Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių priežiūra Vokietijoje

QUOTE(Ausrioke @ 2012 06 22, 23:06)
tame ir beda,kad ji kartojasi,savarankiskai mokinasi po truputi,bet siaip tai moka tik tiek,kiek mokykloj mokino,o ir tai primirsta,aisku bunant,kur kalbes tik vokiskai,tai greitai prisimintu,bet reikia pacios pradzios,kazkaip kazkur prasimust.Per skelbimus baisoka vaziuoti siais laikais,kai tiek aferistu,uztat noretusi kazko uztikrinto.Ir ji noretu kas kelis men gryzineti i Lietuva,kad darbo neprarasti,o ir dukra dar paaugle turi... Gal butu galima kontaktus tos gydytojos? bigsmile.gif

as su lietuvaite gydytoja pasirasineju per facebook.Va taip ji parase jei legaliai darbo nori, kitokiu budu nezinau. Per darbo agenturas bandyti. bet visur reikia dokumentus tvarkingai susiruosti,vertimus pasidaryti , notaru tvirtinimas turi buti ir taipn toliau ir panasiai
daug popierizmo, bet viskas iveikiama, kai nori
jeigu ji moketu kalba galetu pati ir ieskotis
http://www.arbeitsagentur.de/ cia per ta irgi galima ieskotis legaliai kazka
arba per google ieskokit stellenangebote fürr pflegedienst arba für krankenschwester
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 22 birželio 2012 - 22:33
QUOTE(SimonaV @ 2012 06 22, 22:19)
as su lietuvaite gydytoja pasirasineju per facebook.Va taip ji parase jei legaliai darbo nori, kitokiu budu nezinau. Per darbo agenturas bandyti. bet visur reikia dokumentus tvarkingai susiruosti,vertimus pasidaryti , notaru tvirtinimas turi buti ir taipn toliau ir panasiai
daug popierizmo, bet viskas iveikiama, kai nori
jeigu ji moketu kalba galetu pati ir ieskotis
http://www.arbeitsagentur.de/ cia per ta irgi galima ieskotis legaliai kazka
arba per google ieskokit stellenangebote fürr pflegedienst arba für krankenschwester

Tai ko gero nelabai realu legaliai dirbti ir ten ir cia? g.gif Idomu kaip kitos daro,tos kurios kelis menesius dirba Vokietijoj,kelis Lietuvoj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 06 22, 21:58)
Nesugalvoju ka cia paciai reikes daryti po 1 metu.Kol vaiko nebuvo nesukau taip galvos dirbau pas senutes.

Vyras turi islaikyt zmona, kol ta gauna tinkama darba. O negalit rast sau priziuret tokia bobute, kur tik diena pas ja but, o vakarop namo grizt? Gi ne visiems reikia, kad juos priziuretu 24val per para.

QUOTE(Ausrioke @ 2012 06 22, 22:37)
Tai ko gero nelabai realu legaliai dirbti ir ten ir cia?  g.gif Idomu kaip kitos daro,tos kurios kelis menesius dirba Vokietijoj,kelis Lietuvoj?  g.gif

Zinau tik tiek, kad vienu metu NEGALIMA moketi mokesciu dviems valstybems ir paskui is abieju tiketis pensijos. O kai ateis pensijinis amzius, tai toks dalykas tikrai paaiskes.
Atsakyti
Atsisakiau aš to pasiūlymo... schmoll.gif
Sunervino - dvi dienas laukiau kol atsiūs konkrečią informaciją apie žmogų (bobutė po klubo sąnario lūžio), o ji tik tiek man pasakė, nei ar vaikšto, nei apskritai kokia jos sveikata, tik - "ar važiuosi, ar važiuosi?"
Tai pagalvojau, kad būtų kvaila važiuoti nežinant nieko, ji net miesto nesugebėjo pasakyti per keturias dienas doh.gif
pagalvojau - o jei aš nesusitvarkysiu su ja po tos operecijos? nepakelsiu jei reikės.... išsiūs mane namo ir viskas, nes bandomasis trys savaitės.... nerizikavau...
unsure.gif
ir bent jau kol kas nesigailiu, nes atlyginimas irgi juokingas šiek tiek - 1000eurų/mėn (pasiklausinėjau jau važiavusių moterų tai sakė gauna pusantro tūkst.)
Šiaip tikrai norėjau važiuoti, bet kai ji šitiek laiko nieko konkretaus negalėjo man pasakyti tai susilaikiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukle.Jovita @ 2012 06 24, 22:55)

manau, kad labai gerai padarei, kad atsisakei, jei tau nesuteikia visos informacijos. Juk turi zinoti ar ta bobute vartyt reikes, naktim prie jos keltis, ar ne. Ir dar miesta nuslepia g.gif Man tai aplamai tokie nutylejimai itartini atrodo. Itariu, kad katorga butu laukus, del to ir nieko sakyt pries tai nenorejo, kad nenugasdintu, o ir algos galetum didesnes prasyt. Va, jei butum nuvaziavus ir tik tada visa "grozi" pamacius, tai kur tada "ziema basas desies", kaip sakoma.
Merginos, niekad nevaziuokit pries tai visko nesuzinoje, nes tikrai juk gali but, kad tiesiog fiziskai nepajegsit. O juk ir atlyginimas nuo darbo sunkumo priklauso. Aisku, imanoma, kad gali ir visos tiesos nepasakyt, bet jei visai nenori nieko sakyt, tai jau rimtas ispejimas.
P.S. lenkes savo forume raso, kad uz nevaikstancios bobutes prieziura gauna 1400-1500 euru.
Atsakyti
Iš lietuviškų tarpininkių firmų nei gero atlyginimo, nei visos info nesitikėkite. Be to, žodžiu Jums gali pasakyti visko, bet jei sutartyje nebus aptartos Jūsų teisės, kaip jau ne kartą minėjo Leksa, velniop tuos tarpininkus ir bobutes. Nebent norite vergauti
Atsakyti
taigi, kad išvažiuoti visad lengva, o ar ten išbūsi - vienas Dievas žino biggrin.gif ypač kai važiuoji per tokius "šaunius" tarpininkus doh.gif
Nesigailiu, kad nevažiavau, nes man irgi atrodo, kad būtų ten šakės man buvę, jei nieko blogo ten nėra, tai kam slėpti tuomet viską? g.gif
Toliau ieškausi mėgstamo darbo, ne tokio pelningo kaip Vokietijoje, bet bent malonaus 4u.gif auklyte būti bus tikrai maloniau, nei su babulem terliotis... unsure.gif
sėkmės panelėm, kurios pasiryš važiuoti blush2.gif
Atsakyti
Ziuriu tema visai apmirus lens.gif niekas nesiruosia vaziuoti g.gif

Anksciau buvau minejus, jog galiu duoti vokiskos agenturos kontaktus, kuri saziningai zmones idarbina. Deja, firmos savininkas numire, o geras zmogelis buvo, darbuotojos ji gyre, kad bedoj nepalikdavo unsure.gif Firma perpirko lietuvis ir padeda tautietems isidarbinti DE bobutes priziureti, bet.... uz idarbinima ima apie 600 euru blink.gif Nereali suma man atrodo, juolab, kad niekas negarantuoja, jog darbo salygos bus geros ir zmogus gales ten dirbt bent koki pusmeti...

Turiu pazistama DE, kuri zino, kad domiuosi tokiu darbu, tai man pasiule kreiptis i firma ak-hoherade.de. Sake, kad idarbina legaliai, su visais vokiskais mokesciais ir atlyginimas nuo 1300 euru ir daugiau. Deja, nei as, nei ji nepazistam nieko, kas per ta firma dirbtu ir galetu ja rekomentuoti, taigi, spreskit pacios. As dar nuo keliones susilaikau soske.gif

O gal kuri ka naujo zino apie lietuviskas idarbinimo agenturas? Kad ir apie ta GH Global?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 08 09, 13:34)
4u.gif

O gal kuri ka naujo zino apie lietuviskas idarbinimo agenturas? Kad ir apie ta GH Global?

tongue.gif
nezinau labai tiksliai,bet esu skaiciusi apie sakiu rajone,marijampoles apskr., esancia privacia idarbinimo agentura,kuri yra legali ir susijusi butent su tokiu darbu. kiek pamenu algos gal ir nera labai ispudingos zadamos,taciau siulyciau pagalvoti apie tai,kad bedirbant galima uzmegzti kontaktus su aplink gyvenanciais ir pasiulyti savo paslaugas i prieki. mirksiukas.gif
Atsakyti
gal pamenat kokia tai firma? kaip ja rasti? Gal galima placiau ax.gif
Atsakyti
[quote=Alexandra.R.,2012 06 23, 21:24]
Vyras turi islaikyt zmona, kol ta gauna tinkama darba. O negalit rast sau priziuret tokia bobute, kur tik diena pas ja but, o vakarop namo grizt? Gi ne visiems reikia, kad juos priziuretu 24val per para.
Tikrai ne.Kolkas darbo birzos zinioje esu.Yra skyre socialine pasalpa ir dar iki kitos vasaros mamos atostogos.Seneliu cia niekas salia nesamdo,beto seima turedama tikrai nebegrysiu i toki darba.Teks issikelt veliau ir ieskotis darba pagal specialybe.
O kitoms patarimas butu toks,jei norit pas senutes darbo,tai dekit pacios skelbimus ir ieskokit darbu pacios,nereikes kaltinti tarpininku.Kiek esu dirbusi per tarpininkes tikrai nenusivyliau.Ismokau kalba ir gyvenu Vokietijoje legaliai.Aisku teko daug dirbti ir sunkiai,buvo senuku,kurie per naktis neleisdavo miegoti.Kas biski skambindavo ir keldavo.Nenorekit,kad uz dyka jums duotu gera alga.Dauguma net nevaziuoja uz 1000 euru dirbti,tai ka kalbeti kas Lietuvoje vyksta.Darbu stygius ir dar nevaziuoja dirbti.Nieko nebijodavau,nepatikdavo vieta pasakydavau ir keisdavau seima.Manau,kad visi esam zmones ir turim suprast vieni kitus.Bet yra tokiu,kurios atvaziuoja nedirbti,o gastroliuoti.
Papildyta:
QUOTE(Ausrioke @ 2012 06 22, 23:37)
Tai ko gero nelabai realu legaliai dirbti ir ten ir cia?  g.gif Idomu kaip kitos daro,tos kurios kelis menesius dirba Vokietijoj,kelis Lietuvoj?  g.gif

Na tokios situacijos neteko man girdeti,bet jei jums yra toks sansas,tai kodel ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 05 rugsėjo 2012 - 21:44
QUOTE(SimonaV @ 2012 09 05, 21:47)
O kitoms patarimas butu toks,jei norit pas senutes darbo,tai dekit pacios skelbimus ir ieskokit darbu pacios,nereikes kaltinti tarpininku.Kiek esu dirbusi per tarpininkes tikrai nenusivyliau.

Nenorekit,kad uz dyka jums duotu gera alga.Dauguma net nevaziuoja uz 1000 euru dirbti,tai ka kalbeti kas Lietuvoje vyksta.

Bet yra tokiu,kurios atvaziuoja nedirbti,o gastroliuoti.

kadangi tarpininkai ima pinigus uz tai, kuriuos darbuotojas dirba ir jam dar uzdirba, tai bent jau galetu zmogaus darbo salygom rupintis, o ne rankas nusiplaut ir tipo tu tik dirbk, nesiskusk, o tavo alga jau as padalinsiu.

O kodel negalima noret? Noret visko galima, bet svarbu dar ir realus atlygis. Man 1000e atrodo normalus, as eiciau. Bet tik jei darbas butu legalus, kad butu aisku ka dirbsiu ir kiek valandu per savaite, o kada man bus laisva. Ir, kad salygos gyvenimui butu normalios, o netektu pvz. sandeliuky miegot. Argi per daug noriu? Tiesiog noriu dirbt, uzdirbt ir, kad zmogum laikytu. O jei darbas toks, kad kiaura para gali tekt budet, keltis, nektim nemiegot, kilot sena sunku zmogu, vartyt, pampersus keist, tai manau, kad uz tai ir atlygis atitinkamas turetu but ir tikrai ne 1000e ir ne su lietuvisku stazu.

Gastroliuot tai gal tik jaunos lekia. O moterys jau per 30, tai dirbt ir uzsidirbt nori. O kai kurios ir staza igyt (vokiska), nes jau ir apie pensija galvoja.
Atsakyti