mieles istirpinti bet kai sudejau cukru ir sviesta man sviestas susoko ir nepasidare vientysa mase
gal kas pades kaip ta tesla paruosti ..... pagal Ciocia Polia receptuka
mieles istirpinti bet kai sudejau cukru ir sviesta man sviestas susoko ir nepasidare vientysa mase
bet su mikseriu daviau as ja s vos cukrus istirpo tad palikau tesla kilti idomu kas gausis
mieles istirpinti bet kai sudejau cukru ir sviesta man sviestas susoko ir nepasidare vientysa mase
QUOTE(Ciocia Polia @ 2005 12 13, 08:25)
Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios
Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus 
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios
Laba
as norejau suzinoti kiek reikia pilti isviso vandens
QUOTE(Jonažolė @ 2009 12 18, 20:01)
Merginos, pagelbekit
jei recepte rašoma 7 g sausų mielių, kiek reikėtų tų tikrųjų "šlapių" mielių 
niu jei neklystu tai 7g sausu = 21 gr "slapiu"
QUOTE(Rimse @ 2005 12 09, 15:30)
Aš tai kepu paprastai paprasčiausiai: užsiminkau mielinę tešlą su daug aguonų, jei kūčioms-vietoj pieno pilu vandenį. Kai tešla pakyla antrą kartą, suvolioju plonus volelius, juos supjaustau kuo mažesniais gabaliukais ir kepu orkaiteje vis pamaišydama, kad iš visų pusių apdžiūtų. Ir viskas
!
O mano mama, seniau, tešlą minkydavo tik iš miltų, vandens, cukraus ir aguonų. Iškepę kūčiukai būdavo labai, labai kieti, kaip akmenukai. Bet mums patikdavo, nors dantukams, turbūt nelabai
.
O mano mama, seniau, tešlą minkydavo tik iš miltų, vandens, cukraus ir aguonų. Iškepę kūčiukai būdavo labai, labai kieti, kaip akmenukai. Bet mums patikdavo, nors dantukams, turbūt nelabai
Ar butu galima suzinot konkreciau apie teslos paruosima
QUOTE(Naomi34 @ 2009 12 18, 23:37)
Cia jau per visa tema tikriausiai kokios septynios mergaites to klause, o atsakymo ne vieno
QUOTE(MamaDG @ 2009 12 21, 20:16)
Cia jau per visa tema tikriausiai kokios septynios mergaites to klause, o atsakymo ne vieno
Tai surizikavau as ir minkiau su stikline vandeniu skiesto pienu. Tai tesla gavosi kaip akmuo
neisejo net vandens dapilti kaip patariama, nes visai nebesiminke, tai dabar labai atsiprasau to teslos guzo, bet teko ji ismesti
Ryt bandysiu su 1.5 stiklines kepti ir maziau miltu desiu, paziuresiu kas gausis. Gerai, kad mama pirktiniu nupirkus turi 
va siandien specialiai pamatavau, tai as pyliau 350 ml.
QUOTE(MamaDG @ 2009 12 21, 20:16)
Cia jau per visa tema tikriausiai kokios septynios mergaites to klause, o atsakymo ne vieno
Tai surizikavau as ir minkiau su stikline vandeniu skiesto pienu. Tai tesla gavosi kaip akmuo
neisejo net vandens dapilti kaip patariama, nes visai nebesiminke, tai dabar labai atsiprasau to teslos guzo, bet teko ji ismesti
Ryt bandysiu su 1.5 stiklines kepti ir maziau miltu desiu, paziuresiu kas gausis. Gerai, kad mama pirktiniu nupirkus turi 
as pernai pyliau gal tris stiklines
siemet sakiau 2stiklines vandenuko ir uzteks, nes atsibodo pernai kept
Aš pilu po standartinę stiklinę pieno ir vandens, o jos, berods yra 250 ml. talpos
Jei minkant matote kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina taip stropiai laikytis recepto
Tešlą minkome taip: mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom. Panašiai po valandos galima formuoti ir kepti kūčiukus.
Jei minkant matote kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina taip stropiai laikytis recepto
Tešlą minkome taip: mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom. Panašiai po valandos galima formuoti ir kepti kūčiukus.
Labas rytas, kepiau pagal jūsų receptą kūčiukus, na tiesiog pasaka, tirpsta burnoje
mano vyras jų nevalgo, bet nuo šitų atsitraukti negalėjo
šiandien kepsiu dar, tikiuosi liks iki kūčių
O su sausom mielėm išeina kūčiukai?







