man yra pats švenčiausias dalykas. Jau seniai sau pasižadėjau, kad ir kas be nutiktų tikrai to nedarysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nutikė: 27 sausio 2011 - 22:43
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 27, 23:32)
Todėl, kad Lašelis biggrin.gif
Ne, man jų negaila biggrin.gif Aš jas valgau ir man jos labai skanios smile.gif
Nežinau, beje, kiek vištos to pasaulio pamato tose šiuolaikinėse fermose.... Abejoju, kad daug, bet čia, ko gero, visai kita tema.
Kodėl pykstat? smile.gif Niekas jūsų nekaltina, kad mėsą valgot. Net netaikau klausimų asmeniškai jums. Tai tiesiog klausimai ir tiek.
Kokius gimdo vegetarai, manau, galima paklaust pas juos pačius, yra gi atitikamų skyrelių toj pačioj sm smile.gif

Jūs branginat savo vaikus, jums tai vaikas nuo pat pirmų pastojimo akimirkų, o va kitoms ne. Nemanau, kad kažkurios iš jūsų geresnės, teisingesnės ir pan. Lygiai kaip ir neskirstau žmonių pagal jų mitybos įpročius. Nežinau, ar pagauna kas nors, ką čia bandau išsakyt, bet geriau nesugebu/nenoriu/nematau prasmės smile.gif
Kiekvienas esam su savo požiūriu, kad ir koks jis bebūtų. Kiekvienas turim teisę į savo gyvenimą, savo klaidas ir pan. Neteiskim ir nesmerkim, nes nesam to kito žmogaus kailyje. Labai lengva mestelt "nežudyk, kaip po to gyvensi?", bet ta fraze paprastai visas ir baigiasi. Moteris pati turi tempt visą svorį, kad ir kokį sprendimą priimtų. Aš asmeniškai nebesiryžtu atkalbinėt, kai sužinau, kad kažkuri pažįstama kėtina abortą daryt. Tik pasvarstykit - atkalbėjot, prišnekėjot, kad kaip negerai žudyt tą besimezgančią gyvybę ir pan., kaip bus viskas gerai, kad ji stipri, ištvers ir pan., ji sutinka, ji pasiryžta gimdyt ir pagimdo ligotą, luošą ar dar kokį. Kaip jausitės? Teisinsitės, kad sprendimą ji vis tiek pati priėmė? Kad taip jai ir reikia, galvojo apie abortą, tai dabar vaikas nesveikas? Kokių dar minčių kyla?....

as nepykstu biggrin.gif o apie vegetarus buvo retorinis klausimas
Atsakyti
man pavyzdziui baisu darosi pagalvojus, kad kas metus zmoniu zemeje padaugeja simtu milijonu ir zinant kokiu greiciu naudojasi gelos vandens, zuvies vandenyne bei naftos atsargos.... zmones jau kaip parazitai pradejo daugintis, o tai netrukus prives zeme prie susinaikinimo, nes tikrai taps labai greitai anksta gyventi tarp tokio didelio zmoniu kiekio.
Atsakyti
QUOTE(-Voveryte- @ 2011 01 29, 16:20)
man pavyzdziui baisu darosi pagalvojus, kad kas metus zmoniu zemeje padaugeja simtu milijonu ir zinant kokiu greiciu naudojasi gelos vandens, zuvies vandenyne bei naftos atsargos.... zmones jau kaip parazitai pradejo daugintis, o tai netrukus prives zeme prie susinaikinimo, nes tikrai taps labai greitai anksta gyventi tarp tokio didelio zmoniu kiekio.

Sutinku! Paziurekit filma"Home" ten labai fainas dokumentinis filmas apie zeme, isteklius, zmones, kas po kiek metu baigsis, jei visi ir toliau gyvens "uzsimerke" ir nematys, kas vyksta aplink.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fallen Angel @ 2008 02 12, 14:09)
Gal galite kas padeti!! Mano mergina pasidares ishvalyma. Uz savaites pas ja prasidejo menesines, po to kai jos pradejo silpneti ir jau buvo beveik ant pabaigos, jos vel sustiprejo, ji labai del to pergyvena. Nors viena drauge jai pasake kad pas ja menesines buvo menesi laiko... Gal gali kas pokomentuoti... Ji labai bijo kad kazkas neegrai...

Taip jai ir reikia.Linkiu jai viso blogo ir ne tik.
Aš prieš abortus.Neįsivaizduoju kaip padaras (žmogumi vadinti negaliu) pasidaręs abortą gali toliau gyventi.Kai sužinojau,kad mano draugė pasidarė abortą palinkėjau jai niekada nesusilaukti vaikų ir komplikacijų.Žinau.Žiauru,bet ar tai ką padarė ji padarė vaikui nežiauru?Pati niekada nesidarysiu aborto.Geriau auginsiu dešimt vaikų,negu žudysiu.Žudyti savo vaiką...kažkas nesuvokiamo.Ir tegul būna prakeiktas tas/tie žmogus kuris sugalvojo tokį dalyką kaip abortas.Tai kam tos ****** užsiiminėja seksu,jei nesugeba normaliai saugotis?Tiek priemonių yra...Žodžiu žiauru.
Atsakyti
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 01:33)

Neteisk ir teisiamas nebūsi rolleyes.gif . Šiaip jumyse ir nemaža žiaurumo. Nelinkėsiu nieko jums blogo, tik daugiau supratimo ir tolerancijos.
Atsakyti
Nemaža žiaurumo??O tos kurios žudo savo vaikus labai jau geros?Ir nežadu aš joms tolerantiška būti.
Atsakyti
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 00:33)
Taip jai ir reikia.Linkiu jai viso blogo ir ne tik.
Aš prieš abortus.Neįsivaizduoju kaip padaras (žmogumi vadinti negaliu) pasidaręs abortą gali toliau gyventi.Kai sužinojau,kad mano draugė pasidarė abortą palinkėjau jai niekada nesusilaukti vaikų ir komplikacijų.Žinau.Žiauru,bet ar tai ką padarė ji padarė vaikui nežiauru?Pati niekada nesidarysiu aborto.Geriau auginsiu dešimt vaikų,negu žudysiu.Žudyti savo vaiką...kažkas nesuvokiamo.Ir tegul būna prakeiktas tas/tie žmogus kuris sugalvojo tokį dalyką kaip abortas.Tai kam tos ****** užsiiminėja seksu,jei nesugeba normaliai saugotis?Tiek priemonių yra...Žodžiu žiauru.

As jums irgi kai ka galeciau palinketi. Nu spangstat ir tiek, padareli. Man ne zmogus yra visu pirma tas, kuris jau gimusiam prakeiksmus siuncia.
Atsakyti
Gimęs ar negimęs visai nesvarbu - _ -.Ir sakykit Jūs ką norit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sara123: 27 vasario 2011 - 00:48