Įkraunama...
Įkraunama...

Kika vs. LKD

O ir vis Lietuvos veisėjai susisiekia su naujais šuniukų šeimininkais? kažkaip abejoju..
.

lotuliukas.gif doh.gif

Gal daugiau nebekalbėkite ta tema, nes tokį grybą nupjovėte...
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 19:37)
2. Teorinis klausimas - parduodami šuniuką "į šeimą" esate tikri, kad jis nebus perparduotas? O kalba apie veisėjo teisę spręsti kaip elgtis su šuniukais. O ir vis Lietuvos veisėjai susisiekia su naujais šuniukų šeimininkais? kažkaip abejoju...

Jmj, gi atvaziuoja pirkėjas, norintis įsigyt šuniuką, tai elementarus pokalbis užsimezga. Po pusvalandžio normalių žmonių pokalbio jau gali plius minus pasakyt, ar jam įdomus pats šuniukas, ar tik pats pirkimo faktas.
Pažįstu veisėjus, kurie VISŲ savo kalių vadų šuniukus pažįsta, su savininkais bendrauja, nuotraukomis keičiasi, į svečius važuoja... Mano nuomone, va toks turėtų būt normalaus veislyno ir savininko bendravimas. Juk ateity tas pats veisėjas gali basiūlyti kalytei gerą patiną, turėdamas daugiau žinių. Arba atvirkščiai, gerai kalei pasiūlys Jūsų įsigytą patiną.
Pati kai Lenkijoj šuniuką rinkaus, nors ir sunkiai su lenku susikalbėjau, vis tiek išsiaiškinom daug įvairių dalykų. Net nustebau, kai paklausė, ar dviejų kambarių butas, kuriame gyvenam yra mūsų nuosavybė. Pamaniau, koks tavo reikalas lotuliukas.gif o paskui sako, man tik įdomu, gal nuosavam name gyvensit, šuniui vietos daugiau, nuosavas kiemas. Vėliau paegzaminavo dėl parodų, kiek kokių titulų norėčiau susirinkt, ar leisčiau savo patiną su kale be dokumentų ir įvairių kitų, kaip tada atrodė, dalykų.

Oi, išsiplėčiau... Reziumė - mano nuomone, Veisėjas (iš didžiosios V) visada domėsis įvairių keistų dalykų, pagal kuriuos nėra sudėtinga išsiaiškint, ar tau šuniukas svarbus, ar tik jo pirkimas....
Atsakyti
Aš esu tikra, kad bendrauja veisėjas su nauju šeimininku visą šuns gyvenimą, bent jau minimaliai. Aš asmeniškai neįsivaizduoju kitaip.
Aišku kalbu ne apie tuos, kurie kepa vadas po vados, tada būna jau fiziškai neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 19:37)
Teorinis klausimas - parduodami šuniuką "į šeimą" esate tikri, kad jis nebus perparduotas?

o jūs nepagalvojote apie dar vieną medalio pusę - draudimai skatina norą jiems priešintis. Kaži, ar tikrai jau atsirastų tokia pasiūla iš LT veisėjų jei draudimo parduoti "Kikai" nebūtų.

Teorinis??? g.gif
Aš parduodama šuniuką į šeimą būsiu TIKRŲ tikriausia, kad jis nebus perparduotas - patikėkit aš tuo pasirūpinsiu labai nesunkiai (kaip ir dauguma Veisėjų). O ir aš nesiruošiu savo šuniukų kišti kažkokiai pardei, kuri man jį prastumtų, kad mažiau vargo turėčiau. O dar normaliame veisimo pasaulyje yra toks dalykas kaip sutartys. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 06 03, 18:47)
.

lotuliukas.gif  doh.gif

Gal daugiau nebekalbėkite ta tema, nes tokį grybą nupjovėte...

tikrai? g.gif o tai jūs visus visus pažįstate?

QUOTE(Agnnyte @ 2010 06 03, 18:54)
Jmj, gi atvaziuoja pirkėjas, norintis įsigyt šuniuką, tai elementarus pokalbis užsimezga. Po pusvalandžio normalių žmonių pokalbio jau gali plius minus pasakyt, ar jam įdomus pats šuniukas, ar tik pats pirkimo faktas.
Pažįstu veisėjus, kurie VISŲ savo kalių vadų šuniukus pažįsta, su savininkais bendrauja, nuotraukomis keičiasi, į svečius važuoja... Mano nuomone, va toks turėtų būt normalaus veislyno ir savininko bendravimas. Juk ateity tas pats veisėjas gali basiūlyti kalytei gerą patiną, turėdamas daugiau žinių. Arba atvirkščiai, gerai kalei pasiūlys Jūsų įsigytą patiną.
Pati kai Lenkijoj šuniuką rinkaus, nors ir sunkiai su lenku susikalbėjau, vis tiek išsiaiškinom daug įvairių dalykų. Net nustebau, kai paklausė, ar dviejų kambarių butas, kuriame gyvenam yra mūsų nuosavybė. Pamaniau, koks tavo reikalas  lotuliukas.gif  o paskui sako, man tik įdomu, gal nuosavam name gyvensit, šuniui vietos daugiau, nuosavas kiemas. Vėliau paegzaminavo dėl parodų, kiek kokių titulų norėčiau susirinkt, ar leisčiau savo patiną su kale be dokumentų ir įvairių kitų, kaip tada atrodė, dalykų.

Oi, išsiplėčiau... Reziumė - mano nuomone, Veisėjas (iš didžiosios V) visada domėsis įvairių keistų dalykų, pagal kuriuos nėra sudėtinga išsiaiškint, ar tau šuniukas svarbus, ar tik jo pirkimas....

čia aš jums pritariu - toks Veisėjas tikrai iš didžiosios V. Aš tikrai linkiu, kad LT tik tokie ir būtų.

QUOTE(sniegosunys @ 2010 06 03, 19:03)
Aš esu tikra, kad bendrauja veisėjas su nauju šeimininku visą šuns gyvenimą, bent jau minimaliai. Aš asmeniškai neįsivaizduoju kitaip.
Aišku kalbu ne apie tuos, kurie kepa vadas po vados, tada būna jau fiziškai neįmanoma.

Jūs neįsivaizduojate kitaip, nes jūs esate sąžiningi, su didele veisėjo atsakomybe 4u.gif Gaila, bet ne visi tokie.

Dabar skaitau knygą, apie gyvūnų kergimą ir kilo mintis, kad tokias knygas reikia įduoti kartu su šuniuku naujiems šeimininkams. Ten labai rimtai pateikta informacija apie tai, kokią neša atsakomybę ne tik veisėjas, bet ir augintojas, naujasis šeimininkas.
Juk jeigu pasikeis žmonių galvose suvokimas apie atsakomybę už augintinius, tada net nekils klausimai kam parduoti mažylius - bus aišku, kad naujuosius namus reikia rinkti ypač atsakingai, o ne įduoti į pardavėjų rankas..
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 20:25)
Dabar skaitau knygą, apie gyvūnų kergimą ir kilo mintis, kad tokias knygas reikia įduoti kartu su šuniuku naujiems šeimininkams. Ten labai rimtai pateikta informacija apie tai, kokią neša atsakomybę ne tik veisėjas, bet ir augintojas, naujasis šeimininkas.
Juk jeigu pasikeis žmonių galvose suvokimas apie atsakomybę už augintinius, tada net nekils klausimai kam parduoti mažylius - bus aišku, kad naujuosius namus reikia rinkti ypač atsakingai, o ne įduoti į pardavėjų rankas..

thumbup.gif gan nebloga mintis. Bet šiaip daug tokių dalykų, atsakomybės ir visa kita būna surašyta šuns pirkimo-pardavimo sutarty smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 03 birželio 2010 - 19:35
tikrai? g.gif o tai jūs visus visus pažįstate?

Taip. Visus iki vieno.

...ir didžiąją dalį "anūkų" šeimininkų.
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 06 03, 20:34)
Taip. Visus iki vieno.

Veisėjas iš didžiosios V mirksiukas.gif šiaip didžiuojuos, kad Lietuvoj yra tokių ax.gif
Atsakyti
GAlit užmėtyt akmenim, už mano nuomonę, bet aš apie tą bendravimą su šuniuko veisėjais blush2.gif Ir aišku, beveik ne į temą doh.gif

Turiu šunį, iš mano galva normalaus veislyno, su tvarkingais dokumentais ir sutartim, bet, atleiskit jau man, aš pirkau tik šunį, o ne kartu ir naujus "giminaičius" (čia turiu omeny savo šuns veisėjus blush2.gif )
Na nemėgstu bičiuliautis su visais ir visur, ir man tikrai nepatiktų, jei veisėjas reikalautų iš manęs ataskaitos, kas ir kaip blush2.gif
Ėjau su savo kale į parodą, bet tik tam kad savo smalsumą patenkint, gal ir dar kada nueisiu, bet ir tik tam, kad sau atrakciją pasidaryt, veist tikrai neveisiu (kam man tas vargas, ne dėl to šunį pirkau)...
Ačiū dievui, mano šunė sveika ir jokių bėdų neiškilo auginime (galų gale google visagalis, o ir veterinarai prieinami deiną-naktį, jei šuniukui kas nors nutiktų), tad kam man tas priverstinis bendravimas su svetimais žmonėm. Ačiū jiems už patį gražiausią, protingiausią ir visokiausią -iausią šunytę, bet tik tiek blush2.gif
Galų gale, nedrįstu trukdyt žmogaus vien tam, kad paklaust "kada skiepyt, kada vaistus nuo kirminų duot....ar dar ko nors". Man tai nėra priimtina. Manau, kad nėra tokios jau įslaptintos infos, kurią tik veisėjas žinotų ir tik jis man galėtų ją atskleist.
Nors tikrai žinau, kad mano šunės veisėjai nebūtų "nusiplovę rankų", vos tik man išsivežus šuniuką. Galbūt jiems ikrai būtų buvę įdomu, kaip šunelis auga, kaip ajm sekasi....bet nu negaliu prisiverst įsileist svetimo žmogaus į savo asmeninę erdvę. Tokia jau mano natūra.
Visada turėjau po ranka veisėjų kontaktus ir dabar turiu ir turėjau leidimą skambint dieną-naktį, jei kas ne taip, bet nemanau, kad kada skambinsiu, kad pabendraut, nebent antrą šunį pirkčiau lotuliukas.gif

Nors grįžtant prie temos, aš tikrai esu PRIEŠ šunų ar katinų laikymą akvariumuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 03 birželio 2010 - 20:06
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 06 03, 19:34)
Taip. Visus iki vieno.

jūs tikrai pažįstas visus Lietuvos veisėjus? blink.gif Pagarba... 4u.gif
Atsakyti
Prie ko čia veisėjai? Kalbu apie savo veisimo šuniukus ir daugumą jų vaikų.

Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 06 03, 21:03)
GAlit užmėtyt akmenim, už mano nuomonę, bet aš apie tą bendravimą su šuniuko veisėjais blush2.gif Ir aišku, beveik ne į temą  doh.gif

Tai ne tik apie skiepus galima klaust - galima pasidžiaugt, kad dantys sėkmingai pasikeitė, kad kokis sveikatos tyrimus pasidarėt, gal dresūroj ko naujo išmokot, ar parodoj sudalyvavot ax.gif ax.gif Nuotraukų šuns nusiųst su prierašu "va taip mes augam" smile.gif Esu tikra, veisėjas labai džiaugtųsi ax.gif
Atsakyti