Ačiū, Egllute
QUOTE(Osvile @ 2012 12 20, 09:52)
180-200, kol dailiai parus.
QUOTE(egllute @ 2012 12 20, 10:10)
aš versdavau vos tik parusvėdavo apatinė pusė
Niekada nevartau
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 20, 10:38)
O aš jei neverčiu tada gražiai dega
QUOTE(gutė @ 2012 12 18, 21:13)
ir aš tokio receptuko norėčiau
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 12, 09:24)
Kartoju receptą tinginiukams, nes gaunu daug AŽ
Apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės), 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto (kas smarkiai pasninkaujat, nedėkit), 70gr.aguonų, 40gr.mielių (arba 15gr. sausų mielių), druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno (vėl gi - pasninkaujantys pilkit tik vandenuką).
Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Nebijokite, kad tešla kietoka, kildama ji išporės, suminkštės.
Jei minkant matote, kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina stropiai laikytis recepto, improvizuokite.
Užminkytą tešlą pastatom šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus, perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. O paskui formuoti ir kepti kūčiukus.
Iš šito produktų kiekio išeis apie porą kg. Skanaus
Apie mieles. Pagrinde mūsų parduotuvėse jos būna dviejų rūšių. Rekomenduoju tik "Semos" mieles, va šitas:

Nes su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.

Apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės), 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto (kas smarkiai pasninkaujat, nedėkit), 70gr.aguonų, 40gr.mielių (arba 15gr. sausų mielių), druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno (vėl gi - pasninkaujantys pilkit tik vandenuką).
Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Nebijokite, kad tešla kietoka, kildama ji išporės, suminkštės.
Jei minkant matote, kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina stropiai laikytis recepto, improvizuokite.
Užminkytą tešlą pastatom šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus, perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. O paskui formuoti ir kepti kūčiukus.
Iš šito produktų kiekio išeis apie porą kg. Skanaus
Apie mieles. Pagrinde mūsų parduotuvėse jos būna dviejų rūšių. Rekomenduoju tik "Semos" mieles, va šitas:

Nes su šitom š*** gaunasi, kad jos gerai išraugintų tešlą, būtinas labai didelis cukraus kiekis.

Kažką padariau ne taip.. neišsikėlė tešla
QUOTE(zuika+ @ 2012 12 20, 17:51)
tikrai tai labiausiai tikėtina priežastis. Mieles reikia užpilti apie 40-45 laipsnių skysčiu, vadinasi temperatūra vos didesnė už mūsų kūno temperatrą, todėl vandenį ar pieną prieš maišant su mielėmis bandant lūpomis paragauti turėtų jaustis vos šilta, bet jokiu būdu ne karšta.
QUOTE(jolaxus @ 2012 12 20, 18:16)
tikrai tai labiausiai tikėtina priežastis. Mieles reikia užpilti apie 40-45 laipsnių skysčiu, vadinasi temperatūra vos didesnė už mūsų kūno temperatrą, todėl vandenį ar pieną prieš maišant su mielėmis bandant lūpomis paragauti turėtų jaustis vos šilta, bet jokiu būdu ne karšta.
tai tokiu atveju ir kepant nebepasipus?
QUOTE(egllute @ 2012 12 20, 18:22)
tai tokiu atveju ir kepant nebepasipus?
Nebepasipūs. Bus "akmenukai"
QUOTE(sivita @ 2012 12 20, 19:30)
Būtent taip ir gavosi
QUOTE(egllute @ 2012 12 20, 19:22)
tai tokiu atveju ir kepant nebepasipus?
bus lengviau suprasti, jei žinosi, jog mielės yra "gyvas" organizmas, o užpylus karštu vandeniu jos tiesiog nužudomos ir jau niekaip nebeatgaivinsi.
sėkmingo antro dublio, nenuleisk rankų
mano dukra vakar pirmą kartą savarankiškai kepė mielinį pyragą... biologijos pamokai, nes kaip tik mokėsi apie mieles ir mokytoja pažadėjo po pažymį tiems, kas savarankiškai iškeps mielinį kepinį
QUOTE(egllute @ 2012 12 20, 10:50)
Tikrai orkaitėje problema, nes kūčiukų kepant vartyti nereikia
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 20, 21:44)
prasta ta orkaitė, bet svarbu, kad vartymas padeda, ne taip jau sudėtinga





