Įkraunama...
Įkraunama...

Kika vs. LKD

QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 18:10)
Ne mums pręsti prekiauti šuniukais parduotuvėse ar ne. LKD gavo baudą, nes nusprendė apriboti veisėjų pasirinkimo teisę. Tokie apribojimai, mano manymu, yra neteisinga. Tai žmogaus sąžinės reikalas. Galų gale, kiekviena situacija turi atskirą sprendimą ir negalima suvienodinti visko.

Nesutinku. LKD dėl to ir yra tokia populiari, kad sudaro tam tikrus reikalavimus savo nariams. Galima eiti į LGAC, ten reikalavimai minimalūs, tačiau ir tie jų dokumentai dėl to niekiniai... Organizacija turi teisę nustatyti sąlygas savo nariams, tai normalu. Juk LKD "apriboja veisėjų teises" ir neleisdama kergti displazinių šunų biggrin.gif

O prieš tokius renginius LKD kaip suprantu niekada nebuvo prieš ax.gif
Atsakyti
maža to, LKD atstovauja FCI, kurios nuostatose yra aiškiai parašyta, kad FCI yra prieš šuniukų perpardavinėjimą. Taip , kad LKD tiesiog laikosi atstovaujamos organizacijos nuostatų
Atsakyti
LedAsta,2010 06 03, 17:10
kita dauguma jų neturi.

Ne mums pręsti prekiauti šuniukais parduotuvėse ar ne.

O kam daugiau? Man kas kartą tose akvariumuose pamačius prancūzą širdis sudreba. Ir būtent todėl, kad ne pirmi metai domiuosi šia veisle ir žinau, kaip toks dalykas kenkia psichika... (kuri gal ir tėvų nebuvo ideali).

LKD gavo baudą, nes nusprendė apriboti veisėjų pasirinkimo teisę.

O šitoj vietoj aš LKD palaikau. Nors galima ir taip padaryti - nieko nedrausti, bet sužinojus, kad veislynas ten pardavinėja šuniukus - trenkti nx iš savo gretų. Lygiai taip pat nepateisinu ir pardavinėjamų šuniukų ir prie parodų iš bagažinių, ir turguose...

Tokie apribojimai, mano manymu, yra neteisinga.

Mano manynmu labai teisingi, jei veisėjas yra tiek tūpas ir nesupranta, kas jo šuniukams geriau, sveikiau. Tūpiems turi būti aiškios taisyklės. Nors tokie neturėtų ir veisimu užsiimti...

Tai žmogaus sąžinės reikalas.

O jei jos nėra?

Kitiems pasisekė su veislynu, bet negalima tvirtinti, kad veislynuose vien puikūs šuniukai. Ne veltui atsiranda kilmės dokumentai su žyma "veislės brokas".

Tam ir yra veisėjo atsakomybė. Su tokia žyma šuniukas nebus parduodamas kaip parodinis, skirtas veisimui.

Žinoma, gali išlįsti ir bėdų apie kurias veisėjas gali ir nežinoti, o tam tikroje kombinacijoje jos išlenda. Tam yra sutartys, tam yra veisėjas, atsakomybė ir t.t.

Sakykim iš realios situacijos. Nusipirkau šunį iš Rusijos, su dokais, bet be jokių sutarčių. Apie antrus metus atsirado bėdos su stuburu - aišku, kad šuo nebe veisimui. Buvo susiekta su veisėju ir nors nebuvo jokių susitarimų (nei raštiškų, nei žodinių) ši problema buvo išspręsta - galėjau nuspirkti kitą šunį, bet dauuuuug pigiau. Kažkin, ką tokioje situacijoje pasiūlytų Kika?????????????????

O mano mama nusipirko šunį iš veislyno "neplanuotos vados" su širdies įda. Kadangi tai "išlindo" vėliau, perkant nepastebėjo. Kai apie tai pasakė veisėjai, ta pareiškė, kad nieko apie tą šunį nėra girdėjusi. O kadangi pardavė be dokumentų, tai nebuvo kaip įrodyti. Štai ir sąžinė.
Aš už pasirinkimo laisvę...

Nusipirko iš eilinių daugintojų... ir dar eilinė pasaka dėl dokumentų....
Nemaišykite jų su veisėjais.

-------
Gaila, kad diskusijos nebepratęsiu - atėjo audra pas mus, tenka išjungti kompą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rida_R: 03 birželio 2010 - 17:45
QUOTE(žostautė @ 2010 06 03, 17:29)
Nesutinku. LKD dėl to ir yra tokia populiari, kad sudaro tam tikrus reikalavimus savo nariams. Galima eiti į LGAC, ten reikalavimai minimalūs, tačiau ir tie jų dokumentai dėl to niekiniai... Organizacija turi teisę nustatyti sąlygas savo nariams, tai normalu. Juk LKD "apriboja veisėjų teises" ir neleisdama kergti displazinių šunų biggrin.gif

O prieš tokius renginius LKD kaip suprantu niekada nebuvo prieš  ax.gif

neesu tikra, kad LKD populiarumas priklauso nuo sudarytų reikalavimų, bet sutinku, kad ji tikrai turi teisę tokius reikalavimus sudaryti.
o dėl draudimo veisti šunis turinčius defektų, tai jų darbas ir pareiga. Aš manau, kad jie visą savo energiją ir turėtų nukreipti į tai, kad būtų kergiami sveiki šunys, kad būtų tobulinamos veislės.

QUOTE(westa @ 2010 06 03, 17:33)
maža to, LKD atstovauja FCI, kurios nuostatose yra aiškiai parašyta, kad FCI yra prieš šuniukų perpardavinėjimą. Taip , kad LKD tiesiog laikosi atstovaujamos organizacijos nuostatų

Kiek aš žinau FCI nuostatose nėra apribojimų prekiauti šuniukais parduotuvėse, kitaip "Kika" negalėtų pardavinėti gyvūnų su FCI dokumentais.
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 17:45)
neesu tikra, kad LKD populiarumas priklauso nuo sudarytų reikalavimų, bet sutinku, kad ji tikrai turi teisę tokius reikalavimus sudaryti.
o dėl draudimo veisti šunis turinčius defektų, tai jų darbas ir pareiga. Aš manau, kad jie visą savo energiją ir turėtų nukreipti į tai, kad būtų kergiami sveiki šunys, kad būtų tobulinamos veislės.

tai nėra draudimas, tai yra nuostata, rekomendacija.. Juolab, kad parduotuvės parduotuvėm nelygu. Ne visos parduotuvės plačiame pasaulyje pardavinėja šunis tokiomis sąlygomis. Ir toks LKD draudimas būtnet nukreiptas į tai, kad veisėjas neštų atsakomybę už šuniuką ir po jo pirkimo. O Ne atskiratytų atsakomybės pardavus jį parduotuvei. Ar sukontaktavote su veisėju nusipirkus šuniuką?
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2010 06 03, 17:44)
O kam daugiau? Man kas kartą tose akvariumuose pamačius prancūzą širdis sudreba. Ir būtent todėl, kad ne pirmi metai domiuosi šia veisle ir žinau, kaip toks dalykas kenkia psichika... (kuri gal ir tėvų nebuvo ideali).
O šitoj vietoj aš LKD palaikau. Nors galima ir taip padaryti - nieko nedrausti, bet sužinojus, kad veislynas ten pardavinėja šuniukus - trenkti nx iš savo gretų. Lygiai taip pat nepateisinu ir pardavinėjamų šuniukų ir prie parodų iš bagažinių, ir turguose...
Mano manynmu labai teisingi, jei veisėjas yra tiek tūpas ir nesupranta, kas jo šuniukams geriau, sveikiau. Tūpiems turi būti aiškios taisyklės. Nors tokie neturėtų ir veisimu užsiimti...
O jei jos nėra?
Tam ir yra veisėjo atsakomybė. Su tokia žyma šuniukas nebus parduodamas kaip parodinis, skirtas veisimui.

Žinoma, gali išlįsti ir bėdų apie kurias veisėjas gali ir nežinoti, o tam tikroje kombinacijoje jos išlenda. Tam yra sutartys, tam yra veisėjas, atsakomybė ir t.t.

Sakykim iš realios situacijos. Nusipirkau šunį iš Rusijos, su dokais, bet be jokių sutarčių. Apie antrus metus atsirado bėdos su stuburu - aišku, kad šuo nebe veisimui.  Buvo susiekta su veisėju ir nors nebuvo jokių susitarimų (nei raštiškų, nei žodinių) ši problema buvo išspręsta - galėjau nuspirkti kitą šunį, bet dauuuuug pigiau. Kažkin, ką tokioje situacijoje pasiūlytų Kika?????????????????
Nusipirko iš eilinių daugintojų... ir dar eilinė pasaka dėl dokumentų....
Nemaišykite jų su veisėjais.

-------
Gaila, kad diskusijos nebepratęsiu - atėjo audra pas mus, tenka išjungti kompą.

ačiū už jūsų nuomonę 4u.gif

Jūs gyvenime susidūrėte su sąžiningais veisėjais, bet kiek žmonių "užšoka" ant beleko. Sakot nemaišyti perpardavinėtojų su veisėjais, bet realiai atskirti gali tik tie, kurie su jais susidūrė. Paprasti žmogeliai juk nežino visų niuansų ir subtilybių.
"Kika" nemanau, kad tokioj situacijoj kuo nors padėtų, bet žmogus pirktadamas iš parduotuvės gyvūną prisiima atsakomybę. Jis yra informuojamas, kad per pretenzijos priimamos per pirmas 24 val., o paskui nebe.
LKD savo nuostatuose mini kas galima, kas ne - veisėjai į tai atsižvelgia. Draudimai veisti nesveikus šunis yra logiškai, argumentuotai paaiškinami, o kaip paaiškinamas draudimas neparduoti tam kam nori veisėjas?

Papildyta:
QUOTE(westa @ 2010 06 03, 17:56)
Ar sukontaktavote su veisėju nusipirkus šuniuką?

taip ir su tuo veislynu iš kurio kilęs šunytės tėvas.
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 18:02)

LKD savo nuostatuose mini kas galima, kas ne - veisėjai į tai atsižvelgia. Draudimai veisti nesveikus šunis yra logiškai, argumentuotai paaiškinami, o kaip paaiškinamas draudimas neparduoti tam kam nori veisėjas?

šuns, naujo šeimos nario pasirinkimas yra didelis darbas. Ir dažnai ne vien gražus snukutis lemia svarbiausius dalykus. Tai nėra lengvas sprendimas. jei jus tenkina tai, kad bene svarbiausiu psichikos vystymosi periodu jūsų šuo buvo laikomas dėžutėje 50cmx50cm, ribotas judėjime, bendravo tik su įkyriai daužančiais į stiklą vaikais, kai tuo metu turėjo bendrauti su mama, su žmogum betarpiškai, susipinti su aplinka, su žole, su kiemu, su kitais šunimis, žmonėmis - tai valio ! išties kiekvienas turi teisę rinktis! bet nuo to tų šuniukų sąlygos auginimo nepagerėjo.
Papildyta:
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 18:05)
ačiū už jūsų nuomonę  4u.gif

taip ir su tuo veislynu iš kurio kilęs šunytės tėvas.

neklausėte, kodėl taip atsikratė savo vaiko? ar jam nebuvo gaila, kad jis gražiausią vaikystės metą išbus dėžėj?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2010 06 03, 18:10)
šuns, naujo šeimos nario pasirinkimas yra didelis darbas. Ir dažnai ne vien gražus snukutis lemia svarbiausius dalykus. Tai nėra lengvas sprendimas. jei jus tenkina tai, kad bene svarbiausiu psichikos vystymosi periodu jūsų šuo buvo laikomas dėžutėje 50cmx50cm, ribotas judėjime, bendravo tik su įkyriai daužančiais į stiklą vaikais, kai tuo metu turėjo bendrauti su mama, su žmogum betarpiškai, susipinti su aplinka, su žole, su kiemu, su kitais šunimis, žmonėmis - tai valio ! išties kiekvienas turi teisę rinktis! bet nuo to tų šuniukų sąlygos auginimo nepagerėjo.
Papildyta:

neklausėte, kodėl taip atsikratė savo vaiko? ar jam nebuvo gaila, kad jis gražiausią vaikystės metą išbus dėžėj?

o jūs matėte visus veislynus ir žinote kaip ten laikomi ir auginami šunys?

Neklausiau, nes mano šuo po karantino atkeliavo tiesiai į mano namus.
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 19:05)
o kaip paaiškinamas draudimas neparduoti tam kam nori veisėjas?

[

1. Koks gi veislynas gali norėti parduoti savo šuniuką parduotuvei? 2. Kuri jį vėl parduos kažkam, apie kurį veisėjas net nesužinos ? (smagu, kad jūs susisiekėte su 'veisėju', bet tai padarėte jūs, o ne 'veisėjas'). Tai apie kokį čia pardavimą 'tam kam nori veisėjas 'galima kalbėti?

Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2010 06 03, 18:14)
o jūs matėte visus veislynus ir žinote kaip ten laikomi ir auginami šunys?

ko jūs kišate tuos kitus veislynus? mes dabar kalbame apie tai kas akivaizdu, apie Kikoje parduodamus šuniukus. Tai, kad yra veislynų tokių, nepatiesina to, kaip pardavinėjami šuniukai Kikoje.. Čia daugmaž kaip - vogsiu, o kas man.. gi va ir kiti vogia. Apie tokius veislynus atskira kalba, ant jų aš dar labiau pykstu, bet mes šiuo metu kalbame apie Kiką. Ir tam ką ji daro pateisinimo nėra.

beje tokie pirkėjai kaip jūs tik įrodo, kad ne visiems ta veisėjo atsakomybė reikalinga. Yra rinka, bus ir pasiūla. Ir jūs ją kuriate
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 03 birželio 2010 - 18:20
QUOTE(NAJA @ 2010 06 03, 18:16)
1. Koks gi veislynas gali norėti parduoti savo šuniuką parduotuvei? 2. Kuri jį vėl parduos kažkam, apie kurį veisėjas net nesužinos ? (smagu, kad jūs susisiekėte su 'veisėju', bet tai padarėte jūs, o ne 'veisėjas'). Tai apie kokį čia pardavimą 'tam kam nori veisėjas 'galima kalbėti?

1. Matyt yra veislynų, kurie nori parduoti. 2. Teorinis klausimas - parduodami šuniuką "į šeimą" esate tikri, kad jis nebus perparduotas? O kalba apie veisėjo teisę spręsti kaip elgtis su šuniukais. O ir vis Lietuvos veisėjai susisiekia su naujais šuniukų šeimininkais? kažkaip abejoju...

QUOTE(westa @ 2010 06 03, 18:18)
ko jūs kišate tuos kitus veislynus? mes dabar kalbame apie tai kas akivaizdu, apie Kikoje parduodamus šuniukus. Tai, kad yra veislynų tokių, nepatiesina to, kaip pardavinėjami šuniukai Kikoje.. Čia daugmaž kaip - vogsiu, o kas man.. gi va ir kiti vogia. Apie tokius veislynus atskira kalba, ant jų aš dar labiau pykstu, bet mes šiuo metu kalbame apie Kiką. Ir tam ką ji daro pateisinimo nėra.

beje tokie pirkėjai kaip jūs tik įrodo, kad ne visiems ta veisėjo atsakomybė reikalinga. Yra rinka, bus ir pasiūla. Ir jūs ją kuriate

Kadangi Kikoj šuniukai atsiranda ne iš oro, o iš veislynų, tai ir kišu "kitus veislynus".

o koks aš pirkėjas? jūs taip gerai mane pažįstate, kad galite spręsti kas mane reikalinga, o kas ne?

o jūs nepagalvojote apie dar vieną medalio pusę - draudimai skatina norą jiems priešintis. Kaži, ar tikrai jau atsirastų tokia pasiūla iš LT veisėjų jei draudimo parduoti "Kikai" nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2010 06 03, 19:18)

Ojojoj, kad jūs žinotumėte kiek tų Kikinių šunų LT čempionais yra ir veislynuose gyvena, tai kiek gi tų veisėjų yra, kurie nesuvokia atsakomybės ??? biggrin.gif
Tiesiog nežinot realios situacijos arba su ja nesate visiškai susidūrusi.

Va Žostautė išsakė savpo nuomonę ir pagarba jai, nes daug norinčių, tai padaryti, bet patyli, kad būtų "lojalūs" smile.gif
Atsakyti